تحقیق مقاله مروری بر مراقبت از دهان و دندان ( بهداشت دهان و دندان )

تعداد صفحات: 12 فرمت فایل: word کد فایل: 4294
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: علوم پزشکی
قیمت قدیم:۸,۵۰۰ تومان
قیمت: ۶,۰۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله مروری بر مراقبت از دهان و دندان ( بهداشت دهان و دندان )

    این مقاله اطلاعات کامل در رابطه با بهداشت دهان ودندان برای تمام افراد جامعه به تفکیک ارائه می گردد

     مقدمه:
     سلامت انسانها و در نتیجه سلامت جامعه نقش مؤثری در توسعه و توانمندی جامعه دارد ،سلامت محور توسعه است و سطح سلامتی جامعه نیز از توسعه یافتگی آن تا ثیر می پذیرد . مهمترین مساله در این راستا آگاهی و شناخت کامل افراد می باشد و این امر میسر نمی گردد مگر به کمک بهره گیری از روشهای جدید آموزشی و انجام پژوهشهای لازم ومتعدد .
      با ارتقاء سطح آگاهی  عموم مردم در زمینه بهداشت دهان ودندان از طریق آموزش روشهای صحیح بهداشت و پیشگیری ، فرهنگ سازی  وجلب مشارکت آنها میتوان نگرش و رفتار و عملکرد آنان را در رابطه با سلامت دهان ودندان تغییر داده و با این افزایش آگاهی ، تغییر نگرش ها ،باورها و در نهایت ایجاد الگوهای صحیح رفتارهای بهداشتی می توانیم قدم مؤثری در تا مین سلامتی جامعه بر داریم .
     مطالعات و تحقیقات انجام گرفته نشان می دهد که پوسیدگی دندان بطور چشمگیری در بین افراد جامعه شایع است .این مساله بیانگر این مهم است که وجود مشکل پوسیدگی دندان به عنوان یکی از اولویتهای بهداشتی درمانی جامعه امروز بوده و به برنا مه ریزی دقیق آموزشی و بهداشتی درزمینه پیشگیری نیاز دارد.
     

    دهان و ساختمان دندان :
    نقش دهان :
    دهان در اعمال زیادی چون صحبت کردن ، خندیدن ، چشیدن ، گاز گرفتن ،جویدن وبلعیدن غذا نقش اصلی را به عهده دارد و اولین قسمت دستگاه گوارش است که از لبها شروع و به حلق منتهی می شود ، اولین قدم در عمل گوارش غذا ، خرد کردن و جویدن مواد غذائی است که وظیفه آ ن به عهده دندانها می باشد ،دندانها هر یک با شکل ویژه خود به اعمال بریدن (دندانهای پیش )، پاره کردن (دندانهای نیش)،نرم وله کردن (دندانهای آسیا) و نهایتاّ به عمل جویدن غذا کمک می کنند .
    دندانها در عمل جویدن غذا نقش مهمی دارند اگر غذا خوب جویده نشود هضم آن مشکل میشود .
    هر انسان در زندگی خود دو نوع دندان در می آورد :
     ۱- دندان شیری
    ۲- دندان دایمی
    دندانهای شیری :
    رویش دندانهای شیری معمولا از ۶ ماهگی  شروع می شود و تا حدود ۵/۲ سالگی  طول می کشد تعداد دندانهای شیری ۲۰ عدد است . اگر  رویش دندانهای شیری چند ماه زودتر یا دیرتر از ۶ ماهگی شروع شود طبیعی است و نباید نگران شد .ولی اگر بیشتر از ۹ ماه عقب بیفتد باید ارجاع فوری داده شود.
    دندانهای دایمی:
    از حدود ۵/۵  تا ۱۲ سالگی به تدریج دندانهای شیری لق می شوند  و می افتند . هر دندان شیری که می افتد ۲ تا ۶ ماه طول می کشد تا جای آن دندان دایمی در بیاید .تعداد دندانهای دایمی ۳۲  عدد است .
    پوسیدگی دندان :
    پوسیدگی دندان را در اصطلاح عامیانه کرم خوردگی دندان گویند .پوسیدگی دندان با فعالیت میکروبهای داخل دهان در سطح  خارجی دندان شروع می شود .
    هر دندان پوسیده یک یا چند علامت زیر را دارا می با شد:
    -تغییر رنگ دندان از سفید به قهوه ای یا سیاه
    -سوراخ شدن دندان در محل پوسیدگی
    -حساس بودن یا درد گرفتن دندان در موقع خوردن غذاهای گرم و سرد وترش یا شیرین ویا وقتی که دندانها را روی هم فشار می دهیم
    بوی بد دهان.
    علت پوسیدگی دندان :
    به طور طبیعی صد ها نوع میکروب در دهان وجود دارد . بیشتر میکروبهای داخل دهان بی خطر هستند .حتی بعضی از این میکروبها  به هضم غذا کمک می کنند . وقتی از دندانها به خوبی مراقبت نشود این میکروبها با مواد موجود در بزاق لایه نرم بیرنگ وچسینده ای تشکیل می دهند که بر روی دندانها می چسبد وبا آب خالی شسته نمی شود .این لایه را پلاک میکروبی می گویند .باکتریهای موجود در پلاک از مواد قندی غذاها تغذیه می کنند و در جریان این کار اسید تولید می شود .این اسید تولید شده مینای دندان را حل می کند وپوسیدگی ایجاد می گردد .
    لثه وبیماریهای آن :
    لثه سالم صورتی رنگ است وکاملا به استخوان فک می چسبد لبه لثه معمولاتیز است ومثل لایه ای روی دندان کشیده شده است  . اگر بهداشت دهان ودندان رعایت نشود بافت نگهدارنده لثه دچار بیماری می شود .در آغاز بیماری اول لثه پر خون قرمز ومتورم میشود  سپس با پیشرفت بیماری استخوان فک  خورده شده ولثه عقب نشینی می کند به تدریج دندان لق میشود  وخود به خود می افتد .علت بیماری  ماندن پلاک میکروبی روی دندان به مدت طولانی وتبدیل آن  به لایه زرد یا قهوه ای که به آن جرم دندانی گویند میباشد.
    روش درست مسواک کردن دندانها واستفاده از نخ دندان :
    اول :انتخاب یک مسواک خوب :
    -موهای آن از نایلون نرم درست شده بود .
    -موهای آن مرتب ومنظم باشد
    دوم :-خمیر دندان :
    قدرت پاک کنندگی که باعث براق شدن دندانها می شود
    -خوشبو وخوش طعم کردن دهان و
    -افزایش مقاومت دندانها در برابر پوسیدگی به دلیل داشتن فلوراید  .
     *نکته مهم :لازم نیست مسواک کردن  حتما با خمیر دندان انجام گیرد بلکه اگر خمیر دندان در دسترس نباشد  باید حتی با آب خالی مسواک کرد . توجه داشته باشید که استفاده از نمک خشک جوش شیرین یا سایر پودرها برای مسواک کردن درست نیست و باعث ساییدگی مینای دندان و خراشیدگی لثه می شود ولی استفاده از اب نمک رقیق شده ۰(نصف قاشق چای خوری در یک لیوان آب جوشیده سرد شده )اشکالی ندارد .
    سوم :مسواک کردن درست
    ۱-   مسواک را با آب خیس کنید وبه اندازه یک نخود از خمیر را روی آن قرار دهید .
    ۲-  موهای مسواک را به طور مایل (با زاویه ۴۵ درجه )روی سطح خارجی دندانها قرار دهید  به طوریکه نصف موهای مسواک روی لثه قرار گیرد .در هر بار سعی کنید مسواک روی دو دندان را به طور کامل بپوشاند .
    ۳-مسواک را همانطور که روی دو دندان گذاشته اید با دقت وملایمت به داخل فضاهای بین دندانها ولثه فشار دهید و۱۰ تا ۱۵ بار به سمت سطح جونده بکشید .
    ۴-این کار  را برای سطحهای خارجی و داخلی  تمام دندانهای آن فک انجام دهید .
    ۵-برای سطحهای داخلی دندانهای جلو مسواک را به صورت عمودی بر روی دندانها قرار دهید وبا حرکات بالا وپایین این سطحها را تمیز کنید .
    ۶-برای سطحهای جونده مسواک را در روی سطح جونده دندانها کمی فشار دهید تا موهای مسواک به خوبی به داخل شیار های سطح جونده وارد شود . بعد چند بار  مسواک را به جلو وعقب بکشید  تا سطح جونده به خوبی تمیز شود
    ۷- چون خرده های مواد غذایی ومیکروبها روی سطح زبان جمع می شود بهتر است هر چند روز یکبار روی زبان را هم با مسواک تمیز کنید  .برای این کار مسواک را در عقب زبان  قرار دهید وبه طرف جلو  بکشید .(تمیز کردن زبان نقش مهمی برای از بین بردن بوی  بد دهان دارد .)
    ۸- پس از مسواک کردن دندانها وزبان دهان را چند بار با آب بشویید.
    ۹- وقتی مسواک کردن دندانها تمام شد مسواک را خوب با آ ب بشویید ودر جایی دور از آلودگی نگهداری کنید .
    توجه داشته باشید که هیچوقت مسواک خیس را در جعبه سر بسته نگذارید چون هوای داخل جعبه دم می کند و باعث رشد میکروبها می شود .
    استفاده از نخ دندان :
    با مسواک کردن نمی توان سطحهای بین دندانی را به خوبی تمیز کرد .برای این کار باید از نخ دندان استفاده شود .نخ دندان ، نخ مخصوصی است که ا ز ابریشم یا نایلون ساخته شده است .قبل از مسواک کردن دندانها باید با استفاده از نخ دندان سطحهای بین دندانی را تمیز کرد برای استفاده از نخ دندان باید :
    ۱-قبل از استفاده از نخ ، دستها را باآب و صابون خوب بشویید .
    ۲-حدود ۳۵ سانتیمتر از نخ دندان را ببرید .
    ۳-دو طرف نخی را که بریده اید ،در هر دو دست ، به دور انگشت وسط بپیچید .
    ۴-سه انگشت آخر را ببندید ودو دست را از هم دور کنید تا نخ محکم کشیده شود .به این ترتیب انگشت نشانه وشست هر دست آزاد می ماند .
    ۵- قطعه ای از نخ به طول ۲ تا ۵/۲ سانتیمتر را بین انگشتا ن شست واشاره هر دست نگاه دارید .
    ۶-نخ را با حرکتی شبیه اره کشیدن ،به آرامی به فضای بین دندانها وارد کنید ، مواظب باشید فشار نخ لثه را زخم نکند .( برای وارد کردن نخ بین دندانهای فک پایین از دو انگشت اشاره استفاده کنید ،برای وارد کردن نخ بین دندانهای  فک بالا از دو انگشت شست یا یک شست ویک انگشت اشاره استفاده کنید .)

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله مروری بر مراقبت از دهان و دندان ( بهداشت دهان و دندان )

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

تحقیق در مورد تحقیق مقاله مروری بر مراقبت از دهان و دندان ( بهداشت دهان و دندان ), مقاله در مورد تحقیق مقاله مروری بر مراقبت از دهان و دندان ( بهداشت دهان و دندان ), تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله مروری بر مراقبت از دهان و دندان ( بهداشت دهان و دندان ), مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله مروری بر مراقبت از دهان و دندان ( بهداشت دهان و دندان ), تحقیق درباره تحقیق مقاله مروری بر مراقبت از دهان و دندان ( بهداشت دهان و دندان ), مقاله درباره تحقیق مقاله مروری بر مراقبت از دهان و دندان ( بهداشت دهان و دندان ), تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله مروری بر مراقبت از دهان و دندان ( بهداشت دهان و دندان ), مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله مروری بر مراقبت از دهان و دندان ( بهداشت دهان و دندان ) ، موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله مروری بر مراقبت از دهان و دندان ( بهداشت دهان و دندان )
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت