تحقیق مقاله فلسطین و منطقه خاورمیانه

تعداد صفحات: 25 فرمت فایل: word کد فایل: 10582
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: علوم سیاسی
قیمت قدیم:۱۲,۵۰۰ تومان
قیمت: ۸,۰۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله فلسطین و منطقه خاورمیانه

    سخن ما

    منطقه خاورمیانه سالهاست که بازیچه دست استعمارگران اروپایی و آمریکایی بوده است. اساسا نام این منطقه به تقسیم بندی استعماری استعمار پیر انگلیس باز می گردد که کشور خود را مرکز عالم دانسته و سایر کشورها به تناسب دوری و نزدیکی خود مناطق خاصی نام گذاری می کردند. منطقه خاورمیانه درنظر استعمارگران همواره از اهمیتی فوق العاده برخوردار بوده است. موقعیت ژئوپلیتیک آن و واقع شدن در کنار اقیانوس اطس و پنج دریای مهم جهان (احمر- سیاه- مدیترانه- خزر- خلیج فارس) که مرکزیت ارتباطات و تجارت جهانی بوده است 2- خصوصیت فرهنگی این کشورها که از جنوب غرب آسیا تا شمال شرق آفریقا امتداد یافته اند عرب و مسلمان بودن تمامی این 18 کشور می‎باشد 3- وضعیت انرژی و منابع عظیم نفتی و گاز دنیا که در این منطقه بوده است از این رو استعمار پیر انگلیس همواره چشم طمع به منابع عظیم آن داشته است اما از طرفی این منابع عظیم در قلب دنیای اسلام جای گرفته بود لذا با نامیدن این منطقه به عبارت استعماری خاورمیانه اولین توجهات خود را بدان معطوف کرد. استعمارگران که بدنبال غارت این منابع و تسلط بر مسلمانان همواره باشد محکم اما پر اشتباه امپراطوری عثمانی مواجه بودند با ترفندهای گوناگون موجبات تجزیه آن را فراهم کرده و سرانجام پس از جنگ جهانی اول که تمامی کشورهای جهان بین دول متحدین و متفقین تقسیم بدنی شد انگلیس یا زیرکی هر چه تمام تر ابتکار عمل را در تفسیم سرزمینهای امپراطوری عثمانی بدست گرفته و با نوع تقسیم بندی این مناطق و دادن سهم هر یک از این مناطق به یک دولت استعمارگر مقدمات شکل گیری خاورمیانه فعلی را فراهم کرد انگلیس کشور ‌بین النهرین را مستعمره خود ساخت و فرانسه سرزمین سوریه و اطراف آن را و وضع به گونه است شد که کشور عثمانی که در سال 1912 در مقابل پیشنهادات وسوسه انگیز از برخی متصرفات خود چشم پوشی کرده عملا در سال 1220 سه چهارم آنها ر ا از دست داد و کشور جدید ترکیه بر خرابه های امپراطوری عظیم عثمانی که همواره نقش مزاحم برای فزودن خود استعمارگران اروپایی برداشت شکل گرفت. بدنبال آن کشورهای عراق و سوریه و اردن و لبنان و فلسطین از این تجزیه شکل گرفتند.

    سرزمین فلسطین تحت قیمومیت انگلستان قرار گرفت. از این زمان به بعد شاهد ظهور استراتژی جدید استعمارگران می باشیم بدین ترتیب که آنها بتمرین راه برای تسلط برای منابع عظیم نفت و انرژی در خاورمیانه و از طرفی مقابله با توده های مسلمان را در آن دیدند که در قلب خاورمینه و در سرزمین فلسطین که از نظر جغرافیایی نیز قلب پیکره است جهانی اسالم بود رژیمی کاملاً در جهت منافع خود را روی کار‌آوردند. بدین ترتیب بود که مقدمات تحریک یهودیان وشکل گیری پدیده صهیونیسم آغاز شد و یهودیان راسالهای سال در اروپا تحت تحقیر و سرکوب اروپاییان بودند و بدنبال سرزمینی خاص یهودیان بودند یافتن آن اقدام کردند. اما باعث جریان صهیونیسم به آنها این سرزمین حتی در اغاز از آرژانتین و دیگر نقاط جهان سخن گفته می شد به ناگهان درقلب است اسلام جای پیدا کرد. سیر مهاجرت غاصبان صهیونیست از سرتاسر جهان و سالها پیش از شکل گیری رژیم صهیونیستی در فلسطین آغاز شد و پس از  کشتار ویرانی اکثرنقاط سرزمین فلسطین بود که سرانجام این رژیم جعلی در کنار بی تفاوتی جامعه جهانی و خصوصا حمایت دولتهای استعماری و طبقه سرمایه داران صهیونیست آنها شکل گرفت. از این لحظه به بعد و با شکل گیری این رژیم که دقیقا به مثابه خنجری در قلب امت اسلام بود سرنوشت منطقه دستخوش تغییراتی شد و نزاع خونین و بی پایان در آن شکل گرفت.

    همه این حوادث در حالی شکل گرفت که سرزمین کهن فلسطین شهر قدس و مسجد الاقصی اساسا یکی از مقدس ترین مکانهای روی زمین برای مسلمانان بوده است. در قرآن کریم بارها- به این سرزمین اشاره شده بنام سرزمین مقدس و مبارک نامیده شده که صریحترین این اشارات در سوره اسراء باشد:

    مردم منطقه و مردم فلسطین در واکنش به این حوادث از همان ابتدا شروع به مخالفت و مقاومت نمودند. اما در این میان کشورهای عربی خصوصا کشورهای همجوار فلسطین که همواره دایعه دار مبارزه با این رژیم غاصب بودند بتدریج از آرمانهای خود دست کشیده و سرانجام درحالیکه تا قبل از آن سخن از مقابله و نابودی با این رژیم تهدید کننده منافع جهان و عرب می دادند دست در دست مقامات این رژیم نهاده و روند سازش آغازشد.

    از همین منظر است که به رسمین شناختن اسرائیل از سوی مصر اهمیت اساسی پیدا نماید. مهر به دلیل وضعیت خاصی جمعیتی و نظامی خود همواره بعنوان داعیه های رهبری اعراب مطرح بود و چندین جنگ آن را با رژیم اسرائیل نیز همواره حرکتی در راستای بر آمده ساختن این انتظار اعراب بوده و جمال عبید الناصر که داعیه دار پان عربیسم بود از محبوبیت بالایی در بین مردم منطقه برخوردار بو دو با این جایگاه و اهمیت بود که به ناگاه رژیم سادات با خیانت به آرمان فلسطین بعنوان اولین کشور عربی اسرائیل را در اجرای کمپ دیوید به رسمیت شناخت. از این مقطع به بعد بود که مردم فلسطین احساس کردند که باید خود حرکتی را آغاز کنند. این مسائل بسترهای احتماعی وص سیاسی شگل گیری گروههای مقامت و اقبال مردم از آنها را تشکیل می داد. بدین ترتیب فتح و سازمان آزادی بخش فلسطین و در طی آن یاسرعرفات که در آن زمان از دانشجویان پرشور و مبارز علیه  فاسد عربی بود خودنمایی کرد. سیر مبارزات ساف در کنار اقدامات شعاری و بسیار ناچیز دولتهای عرب و بی تفاوتی شدید قدرتهای جهانی که مایل نبودند که پایگاه استعماری خود در منطقه یعنی اسرائیل دچار تزلزل شود ادامه یافت تا اینکه تحولی اساسی در خاورمیانه بوقوع پیوست با پیروزی انقلاب اسلامی ایران  وسقوط رژیم پهلوی که همواره از متحدان استراتژیک اسرائیل و بلوک غرب بود معادلات منطقه تغییر یافت و بارقه امید مردم منطقه که زیر سرکوب رژیمهای فاسد و دست نشانده بودند بوجود آمد. از همه مهمتر آنکه پیروزی انقلاب اسلامی ‌به گفتمان بان عربیسم وارد کرده و مردم منقطه دریافتند که مهمترین منبع مبارزات آنها همانا اسلام می‎باشد که می‎تواند تحولاتی چشمگیر را بوجود آورد و نه تعصبات قومی و نژادی. از اینرو بتدریج جریانات اسلامی و مبارزات به نام اسلام و با گفتمان متاثر از انقلاب اسلامی درجاجای کشورهای منطقه خاور میانه شروع به رشد و نمو کرد. در این میان در سرزمین فلسطین نیز دو جریان عمده اسلامی حماسی و جهاد اسلامی شکل گرفت که در کنار گروههای ملای موج جدیدی از مقاومت را آغاز کردند این روند ادامه یافت تا آنکه انتفاضه اول در آخرین روزهای سال 1987 بوقوع پیوست موج ناآرامی سرزمینهای اشغالی را فرا گرفت. توجه مردم منطقه و جهان به ناگاه همگی به فلسطین معطوف شد، و چون این مساله رسوایی رژیم صهیونیستی را در پی داشت دستهای استعمار به تکاپو افتاد و با ترغیب و تحریک صدام به حمله به کویت و وقوع جنگ خلیج فارس در سال 1991 و ابقای جهانی به مساله فلسطین کمرنگ گردید. این مساله در ‌دیگر ضعفهای انتفاضه اول آن را ناکام گذارد.  در واقع مردم فلسطین در این انتفاضه اول مطالبات کوتاه مدت را خواستار بودند تا مسائلی اساسی بعنوان نمونه گفتمان مهم فلسطین در انتفاضه اول هرگز مساله بازگشت نزدیک به 4 میلیون آواره فلسطینی از سرتاسر جهان مطرح نبود.

    پس از انتفاضه اول اولین مذاکرات طرفهای فلسطین و اسرائیل شکل گرفت. در کنفرانس صلح مادرید گروهی مردمی به مذاکره با طرف اسرائیلی پرداخت اما به دلیل آنکه از هیچیک از خواسته های به حق خود عقب نشینی نکرد این مذاکرات به شکست انجامید. درهمین زمان به ناگهان طرفهای اسرائیلی از آغاز مذاکرات محرمانه خود با ساف خبردادند ساف که همواره دشمن شماره یک اسرائیل به حساب می آمد ناگهان بعنوان شریک خوبی برای مذاکرات تشخیص داده شد و از مقطع به بعد با شروع روند سازش از سوی عرفات و تشکیلات خود گردان وضعیت سیاسی اجتماعی و اقتصادی مردم فلسطین پس ازمذاکرات صلح اسلو 1993 رو به وخامت نهاد اساسا در نتیجه سالها دوری از وضعیت مدرم کمتر مطلع بودند این جریان را به تونسی ها معروف گشت با پذیرش شرایط اسرائیل به رسمیت شناختن آن و حتی حذف بند اساسنامه ساف در مورد بعنوان تروریست بین المللی شناخته می شد ناگهان در کنار شیمون پرز (پدر برن امه های هسته ای اسرائیل ) بعنوان مرد صلح سال لقب گرفت و جایزه صلح نوبل به او اعطا شد. وی در واقع با دور شدن از توده های مردم و اتکا به حامیان اسرائیل خصوصات آمریکا دچار اشتباهات و خیانتهای چشمگیری شد مردم فلسطین که تا قبل از اسلو فقط از جانب اسرائیل سرکوب می شدند حال از طرف تشکیلات خود گردان نیز سرکوب می شدند، وضعیت اقتصادی بسیار وخیم گردید محاصره ها کشتارها، اشغال، توسعه شهرک های یهودی نشثین و هزاران بی عدالتی دیگر مردم را به وضعیت انفجار نزدیک گردانید. ورود شارون به مسجد الاقصی جرقه ای این مخزن آماده اشتغال وا ‌کرد و سرانجام درآستانه به اصطلاح مذاکرات نهایی عرفات و اسرائیل انتفاضه مبارک الاقصی در 28 سپتامبر 2000 آغاز شد و تا به حال ادامه دارد. این انتفاضه در مقایسه با انتفاضه قبلی با درس گرفتن از شکستهای خود از تفاوتهای اساسی مساله آوارگان فلسطظینی که به  نظر اسرائیل تحقق آن به معنای نابودی این رژیم بود را در میان کشیدند. جریانات ملی بتدریج به گفتمان اسلامی نزدیک شدند و ائتلاف نیروهای مقاومت اسلامی و ملی شکل گرفت. از همه مهمتر پدیده عملیاتهای  ملی نیز با الهام از عملیاتی استشهادی خزب الله لبنان این شیوه را بعنوان استراتژی اصلی خود برگزیدند. این استشهادیون درقالب گروههای عزالدین قسام (شاخه نظامی حماس) گروههای قدس (شاخه نظامی و جهاد اسلامی) گردانهای شهدای الاقصی (شاخه نظامی ) گردانهای ناصرالدین شاخه نظامی کمیته اهی مردمی مقاومت و دیگر گروههای مبارز خواب را از چشمان غاصبان صهیونیست گرفتند و آنها را هر لحظه با کابوس عملیاتی شهادت طلبانه مواجه کردند.

    این پدیده معادله قدرت بین گروههای فلسطین که از کمترین تجهیزات نظامی ممکن برخوردار بود رژیم صهیونیستی که خود ارتش و شکست ناپذیر می نامید را به توازن سوق داد. ترس از این عملیاتهای و آماده باشهای همیشگی رژیم صهیونیستی موجب وخامت شرایط اقتصادی و رکود درانی رژیم گردید حال دیگر ازاسطوره ها امنیت و رفاه که مقامات صهیونیست با بوق و کرنا کردن آن درصدد جذب مهاجرین از دیگرکشورها بودند خبری نبود ازاین رو مهاجرت معکوس شکل گرفت و رسوایی فرار فرزندان مقامات بلند پایه این رژیم به خارج ازکشور و امتناع یهودیان از مهاجرت به این رژیم شرایط را برای اسرائیل دشوار گردانید.

    صهیونیستها که زوال خود را نزدیک می بینند از هیچ جنایتی در حق مردم مظلوم و بی دفاع فلسطین فرو گذار نگردیدند. نزدیک به 4 هزار شهید و بیش از 40 هزار مجروح که بیشتر آنها را کودکان و زنان تشکیل می دهند و ویرانی هزاران خانه فلسطینی ازابتدای انتفاضه الاقصی گوشه ای از تبکهاری این رژیم می‎باشد.

    به رغم این جنایات وسرکوبها مردم فلسطین از مظلومیتی دیگر نیز رنج می‌برند و آن انعکاس وارونه این جنایات در رسانه های بزرگ بین المللی می‎باشد. در واقع نوع پوشش خبری رسانه های غربی درمساله فلسطین آنچنان یک   بوده است که همواره در سطح افکار عمومی دنیا از خشونت طلبی فلسطینی ها و مظلومیت و صلح طلبی اسرائیلها سخن به میان رفته است ! مستثنی کنیم تصویر ارائه شده و متعارف از یک فلسطینی در جهان  غرب برابر و انسانی خشونت طلب و عامل ارعاب و اخلال در زندگی مرم بی گناه و معصوم شهرهای متمدن می‎باشد! این تصویر که در امتداد تبلیغات و جنگ روانی هماهنگ کلیه رسانه های غربی اعم از شبکه های رادیوتلویزیون و مطبوعات و نشریات علیه جهان اسلام می‎باشد به گونهه ای همه‌جانبه و عمیق انجام می‎شود که حتی امروزه در انبوهی از فیلمهای سینمایی غربی یگانه مانع در برابر قهرمانان این فیلمها آشوبگران و تروریستهای مسلمان و فلسطینی  به سر می باشند. این تحریفات رسانه ای تا بدان جا پیش رفت که لحظاتی پس ازوقوع خوادث بسیار مشکوک 11 سپتامبر بر آمریکا اولین انگشتهای به سوی اعراب خصوصا فلسطینی نشانه رفت و با پخش مکرر تصاویر آنها بعنوان متهمان و مجرمان اصلی تعریف شدند.

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله فلسطین و منطقه خاورمیانه

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

تحقیق در مورد تحقیق مقاله فلسطین و منطقه خاورمیانه, مقاله در مورد تحقیق مقاله فلسطین و منطقه خاورمیانه, تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله فلسطین و منطقه خاورمیانه, مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله فلسطین و منطقه خاورمیانه, تحقیق درباره تحقیق مقاله فلسطین و منطقه خاورمیانه, مقاله درباره تحقیق مقاله فلسطین و منطقه خاورمیانه, تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله فلسطین و منطقه خاورمیانه, مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله فلسطین و منطقه خاورمیانه ، موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله فلسطین و منطقه خاورمیانه
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت