تحقیق مقاله رایگان سُماق

تعداد صفحات: 3 فرمت فایل: مشخص نشده کد فایل: 17975
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: زیست شناسی
قیمت: ۰ تومان
کلمات کلیدی: N/A
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله رایگان سُماق

    سُماق درختچه ایست کوهستانی که میوه‌های خوشه‌ ای دارد و میوه‌ٔ آن پس از کوبیده شدن به عنوان چاشنی، همراه با غذاهایی همچون کباب استفاده می‌شود.

    گیاه سماق از راسته ناترک‌سانان (Sapindales)، تیرهٔ پسته (Anacardiaceae) است.

    سماق در قدیم سماک نیز تلفظ می‌شده.درختچه سماق در شمیران تفرش خراسان قم محلات شیراز رودبار تبریز و بعضی از کشورهای خاورمیانه می روید. سماق برای دندان درد مفید است و اشتها را تحریک می‌کند. لثه را تقویت و از خونریزی معده جلوگیری می‌کند. به دلیل داشتن تانن فراوان قابض و پاک کننده معده می‌باشد. خوردن سماق تازه ایجاد مسمومیت می‌کند. همچنین سماق برای بیماران دیابتی بسیار مفید است. در یونان باستان از چوب سماق به جهت رنگ آمیزی پارچه‌های پشمی استفاده می‌شده است و در کشور ایتالیا از این گیاه برای رنگ داده به چرم نیز استفاده شده است

     

    این گیاه اغلب در مناطق مدیترانه‌، جنوب ایتالیا و آسیای شرقی به ویژه در ایران دیده می ‌شود. انواع متنوعی دارد که برخی از آنها جنبه ‌ی تزیینی‌ داشته و اگر حواسمان نباشد، می ‌تواند موجب مسمومیت و خارش گردد.
     
    در یونان باستان از چوب سماق برای رنگ آمیزی پارچه‌ های پشمی استفاده می‌شده است و در کشور ایتالیا از این گیاه برای رنگ دادن به چرم استفاده می کردند.
     
    در برخی از کشورها از سماق نوشیدنی تهیه می‌ کنند که برای تسکین درد معده و اختلالات گوارشی موثر است.
    سماق از نظر طب قدیم، سماق سرد و خشک است.
    حال خواص سماق عبارتند از :
    - خاصیت ضد میکروبی دارد.
    - خاصیت آنتی اکسیدانی دارد. آنتی اکسیدان ها موادی هستند که از عمل رادیکال های آزاد در بدن جلوگیری می کنند. رادیکال های آزاد با تخریب سلول های بدن نقش مهمی در بروز انواع سرطان دارند. بنابراین آنتی اکسیدان ها از بروز سرطان ها جلوگیری می کنند.
    - برای بیماران دیابتی مفید است، زیرا یکی از عوامل به وجود آمدن عوارض مختلف در دیابتی ها، ترکیب شدن گلوکز (قند خون) با پروتئین های حیاتی بدن است که به تغییر ساختار شیمیایی و عملکرد این پروتئین ها می انجامد. مطالعات نشان می دهد که سماق تا 81 درصد از بروز این فرایند جلوگیری می کند.
    - برای دندان درد مفید است.
    - اشتها را تحریک می‌کند.
    - به دلیل داشتن تانن فراوان، قابض و پاک کننده معده می‌باشد.
    - خاصیت ادرارآور یا دیورتیک دارد.
    - تب را پایین می آورد.
    - در درمان بیماری‌های روماتیسمی و نقرس موثر است.
    - خون را تصفیه می کند و مواد زائد خون (مانند اوره) را دفع می ‌کند.
    - لثه‌ها را تقویت کرده و آنها را محکم می ‌سازد.
    - برای برطرف شدن تهوع و بی اشتهایی مفید است.
    - تقویت کننده ی دستگاه گوارش است.
    - از خونریزی معده جلوگیری می‏کند.

     

     
    پودر سماق
    - علت افزودن سماق به کباب این است که خوردن گوشت کباب شده باعت تولید آنزیم‌هایی در بدن می‌شود که مضر هستند. سماق می‌تواند اثر این آنزیم ها را خنثی کند.
    - در رفع غلظت خون موثر است.
    - خوردن گرد سماق با آب سرد از خونریزی داخلی جلوگیری می کند.
    - غرغره ی جوشانده سماق برای ورم گلو و دهان مفید است.
    - مالیدن آب جوشانده ی سماق روی محل ضربه دیده، از ورم آن جلوگیری می کند.
    - گردی که روی میوه سماق می‏نشیند و به آن خاک سماق می‏گویند، بسیار قابض و کمی تلخ است و به علت داشتن املاح، از ترشحات بی رنگ زنانه جلوگیری می‏کند.
    - منوراژی (خونریزی رحم) و خونریزی در فواصل قاعدگی را کاهش می دهد.
     
    - خونریزی سینه (هموپتزی) را کم می کند.
    - اسهال معمولی و اسهال خونی را برطرف می کند.
    - کمپرس با سماق در التیام زخم، سوختگی، اگزما، ترک نوک سینه و عضو ضرب دیده موثر می باشد.
    - برای رفع تهوع و استفراغ ، سماق را با زیره و آب سرد مخلوط کرده و مصرف نمایید.
    - چای سماق برای کاهش تعریق به کار می رود.
    - کسانی که هموروئید (بواسیر) دارند و زنانی که ترشحات بی رنگ زنانه دارند، سماق را جوشانده و داخل لگنی بریزند و در آن بنشینند.
    - در قدیم برگ درخت سماق را دم کرده و برای سیاه کردن مو از آن استفاده می کردند.
    - در قدیم سماق برای درمان سوزاک و سل به کار می رفته است.
    - در قدیم شیره خارج شده از درخت سماق را برای درمان بیماری های دستگاه ادراری به کار می بردند.
    هشدارها :
    * خوردن سماق تازه باعث مسمومیت می شود. بنابراین فقط باید خشک آن را مصرف نمود.
    * به دلیل اینکه طبیعت سماق سرد است، برای افراد سردمزاج مناسب نیست و باید با گیاهان گرم مصرف شود.
    * مصرف بیش از حد سماق می ‌تواند مسمومیت زا باشد.
    * سماق را باید به دور از نور مستقیم خورشید نگهداری نمایید.
  • فهرست و منابع تحقیق مقاله رایگان سُماق

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

تحقیق در مورد تحقیق مقاله رایگان سُماق , مقاله در مورد تحقیق مقاله رایگان سُماق , تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله رایگان سُماق , مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله رایگان سُماق , تحقیق درباره تحقیق مقاله رایگان سُماق , مقاله درباره تحقیق مقاله رایگان سُماق , تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله رایگان سُماق , مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله رایگان سُماق ، موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله رایگان سُماق
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت