تحقیق مقاله خواص دارویی گیاهان دارویی

تعداد صفحات: 9 فرمت فایل: مشخص نشده کد فایل: 21617
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: علوم پزشکی
قیمت قدیم:۷,۰۰۰ تومان
قیمت: ۵,۰۰۰ تومان
دانلود مقاله
کلمات کلیدی: N/A
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله خواص دارویی گیاهان دارویی

    درخت میخک بومی جزایر اندوزی و اقیانوسیه است و به علت زیبایی خاصی که دارد امروزه در بشتر نقاط دنیا به عنوان درخت زینتی پرورش داده می شود. میخک درختی است کوچک و مخروطی شکل که برگهای آنها هیچ وقت زرد نمی شود و در تمام طول سال سبز است.

    اسانس میخک دارای اوژنول، کاربوفلین، الکل، بنزیلیک، بنزوات دموتیل، فورفوول و اتیلن می باشد اوژونول که ماده اصلی میخک می باشد، آرام کننده و ضد عفونی کننده از آن در دندان پزشکی برای آرام کردن درد دندان استفاده می شود.

    خواص طبیعی گل میخک: خشک شده غنچه درخت از دو هزار سال بیش به عنوان ادویه به کار می رفته است. از نظر طب قدیم ایران میخک خیلی گرم و خشک است و دارای خواص بسیاری است.

     

    برای رفع دندان درد و گوش درد یک قطره از اسانس میخک و یا روغن آن را روی دندان بمالید و یا در گوش بچکانید.
    میخک تقویت کننده مغز می باشد و کسانی که حافظه ضعیف دارند باید از دم کرده میخک استفاده کنند.
    میخک از سرطان جلوگیری کرده و حتی درمان کننده سرطان می باشد.

    حالت تهوع و استفراغ را برطرف می کند، بدین منظور می توان 2 قطره از اسانس میخک را در یک لیوان ریخت و نوشید و یا

    از یک فنجان دم کرده میخک استفاده کرد.

     

    برای رفع سردرد مفید است.
    ضعف اعصاب را درمان می کند.
    در برطرف کردن فلج و لقوه مؤثر است.
    برای رفع تنگی نفس مفید است.
    جویدن میخک بوی بد دهان را برطرف می کند ولی مواظب باشید که با زبان تماس نگیرد زیرا باعث سوزش زبان می شود.
    کسانی که مبتلا به بیماری وسواس هستند برای درمان آن باید میخک بخورند.
    مقوی معده و جهاز هاضمه است .
    کبد و کلیه را تقویت می کند.
    سکسکه را برطرف می کند.

     

    کسانی که قطره قطره ادرار می کنند برای درمان آن باید چای میخک بنوشند.
    برای درمان غذایی و تقویت رحم باید از 4 گرم میخک، هر روز به طور مرتب استفاده نمود.
    میخک اشتها آور است و بدن را تقویت می کند.
    میخک ضد عفونی کننده بسیار خوبری است و می توان از آن به عنوان کمپرس برای شستشوی زخم ها استفاده کرد.
    برای آسان کردن زایمان خانم های حامله باید در ماههای آخر بارداری هر روز چای میخک استفاده کنند و حتی در اتاق های زایمان نوشیدن چای میخک، زایمان را تسهیل می کند.
    میخک تب بر و کرم کش است و داروی کرم کش دارای میخک می باشند.
    برای گردش خون و قلب مفید است.
    اسهال و دل درد را درمان می کند.
    برای برطرف کردن دردهای رماتیسمی 3 تا 4 قطره روغن میخک را با 5 گرم روغن بادام مخلوط کرده و روی قسمت های دردناک بمالید.

     

    برای درمان کمر درد، چای میخک و یا 2 قطر اسانس میخک را با آب گرم و یا چای مخلوط کرده و بنوشید.
    استفاده از میخک گرفتگی عضله را از بین می برد.
    نوشیدن یک فنجان چای میخک بعد از غذا، گاز و درد معده را از بین می برد. (برای تهیه چایی یا دم کردن میخک مقدار 10 گرم میخک را با یک لیتر آب جوش مخلوط کرده و به مدت 5 دقیقه دم کنید.)

     

    مضرات میخک:
    همانطور که گفته شد میخک بسیار گرم است، بنابراین برای گرم مزاجان مناسب نیست و ممکن است باعث ناراحتی کلیه و روده ها شود. این گونه افراد باید میخک را با صمغ عربی مخلوط کرده و بخورند.

    خواص دارویی گل رز

     

    گل رز، زمان گل دادن آن از فصل بهار تا اواسط تابستان است. گل های آن به رنگ سفید، صورتی، قرمز و بسیار خوشبو است. این گل سرشار از ویتامین E است و فواید دارویی فراوانی در زمینه مراقبت از پوست و درمان برخی ناراحتی های پوستی دارد.
    گل رز برای انواع مختلف پوست ها مناسب است، ولی بیشتر برای پوست های خشک و حساس از آن استفاده می شود. از دیگر خواص دارویی این گیاه تأثیری است که بر مویرگ ها زیر پوست دارد به طوری که قرمزی سطح پوست را که ممکن است به دلیل گشاد شدن مویرگ ها باشد، کاهش دهد.
    از آب گل رز برای تسکین برخی ناراحتی پوستی و ضد عفونی کردن برخی عفونت های چشمی استفاده می شود و همچنین آرامبخش و ضد افسردگی است و تنش های عصبی، زخم های گوارشی، امراض قلبی را کاهش می دهد.
    عصاره رز برای ترشح صفرا، هضم غذا، ناراحتی های خونی و رحم مفید است.
    چای گل رز (البته شما می توانید برای تهیه آن یک دوم گرم گلبرگ رز را داخل 150 میلی لیتر آب بجوشانید و میل کنید) در تسکین گلو درد، کاهش عفونت مثانه و درمان اسهال تأثیر دارد.
    قسمت میانی گل رز (برآمدگی وسط گل برای نگهداری دانه ها) نیز سرشار از ویتامین های (E D C B3 A) است.
    ناگفته نماند که از روغن گل رز برای خوشبو کردن هوای اتاق نیز استفاده می شود.
    به هر حال گل رز فواید فراوان دارد.

    خواص دارویی گریپ فروت

     

    میوه ای برای شکنندگی مو ،گریپ فروت، میوه ای است شبیه پرتقال، ولی درشت تر از آن و درون آن به رنگ های سفید، صورتی و قرمز پرورش می یابد و گاه به اندازه یک طالبی بزرگ رشد می کند.
    میوه گریپ فروت دارای پوست زرد روشن است. قسمت هایی که از درخت گریپ فروت مورد استفاده غذایی و پزشکی قرار می گیرد عبارتند از: میوه و گل
    خواص:
    گریپ فروت ، اشتها را تقویت می کند.
    گریپ فروت، عمل هضم را آسان می نماید و جریان عصیر (شیره) معدی و ترشح کیسه صفرا را سرعت می بخشد.
    گریپ فروت، دارای ویتامین «ث» است. این ویتامین در حفظ سلامت قلب و عروق بدن موثر است.
    گریپ فروت، به تولید قند و مواد حیاتی دستگاه بدن کمک می کند.
    گل های گریپ فروت از نظر طبی خاصیت ضد تشنج و لرز دارد و آن را دم می کنند و در موقع تشنج و تب می نوشند.
    اگر گریپ فروت را صبح ناشتا بخورند، خواص ادرار آور آن زیاد می شود و سموم از بدن خارج می کند.
    گریپ فروت خون را تصفیه می کند و کلیه و کبد را پاک می نماید.
    گریپ فروت، ضد خونریزی و بواسیر است.
    گریپ فروت میوه ای خنک است و عطش را رفع می کند.
    گریپ فروت اختلال های مفصلی را درمان می کند.
    گریپ فروت، برای کسانی که موهای سرشان می شکند، تجویز می شود.
    گریپ فروت، برای کسانی که عفونت های ریوی و تب خیز دارند مفید است.
    گریپ فروت علاوه بر مواد معدنی ( آهن و کلسیم) دارای ویتامین های آ، ب1، ب2، پ پ، ث است.
    تأثیر منفی گریپ فروت بر داروهای ضد افسردگی و.....
    مصرف مرکبات به سبب داشتن ویتامین «ث» برای پیشگیری از سرماخوردگی توصیه می شود. گریپ فروت نیز برای سرما خوردگی خوب است و در فصل زمستان مصرف فراوانی دارد. این میوه آنتی اکسیدان و لیکوپن دارد، ولی مصرف آن به همراه برخی داروها (داروهای ضد تشنج، ضد افسردگی و بی نظمی ضربان قلب) خطرناک است. آب گریپ فروت بر آنزیمهای خاصی که این داروها در روده و کبد تجزیه می کنند تأثیر می گذارد و سبب بروز عوارض جدی دارویی می شود.
    البته هنوز ماده یا مواد شیمیایی که به شکل مشخص مسئول این تداخل باشد در اب گریپ فروت شناخته نشده است.

    خواص دارویی کلم

     

    تصفیه کننده خون،کلم یکی از سبزی های معروف خوراکی است که تاریخی کهن دارد. کلم اقسام مختلفی دارد و به رنگ های گوناگون است. مانند : کلم سبز، کلم قرمز، کلم قمری.
    فواید کلم:
    کلم، رخسار را جلا می دهد و نیکو می سازد. کلم خواب آور بسیار خوبی است.
    کلم، حرکت کودکان نو پا را آسان می گرداند. مصرف کلم، صدا را صاف می کند.
    کلم پخته، بدن را از اخلاط فاسد و عرق زیاد پاک می کند. کلم پخته در درمان صرفه کهنه و درد کمر و زانو موثر است.
    کلم پخته، سردرد را تسکین می دهد.
    برگ کلم سوخته، بهترین پاک کننده زردی دندان ها و خشک کننده بسیار خوبی است.
    تخم کلم، ضد خونریزی لثه و ضد کرم دستگاه گوارش است. تخم کلم ضد کم خونی است و قوه بینایی و نور چشم را افزایش می دهد.
    مداومت در خوردن کلم، باعث از بین رفتن سنگ های ادراری و تناسلی خواهد شد. کلم به علت دارا بودن مواد گوگردی برای خارش و شستشوی موی سر شوره دار، داروی بسیار خوبی است. کلم تصفیه کننده خون استک کلم دارای یک اسانس سلفوره است که برای معالجه کرم امعاء به کار می رود.
    برای درمان زخم های عمیق و زخم های سرطانی، پماد برگ کلم با آرد جو مفید است.
    سوخته کلم برای درمان جوش های دهان، رفع زردی دندان و جلوگیری از ریزش مو مؤثر است. برای این منظور باید سوخته کلم را در محل مورد نظر بمالند و این کار را تکرار کنند تا اثر خود را ببخشد.
    خوردن 6/25 گرم تخم کلم که با آب پخته شده باشد، لکه های پوستی را برطرف می کند.
    شیره کلم خام، برای تقویت خون اشخاصی که کمبود آهن دارند مفید است. شیره کلم خام، غشاهای مخاطی معده و روده ها را پاکیزه می کند.
    برگ کلم له شده، برای درمانی ناراحتی های پوستی مؤثر است.
    کلم اکسیری است که دوای همه دردهاست و تمام اعضای بدن از آن استفاده می کنند و هیچ دردی نیست که در مقابل کلم دوام آورد. کلم زخم های بواسیر را التیام می دهد. کلم سنگینی گوش را درمان می کند.
    برگ های خام کلم سبز یا قرمز را قبل از غذا به صورت سالاد بخورید. زیرا برگهای کلم مقدار زیادی کلسیم و گوگرد دارد که برای تقویت خون بی اندازه مفید است و سالاد برگ خام کلم، بهترین درمان کم خونی است.
    مصرف سوپ کلم برای معالجه برونشیت و سرفه شدید مفید است. برگ کلم سفید یا قرمز در معالجه امراض کبد و یرقان (زردی) نتایج مؤثری دارد.
    کلم بهترین داروی طبیعی برای معالجه اسهال است، برای این منظور باید برگ کلم یا گل کلم را با آب بپزید و فلفل و کره به آن چاشنی کنید و با کره و نان برشته به عنوان غذا مصرف کنید.
    مصرف کلم، بیماری نفریت (ورم چرکی کلیه) را درمان می کند.
    مصرف کلم برای مبتلایان به نفریت به سبب دفع سموم موجب تسکین درد می شود.
    اگر برگ کلم را به وسیله گذاردن اطوی داغ روی آن به صورت پماد در آورده و روی جاهایی که در بدن درد می کند بگذارید این مرهم (ضماد) برای تسکین درد اعصاب و رماتیسم و سیاتیک مؤثر است.
    مصرف شربت کلم، روزانه سه قاشق و هر بار یک قاشق قهوه خوری تمام کرم های بدن را دفع می کند.
    کلم به علت داشتن آهک زیاد، ارسنیک و ید، یکی از غذاهای بسیار عالی و مفید است و برای درمان سستی استخوان، سل و کم خونی نظیر ندارد.
    در کلم املاح سولفات، نیترات دوپتاس، اکسیدهای آهن و گوگرد (اسانس گوگرد) وجود دارد.
    تذکر: خوردن کلم برای بیمارانی که مبتلا به گواتر و بواسیر هستند و افرادی که به خارش بدن مبتلا هستند مضر است.
    طریقه مصرف:
    مصرف کلم به صورت سالاد، بسیار لذیذ و نافع است.
    آب کلم نیز راهی برای مصرف کلم است اما ممکن است به ذائقه بسیاری از مردم خوش نیاید. برای این منظور می توان آب هویج خام و چند قطره آب لیمو به آن اضافه کرد و سپس مصرف کرد.
    بهترین کلم و روش نگهداری آن:
    وقتی کلمی را انتخاب می کنید، باید برگ هایش محکم و چسبیده باشد و سر آن سنگین و محکم و برگ های خارجی اش هنوز روی آن باشد. برای اینکه تازگی کلم حفظ شود، آن را در پارچه ای بپیچید و در یخچال نگهداری کنید.

    خواص دارویی کاهو

     

    کاهو سرشار از ویتامین و آهن است. خاصیت خنک کننده دارد و برای آفتاب سوخنگی مفید بوده، قرمزی ناشی از آن را در سطح پوست کاهش می دهد.
    متخصصان می گویند که کاهو ویتامین های «آ» و «ب» و «ث» دارد و خونساز است. این سبزی سرشار از املاح آهن، کلسیم، منیزیم، منگنز، روی، سدیم و مس است. این املاح به ویژه منگنز و روی از سفید شدن و ریزش مو جلوگیری می کند.
    پزشکان می گویند که کاهو خنک است و تشنگی را برطرف می کند و یرقان را درمان می کند. کاهو مسکن اعصاب است و حتی تشویش و نگرانی و دلهره را از بین می برد و بهترین دارو برای بیماران عصبی است.
    فشار خون را تنظیم می کند و در درمان یبوست مؤثر است. کاهو اشتها را تحریک می کند. خوردن کاهو با کمی سرکه و ادویه پیش از غذا با تحریک غدد دستگاه گوارش و ترشح اسید معده به هضم غذا کمک می کند.
    کاهو برای کسانی که تنگی نفس دارند زیاد خوب نیست اما خوردن مغز کاهو برای درمان تنگی نفس مفید است.
    کاهو توان جنسی را افزایش می دهد:

     

    کاهو همان گونه که از قدیم معروف بود توان جنسی را بالا می برد و نازایی را درمان می کند. مصریان قدیم به کاهو «گیاه بارور» می گفتند.
    از عصاره کاهو برای محافظت و مرطوب کنندگی پوست در برابر حرارت خورشید و باد، در لوازم آرایشی استفاده می شود.
    کاهو از انواع ویتامین ها به ویژه ویتامین H سرشار است این ویتامین خاصیت تمیز کنندگی دارد و به این سبب در کرمهای مغذی پوست و تمیز کننده صورت به کار می رود.
    میزان مواد قندی کاهو زیاد است و املاح معدنی آن مانند پتاسیم، منگنز، فسفر، کلسیم و آهن کم است و برای آرامش اعصاب و رفع خستگی و بی خوابی مفید است.
    کاهو ملین است و پزشکان خوردن آن را به افراد مسن و کسانی که گرفتگی رگ دارند سفارش می کنند.

    خواص دارویی کاسنی

     

    قلب، کبد و کلیه را فعال می کند.
    کاسنی گیاهی پایا، علفی به ارتفاع 5/0 تا5/1 متر است. ریشه ای قوی و دراز به رنگ قهوه ای دارد. برگهای آن متناوب و پوشیده از تارهای فراوان در اطراف و گلبرگهای میانی است.
    قسمت مورد استفاده کاسنی، برگ، ریشه و دانه آن است.
    فواید:
    این گیاه در پزشکی اهمیت بسیاری داشته است. به طوری که ابن سینا پزشک بزرگ مسلمان در مورد گیاه کاسنی و خواص آن رساله ای نوشته است.
    دانشمندان علم گیاه شناسی برای این گیاه خواص و آثار زیر را برشمرده اند:
    کاسنی باز کننده و حمل کننده ماده بیماری کبد است.
    کاسنی مسکن عطش و حرارت درونی است. کاسنی در درمان التهابات معده و پاک کردن مجاری ادراری، مؤثر است.
    اگر آب پخته کاسنی را با سکنجبین میل کنید بهترین داروی تب های طولانی و مداوم است.
    مالیدن آب کاسنی به محل های خارش بدن بسیار مفید است.
    ت غرغره آب کاسنی با فلوس برای درد گلو، ورم و سوزش گلو مفید است. فرمول مذکور برای درمان ورم حلق (لارنژیت) و تورم مفصلی نافع است.
    مصرف تخم کاسنی، کمی با حالت تهوع همراه است که باید در آن سکنجبین اضافه کنید.
    ریشه کاسنی در باز کردن و روان شدن اخلاط بسیار مؤثر است.
    ریشه کاسنی، مجاری گوارشی را پاک می کند و بهترین تصفیه کننده خون است. ریشه کاسنی در از بین بردن ورم احشا خیلی مؤثر است.
    ریشه کاسنی بهترین دارو برای آب آوردن شکم است و در نفخ و تحلیل مواد بسیار نافع است. ریشه کاسنی برای تقویت معده، زیاد کردن ادرار و رفع درد مفاصل و ضد یرقان مفید است.
    عرق کاسنی که از گیاه تازه کاسنی گرفته شده باشد برای خنکی به کار می رود.
    برگ های کاسنی دارای املاح پتاس است و جوشانده آن برای تصفیه خون، تقویت معده و اعضا به کار می رود.
    کاسنی انواع مختلف دارد که ریشه و برگ های آن در پزشکی، در بهبود تب ها، یرقان (زردی) و انسداد مجاری صفراوی مفید است.
    تمام قسمت های کاسنی مخصوصاً ریشه و برگ آن، محرک صفرا است و به عمل هضم کمک می کند و اثر آن در نارسایی های کبدی، قولنج های کبدی و ناراحتی های صفراوی بارز است.
    کاسنی در ازدیاد نطفه و زیبایی چهره کودک تازه متولد مفید است.
    کاسنی انسان را از ابتلا به قولنج نگه می دارد.
    کاسنی، توان و نیروهای بدنی را تجدید می کند. کاسنی در ضعف اعصاب، ضعف چشم و فشار خون مفید است.
    کاسنی، قلب، کلیه، کبد را فعال و با نشاط می گرداند. کاسنی رحم را به وظیفه طبیعی خود وا می دارد.
    برگ کاسنی، دارای مقداری ویتامین«ث»‌است و لذا در حفظ جوانی مؤثر است. برگ کاسنی، زهر طحال را از بین می برد و کیسه صفرا، یرقان و دردهای معده و کبدی را معالجه می کند.

    خواص دارویی قارچ

     

    قارچ و پروتئین قارچ های خوراکی و مخصوصاً قارچ تازه حاوی مقادیر فراوان پروتئین مورد نیاز بدن است که از این نظر میزان پروتئین آن حدود 2 برابر پروتئین اغلب سبزیجات و سایر حبوبات می باشد. پروتئین قارچ از لحاظ اسیدهای آمینه که همانا جزء اصلی پروتئین را تشکیل می دهد جزو غنی ترین پروتئین ها محسوب می شوند و از لحاظ ارزش غذایی در حد فاصل پروتئین گوشت و پرتئین گیاهی قرار دارد. از طرفی پروتئین قارچ به دلیل داشتن مقادیر فراوان آب و رطوبت نسبت به سبزیجات و حبوبات بسیار مطبوع و قابل هضم است. به طوری که 90 70 درصد قابلیت هضم پذیری دارد. به طور کلی ارزش بالای پروتئین قارچ و قابلیت هضم پذیری بالای آن باعث شده که مصرف آن برای سالمندان و سالخوردگان بسیار توصیه گردد.
    قارچ و دریافت کالری همان طور که می دانید کربوهیدراتها یکی از مهم ترین منابع انرژی برای بدن هستند. قارچ های خوراکی به علت داشتن 2/4 در صد کربو هیدرات قادرند به طور میانگین 100 کیلو ژول در 100 گرم قارچ، انرژی تولید کنند که این میزان انرژی در نوع خود بسیار قابل توجه است.
    قارچ و چربی یکی از مهمترین ویژگی های قارچ که باعث شده متخصصین تغذیه آن را بسیار توصیه کنند در صد کم چربی آن است. قارچ های خوراکی دارای درصد بسیار کمی از چربی هستند که این مقدار در حدود 1% تا 3% وزن تر آن می باشد.
     
  • فهرست و منابع تحقیق مقاله خواص دارویی گیاهان دارویی

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

تحقیق در مورد تحقیق مقاله خواص دارویی گیاهان دارویی, مقاله در مورد تحقیق مقاله خواص دارویی گیاهان دارویی, تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله خواص دارویی گیاهان دارویی, مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله خواص دارویی گیاهان دارویی, تحقیق درباره تحقیق مقاله خواص دارویی گیاهان دارویی, مقاله درباره تحقیق مقاله خواص دارویی گیاهان دارویی, تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله خواص دارویی گیاهان دارویی, مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله خواص دارویی گیاهان دارویی ، موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله خواص دارویی گیاهان دارویی
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت