تحقیق مقاله رایگان بولتن آموزشی آنفلوانزای طیور

تعداد صفحات: 2 فرمت فایل: word کد فایل: 7372
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: علوم دامی - دامپروری - دام و طیور
قیمت: ۰ تومان
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله رایگان بولتن آموزشی آنفلوانزای طیور

    آیا می دانید که :

    -  مدفوع آلوده به آنفلوانزا می‌تواند یک میلیون پرنده را  آلوده کند،

     

    - ویروس آنفلوانزا در مواد دفعی (مدفوع)در 4درجه سانتی‌گراد 30 تا 35 روز و در 20درجه سانتی‌گراد 7 روز
    باقی می‌ماند،

     

    -  ویروس آنفلوانزا دمای 56 درجه سانتی‌گراد را برای
     3 ساعت‌ودمای60 درجه سانتی‌گراد را 30دقیقه تحمل می‌کند،

    -  ویروس آنفلوانزا نسبت به بسیاری از مواد ضدعفونی کننده خصوصاً ترکیبات پراکسید، ترکیبات چهارتایی، گلوتارآلدئیدها و فنل  و ترکیبات یده حساس می‌باشد،

    -  پرندگان آبزی و پرندگان وحشی آلوده که از نظر بالینی سالم هستند می‌توانند عامل انتقال بیماری باشند،

    -  تخم‌مرغ های ترک‌دار در دستگاههای جوجه‌کشی می‌توانند باعث انتقال آلودگی به جوجه‌های داخل هچری شوند،

    -  واکسیناسیون تنها راه پیشگیری از بیماری نمی‌باشد و ایمنی صددرصد ایجاد نمی‌نماید. بنابراین رعایت مسائل بهداشتی و قرنطینه‌ای جهت پیشگیری از بیماری اهمیت بسزائی دارد،

    -  گرد و غبار سالن مرغداری حاوی ذرات ناقل عوامل بیماریزا می‌باشد. از این رو تعبیه کانال در پشت هواکش‌ها به منظور هدایت گرد و غبار خروجی هواکش ها به درون حوضچه ضدعفونی، راهی مناسب جهت جلوگیری از آلوده شدن محیط و انتقال آلودگی به مرغداریهای اطراف می‌باشد،

    -  رطوبت‌، حرارت و تهویه مناسب و کافی نقش مهمی در جلوگیری از بروز و کاهش تلفات ناشی از بیماریهای تنفسی دارد،

    -  مدیریت صحیح در امر واکسیناسیون و تغذیه نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی گله دارد.

    برخی ‌ازتمهیدات‌انجام‌گرفته‌توسط‌اداره‌کل‌دامپزشکی‌خراسان‌رضوی‌

    به منظور ‌پیشگیری‌از ‌وقوع‌آنفلوانزای‌فوق‌حادطیور :

     

    1- تشکیل ستاد پیشگیری و مقابله با آنفلوانزای فوق حاد طیور در سازمان جهاد کشاورزی و اداره‌کل دامپزشکی خراسان رضوی ،

    2- تشکیل کمیته آنفلوانزا در شهرستانها،

    3- انجام مراقبت فعال در مزارع طیور، کشتارگاهها، مرزهای شرقی و ...... ،

    4- اعمال مقررات ‌شدید بهداشتی- قرنطینه‌ای ‌در مورد واردات هرگونه‌ پرنده ‌و فرآورده‌های‌ آن از مبادی ‌ورودی شرقی (زمینی‌و یا هوایی‌) باتوجه ‌به احتمال وجود ‌منبع ‌خطر خارجی،

    5- پیگیری سیاست امحاء و معدوم‌سازی طیور از طریق سازمان جهادکشاورزی، در صورت بروز هرگونه کانون آلوده،

    6- برنامه ریزی به منظوربرگزاری ‌سمینارآنفلوانزا جهت‌معاونین فنی، مسئولین طیور و آزمایشگاهها و کلینیسین های بخش خصوصی،

    7- تشکیل جلسات متعدد با مسئولین دامپزشکی شهرستانها،

    8- صدور اطلاعیه‌های بهداشتی از طریق رسانه‌های جمعی،

    9- اطلاع‌رسانی به درمانگاههای دولتی، بخش خصوصی و مرغداران به منظور آشنایی با علائم بیماری و تأکید بر اعلام سریع موارد مظنون به ادارات دامپزشکی،

    10- تشدید مقررات بهداشتی- قرنطینه‌ای در مزارع پرورش طیور،

    11- پیگیری تشکیل صندوق حمایت از مرغدار در مقابل بیماری آنفلوانزای طیور  H5و H7 .

    مواردیکه توسط تشکل‌های مربوط به طیور و یا تعاونیهای مرغداران لازم است رعایت شود :

    1- راهنمایی مرغدار جهت خرید نهاده‌های تغذیه‌ای و جوجه از منابع مطمئن،

    2- اعلام موارد بهداشتی توصیه شده از سوی دامپزشکی به‌ مرغداران،

    3- توصیه مرغداران به اجتناب از  تجمع در مراکز مراجعه آنها از قبیل تعاونیها، کشتارگاهها، مراکز دامپزشکی و سایر مرغداریها در زمان بروز بیماری،

    4- تأکید بر عدم عرضه مرغ زنده  در بازارهای محلی،

    5- پیگیری برگزاری کلاسهای آموزشی جهت مرغداران،

    6- پاکسازی و ضدعفونی ماشین‌های حمل نهاده های  اولیه دان،

    7- اعلام سریع گزارش تلفات احتمالی به شبکه دامپزشکی منطقه.

     

    مواردیکه‌ لازم‌است توسط‌کارخانه های ‌جوجه‌کشی‌‌رعایت‌گردد:

     

    1- خودداری از توزیع جوجه‌های فاقد کیفیت،

    2- خودداری‌ از خوابانیدن ‌تخم‌مرغهای‌کثیف،آلوده‌، غیراستاندارد و غیرمجاز،

    3- تبدیل بهداشتی ضایعات کارخانه جوجه‌کشی،

    4- شستشو و ضدعفونی دقیق روزانه کلیه سالن ‌های جوجه‌کشی و محموله،

    5- صدور گواهی بهداشتی مطابق معیارهای بهداشتی گله مادر،

    6- تحویل جوجه به واحدهای پرورشی مجاز،

    7- گزارش فوری هرگونه موارد غیرعادی.

    مواردیکه لازم است توسط کشتارگاههای طیور رعایت شود:

    1- درخواست ارایه  مجوز حمل بهداشتی از سوی مرغدار قبل از کشتار،

    2- شستشو و ضدعفونی دقیق قفس‌های حمل مرغ،

    3- شستشو و ضدعفونی کامیونهای حمل مرغ قبل از خروج از کشتارگاه،

    4- استفاده از ماسک و دیگر وسایل ایمنی توسط تمامی افراد شاغل در کشتارگاه( به لحاظ خطر ابتلای انسان)،

    5- شستشوی سالن کشتار با آب گرم و ضدعفونی آنجا بعد از پایان کشتار،

    6- قرار دادن درپوش مناسب بر روی آبروهای فاضلاب جهت جلوگیری از تجمع پرندگان و حیوانات وحشی،

    7- گزارش موارد احتمالی تلفات بیش از حد در زمان حمل،

    8- فراهم نمودن امکانات لازم جهت بازرسین بهداشتی،

    9- تبدیل بهداشتی ضایعات کشتارگاهی،

    10- معدوم سازی بهداشتی موارد مشکوک یا آلوده.

     

    ابقاء عامل بیماری و نحوه انتقال بیماری:

     

    1-  تماس با پرندگان وحشی و پرندگان آبزی آلوده،

    2-  تماس با طیور آلوده،

    3-  کفش، لباس ، خودرو، آب ، دان ، مدفوع و بستر آلوده،

    4-  سگ و گربه به عنوان ناقلین مکانیکی،

    5-  تهیه دان از منابع غیر مطمئن به خصوص کانونهای آلوده،

    6-  امحاء غیربهداشتی لاشه‌های آلوده،

    7-  عدم پاکسازی و ضدعفونی کامل سالن مرغداری و لوازم و تجهیزات قبل از جوجه‌ریزی،

    8-  پراکنده شدن کود مرغداری به محیط اطراف،

    9-  عدم ضدعفونی وسائط نقلیه که به ناچار وارد مرغداری می‌شوند،

    10-  تهیه جوجه یک روزه از کارخانه های جوجه‌کشی غیرمعتبر،

    11-  پرورش چند سنی در یک واحد،

    12-  بارگیری گله مبتلا به فرم بالینی.

     

    اقدامات مهّم بهداشتی- قرنطینه‌ای

     

    آنفلوانزای طیور :

     

    آنفلوانزای طیور یک بیماری ویروسی پرندگان می باشد. ویروسهای آنفلوانزا دارای 3 نوع تیپ A ، B و C می باشند که فقط تیپ A           می تواند در طیور ایجاد بیماری نماید. تیپ A علاوه بر طیور، سایر حیوانات از جمله خوک، اسب و همچنین انسان را درگیر می‌نماید. تیپ A شامل تحت تیپ‌های مختلف با درجات متفاوتی از نظر شدت بیماری‌زایی (از فرم خفیف تا بسیار شدید) می‌باشد. تحت تیپ‌های H5 و H7 باعث ایجاد فرم بسیارشدید بیماری می‌شوند.

     

    مخازن بیماری:

    پرندگان آبزی وحشی می‌توانند بدون بروز نشانیهای بالینی بیماری ویروس عامل این بیماری را با خود جابجا کنند.

     

    میزبان‌ها : 

    مرغ‌‌و خروس، بوقلمون، اردک ‌و غاز، مرغ‌شاخدار، پرندگان ‌آبزی‌ وحشی ‌و زینتی‌ و شترمرغ

     

     

    علائم بیماری :

    1- شروع ناگهانی تلفات با روند افزایش روزانه(درگله گوشتی تلفات بیش از 3 درصد در روز)،

    2- انتشار ناگهانی بیماری در گله،

    3- بیحالی شدید، پژمردگی و دور هم جمع شدن گله،

    4- کاهش شدید مصرف دان،

    5- افت ناگهانی و شدید تولید روزانه،

    6- علائم حاد تنفسی ،

    7- سیاه شدن و خونریزی تاج ، ریش و ساق‌ها   

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله رایگان بولتن آموزشی آنفلوانزای طیور

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

تحقیق در مورد تحقیق مقاله رایگان بولتن آموزشی آنفلوانزای طیور, مقاله در مورد تحقیق مقاله رایگان بولتن آموزشی آنفلوانزای طیور, تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله رایگان بولتن آموزشی آنفلوانزای طیور, مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله رایگان بولتن آموزشی آنفلوانزای طیور, تحقیق درباره تحقیق مقاله رایگان بولتن آموزشی آنفلوانزای طیور, مقاله درباره تحقیق مقاله رایگان بولتن آموزشی آنفلوانزای طیور, تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله رایگان بولتن آموزشی آنفلوانزای طیور, مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله رایگان بولتن آموزشی آنفلوانزای طیور, موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله رایگان بولتن آموزشی آنفلوانزای طیور
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت