تحقیق مقاله افت تحصیلی و روش های ایجاد انگیزه درسی در دانش آموزان

تعداد صفحات: 10 فرمت فایل: مشخص نشده کد فایل: 22391
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: علوم آموزشی و مشاوره تحصیلی
قیمت قدیم:۷,۰۰۰ تومان
قیمت: ۵,۰۰۰ تومان
دانلود مقاله
کلمات کلیدی: N/A
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله افت تحصیلی و روش های ایجاد انگیزه درسی در دانش آموزان

    بر روی تاثیر این جمله در دانش آموزان ، مقداری تامل کنیم ؛ "ما هم اشتباه کردیم آمدیم معلم شدیم و با شما کله پوک ها سر و کله می زنیم ، اگر رفته بودیم به بازار ، حالا وضع ما بهتر از اینها بود" ...این جمله مشهور را در یکی دو  دهه پیش برخی ها در کلاس عنوان می کردند...

     

    منظور از افت تحصیلی چیست؟

    افت تحصیلی کاهش نسبی فعالیت درسی و مطالعه یک دانش آموز در یک دوره نسبی  در مقایسه با دوره نسبی قبل از آن می باشد.مثلاً کسی که طی سه ماه نمرات در حد 15 داشته اما در دو هفته اخیر در تمامی یا تعدادی از دروس نمرات حدود 12 کسب کرده، می گوییم در حال حاضر نسبت به سه ماه پیش افت تحصیلی دارد. منظور از آوردن کلمه نسبی این است که افت تحصیلی تنها شامل دانش آموزان ضعیف نبوده حتی کسی که چند ماه پیش نمرات حدود 18 داشته اگر در حال حاضر نمرات حدود 16 کسب می کند ، دو نمره نسبت به دوره قبل افت دارد.

     

            عوامل موثر بر افت تحصیلی:

             ۱.     عوامل مربوط به خود دانش آموز

    ·        عوامل فیزیولوژیکی و جسمی مانند ضعف بینایی و شنوایی و غیره

    ·        عوامل ذهنی و روانی مانند میزان هوش و قدرت حافظه و سلامت روانی

    ·        نداشتن هدف واقعی و عینی و روشن از تحصیل

    ·        عدم انگیزش درونی برای تحصیل و مطالعه

    ·        نداشتن اعتماد به نفس کافی

    ·        ضعف اراده در تصمیم گیری های تحصیلی و مطالعه و اجرای تصمیمات

    ·        عدم برنامه ریزی دقیق از لحاظ زمان و میزان مطالعه روزانه

     

    ·        نداشتن روش مطالعه مناسب برای دروس مختلف

    ·        مهارت های مطالعه نادرست (مهارت های درست مطالعه در آخر این بحث ذکر  می گردد)

     

       ۲.    عوامل مربوط به خانواده

     

    ·        اختلاف خانوادگی و خانواده آشفته ، طلاق فیزیکی یا روانی والدین ، وجود نا مادری یا نا پدری و غیره

    ·        اختلاف فرزندان با خانواده مانند لجبازی با والدین و اعتراض به جو خانواده

    ·        وابسته و متکی نمودن فرزندان به والدین در امور درسی و تکالیف منزل از دوران ابتدایی

    ·    تحقیر ، سرزنش و مقایسه نادرست فرزندان با همسالان موفق و در نتیجه پایین آوردن اعتماد به نفس و خود پنداری آنان

    ·        تغییرات منفی در خانواده مانند ورشکستگی سیاسی و اقتصادی و اعتیاد و غیره

    ·    تغییر در جهت ارتقای سریع و غیر مترقبه سطح اقتصادی یا اجتماعی خانواده و از خود باختگی و غافلگیر شدن فرزندان و انواع انحرافات

     

            ۳ .     عوامل مربوط به مدرسه

    ·        گروه همسالان مانند مزاحمت و شوخی های نابجا در کلاس درس

    ·        رفتارهای نا مناسب عوامل اجرایی مدرسه مانند مدیر ، معاونین ، دبیران و مشاوران

    ·    جو عمومی حاکم بر مدرسه از لحاظ درسی مانند سخت گیری بیش از حد دبیران در دادن نمره به خاطر بالا فرض کردن سطح علمی مدرسه یا همرنگ شدن دانش آموز با سایر دانش آموزان ضعیف با فرض اینکه همه دانش آموزان مدرسه ضعیف هستند.

             ۴.  عوامل مربوط به اجتماع

    دوستان نا باب

    استفاده نادرست از کلوپ های ورزشی ، بدن سازی ، بیلیارد و غیره

    استفاده نادرست از کافی نت ها و گیم نت ها گذراندن وقت زیاد در خیابان ها و خارج از منزل

     

        مهارت های صحیح مطالعه

    مطالعه با فاصله: مطالعه بی وقفه و مستمر موجب خستگی و بیزاری از مطالعه می شود؛ روش درست ، مطالعه ی با فاصله و استراحت در میان دو وعده مطالعه میباشد. مورد زیر الگوی مناسبی است ‍‍» 90 دقیقه مطالعه و 15 دقیقه استراحت ، 75 دقیقه مطالعه و 30 دقیقه استراحت ، 60 دقیقه مطالعه و 45 دقیقه استراحت ، 45 دقیقه مطالعه و استراحت نسبی زیاد و انجام سایر امور روزانه » یادتان باشد به هر میزان که میزان مطالعه در یک روز افزایش می یابد خستگی زیاد شده و به دقایق استراحت زیادتری نیاز دارید و مدت زمان مطالعه مرحله بعدی باید کاهش یابد.

    عدم مطالعه در کنار وسایل صوتی و تصویری روشن

    لب خوانی به جای بلند خوانی

    مطالعه در حالت نشسته و آرامش به جای حالت حرکت و قدم زدن

    مطالعه به موقع و بیدار نماندن در شب برای حضور مناسب در کلاس یا جلسه امتحان روز بعد

    مطالعه نکردن در موقع خستگی

    عدم مطالعه طوطی وار (بدون درک و تلخیص و طبقه بندی)

    مطالعه نکردن با حالت افسردگی

    شروع مطالعه از مطالب آسان به مشکل

    مطالعه نکردن در حالت نگرانی و اضطراب

     

     

    :افت تحصیلی یکی از موضوعاتی است که شاید همه دانش آموزان در طول سالهای تحصیل خود با آن دست و پنجه نرم کرده باشند.

    گاهی اوقات افت تحصیلی از عوامل درونی نشات می گیرد و گاهی نیز عوامل محیطی دارد. اقتصاد بیمار ، تدریس بد ، وابستگی به کمکهای آموزشی خارج از مدرسه ، بیماری ، سرخوردگی های اجتماعی و خانوادگی و... از جمله عواملی هستند که هر کدام در افت تحصیلی دانش آموزان نقش بسزایی دارند.

     

    یکی از دلایل عمده افت تحصیلی مخصوصا در دانش آموزان دوران دبستان وابستگی آنها به والدین است. مثلا وابستگی ای که در دوران ابتدایی بین والدین و فرزندان شکل می گیرد و وقتی آن نیروی کمکی به هر شکلی یا علتی نتواند دیگر به آنها کمک کند آن وقت زمینه افت تحصیلی در فرزند شما به وجود می آید. از آنجا که وابستگی به مرور زمان شکل می گیرد قطع وابستگی نیز باید در طول زمان صورت بگیرد. کودک شما باید روزی روی پای خود بایستد و بتواند تکالیفش را به تنهایی انجام دهد ، ولی عادت دادن او به این که همیشه کسی ، دوستی یا قوم و خویشی است که در دروس مدرسه به آنها کمک کند این تفکر که همیشه کسی برای تکیه کردن وجود دارد را در ذهن او تقویت می کند و سرانجام با از بین رفتن این تکیه گاه تحصیلی نشانه های افت تحصیلی در کارنامه فرزند دانش آموز شما جلب توجه می کند.

    این به این معنی نیست که اصلا به دانش آموزان خود کمک نکنید بلکه هدف شما از کمک باید این باشد که او را در شرایطی قرار دهید که اگر ضعفی دارد روی پاهای خود بایستد. البته اگر شما به طور ناخواسته کودک تان را به خود وابسته کرده باشید با اولین تلاش نمی توانید شرایط لازم را برای داشتن استقلال تحصیلی در او به وجود بیاورید و حتی ممکن است قطع کمکهای آموزشی شما سبب افت تحصیلی موقت فرزند دانش آموزتان شود، ولی این دوره مدت زیادی به طول نخواهد انجامید ؛ البته شما باید زمان مناسبی را برای قطع کمکهای آموزشی خود انتخاب کنید. برای مثال در جریان امتحانات نباید یکدفعه پشت فرزند خود را خالی کنید.

    بهترین زمان برای این کار وقتی است که امتحانات جدی در پیش روی فرزند دانش آموز شما وجود ندارد. اگر والدین ، فرزندان خود را به جای یادگیری در مدرسه به یادگیری در محیط خانه وابسته کنند برای همیشه معلول یک علت بزرگ باقی خواهند ماند.

    مشکلات خانوادگی

    دعواهای خانوادگی زن و شوهر و تداوم آنها یکی از عواملی است که بشدت سبب تضعیف روحیه و افت تحصیلی دانش آموزان می شود. از آنجایی که کودکان در چنین لحظاتی زود انرژی و توان خود را از دست می دهند و نمی توانند همزمان با تحصیل بار مشکلات خانوادگی را نیز به دوش بکشند خسته و ناتوان می شوند و اولین آثار خستگی روحی آنها را می توان در کیفیت نمرات درسی آنها مشاهده کرد.

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله افت تحصیلی و روش های ایجاد انگیزه درسی در دانش آموزان

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

تحقیق در مورد تحقیق مقاله افت تحصیلی و روش های ایجاد انگیزه درسی در دانش آموزان, مقاله در مورد تحقیق مقاله افت تحصیلی و روش های ایجاد انگیزه درسی در دانش آموزان, تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله افت تحصیلی و روش های ایجاد انگیزه درسی در دانش آموزان, مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله افت تحصیلی و روش های ایجاد انگیزه درسی در دانش آموزان, تحقیق درباره تحقیق مقاله افت تحصیلی و روش های ایجاد انگیزه درسی در دانش آموزان, مقاله درباره تحقیق مقاله افت تحصیلی و روش های ایجاد انگیزه درسی در دانش آموزان, تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله افت تحصیلی و روش های ایجاد انگیزه درسی در دانش آموزان, مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله افت تحصیلی و روش های ایجاد انگیزه درسی در دانش آموزان ، موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله افت تحصیلی و روش های ایجاد انگیزه درسی در دانش آموزان
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت