کاربر گرامی  خوش آمدید ... 

تحقیق مقاله سطح زیر کشت گردو در جهان

مشخص نشده
مشخص نشده
12
مشخص نشده
75 KB
24710
قیمت قدیم:۵,۰۰۰ تومان
قیمت: ۳,۰۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله سطح زیر کشت گردو در جهان

     براساس اطلاعات سازمان خواربار و کشاورزی جهانی (FAO)، در سال 1998 سطح زیر کشت گردو در جهان، 584066 هکتار بوده که نسبت به سال 1997 در حدود 10 درصد افزایش داشته است. تولید جهانی گردو نیز بین 700000 – 800000 تن در سال برآورده شده است.  در بین کشورهای جهان، در سال 2004 چین بادارا بودن 185000 هکتار اراضی زیر کشت گردوی جهان را به خود اختصاص داده و مقام اول را دارا است. پس از آم آمریکا با 8600 هکتار، ترکیه با 68141 هکتار، ایران با 65000 هکتار و اگر این با 28000 به ترتیب در مقام های دوم تا پنجم قرار دارند.

    ± سطح زیر کشت گردو در ایران

     براساس آخرین اطلاعات موجود، سطح زیر کشت گردو در ایران در سال زراعی 2004 برابر 61795 هکتار بوده است استان همدان رتبه نخست تولید گردو در کشور را به خود اختصاص داده است.

     ±از بین رفتن گلها به دلیل یخبندان دیررس بهاره

     مرحله جوانه زنی و گل دهی از مراحل حساس به عوامل آب و هوایی محسوب شده که دما و رطوبت در آن نقش اساسی دارند. هوایی سرد و ملایم در اواخر زمستان و اوایل بهار گلدهی را عقب می اندازند در حالی که زمستان های گرم، شکوفه دهی را به جلومی اندازد. از خطرات مهمی که این مرحله را مورد تهدید قرار می دهد یخبندان دیررسی بهاره می باشد. چناچه یخبندان در اوایل بهار اتفاق می افتد و حتی درخت وارد مرحله گلدهی نیز شده اند از بین بیشتر گل های نر (شاتون ها) را که نسبت به گل های ماده زودتر ظاهر شده اند از بین برده چون دوره ظهور شاتون ها نسبتاً طولانی است و تدریجی است و امکان ظهور آنها بعد از سپری شدن سرما و حتی بعد از ظهور گل های ماده هنوز وجود دارد، یخبندان بر روی عملکرد تاثیر زیادی نخواهد داشت ولی چنانچه یخبندان از نوع دیررس بهاره باشد به دلیل مصادف شدن با ظهور گل های ماده نه تنها کل محصول از بین می رود بلکه در عملکرد سال بعد نیز تاثیر خواهد گذاشت. می توان گفت دوره تشکیل اندامهای گل تا اواخر گل دهی وقتی که میانگین دمای روزانه بین 15 تا 20 درجه سانتی گراد می باشد اتفاق می افتد. رطوبت نسبی مطلوب برای این دوره 60 تا 70 درصد بوده و رطوبت نسبی کمتر از 5% و بیش از 75% برای گل دهی مضر است.

     ±نامطبوع شدن طعم مغز گردو به دلیل نگهداری گردوی رسیده در محیط گرم و مرطوب عملیات خشک کردن سریع میوه ها پس از برداشت.

     گرچه مغز گردوی حاصله از درخت گردو و خصیصه ای وابسته به واریته است اما به میزان زیادی توسط شرایط آب و هوایی و میزان بارندگی در طول دوران رشد میوه تحت تاثیر قرار می گیرد. نیاز سرمایی این گیاه 800 – 600 ساعت بین 5 تا 10 درجه سانتی گراد در طی فصول پاییز و زمستان می باشد. بهترین اقلیم برای پرورش گردو مکان هایی است که دارای زمستان های سرد باشند و اصولاً این گیاه وقتی به بار می نشیند که یک دوره سرما را در طی فصل زمستان تحمل کرده باشد.

     ±کاهش محصول به دلیل عمق نامناسب خاک

     درخت گردو به خاطر داشتن ریشه های گسترده و عمیق به اراضی زراعی عمیق با عمق 2 – 5/1 متر نیاز دارد.

     ±کاهش محصول به دلیل بافت نامناسب خاک

     اراضی لومی که تقریباً دارای ترکیب 20% زس و نسبت مساوی 40% شن وسعت می باشدند به دلیل قابلیت زهکشی برای گردو کاری بسیار مناسب هستند. خاک های سبک و آهکی نیز برای رشد گردو بسیار مناسبند.

     ±کاهش محصول به دلیل ناسازگاری با اقلیم منطقه و سرمازدگی

     در موقع انتخاب رقم گردو باید شرایط اقلیمی منطقه خصوصاً حداقل دمای فصل زمستان را در نظر داشت. گرچه ارقام بومی گردو طی سالیان متمادی خودشان را با اقلیم منطقه سازگار کرده اند اما در صورت انتخاب اقلام غیر بومی باید دقت شود که بعضی از اقلام گردو حتی در دوره خواب زمستانی به دماهای کمتر از 21 درجه سانتی گراد حساس می باشد.

     عملیات : انتخاب رقم سازگار با اقلیم منطقه

     ±کاهش محصول به دلیل پیوند نامناسب

     در دو فصل می توان عمل پیوند زنی را انجام داد: یکی در اوایل بهار پس از بیدار شدن پایخ و قبل از آن که جریان شیره گیاه در داخل آوندها شدت یابد و یا اواخر فصل بهار به صورت پیوند جوانه به شکل T (تی) -  دیگری ئر اواخر تابستان که شدت جریان شیره گیاهی کند شده ولی سرمای زمستان فرا نرسیده است که باید از شاخه های زایای یک له و از قسمتهای تحتانی محصول کمی می دهند. عملیات : انتخاب زمان و نوع پیوند مناسب

     ±کاهش کیفیت و کمیت محصول تولید شده و دیربازدهی وبه دلیل تکثیر جنسی گیاه (بذر)

     امروزه تکثیر غیرجنسی گیاهان در اکثر کشورهای پیشرفته متداول شده است ولی در ایران هنوز تولید نهال گردو در سطح وسیعی به طریق جنسی (بذر) انجام می شود و نتیجه آن تولید ارقام مختلف و دیربازدهی است که به دلیل مهم بودن کیفیت و کمیت بذور از نظر اقتصادی همواره مورد تردید می باشند.

     عملیات : انتخاب شیوه مطلوب در تکثیر گردو یعنی تکثیر غیر جنسی

     ±ایجاد یک خط سیاه در محل پیوند و در نهایت شکستن درخت در اتصال پیوندک

     پیوند گردوی ایرانی J . regi بر روی گونه های مختلف ، هیبریدهای مختلطی را در پی داشته است ولی میزان موفقیت پیوند بر روی تمامی پایه ها یکسان نبوده و در برخی پیوندها علائمی از جمله متورم شدن محل پیوند، عدم رشد پیوندک و ... مشاهده شده است که مقدار این علائم می تواند بیانگر درجه ای از ناسازگاری آنها باشد. نوعی ناسازگاری با تاخیر در گردو وجود دارد که عامل انجام آن ویروس پیچیدگی برگ گیلاس می باشد که توسط دانه گردو به کلاله و از آنجا از طریق آوند آبکش به محل پیوند منتقل می شود. این بیماری فقط در صورتی که ارقام گردوی ایرانی بر روی سایر گونه های گردو پیوند زده شوند مشاهده می شود که به دلیل حساسیت بسیار بالای آنها به این ویروس، آوندهای آبکش در محل پایه و تکروز می شود تا از ورود ویروس به داخل پایه جلوگیری کند. به دلیل از بین رفتن یک یا چندلایه از سلول های آوندهای آبکش در محل پیوند سبب ایجاد خط سیاه با حالت قهوه ای رنگی می شود که شیره سیاهی از آن خارج شده که سبب توقف رشد، زرد شدن و افتادن برگ ها، پاجوش دهی درخت، کاهش میزان محصول و در نهایت مرگ درخت می شود. اگر پایه مورد استفاده گردو ایرانی باشد این ویروس از طریق آوند آبکش پایه به راه خود ادامه داده و مشکلی ایجاد نمی کند اما اگر از سایر گونه های گردو به عنوان .

     عملیات : استفاده از پایه های ایرانی در زمان پیوند

     ±خشکیدگی بر شاخه ها به دلیل سرما زدگی

     گردو جهت رشد محصول دهی به فصل رشد طولانی نیازمند است و در بهار زود فعالیت خود را شروع و در پاییز دیر به خواب می رود و در نتیجه اغلب یخبندان ها بهاره و پاییزه به آن صدمه می زند. اکثر ارقام تجارتی معمولاض در دمای 9 درجه صدمه می بیند و در 20 درجه شاخه های انتهایی خشک می شوند.

    ± سوختگی میوه و سیاه شدن مغز به دلیل دمای بالاتر از 32 درجه – پوک شدن میوه به دلیل دمای بالابر اوایل فصل

     ±چروکیده شدن مغز به دلیل دمای پایین تر از 22 درجه

     در گردو های بارور برای رسیدن محصول باید دمای محیط در طول چند هفته قبل از برداشت 22 تا32 درجه سانتی گراد باشد.

    ± عملیات مناسب در جهت جلوگیری از سرمازدگی

     استراتیغه کردن بذر بر اثر آن تغییرات متابولیسم شدیدتر می شود، در نتیجه مقدار نشاسته، اسیدهای آمینه آززاد، مقدار قندهای محلول، مواد رنگی و کاتالیزورها زیادتر می شود. بنابراین از این خاصیت می توان برای افزایش مقاومت گردو در مقابل سرما استفاده نمود. تجربه نشان داده که نهال های حاصله در مقایسه با آنهایی که استراتیغه نشده اند نسبت به سرمای شدید مقاومت بیشتری از خود نشان می دهند.

     روش های فعال (کوتاه مدت) :

     نصب بخاری ها، ماشین های مولد باد، حفاظت به وسیله غرقاب کردن، آبیاری بارانی، حفاظت به سیله پوشش

    روش ها غیرفعال (بلند مدت ) :

     انتخاب زمین مناسب ، انتخاب ارقام مناسب، انجام عملیات به زراعی (عملیات خاکی و تغذیه گیاهی)

     ±رنگ پریدگی و زردی برگ ها به دلیل کمبود آهن

     کمبود آهن یکی از شایع ترین کمبودهای عناصر غذایی است که کنترل آن مشکل بوده و این مشکل در خاکهای آهکی گریبانگیر باغداران می شود. درختان گردو نسبت به کمبود آهن حساس می باشند. به دلیل این که سنترکلروفیل بدون حصور آهن انجام نمی شود، لذا در صورت کمبود یا غیرفعال شدن آهن در گیاه، برگ های گیاه زرد می شوند که به این پدیده کلروز اطلاق می گردد.

     کلروز آهن بر روی برگ های شاخه های جوان ظاهر می شود. در خاکهایی که PH آنها بالاتر از 7 باشد، آهن به صورت غیرقابل جذب در می آید.

     عملیات : استفاده از کود سکوسترن

     ±زرد شدن پهنک برگ و سبز برگ ماندن رگبرگ ها به دلیل کمبود ازت

     این عارضه در درختام مسن بیشتر شیوع دارد که در اثر آن برگ ها مخصوصاً از سمت پایین درخت شروع به زرد شدن می کنند و رگبرگ های آنها قدری سبز رنگ باقی می مانند.

     عملیات : 2 بار کودهی در سال به شکل آمونیوم یا نیترات که دو سوم آن در اسفند تا نیمه فروردین و یک سوم باقیمانده در نیمه اول اردیبهشت ماه به زمین داده می شود.

     ±ظهور لکه های سبز روشنی روی پهنک برگ ها (بین رگبرگ ها) در اثر کمبود خفیف روی

      کوچک شدن برگ ها در انتهای بالایی و ایجاد خمیدگی ها و پیچیدگی هایی که رنگ آنها مایل به زرد است در اثر کمبود شدید روی خشک شدن نوک سرشاخه ها در سمت بالای تاج درخت و کاهش اندازه میوه در اثر کمبود خیلی شدید و پیشرفته روی.

     عملیات : محلول پاشی از راه برگ روی تاج درخت که ظهور اولین علائم و افتادگی برگ های اولیه شروع شده و برحسب شدت عارضه تا 2 بار به فاصله 15 – 10 روز تکرار می گردد.

     ±برگ های ناصاف و ناهموار که حاشیه آنها نکروزه شده و به شکل قاشقک در آمده و به هم می پیچند

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله سطح زیر کشت گردو در جهان

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

کلمات کلیدی:  N/A
تحقیق در مورد تحقیق مقاله سطح زیر کشت گردو در جهان , مقاله در مورد تحقیق مقاله سطح زیر کشت گردو در جهان , تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله سطح زیر کشت گردو در جهان , مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله سطح زیر کشت گردو در جهان , تحقیق درباره تحقیق مقاله سطح زیر کشت گردو در جهان , مقاله درباره تحقیق مقاله سطح زیر کشت گردو در جهان , تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله سطح زیر کشت گردو در جهان , مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله سطح زیر کشت گردو در جهان

دریافت لینک دانلود به صورت خودکار بلافاصله پس از پرداخت

امکان پرداخت آنلاین از طریق کلیه کارت های عضو شتاب

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول