تحقیق مقاله چگونه اجتماعی شویم ؟

تعداد صفحات: 8 فرمت فایل: word کد فایل: 24869
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: علوم اجتماعی و جامعه شناسی
قیمت قدیم:۷,۰۰۰ تومان
قیمت: ۵,۰۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله چگونه اجتماعی شویم ؟

    چگونه اجتماعی شویم ؟

    آیا انسان اجتماعی آفریده شده است ، یعنی‏ طبیعتا به صورت جزئی از کل آفریده شده است و در نهاد انسان گرایش‏ پیوستن به " کل " خود هست ، و یا اجتماعی آفریده نشده بلکه اضطرار و جبر بیرونی ، انسان را مجبور کرده است که زندگی اجتماعی بر او تحمیل شود ، یعنی انسان به حسب طبع اولی خود مایل است که آزاد باشد و هیچ قید و بند و تحمیلی را که لازمه زندگی جمعی است نپذیرد ، اما به حکم تجربه‏ دریافته است که به تنهایی قادر نیست به زندگی خود ادامه دهد ، بالاجبار به محدودیت زندگی اجتماعی تن داده است ، و یا انسان ، اجتماعی آفریده‏ نشده اماعاملی که او را به زندگی اجتماعی وادار کرده اضطرار نبوده است ، ولااقل اضطرار عامل منحصر نبوده است .
    انسان به حکم عقل فطری و قدرت‏ حسابگری خود به این نتیجه رسیده که با مشارکت و همکاری و زندگی اجتماعی‏ ، بهتر از مواهب خلقت بهره می‏گیرد ، از این رو این شرکت را انتخاب کرده است .
    پس مسأله به این سه صورت قابل طرح است که‏ زندگی اجتماعی انسان طبیعی است ؟ یا اضطراری ؟ یا انتخابی ؟
    مطابق نظریه اول زندگی اجتماعی انسانها از قبیل زندگی خانوادگی زن و مرد است ، که هر یک از زوجین به صورت یک " جزء " از یک " کل " در متن خلقت آفریده شده و در نهاد هر کدام گرایش به پیوستن به " کل " خود وجود دارد .
    مطابق نظریه دوم ، زندگی‏ اجتماعی از قبیل همکاری و همپیمانی دو کشور است که خود را به تنهایی در مقابل دشمنی مشترک زبون می‏بینند و ناچار نوعی همکاری و همگامی و ارتباط میان خود برقرار می‏نمایند .
    مطابق نظریه سوم زندگی اجتماعی از قبیل‏ شرکت دو سرمایه‏دار است که برای تحصیل سود بیشتر ، یک واحد تجاری یا کشاورزی یا صنعتی به وجود می‏آورند .
    بنابر نظریه اول عامل اصلی ، طبیعت درونی انسان است ، بنابر نظریه‏ دوم امری بیرونی و خارج از وجود انسان است ، و بنابر نظریه سوم عامل‏ اصلی ، نیروی عقلانی و فکری و حسابگرانه انسانی است .

    از آیات کریمه قرآن استفاده می‏شود که اجتماعی بودن انسان در متن خلقت‏ و آفرینش او پی‏ریزی شده است . در سوره مبارکه حجرات می‏فرماید :
    یاایها الناس انا خلقناکم من ذکر و انثی و جعلناکم شعوبا و قبائل‏ gتعارفوا ان اکرمکم عند الله أتقیکم. ای مردم ! شما را از مردی و زنی آفریدیم و شما را ملتها و قبیله‏ها قرار دادیم تا به این وسیله یکدیگر را باز شناسید ( نه اینکه به این وسیله بر یکدیگر تفاخر کنید ) . همانا گرامی‏ترین شما نزد خداوند متقی ترین شماست .
    در این آیه کریمه ضمن یک دستور اخلاقی ، به فلسفه اجتماعی آفرینش خاص‏ انسان اشاره می‏کند به این بیان که انسان به گونه‏ای آفریده شده که به‏ صورت گروههای مختلف ملی و قبیله‏ای درآمده است ، با انتساب به ملیتها و قبیله‏ها بازشناسی یکدیگر که شرط لاینفک زندگی اجتماعی است صورت‏ می‏گیرد .

    یعنی اگر این انتسابها که از جهتی وجه اشتراک افراد و از جهتی‏ وجه افتراق افراد است نبود ، بازشناسی ناممکن بود و در نتیجه زندگی‏ اجتماعی که براساس روابط انسانها با یکدیگر است امکان‏پذیر نبود .


    این‏ امور و امثال این امور از قبیل اختلاف در شکل و رنگ و اندازه است که به‏ هر فردی زمینه شناسنامه‏ای ویژه خود او اعطا می‏کند . اگر فرضا همه افراد یک شکل و یک رنگ و یک قالب بودند و اگر رابطه‏ها و انتسابهای مختلف‏ میان آنها حکمفرما نبود ، افراد در برابر یکدیگر نظیر کالاهای متحدالشکل‏ یک کارخانه بودند که تمیز آنها از یکدیگر و درنتیجه بازشناسی آنها از یکدیگر و در نتیجه نهایی زندگی اجتماعی آنها براساس روابط و مبادله‏ اندیشه و کار و کالا غیرممکن بود .
    پس انتساب به شعبها و قبیله‏ها حکمت‏ و غایتی طبیعی دارد و آن تفاوت و بازشناسی افراد از یکدیگر است که شرط لاینفک زندگی اجتماعی است نه تفاخر و مایه برتری شمردنها ، که همانا مایه کرامت و شرافت تقواست . در سوره فرقان آیه 54 می‏فرماید :
    و هو الذی خلق من الماء بشرا فجعله نسبا و صهرا.
    اوست که از آب ، بشری آفرید و آن بشر را به صورت نسبها
    ( ابطه‏های‏ نسبی ) و خویشاوندی دامادی ( رابطه‏های سببی ) قرارداد .
    این آیه کریمه نیز روابط نسبی و سببی را که مایه پیوند افراد با یکدیگر و پایه بازشناسی آنها از یکدیگر است ، به عنوان طرحی که در متن خلقت‏ برای حکمت و غایتی کلی قرار داده شده عنوان نموده است .
    در سوره مبارکه زخرف آیه 32 می‏فرماید :
    أهم یقسمون رحمه ربک ؟ نحن قسمنا بینهم معیشتهم فی الحیوه الدنیا و رفعنا بعضهم فوق بعض درجات لیتخذ بعضهم بعضا سخریا و رحمه ربک خیر مما یجمعون .

    آیا آنها رحمت پروردگارت را تقسیم می‏کنند ؟ ( آیا کار خلقت به آنها واگذار شده که هرچه را به هر که بخواهند بدهند و از هر که نخواهند باز گیرند ؟ ) ما مایه‏های معیشت و وسایل زندگی ( امکانات و استعدادها ) را میان آنها در زندگی دنیا تقسیم کردیم و برخی را بر برخی دیگر از نظر امکانات و استعدادها به درجاتی برتری دادیم تا به این وسیله ، و به‏ صورت متقابل ، برخی برخی دیگر را مسخر خود قرار دهند ( و در نتیجه همه‏ به طور طبیعی مسخر همه واقع شوند ) ، و همانا رحمت پروردگارت ( موهبت‏ نبوت ) از آنچه اینها گرد می‏آورند بهتر است .
    به طور خلاصه می‏گوییم مفاد آیه‏ کریمه این است که انسانها از نظر امکانات و استعدادها ، یکسان و همانند آفریده نشده‏اند ، که اگر چنین آفریده شده بودند ، هر کس همان را داشت‏ که دیگری دارد و همان را فاقد بود که دیگری فاقد است و طبعا نیاز متقابلی و پیوندی و خدمت متبادلی در کار نبود .
    خداوند انسانها را از نظر استعدادها و امکانات جسمی و روحی و عقلی و عاطفی ، مختلف و متفاوت‏ آفریده است ، بعضی را در بعضی از مواهب بر بعضی دیگر به درجاتی برتری داده است و احیانا آن بعض دیگر را بر این بعض ، در بعضی دیگر از مواهب برتری داده‏ است و به این وسیله همه را بالطبع نیازمند به هم و مایل به پیوستن به هم‏ قرار داده و به این وسیله زمینه زندگی به هم پیوسته اجتماعی را فراهم‏ نموده است .
    این آیه کریمه نیز دلالت دارد بر اینکه زندگی اجتماعی انسان‏ امری طبیعی است نه صرفا قراردادی و انتخابی و نه اضطراری و تحمیلی .

    یک انسان اجتماعی موفق شویم !

    هر انسانی باید اجتماعی باشد و از این که یک انسان اجتماعی است به خودش ببالد !‌ برای اجتماعی شدن هم لازم نیست کارهای سخت و دور از دسترس بشری انجام داد بلکه همان که اجتماعی باشد خودش کافی است .
    به همین دلیل در این جا و در این ستون بنده به همه شما عزیزان یاد خواهم داد که چگونه انسان های اجتماعی ای باشید . اجتماعی بودن مزایای بسیار زیادی دارد که وقتی خودتان اجتماعی شدید خواهید فهمید که چی هست و به چه دردی می خورد !

    تلقین
    اولین راهی که از شما یک انسان اجتماعی کامل می سازد تلقین است . تلقین حداقل ۵۰ درصد کار است ! یعنی این که شما به خودتان بقبولانید که یک انسان اجتماعی هستید . حتی اگر نیستید ! اگر اگر شما یک انسان اجتماعی هم نباشید اگر به خودتان بقبولانید که اجتماعی هستید تمام است . یعنی نصفه و نیمه شما اجتماعی می شوید و صد البته آدم نیمه اجتماعی خیلی بهتر است از آدمی که اصلا اجتماعی نیست !‌ پس از همین الان به خودتان بقبولانید که شما یک آدم اجتماعی هستید .
    می توانید برای شروع روزی ۱۰۰ بار بنویسید من یک آدم اجتماعی هستم ! و روزی هم ۲۰۰ بار از رویش بخوانید . برای اجتماعی بودن خیلی مهم است ! پس تلقین بودن را فراموش نکنید !

    خودی نشان دادن
    اگر می خواهید بقیه راه را برای اجتماعی شدن پیش بگیرید باید همیشه خودتان را در جمع ها نشان بدهید . یعنی در هر جایی و هر چیزی اظهارنظر کنید . حتی اگر نمی دانید موضوع ماجرا چیست و قضیه از چه قرار است ! اصلا هم نگران نباشید خود به خود در روال آن بحث خواهید افتاد . سعی کنید اول هر روز صبح یک روزنامه بخرید ! لازم هم نیست که حتما روزنامه گرانی را خریداری کنید ! مباحث اصلی آن روزنامه را جایی یادداشت کنید و هر جای رسیدید بحث را شروع کنید ! سعی کنید از صفحات سیاسی و اقتصادی بحثی به میان نیاورید . چون سیاسی که معلوم است خطرناک است و اقتصادی هم آخرش تجربه ثابت کرده که سیاسی می شود .
    سعی کنید از بحث های بهتری چون امروز هوا خوبه ، به نظر شما اول مرغ بود یا تخم مرغ ، فیلم های سینمایی در حال اکران و غیره استفاده کنید .
    البته بنده گفتم که شما باید در همه بحث ها شرکت کنید ولی در هر بحثی که خواستید وارد شوید سعی خود را کنید که بعد از چند دقیقه وارد بحث شوید که ناگهان نپرید وسط بحثی در مورد فوتبال و بگویید آره دیددمش ! چقدر بازی هدیه تهرانی و امین حیایی روان بود ! اینجاست که مردم نه تنها شما را یک انسان اجتماعی نمی دانند بلکه ممکن است پشت سر شما حرف هایی هم به زبان بیاورند که ناشایست باشد . که در این مقال نمی گنجد.

    خواندن و مطالعه
    همیشه شما باید معلوماتتان یک سرو گردن از بقیه بیشتر باشد که بتوانید به راحتی در مورد هر چیزی بحث کنید و به قولی طرف مقابل را کاری کنید که جلویتان کم بیاورد ! سعی هم کنید که در بحث هایی که اصلا چیزی سر در نمی آورید دخالت نکنید ! چون به ضررتان می شود !
    خواندن ۱ رمان ، ۵ کتاب ، ده روزنامه در روز به میزان کافی را باید حتما حتما انجام دهید ! تا خدای ناکرده خللی در اجتماعی بودن شما صورت نگیرد. وقت نداشتید در دست بگیرید و این ور و آن ور لااقل پزش را بدهید .

    تیپ !
    که این خود شامل چند بخش است . تیپ یک آدم اجتماعی همیشه باید مردمی و نرمال باشد ! یعنی جوری باشد که بشود با همه جور مردمی جور شد ! یعنی بتوانید با هر انسانی که خواستید هم کلام شوید و دقایقی را با هم اجتماعی باشید . پس کاملا مواظب تیپ و قیافه خود باشید . پس یادتان نرود یک تیپ معمولی و مردم پسند ! یکی دیگر از نکات برچسته در این قسمت داشتن بوی مناسب است ! یعنی این که شما از عطری استفاده کنید که به ذائقه همه بیاید !‌ نه این که با شخصی که هم صحبت می شوید بعد از چند دقیقه از بوی عطر بد شما دیگر نتواند به بحث ادامه دهد و به دلایل اوه دیرم شد ! قید بحث را بزند !

    فضول باشید
    سعی کنید همه همیشه و همه جا فضول باشید ! فضولی همیشه باعث می شود شما آخرین اخبار و جدیدترین اطلاعات را از دیگران به دست بیاورید و در بحث ها استفاده کنید . مثلا خبرهایی است که در مطبوعات چاپ نمی شود و صدا سیما نیز این خبر را تحت پوشش قرار نمی دهد ! ‌این اخبار زیاد است ! مثلا جدیدترین آلبوم فلان خواننده آمد ! فلانی بچه دار شد ! فلانی ازدواج کرد و این حرف ها …
    البته جان مادرتان ، جان هر که دوست دارید بی خیال پخش شایعات و این مسخره بازی ها شوید که آخر و عاقبت ندارد !

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله چگونه اجتماعی شویم ؟

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

تحقیق در مورد تحقیق مقاله چگونه اجتماعی شویم ؟, مقاله در مورد تحقیق مقاله چگونه اجتماعی شویم ؟, تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله چگونه اجتماعی شویم ؟, مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله چگونه اجتماعی شویم ؟, تحقیق درباره تحقیق مقاله چگونه اجتماعی شویم ؟, مقاله درباره تحقیق مقاله چگونه اجتماعی شویم ؟, تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله چگونه اجتماعی شویم ؟, مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله چگونه اجتماعی شویم ؟ ، موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله چگونه اجتماعی شویم ؟
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت