تحقیق مقاله رایگان حد

تعداد صفحات: 5 فرمت فایل: word کد فایل: 16050
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: ریاضی
قیمت: ۰ تومان
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله رایگان حد

     

     

    حد

    فهرست:

    حد تابع در یک نقطه

    تعریف مجرد حد:

    حد توابع در بی نهایت

    حد یک دنباله

     

     
    در ریاضیات، مفهوم حد، برای بیان رفتار یک تابع مورد استفاده قرار می گیرد و به بررسی این رفتار در نقاط روی صفحه و یا در بی نهایت می پردازد. حد در حساب دیفرانسیل و انتگرال و نیز در آنالیز ریاضی برای تعریف مشتق و نیز مفهوم پیوستگی مورد استفاده قرار می گیرد.
    ریاضیدانها حتی قبل از اینکه بتوانند مفهوم دقیق حد را بیان کنند، در مورد آن بحث می کرده اند. یونانیان باستان درکی از مفهوم حد داشته اند. مثلاً ارشمیدس مقدار تقریبی را با استفاده از محیط چند ضلعیهای منتظم محاط در دایره به شعاع واحد، وقتی که تعداد اضلاع بدون کران افزایش می یابد به دست می آورد. در قرون وسطی نیز تا زمان رنسانس انواع مفاهیم حد برای بدست آوردن مساحت شکلهای مختلف به کار رفته است.
     
    نیوتن و لایب نیتسدر قرن هفدهم، درک شهودی خوبی از حد داشته و حتی حدهای پیچیده ای را نیز محاسبه کرده اند. اما نه آنها و نه در آن قرن، دانشمندان دیگر تعریف دقیقی از حد را ارائه نکرده اند.
     
    یک قرن پس از پیشرفت حساب دیفرانسیل و انتگرال، آلمبرت در سال 1754 عنوان کرد که پایه منطقی مباحث این رشته از دانش بشری مفهوم حداست. کوشی در اوایل قرن نوزدهم حساب دیفرانسیل و انتگرال را به شکلی شبیه آنچه در حال حاضر می خوانیم ارائه داد:
     
    "وقتی که مقادیر متوالی به یک متغیر نسبت داده می شود، بی نهایت به عدد ثابتی نزدیک شوند، به طوری که اختلاف آنها از مقدار ثابت به هر اندازه کوچک قابل انتخاب باشد، این مقدار ثابت را حد همه مقادیر متغیر می گویند."
     
    اگر چه تعریف او از حد باز هم دقیق نبود ولی او قدم بزرگی برای رسیدن به تعریف دقیق فعلی برداشت. تا اینکه سرانجام ویراشتراس در قرن نوزدهم تعریف دققی حد را مطرح کرد که همواره مورد استفاده ریاضیدانان است و در این کتاب نیز آورده شده است.
     

     

    حد تابع در یک نقطه

     

    اگر یک تابع و یک عدد حقیقی باشد و داشته باشیم: آن گاه این فرمول را چنین میخوانیم << حد تابع f وقتی که x به سمت می رود برابر L است>> توجه کنید که این عبارت حتی اگر (فرمول در فایل اصلی قرار دارد.)
    باشد نیز می تواند درست باشد. در عوض تابع در نقطه c تعریف نشده است.حالی مثالی را ذکر می کنیم:تابع زیر را در نظر میگیریم
     
    (فرمول در فایل اصلی قرار دارد.)
     
    حال متغیر x را به عدد2 نزدیک می کنیم و خواهیم دید که مقدار تابع به 0.4 نزدیک می شود. در این مورد مشاهده می شود که (فرمول در فایل اصلی قرار دارد.) در این صورت گزینه تابع در نقطه X=C دارای
    پیوستگی است. اما همیشه این مورد برقرار نیست.

     

    (فرمول در فایل اصلی قرار دارد.)

    منحنی زرد رنگ در همه جا پیوسته بوده و دارای حد است ولی سه شکل دیگر نمایانگر انواع ناپیوستگی یک نمودار در یک نقطه است

     

    تعریف مجرد حد:

     

    فرض کنید f تابعی باشد روی یک بازه باز که شامل نقطه C است و فرض کنید L یک عدد حقیقی باشد در این صورت (فرمول در فایل اصلی قرار دارد.) را به صورت زیر تعریف میکنیم:
    به ازای هر (فرمول در فایل اصلی قرار دارد.) وجود دارد یک (فرمول در فایل اصلی قرار دارد.) که برای هر x دلخواه اگر (فرمول در فایل اصلی قرار دارد.) آنگاه نتیجه بگیریم:
    (فرمول در فایل اصلی قرار دارد.)
     

     

    حد توابع در بی نهایت

     

    حد یک تابع فقط در نزدیکی اعداد متناهی تعریف نمی شود بلکه ممکن است متغیر توابع وقتی که بی نهایت نزدیک می شود دارای حد باشند.
    به عنوان مثال در تابع (فرمول در فایل اصلی قرار دارد.) خواهیم داشت:

     

    f(100) = 1.9802

    f(1000) = 1.9980

    f(10000) = 1.9998

     

    مشاهده میشود که هر چه قدر x بزرگتر میشود ،مقدار تابع به عدد 2 نزدیکتر میشود .در واقع داریم:
    (فرمول در فایل اصلی قرار دارد.)
     

     

    حد یک دنباله

     

    حد یک دنباله مانند 1.79, 1.799, 1.7999,... را در نظر بگیرید. مشاهده می کنیم که این دنباله به عدد 1.8 نزدیک می شود.
    به طور کلی فرض می کنیم یک دنباله از اعداد حقیقی باشد. می گوییم حد این دنباله برابر L است و می نویسیم: (فرمول در فایل اصلی قرار دارد.) اگر و تنها اگر برای هر (فرمول در فایل اصلی قرار دارد.) یک عدد طبیعی مانند m باشد که برای هر n>m داشته باشیم 
    (فرمول در فایل اصلی قرار دارد.)
    باید توجه کرد که ما می توانیم مقدار (فرمول در فایل اصلی قرار دارد.) را به عنوان فاصله بین (فرمول در فایل اصلی قرار دارد.) و L در نظر بگیریم به چنین دنباله هایی که حد آنها به یک عدد متناهی میل می کند همگرا گویند و گرنه به آن واگرا گویند.

     

     

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله رایگان حد

    فهرست:

    حد تابع در یک نقطه

    تعریف مجرد حد:

    حد توابع در بی نهایت

    حد یک دنباله

     

    منبع:

    ندارد.

تحقیق در مورد تحقیق مقاله رایگان حد, مقاله در مورد تحقیق مقاله رایگان حد, تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله رایگان حد, مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله رایگان حد, تحقیق درباره تحقیق مقاله رایگان حد, مقاله درباره تحقیق مقاله رایگان حد, تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله رایگان حد, مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله رایگان حد ، موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله رایگان حد
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت