در آغاز سال 1304 شمسی که هنوز آرامش در سراسر کشور و فعالیتهای عمومی در شئون مختلف اجتماعی محسوس نشده بود و تاثیر شگرف عوامل اقتصادی و بازرگانی در حیات سیاسی مملکت نمودی نداشت. اولین بانک ایرانی با سرمایه 3,883,950 ریال در محلی محدود – چند باب مغازه – تاسیس شد و در 24 اسفند همان سال اولین شعبه بانک سپه در شهر رشت افتتاح گردید.
و اکنون بانک سپه با نزدیک به 80 سال (بیش از سه ربع قرن) تجربه به عنوان یکی از مهمترین نهادهای مالی و اقتصادی کشور با حدود 1700 شعبه توانسته با جذب سرمایه های سرگردان جامعه و سوق دادن آن در فعالیتهای تولیدی در جهت تحقق اهداف اقتصادی کلان کشور مشارکتی موثر و مطلوب داشته باشد.
در عرصه بین المللی نیز با ایجاد واحد در کشورهایی چون آلمان، ایتالیا و فرانسه و همچنین بانک بین المللی سپه انگلستان، در ارائه خدمات بانکی از جایگاه ارزنده ای برخوردار است.
از اهم فعالیتهای بانک سپه در عرصه بین المللی میتوان به خدماتی از قبیل افتتاح انواع حسابهای سپرده، انجام امور حوالجات ارزی، گشایش اعتبار اسنادی، ابلاغ اعتبارات اسنادی، پوشش اعتبارات اسنادی، تایید اعتبارات اسنادی، صدور ضمانتنامه ارزی، ... اشاره نمود.
مطالب فوق تاریخچه مختصری بود از این بانک کهن ایرانی، اما در این برهه زمانی که سرعت چرخه سازندگی در سراسر جهان، نیاز به حضور بانکها را هر روز افزایش میدهد، طبیعتا با گسترش توان اقتصادی ملل مختلف در پهنه گیتی، نیاز به سیستم بانکی کارآمد و پویا بیش از پیش احساس میشود.
موزه سکه بانکسپه، یکی از غنیترین و ارزشمندترین موزههای سکه در سطح خاورمیانه است که در سال 1342 به منظور حفظ میراث فرهنگی کشور توسط تیمسار آق اولی مدیرعامل وقت بانک سپه تأسیس گردید و با همکاری خانم ملکزاده بیانی، کارشناس سکه، با مطالعات دقیق علمی طی سنوات تنظیم و گردآوری شد.
مجموعه نفیس این موزه ادوار مختلف تاریخ ایران از قدیمترین ایام (از زمان لیدیها) تا به امروز را در بر میگیرد. وجود مسکوکات خود گویای واقعیتهای بیشماری از ازمنه گذشته است که نه تنها وقایع اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و همچنین خط، ظرافت هنری، نمایش طرح لباس، تزیینات سلاطین و مراسم مذهبی را به نمایش میگذارد بلکه خود به بیان آن نیز میپردازد.
مجموعه موزه سکه بانک سپه، به لحاظ در برگیری سکههای نادر و شاخص در زمره جامعترین موزههاست و به لطف خداوند توانسته در خدمت به پژوهشگران و محققین و دانشجویان، گامهای بلندی بردارد و سالانه میزبان بسیاری از گروه های دانش آموزی، جانگردان خارجی و خانواده های علاقمند به تاریخ و تمدن کهن ایران اسلامی باشد.
قبل از هرچیز باید گذری هرچند کوتاه به تاریخچه بانکداری در ایران بپردازیم و آشنائی بیشتری با بانک و بانکداری در ایران پیدا کنیم
اولین بانکی که در ایران افتتاح شد بانک جدید شرق بود که مرکز آن در لندن بود ، سپس در سال 1251 هجری شمسی فردی انگلیسی به نام “پاول جولیوس رویتر“بانک شاهی را در ایران تاسیس کرد این بانک تا سال 1321 در ایران فعالیت کرد ، بانک استقراضی ایران در سال 1269 توسط فردی روسی بنام “ژاک پولیاکوف“ تاسیس گردید و در سال 1344 تعطیل شد .
نخستین بانک ایرانی درسال 1304 و تحت عنوان “بانک سپه“ فعالیت خود را آغاز نمود. در سال 1339 قانون جامع پولی و بانکی و تاسیس بانک مرکزی بمنظور حفظ ارزش پول و اجرای سیاست پولی مورد توجه مقامات کشور قرار گرفت.
دولت ایران، یک سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1358 ، در جهت حفظ حقوق صاحبان سپرده و سرمایههای ملی و تضمین بازپرداخت سپردهها و پساندازهای مردم، بانکهای ایران را ملی اعلام کرد.
ادغام بانکها پس از ملی شدن آنها انجام گرفت. بطوریکه، بانکها پس از ادغام از 37 بانک، به 6 بانک تجاری و 3 بانک تخصصی تقسیم بندی شدند
. بانکهای تجاری شامل : بانک رفاه، بانک ملی ایران، بانک صادرات ایران، بانک تجارت، بانک ملت و بانک سپه میباشند.
بانکهای تخصصی نیز شامل: بانک کشاورزی، بانک مسکن و بانک صنعت و معدن میباشند.
مرجع تصمیم گیری سیاستهای بانکی در ایران شورای عالی بانکها می باشد که از افراد ذیل تشکیل شده است:
رییس کل بانک مرکزی ایران
مدیر کل بانک ملی ایران
نماینده وزارت امور اقتصادی و دارایی
نماینده سازمان مدیریت و برنامه ریزی
نماینده وزارت مسکن وشهرسازی
نماینده وزارت جهاد و کشاورزی
نماینده وزارت بازرگانی
تعداد اعضا هیات مدیره و وظایف آنان بر طبق اساسنامه هر بانک می باشد. مدیر عامل هر بانک بر اساس پیشنهاد شورای عالی بانکها و از طرف مجمع عمومی بانکها منصوب می شود.
از اقدامات مهم دولت پس از پیروزی انقلاب اسلامی، خارج نمودن سیستم بانکداری در ایران از حالت ربوی به غیر ربوی (بانکداری اسلامی) بوده است. قانون بانکداری بدون ربا، درسال 1362 در مجلس شورای اسلامی ایران به تصویب نمایندگان مجلس رسید.
مطالبی که عنوان شد تاریخچه مختصری از بانکداری در ایران بود در ادامه سعی میکنم قوانین و مقررات بانکی را به زبان ساده برای اسفاده دوستان عزیز در این وبلاگ شرح دهم
آشنایی با بخش بانکداری الکترونیکی بانک سپه
خدمات بانکداری نوین بانک سپه
سپه
پرداخت اینترنتی قبوض
تلفنبانک سپه
کارت های بانک سپه
اس ام اس بانک سپه
اینترنت بانک سپه
در راستای ارائه خدمات نوین بانکداری الکترونیک، بانک سپه سامانه خدمات اینترنتی را برای مشتریان خود راهاندازی نموده است. در این سیستم دارندگان حسابهای جاری طلایی و عابربانک (که در آینده به سایر حسابها نیز تعمیم خواهد یافت) خدماتی شامل مشاهده مانده حساب، انتقال وجه به حسابهای عابر بانک و جاری طلایی (خود و سایرین) و پرداخت قبوض آبونمان (آب، برق، گاز، تلفن ثابت و همراه) را در محیطی امن دریافت مینمایند.
در آینده امکان خرید کالاها و خدمات نیز از طریق درگاه یاد شده برقرار خواهد شد. دارندگان حسابهای مذکور برای استفاده از این خدمات میتوانند به یکی از شعب بانک سپه مراجعه و ضمن تکمیل فرمها و تعهدنامه مربوطه، راهنماییهای لازم را دریافت دارند.
پرداخت اینترنتی قبوض توسط بانک سامان اطلاعات بیشترامکان پرداخت با کارت بانک های سامان، ملی، صادرات، پارسیان، پاسارگاد، اقتصاد نوین، ملت، کشاورزی، توسعه صادرات، صنعت و معدن، سینا پرداخت اینترنتی قبوض توسط بانک پاسارگادپرداخت اینترنتی قبوض توسط بانک پارسیان اطلاعات بیشتر امکان پرداخت با کارت بانک های سامان، پارسیان، پاسارگاد، اقتصاد نوین، ملت، کشاورزی، توسعه صادرات، پرداخت اینترنتی قبوض توسط بانک سپه
برای پرداخت اینترنتی قبوض در بانک سپه باید سرویس اینترنت بانک برای حساب خود داشته باشید.برای دریافت سرویس اینترنت بانک سپه به نزدیک ترین شعبه این بانک مراجعه نمایید.
تلفنبانک سپه
تلفن بانک سپه به منظور رفاه حال مشتریان و دسترسی سهل الوصول آنان به وضعیت حسابهای جاری، قرض الحسنه پس انداز و کوتاه مدت و کوتاه مدت عابربانک ازطریق خطوط تلفن راه اندازی شده است.
شرایط و ضوابط :
1-مراجعه مشتری به شعبه و اخذشماره تلفنبانک و رمز مربوطه
2- بعدازانجام شماره گیری و شنیدن صدای اپراتور باید دستگاه تلفن را به حالت TONE قرارداد.