تحقیق مقاله رایگان تفاوت بین بهشت و جهنم از نظر اسلام و دیگران چه می باشد؟

تعداد صفحات: 4 فرمت فایل: word کد فایل: 3754
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: معارف اسلامی و الهیات
قیمت: ۰ تومان
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله رایگان تفاوت بین بهشت و جهنم از نظر اسلام و دیگران چه می باشد؟

    تفاوت بین بهشت و جهنم از نظر اسلام و دیگران چه می باشد؟

     

     

    پیرامون این پرسش مطالبی را به اختصار برای شما بیان می کنم:
    1 ادیان از دید کلی به دو مجموعه تقسیم می شوند: توحیدی و غیر توحیدی. ادیان توحیدی مانند اسلام، مسیحیت و یهودیت. در این ادیان سه اصل و رکن اعتقادی پذیرفته شده است: توحید، نبوت و معاد، که در ادیان غیر توحیدی چندان خبری از این ها نیست.(فصل نامه ادیان و مذاهب، شماره 22، ص 67)
    2 از آن رو که اعتقاد به زندگی پس از مرگ و قدم برداشتن در آن مسیر از ریشه فطری بهره مند است، در تمام ادیان با تفاوت هایی عقیده به بهشت و جهنم وجود دارد؛ مانند:
    الف) در اقوام ابتدایی عقیده بر این بود که زندگی پس از مرگ نتیجه کارها و خصلت های بشر در دنیا است، همانند خصلت ترسو بودن که انسان را از وصول به بهشت باز می دارد و موجب کیفر و عذاب می گردد، بر عکس شجاعت موجب پاداش روح می گردد.
    ب‌) در یونان و روم قدیم این عقیده رایج بود که دادگاه اخروی کیفر و پاداش می دهد و بهشت و جهنم با مسئله تناسخ ارتباط دارد. می گفتند: ده هزار سال به درازا می کشد تا نَفْسی در چرخه تناسخ به بدن نخستین خود برگردد، لیکن این مدت در ارواح پاک به سه هزار سال کاهش پیدا می کند. نفوسی که بسیار شریر باشند، در دوزخ ابدی گرفتار می شوند.
    ج) در نظر هندوان نیز مسئله دوزخ و بهشت با تناسخ گره خورده است. آنان می گویند: نفس از آغاز به دوزخ زیرزمین که مسکن بدکاران است، منتقل می شود سپس از طریق تناسخ حرکت خود را ادامه می دهد. نیز عقیده دارند: "یاما" پادشاه بهشت و قاضی اموات است. مردگان از میان دو آتش می گذرند. بدکاران می سوزند و نیکوکاران از آن سالم بیرون می آیند. اعمال آنان قبلاً در ترازویی سنجیده می شود و بعد نیکوکار به بهشت و بدکردار به دوزخ می رود و یا دوباره به زمین باز می گردد و از نو متولّد می شود و چرخه تناسخ را ادامه می دهد.
    د) بودایی به موجب اعتقاد به "کارما" کیفیت زندگی انسان در زندگی، چگونگی زندگی او را پس از مرگ تعیین می کند. اگر زندگی با نیکوکاری است، زندگی بعدی از کیفیت بالاتری برخوردار می باشد، اما در صورت عکس، زندگی بعدی دارای کیفیت پست تری می باشد. تولّد و مرگ و تولد دیگر همه شر و بدبختی است. نجات بشر در پرتو وصول به ایروانا است.
    3 دین زرتشتی که به مقتضای برخی از روایات در زمره ادیان توحیدی و الهی قرار دارد امّا در آن تحریف صورت گرفته، در همین دین آمده است: روح پس از مرگ بدن به مدت سه شبانه روز دور بدن می گردد. ارواح نیکوکار همراه سروش و بدکار زیر شکنجه دیوان قرار دارند، پس از آن ارواح نیکوکار به همراه موجودات خیر و بدکار به همراه موجودات شر به جهان آخرت سفر می کنند. اعمال نیک به صورت دوشیزه زیبا وارد بهشت و به سوی "اهورا مزدا" رهبری می شود و "هومنو" به او خیر مقدم می گوید و خلعتی به او می پوشاند و او را به بهشت رهبری می کند. آنان که اعمال نیک و بدشان مساوی باشد، در جای خاصی قرار می گیرند. در قیامت پلی است به نام "چینوت" که روی دوزخ قرار دارد، به هنگام عبور نیکوکاران پهن و به هنگام عبور بدکاران باریک می شود، باریک تر از مو و تیز تر از تیغ، به همین جهت بدکاران نمی توانند موفق بشوند و از آن بگذرند، آنان از پل به دوزخ می افتند.
    4 در آیین یهود: اگر چه اعتقاد به قیامت و بهشت و جهنم در ادیان ابراهیمی از ضرورت برخوردار است، لیکن برخی از فرقه های یهود در معاد و فراگیر بودن آن انکار و تردید کرده اند. فرقه صدوقیان(صادوقیان) آن را انکار می نمایند، دیگران در فراگیر بودن آن تردید روا می دارند و می گویند: بیسوادان و آنانی که از تورات بهره ای ندارند، بار دیگر زنده نخواهند شد. نیز گفته اند: آنان که خارج از ارض مقدس فلسطین مدفونند، بهره ای از قیامت نخواهند داشت. دیگران گفته اند: خداوند پیش از قیامت در زیر زمین نقبی می زند و اجساد آنان را به ارض موعود می آورد و در آن جا زنده می شوند.
    از جمله اعتقاد آنان در مورد معاد و بهشت و جهنم:
    هر که با هر کفنی که دفن شده است، در فردای قیامت با همان کفن محشور می شود.
    همه حتی آنانی که در دنیا از نقایص جسمانی برخوردارند، در قیامت کامل محشور می شوند.
    لذت دنیا، مانع لذت بهشت و رنج دنیا، موجب وصول به بهشت است.
    در قیامت الیاس پیامبر مأمور برپایی قیامت است.
    بهشت جای لذت های مادی نیست.
    در قیامت خدا و بزرگان بنی اسرائیل داوری می کنند.
    معاد هم جسمانی است و هم روحانی، لیکن تنها روح کیفر می بیند.
    نیکوکاران در بهشت مخلدند و بدکاران از جهنم رهایی می یابند، جز برخی که مرتکب گناهان خاصی مانند زنای محصنه شده باشند. برخی گفته اند: این ها هم در جهنم جاودان نیستند، بلکه پس از دوازده ماه به موجودی دیگر تبدیل می شوند.
    بهشت هفت طبقه دارد و هر چه بالا رود، برای آنانی است که کارهای خوبشان بیشتر است.
    جهنم هفت طبقه دارد و هر چه پایین تر برود، جای افراد بدتر است.
    ختنه نشده وارد بهشت نمی شود و ختنه شده وارد جهنم نخواهد شد، مگر کسی که خیلی بد باشد.
    آتش جهنم بر دانشمندان تورات اثر نمی کند.
    همه در فردای قیامت محکوم می شوند، جز قوم یهود.
    روز شنبه جهنمیان استراحت می کنند و عذاب نمی بینند.
    5 عقیده مسیحیت هم مانند عقیده قوم یهود است، جز این که: مسیحیان به زندگانی روحانی در قیامت معتقدند، نه جسمانی.
    پس از مرگ، داوری خصوصی و جزئی در مورد اعمال بشر به عمل می آید و داوری کلی و نهایی در قیامت است.
    کلیسای کاتولیک می گوید: کسانی که پس از قیامت در برزخ تصیفه شوند، به بهشت می روند و بهشت در محضر خداوند است. کسانی که شایسته این پاداش نیستند، به دوزخ می روند.
    کلیساهای اصلاحی (پروتستان) نیز این عقیده را دارند، جز دوره برزخ را.
    مسیحیان شرط ورود به بهشت را مختون (ختنه شدن) نمی دانند.
    6 معاد در اسلام خیلی بیشتر با شرح و بسط بیان شده به گونه ای که حدود هزار آیه قرآن مربوط به معاد است. اسلام در مورد بهشت و جهنم نظری کاملا معتدل و میانه دارد.

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله رایگان تفاوت بین بهشت و جهنم از نظر اسلام و دیگران چه می باشد؟

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

تحقیق در مورد تحقیق مقاله رایگان تفاوت بین بهشت و جهنم از نظر اسلام و دیگران چه می باشد؟, مقاله در مورد تحقیق مقاله رایگان تفاوت بین بهشت و جهنم از نظر اسلام و دیگران چه می باشد؟, تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله رایگان تفاوت بین بهشت و جهنم از نظر اسلام و دیگران چه می باشد؟, مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله رایگان تفاوت بین بهشت و جهنم از نظر اسلام و دیگران چه می باشد؟, تحقیق درباره تحقیق مقاله رایگان تفاوت بین بهشت و جهنم از نظر اسلام و دیگران چه می باشد؟, مقاله درباره تحقیق مقاله رایگان تفاوت بین بهشت و جهنم از نظر اسلام و دیگران چه می باشد؟, تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله رایگان تفاوت بین بهشت و جهنم از نظر اسلام و دیگران چه می باشد؟, مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله رایگان تفاوت بین بهشت و جهنم از نظر اسلام و دیگران چه می باشد؟ ، موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله رایگان تفاوت بین بهشت و جهنم از نظر اسلام و دیگران چه می باشد؟
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت