تحقیق مقاله صنعت نساجی در ایران

تعداد صفحات: 47 فرمت فایل: word کد فایل: 9221
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: مهندسی نساجی
قیمت قدیم:۱۹,۵۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۰۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله صنعت نساجی در ایران

    1 1. مقدمه :

    نساجی درایران ازجمله صنایعی است که به صراحت نمی توان تاریخ قطعی پیدایش آنرا مشخص کرد.چه آنکه بشر از ابتدای زندگانی برروی کره زمین بعد از هوا وغذا،نیازبه پوششی برای مقابله با سرما وگرما را درخود احساس کرده وبه همین جهت نیزشاید منطقی ترین تصوراین باشد که قبل ازهرچیزبه فکرتهیه لباس افتاده وبا بهره گیری ازحداقل امکانات موجود وبه احتمال قوی با استفاده ازپوست حیواناتی که شکارمی کرده برای خود تن پوش تهیه نموده وطی گذشت زمان وبا تحولاتی که خواه ناخواه درزندگی اش پیش آمده به شیوه‌های تهیه پارچه پی برده واز به هم انداختن الیاف گیاهی یا حیوانی کوشیده تا به تن پوش خود حالتی اطمینان بخش تر و شیک تر بدهد.

    نگاهی گذرا به تاریخچه نساجی ایران نیزموید این ادعاست چه آنکه وسایل بدست آمده ازغار کمربند (درحوالی شهر بهشهر)که متعلق به حدود   6000 سال قبل ازمیلاد مسیح است نشان دهنده آن است که مردم آن زمان از فن ریسندگی وتبدیل پشم به نخ اطلاع داشته اند.

    با این وجود نخستین نشانه ای که از وجود پارچه وبافت آن درایران موجود می باشد متعلق به 4000 سال قبل ازمیلاد مسیح است که طی حفریات  انجام شده در شوش بدست آمده است افسون براین یک میل مفرغی که توسط دکتراریک اشمیت طی حفاریهای تپه حصاردامغان کشف شده ومخصوص تابیدن نخ هایی نازک بوده می تواند دلیلی برپیشرفت صنعت بافندگی در3000سال قبل ازمیلاد مسیح باشد.کمااینکه اسناد دیگری نیزدردست است که نشان می دهد در2700تا 2500سال قبل ازمیلاد بافت پارچه های ظریف بطورکامل درایران متداول بوده ودر همین دوره بافت پارچه هایی باالیاف طلا ونقره نیزرواج داشته ازکتاب استر درتورات نیزچنین استفاده می شود که طی سالیان 550 تا330 پیش ازمیلاد بافت پرده های الوان ایران مرسوم ولباسهای سربازان وسپاهیان دارای طرحها ونقشه های مفصلی بوده است.

    ازکتان،پارچه های ارغوانی و انواع پارچه نیز به کرات اسم برده شده است.ولی ازمنسوجات متعلق به سالهای یاد شده وحتی بعدازآن چیزی درایران بدست نیامده وفقط بعضی تکه های پارچه ابریشمی متعلق به سالهای 330-224 پیش ازمیلاد درسوریه کشف شده و نیزدر حفریات باستان شناسی منطقه لرکان(درمنتهی الیه شرق ایران) قطعاتی ازقلاب دوزی پیدا شده که احتمالا تعلق به همین دوره دارد.

    مقادیری نیز پارچه های ابریشمی ازچین بدست آمده که دارای مشخصات پارچه های ایرانی است وبعید نیست درایران تولید و به چین صادر شده باشد.

    درفاصله سالهای 241 تا 272 میلادی وپس   از تصرف انطاکیه توسط ایرانیان گروهی از بافندگان به خوزستان آمدند وکارشناسان بعضی ازپارچه های ابریشمی کلیساهای اروپا وپارچه های ابریشمی بدست آمده درشیخ عباده واخمیم مصر در یادگارنساجی ایران درهمین دوره می دانند.

    در صدر اسلام به دلیل قطع حمایت دربار ساسانی ازتولیدکنندگان،تغییر شیوه مصرف واز آنجا که بسیاری ازمسائل تحت الشعاع ظهوراسلام قرار گرفت بسیاری از کارگاههای صنعتی تعطیل شد ولی بعد ازمدت کوتاه کارگاههای نساجی مجددا در گوشه وکنار کشور شروع به کار کردند.

    12. قدمت نساجی دریزد:

    یزد استانی است تاریخی که بنیاد آن را به قبل ازظهوراسلام نسبت می دهند.وجود نامهای چون یزد(ایساتیس)،زارچ،اشکذر،مهریزومیبد موید قدمت و تاریخی بودن این استان است.کشاورزی دراین استان به علت کمی آب وخشکی هوا علی رغم کوشش فراوان ازرونق کافی برخوردار نیست وچنین است که اهالی این دیار ازقدیم الایام حرفه نساجی (شربافی)را پیشه کرده اند وامروزه درصد زیادی ازجمعیت این استان به این حرفه اشتغال دارند.

    ازتولید انواع فراورده های دست باف و اشیاء مختلف دستی به مقتضای وضع خاص جغرافیایی منطقه یزد واستمداد وبرخورداراست اکنون با پیشرفت صنعت وماشینی شدن آن اغلب صنایع معمول نمی باشد.

    هم اینک نیزاستان یزد یکی ازقطبهای مهم صنعتی کشور هم ازنظر نساجی و هم ازنظر دیگرصنایع محسوب می شود. 

    13. چله پیچی (warping):

    منظور از چله پیچی عبارت است از پیچیدن تعداد معینی سر نخ با طول مشخص بصورت موازی بر روی نورد (اسنو) بافندگی.

    اگر سیستم بافت پارچه تاری و پودی باشد بعضی یا تمام نخهای تار باید به یک شکل و در سطح موازی با هم قرار گیرند بنابر این نخها از روی بسته های خود باز شده و بر روی اسنو پیچیده می شوند لازم به ذکر است که نخها باید موازی وبا کشش یکسان روی اسنو پیچیده شوند.

    قبل از اینکه نخ بر روی اسنو بافندگی پیچیده شود باید تعداد سر نخها مشخص شود که این کار از طریق فرمولهای مربوط به هر نوع چله کشی معلوم می گردد.

    ابتدا می بایست مساله محل بسته ها و همچنین جایی که نخ از روی بسته ها باز می شود را در نظر گرفت. همچنین باید به خاطر سپرد که تعداد سر نخها در هر اسنو شامل صدها و حتی هزاران سر نخ می باشد، پس می بایست برای تغذیه هر سر نخ  بر روی اسنو یک بوبین روی قفسه جای داد.

    14. ماشین چله کشی امید:

    این چله کشی نسبت به اقسام دیگر چله کشی های خارجی ساختمان سادهای دارد و ساخت اصفهان می باشد .

    این چله کشی دارای قفسه 99 دوکی می باشد . این ماشین دارای قسمت پیچشی به نام تامبور با قطر خارجی 97 سانتی متر می باشد که در قسمت چپ آن صحفه های شیبدار نصب گردیده است و در واقع این ماشین مجهز به سیستم شیب متحرک می باشد . این ماشین مجهز به سیستم برگردان چله با شفت رزوه دار و دارای متراژ مکانیکی است .

    فصل دوم

    ساخت

    2-1 طراحی و ساخت قطعه مرکزی :

    به دلیل اهمیت تنظیم شیب در چله پیچی و خصوصا تنظیم هماهنگ کلیه شیب ها در ابتدای پروژه پس از بررسی و مطالعه و بازدید از دستگاههای مختلف تصمیم گرقتیم که طرحی ابتکاری را روی این دستگاه پیاده کنیم به همین منظور قطعه ای را از جنس چدن به علت استحکام زیاد را طراحی و ریخته گری کردیم که مشخصات ابعادی آن به صورت ذیل است .

    قطر آن 22 سانتی متر و قطر نافی 10 سانتی متر و ارتفاع نافی از روی سطح قطعه 5 سانتی متر بود دراین مرحله باید سوراخی به قطر 2/50 میلیمتر در وسط نافی ایجاد می کردیم به همین منظور با استفاده از تراشکاری هم قطعه را ظریفتر و سبکتر کردیم و هم اینکه سوراخ مورد نظر را در آن به وجود آوردیم که شکل تمام شده آن بعد از تراشکاری در ذیل آمده است .

    (شکل در فایل اصلی موجود است)

    شکل 2-1(قطعه مرکزی)

     

    2-2 فرزکاری قطعه مرکزی :

    در این مرحله برای اینکه شیب های ثابت را شیب متحرک تبدیل کنیم می بایست به تعداد شیب های روی دستگاه چله پیچی بر روی قطعه مرکزی به همان تعداد یعنی 12 عدد شیار روی قطعه ایجاد می کردیم به همین منظور پس از بررسی روش های متعدد و مشاوره و راهنمایی از کسانی که در این زمینه تخصص داشتند بهترین روش را روش فرزکاری به ما پیشنهاد دادند چون شیار هایی که ما بر روی محیط این دایره  باید ایجاد می کردیم کاملا باید دقیق و یک اندازه و تقسیم شده روی محیط دایره باشد و دستگاه فرزکاری با صفحه تقسیمی که بر روی آن نصب بود قطعه مورد نظر را به 12 قسمت تقسیم و شیار ها را به ابعاد 10*30 به صورت مستطیل در روی محیط قطعه مرکزی ایجاد کردیم که شکل آن در ذیل آمده است 

    (شکل در فایل اصلی موجود است)

    شکل 2-2(فرزکاری قطعه مرکزی)

    2-3 تنظیم شیب به صورت دستی

    قبل از اینکه ما این طرح را روی این دستگاه پیاده کنیم شیب ها را به صورت تک تک و به صورت دستی توسط آچار پیچ های شیب را شل یا سفت می کردند و زاویه را تغییر می دادند که این سیستم  معایب زیادی داشت که مختصر به چندی از این عیب ها اشاره دارم .

    مدت زمان زیادی که باید صرف بازکردن پیچ ها یا بستن یپچ ها برای تنظیم شیب بایدصرف می شد .

    به طور حتم هیچ یک از شیب ها با هم مساوی نبوده و هر کدام ممکن بود که زاویه خاصی داشته باشند .

    که شکل های مربوط به این دو مورد را در ذیل مشاهده می فرمایید ..

    (شکل در فایل اصلی موجود است)

    شکل 2-3 الف (تنظیم شیب اولیه)

    (شکل در فایل اصلی موجود است)

    شکل 2-3 ب(تنظیم شیب به صورت دستی)

    (شکل در فایل اصلی موجود است)

    شکل 2-3 ج( تنظیم شیب به صورت دستی)

    2-4 اهرم های شیب تامبور

    اهرم های شیب تامبور را ما از جنس آهن صنعتی استفاده کردیم که ابعاد آن 10*20 میلیمتر ارتفاع آن را 40 سانتیمتر در نظر گرفتیم و دو طرف این اهرم ها باید سوراخ کاری شده تا یک طرف آن در قطعه مرکزی قرار گیرد دو طرف دیگر در شکاف شیب تامبور قرار گیرد به همین منظور طرفی را که می بایست در قطعه مرکزی قرار گیرد باید در آن سوراخ 5/5 میلیمتر ایجاد می کردیم و طرف دیگر آن یعنی طرفی که در شکاف شیب تامبو قرار    می گرفت باید سوراخ 6 میلیمتر ایجاد می کردیم که شکل ها و تصاویر مربوط به آن در ذیل مشاهده می شود .

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله صنعت نساجی در ایران

    فهرست:

    چکیده

    فصل اول : مقدمه

    1

    1-1 مقدمه

    2

    1-2 قدمت نساجی در یزد

    4

    1-3 چله پیچی

    5

    1-4 ماشین چله پیچی امید

    6

    فصل دوم : ساخت

    8

    2-1 طراحی و ساخت قطعه مرکزی

    9

    2-2 فرزکاری قطعه مرکزی

    10

    2-3 تنظیم شیب به صورت دستی

    12

    2-4 اهرم های شیب تامبور

    14

    2-5 درآوردن شیار میلگرد

    15

    2-6 بستهای نگه دارنده میلگرد

    16

    2-7 حرکت قطعه مرکزی

    17

    2-8 ساخت قطعه های راهنما

    18

    2-9 برش پروفیلهای تامبور

    20

    2-10 مرحله مونتاژ دستگاه

    21

    نتایج پروژه

    23

    فصل سوم: اشنایی با ماشین های چله پیچی موجود و معایب آن

    24

    3-1 چله پیچی بخشی

    25

    3-2 چله پیچی مستقیم

    29

    3-3 عیوب چله پیچی

    31

    3-3-1 تاب حلقه نخ در چله    

    32

    3-3-2 تفاله نخ در چله

    33

    3-3-3 تو رفتگی در چله

    34

    3-3-4 جفتی در چله

    35

    3-3-5 چله شل پیچیده شده

    36

    3-3-6 چله نامشخص

    37

    3-3-7 رنگ بندی اشتباه در چله

    38

    3-3-8 سرنخ کم یا زیاد در چله

    38

    3-3-9 شل بودن یک طرف چله

    39

    3-3-10 گره بد در  چله

    42

    3-3-11 نخ اشتباه در چله

    42

    3-3-12 نخ پاره در چله

    43

    3-3-13 نخ زیر و رو در چله

    44

    3-3-14 نخ سفت در چله

    45

    3-3-15 نخ شل در چله

    47

    3-3-16 نخ گوریده در چله

    49

    3-3-17 نقصان در قیطان تقسیم

    50

    3-3-18 نقصان در قیطان چپ و راست

    50

    3-4 عوامل محدود کننده نخ پارگی

    51

    3-5 دستگاه های چله پیچی موجود در بازار

    52

    3-5-1 ماشین  BENNIMGER

    52

    3-5-2 دستگاه چله پیچی مستقیم HACOBA

    56

    3-5-3 ماشین چله پیچی بخشی TEXTIMA

    65

    منابع و مآخذ

    69

     

    منبع:

    ندارد.

تحقیق در مورد تحقیق مقاله صنعت نساجی در ایران, مقاله در مورد تحقیق مقاله صنعت نساجی در ایران, تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله صنعت نساجی در ایران, مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله صنعت نساجی در ایران, تحقیق درباره تحقیق مقاله صنعت نساجی در ایران, مقاله درباره تحقیق مقاله صنعت نساجی در ایران, تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله صنعت نساجی در ایران, مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله صنعت نساجی در ایران, موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله صنعت نساجی در ایران
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت