تحقیق مقاله تاریخچه نوشیدن چای وخواص آن

تعداد صفحات: 8 فرمت فایل: مشخص نشده کد فایل: 23428
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: علوم تغذیه
قیمت قدیم:۷,۰۰۰ تومان
قیمت: ۵,۰۰۰ تومان
دانلود مقاله
کلمات کلیدی: N/A
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله تاریخچه نوشیدن چای وخواص آن

    امروزه چای پر مصرف ترین نوشیدنی بعد از آب درجهان است و نوشیدن چای سرد بهتر از نوشیدن چای گرم است چای رابهتراست خالی وبدون افزودن شیر یا آب لیمو بنو شید چون این مواد از خواص آن می کاهد اگر چای را با شکر یا قند بسیار کمی ویا بدون شکرو قند بنوشید از زیانهای مصرف مواد قندی درامان می مانید. چهار هزار سال پیش چینی ها چا ی را کشف کرد ند و آن رابه عنوان ماده دارویی مورد استفاده قرار دادند . چای از این سرزمین به ژاپن رفت و سپس در آسیا ، اروپا و سایر نقاط جهان اشاعه یافت .در تاریخ بسیاری از کشورها ، از چای همواره به عنوان یک نوشیدنی باقدرت اعجاب انگیز یاد شده است. در حدود ۱۰۰۰ سال پیش راهبان بودایی چای را در مراسم مذهبی می نوشیدند و نوشیدن چای باعث می شد که در تمام مدتی که در تفکرهستند ، هوشیار باقی بمانند . امروزه می دانیم که این خاصیت چای ناشی از کا فئین موجود در آن می باشد ( چای تقریبا نصف قهوه کافئین دارد ) علاوه بر این راهبان بودایی به خواص درمانی چای اعتقاد داشتند و همزمان با گسترش آیین بودا مصرف چای نیز در نقاط مختلف جهان معمول شد هلند ی ها اولین کسانی بودند که در قرن هفدهم چای را از چین به اروپا آوردندودرآن زمان چای را در مغازه های عطاری که شکل قدیمی داروخانه های امروزی است می فروختند ( نیکلاس تولپ ) پزشک هلندی در مشاهدات پزشکی سال ۱۶۸۱ می گوید افرادی که مرتبا چای می نوشند از ابتلا به بیماریها در امان خواهند بود و طول عمرشان زیاد می شود البته اظهار نظرات متناقضی در این باره ابراز شده است در قرن ۱۸ ملکه “آن ” چای را به عنوان نوشیدنی همیشگی خود برای صبحانه انتخاب کرد ، و بدین ترتیب مصرف چای بار دیگر در میان مردم افزایش یافت . تاریخچه ورود چای و چای کاری در ایران به بیش از یک قرن می رسد در دوران حکومت قاجاریه ، یکی از بازرگانان (شاهزاده حاجی محمد میرزا کاشف السلطنه  اهل خراسان تربت جیدریه بوده  که مقبره وی در لاهیجان می باشد و در اثر یک سانحه ای کشته شدبرخی علت سانحه را توطئه دول اقتصادی دانستند .اما کسی نتوانست آنرا به اثبات برساند)در سفر چین ، نشای چای را به ایران آورد ودر سال ۱۲۷۵ شمسی ، نخستین مزارع چای کاری را در لاهیجان به راه انداخت ، محصولی که امروزه یکی از رایج ترین و اساسی ترین نوشیدنی های مردم ایران واقصی نقاط جهان است ، با پیدایش فرهنگ نوشیدن چای میان ایرانیان ،بتدریج اماکنی برای پذیرائی ازمردم به وسیله چای دایر گردید بدین ترتیب ، قهوه خانه ها ، پا گرفته و به سرعت در شهر ها ، قصابات، روستاها و هر جائی که درآن دو صندلی و یک میز یافت می شد اشاعه یافت قهوه خانه ها محلی برای خوردن چای ، کشیدن دخان مجاز ، بازی تخته نرد در آمدند و بیش از گذشته رونق و رواج یافتند . خواص چای : گیاه چای درخچه ای است همیشه سبز که اگر ، آن را آزاد و به حال خود بگذارند ، ارتفاع آن به ده متر می رسد ولی نمونه های پرورش یافته ، از ۲متر تجاوز نمی کند . برگهای چای ، دم برگ کوتاهی دارند واین برگها ظریف ونرم بوده و دارای کرکهای زرد ریز می باشند . نوشیدن دم کرده این برگها ی معطر( با اندکی تلخی ( می تواند بسیار سریع ، احساس خستگی را کم کرده ، التهابهای درونی را تسکین دهد ، با صاف کردن خون باعث تسریع حرکات تنفسی ،شود . چای همچنین چربی خون را کاهش می دهدوآن را ضدعفونی می کندو میکروب های روده ای ودستگاه گوارش را ازبین می برد .نتایج اعلام شده در همایش علمی خاصیت چای و سلامت انسان در چین ،با شرکت ۱۵۰ دانشمند و آزمایشات انجام شده توسط دانسمندان هندی که آخرین و جامع ترین تحقیقات در این زمینه است می گوید : چای بهترین تنظیم کننده اعمال فیزیو لوژیک بدن است . چای میزان قند خون را کاهش می دهد و از اختلا لات کرونری قلب جلو گیری کرده ، نقش مفیدی در درمان و پیش گیری بیماریهای گوارشی ودل درد داردو دم کرده آن برای شستشو و شفافیت چشم ها موثر است . بیش از سه چهارم چای برداشت شده در دنیا به چای سیاه تبدیل می شود که بیشتر در اروپا و امریکا مصرف می شود در مراحل تهیه چای سبز عملیات شمیایی بر روی آن انجام نمی شود و فقط آنها گرم و خشک می شوند و رنگ سبز طبیعی خود را حفظ می کند.دریک تحقیق که در کشورآلمان انجام شد ،کسانی که در روز ۴-۵ فنجان چای سیاه می نوشند درمقایسه با کسانی که ۲ فنجان یا کمترمی نوشند ۷۰% از احتمال سکته مغزی آنان کاسته می شود ، مصرف چای سیاه ازبروزسکته های قلبی کشنده جلوگیری می کند .کسانی که چای می نوشند دارای کلسترول کمتروفشارخون پایین تری هستند.چای دارای مقداری فلوراید است که سبب تقویت مینای دندان ودرنتیجه جلوگیری ازپوسیدگی آن می شود مصرف چای از بروزبیماریهای لثه جلو گیری می کند .

    از نظر کاشت و مصرف چای ، چین اولین محلی است که این گیاه در حدود 2700 سال قبل از میلاد مسیح در آنجا کشت شده و به مصرف می رسیده است . افسانه های چینی کشف چای را به دوران حکومت امپراتور سین نانگ که در قرن سوم پیش از میلاد می زیسته است ، منتسب می کنند . کشت چای از دره یانگ تسه آغاز گردید و سپس از آنجا به طرف سواحل اقیانوس آرام و آنگاه به طرف جزایر ژاپن کشیده شده است .

    عادت نوشیدن چای تا پیش از قرن پنجم پیش از میلاد از چین به ژاپن رسیده بود اما دانه این گیاه برای اولین بار در سال 1191 میلادی توسط کاهن بودایی ژاپنی به نام آئیسای که در چین آموزش دیده بود به این کشور آورده شد .این گیاه ( چای) پس از ژاپن به نواحی دیگر آسیااز قبیل اندونزی ، هندوستان ، سیلان ، پاکستان و ... منتقل شد . تاجران هلندی اولین کسانی بودند که در سال 1610 چای را به منظور فروش با خود به اروپا آوردند . در محموله ظروف چینی که این تاجرها با خود آورده اند چند قوری نیز وجود داشت ، به این ترتیب نوشیدن چای به سرعت در طول قرن هفدهم در اروپا و ابتدا در هلند و انگلستان رواج یافت و چنان شد که در نیمه پایانی قرن هفدهم به نشانه تجدد تبدیل شد .

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله تاریخچه نوشیدن چای وخواص آن

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

تحقیق در مورد تحقیق مقاله تاریخچه نوشیدن چای وخواص آن, مقاله در مورد تحقیق مقاله تاریخچه نوشیدن چای وخواص آن, تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله تاریخچه نوشیدن چای وخواص آن, مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله تاریخچه نوشیدن چای وخواص آن, تحقیق درباره تحقیق مقاله تاریخچه نوشیدن چای وخواص آن, مقاله درباره تحقیق مقاله تاریخچه نوشیدن چای وخواص آن, تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله تاریخچه نوشیدن چای وخواص آن, مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله تاریخچه نوشیدن چای وخواص آن ، موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله تاریخچه نوشیدن چای وخواص آن
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت