تحقیق مقاله سیستم مدیریت ساختمان(BMS)

تعداد صفحات: 12 فرمت فایل: word کد فایل: 5394
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: مهندسی برق
قیمت قدیم:۸,۵۰۰ تومان
قیمت: ۶,۰۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله سیستم مدیریت ساختمان(BMS)

    سیستم مدیریت هوشمند ساختمان چیست؟

                  سیستم مدیریت هوشمند ساختمان با بکارگیری از آخرین تکنولوژی ها در صدد آن است که شرایطی ایده آل ، همراه با مصرف بهینه انرژی در ساختمان ها پدید آورد.
                 این سیستم ها ضمن کنترل بخشهای مختلف ساختمان و ایجاد شرایط محیطی مناسب با ارائه سرویس های همزمان ، سبب بهینه سازی مصرف انرژی ، سطح کارایی و بهره وری سیستم ها و امکانات موجود در ساختمان می شود. کنترل و دسترسی به سیستم با استفاده از نرم افزارهای مربوطه از هر نقطه در داخل ساختمان و خارج از آن از طریق اینترنت مقدور می باشد.

                . با اجرای صحیح این سیستم در ساختمانها سالانه به میزان 25 تا 30 درصد در مصرف انرژی صرفه جویی می شود.

    ضمن آنکه با بکارگیری از آخرین تکنولوژی ها ساختمانی مدرن و مرفه را برای ساکنین  ساختمان  فراهم    می آورد.  این سیستم ضمن   کنترل بخشهای مختلف  ساختمان   و ایجاد شرایط محیطی مناسب با ارائه سرویس های همزمان ، سبب بهینه سازی مصرف انرژی ،افزایش سطح کارایی و بهره وری سیستم ها و امکانات موجود در ساختمان می شود. می باشد.


    برخی از اهداف سیستم مدیریت هوشمند ساختمان

      ایجاد محیطی مطلوب برای افراد حاضر در ساختمان
      استفاده بهینه از تجهیزات و افزایش عمر مفید آنها

    ارائه سیستم کنترلی با قابلیت برنامه ریزی زمانی عملکرد
    کاهش چشمگیر هزینه های مربوط به نگهداری و بهینه سازی و صرفه جویی در مصرف انرژی
     عدم نیاز به پیمانکار دائمی ساختمان
     امکان مانیتورینگ و کنترل تمامی نقاط تحت کنترل از طریق یک PC و یا اینترنت  با توجه به یکپارچه سازی ساختمان ، تمام تجهیزات بصورت هماهنگ کارکرده و امکان تداخل و بروز مشکلات ناشی از عدم هماهنگی از بین می رود
     امکان گرفتن گزارش های آماری از تمامی تجهیزات و عملکرد آنها به منظور بهینه سازی مصرف و عملکرد

    وظایف سیستم مدیریت هوشمند ساختمان
    کنترل تاسیسات مکانیکی و الکتریکی
     کنترل سیستم های روشنایی
     کنترل تهویه مطبوع

    سیستم اعلام حریق و کنترل دود

    کنترل تردد و حفاظت

    مدیریت آسانسور ها در زمان های خاص
     

    سیستم اتوماتیک سازی ساختمان

     

    خانه هوشمند چیست؟

                          خانه هوشمند معمولاً یک خانه یا ساختمانی است که در آن از تجهیزات خاصی با ساختار ویژه جهت کنترل و مانیتورینگ خانه استفاده می گردد.برای مثال در زمانی که یک فرد در مسافرت به سر می برد با استفاده از تلفن یا موبایل و یا خط اینترنت می تواند سیستم امنیتی و یا تاسیسات خانه را فعال سازد، دمای دلخواه را تنظیم کند ، در ساعت خاصی تاسیسات سرمایش و گرمایش شروع به کار نمایند و درجه حرارت خانه را  بحد مطلوب برساند و یا گاز برای گرم کردن غذادرساعت خاصی روشن شود و تلویزیون در ساعات معینی برای ضبط برنامه مورد علاقه روشن و خاموش گردد   و  یا  می توان   چراغ های منزل را در ساعتی روشن یا خاموش نمود و حتی مانیتور کرد که کدامیک از لوازم خانه در حال  کار  می باشند ، و   در صورت لزوم  آنها را خاموش نمود و در طول سفر و یا زمانی که دور از منزل هستند دغدغه خاطر نداشته باشند که آیا اطو به برق است؟ گاز قطع است؟ و یا حتی کنترل کرد که کودکان که در منزل هستند؟ در حال انجام چه کاری هستند؟ و آنها را کنترل نماییم.

    در حال  حاضر  اتوماسیون و  هوشمندسازی خانه  با  سرعت زیادی در حال گسترش می باشد که با  استفاده از آن می توان استفاده های تفریحی ، ارتباطی ، امنیتی ومحیطی خانه را به حداکثر رساند

    ویژگی ها

             کنترل و مانیتورینگ تجهیزات منزل در همه زمان ها با استفاده از پانل های کنترلی نصب شده در محل های مورد علاقه مانند اتاق خواب والدین و در بیرون از منزل با استفاده از خط تلفن یا مبایل و یا اینترنت
           تنطیم کردن دمای منزل و فعال  کردن  سیستم  سرمایشی  و  گرمایشی  برای  رسیدن  به  آن  دما تا  علاوه بر  ایجاد  محیطی مطلوب از اتلاف انرژی جلوگیری نمود
      کنترل کودکان با استفاده از دوربین های قرار داده شده در منزل
      سیستم های امنیتی ( دوربین های مدار بسته، قفل های الکترونیکی و ...)
     

    موارد استفاده

    کنترل و مانیتورینگ خانه و تجهیزات داخلی آن هنگام خارج شدن از منزل
     کنترل و مانیتورینگ ویلاهای خارج شهر
     کنترل و فضاهای سبز خانه ها و ویلا ها ( آبیاری خودکار و...)
     

    سیستم مدیریت انرژی

     

    نحوه ذخیره سازی انرژی و بازگشت سرمایه
              همانگونه که بارها ذکر گشت هدف اصلی استفاده از سیستم BMSدر یک ساختمان ذخیر ه سازی انرژی و  مصرف صحیح و بهینه از امکانات می باشد ، که نتیجه این هدف علاو ه بر  ذخیره سازی  انرژی  بازگشت   سرمایه  اولیه  که  صرف اجرای BMS شده است می گردد. با ذکر چند مثال کاربردی طریقه صرفه جویی در  مصرف   انرژی  را   شرح  می دهیم.  
    -1در اکثر اداره جات و سازمانها کارمندان برای مصرف درست اهمیتی قائل نیستند مثلاً وقتی کارمندی محل  کار    خود را ترک می کند حتی اگر بازگشت وی زمان زیادی طول بکشد سیستم تهویه و روشنایی خود را همچنان روشن ترک می کند در ساختار BMS در صورت عدم وجود کسی در  محل  بصورت خود کارو پس از طی زمانی،  سیستم به  حالت   حداقل مصرف سوئیچ می کند تا دوباره شخص به محل کارخود بازگردد .
    -2در ساختمانهای بزرگ اداری ساعت 7 صبح تمام سیستم تهویه و روشنایی کل ساختمان روشن می گردد در صورتی  که ممکن است افرادی در مرخصی یا ماموریت بوده و یا با تاخیر به محل کار بیایند که در این صورت انرژی بیهوده مصرف می گردد . در ساختار BMS تا فرد کارت حضور و غیاب را در ورودی می کشد سیستم تهویه روشنایی اتاق او فعال می گردد ، و بدین صورت از مصرف بیهوده جلوگیری می گردد.
    -3 در ساختمانهای بزرگ اگر کنترل و مدیریتی روی تاسیسات مکانیکی نداشته باشیم بطور مثال بویلررا در نظر بگیریم مثلاً چهار بویلر داریم که درصورت عدم وجود کنترل بر عملکرد مجموعه بویلرها  دو  یا  سه  بویلر را  همواره  در مدار قرار می دهیم   در صورتی   که  ممکن  است  حتی  یک  بویلر  نیز  جوابگوی سیستم در زمانهای خاصی باشد که در این صورت نیز مصرف بهینه نمی باشد ولی اگر با استفاده از اندازه گیری با تعداد بویلر ها تعیین کنیم همواره بصورت بهینه انرژی را مصرف می کنیم ضمن آنکه خللی در کار سیستم بوجود نمی آید .
    -4 در هواساز ممکن است دمای مطلوب را بتوان از هوای محیط بیرون تامین نمود بدون اینکه نیاز   به   فعالیت  هواساز باشد .که اگر مدیریت و کنترل وجود نداشته باشد با اینکه محیط بیرون جوابگوی  سیستم   می باشد  ولی  همچنان  هواساز  نیز در حال کار است که نتیجه عدم استفاده صحیح از انرژی می باشد .
    قابلیتهای بسیار دیگری نیز برای سیستم می توان مثال زد که ذکر مثالهای  فوق  فقط  بخشی  از  نحوه  ذخیره سازی  انرژی را شامل می شد .
    بحث دیگری که در بازگشت سرمایه نقش دارد مصرف بهینه از امکانات می باشد که در ذیل توضیحات مختصری خواهیم داد :
    1-در سیستم  تاسیسات  مکانیکی  با  تقسیم  زمانهای  کارکرد  بین  تمام  اعضای یک مجموعه ( مثلاً  مجموعه   پمپ های سیرکولاسیون ) فشار کاری بین همه اعضا تقسیم می شود . ضمن اینکه از غیر فعال بودن یک بخش از مجموعه بطور  دائم جلوگیری می کند که خود باعث بهتر عمل کردن تمام مجموعه می گردد .
    2- روی تمام تجهیزات مورد استفاده در ساختمان کنترل داشته و تمام وضعیتهای موجود را اندازه گیری کرده و درصورت بروز خرابی در سیستم بطور خودکار به جز Standbyسوئیچ کرده و خرابی را به اطلاع کاربر می رساند تا در اسرع   وقت جهت تعمیر اقدام گردد .
    3- زمان های کارکرد تمام تجهیزات را ذخیره می نماید و در زمانی که نیاز به سرویس می باشد به کاربر اطلاع می دهد  تا سیستم همواره در حالت مطلوبی کارنماید .
    4-در تمام سیستمهای تهویه مطبوع و تاسیسات مکانیکی ( مثلاً مبدلها ) علاوه بر اندازه گیری دمای پروسه و ست یونیت تعریف شده با اندازه گیری دمای محیط بیرون روی ست یونیت اثر گذاشته تا نوسانات دما جبران گردد .( با توجه به اینکه در اغلب مناطق ایران دمای شب وروز بسیار متفاوت می باشد با استفاده از این روش براحتی می توان نوسانات ناشی از این تغییر دما را بصورت خودکار جبران نموده بدون اینکه نیازی به تغییرات مداوم ست یونیت باشد.
    با توجه به موارد ذکر شده و موارد بسیار دیگر که در ساختار BMS قراردارند , علاوه بر استفاده بهینه ازتجهیزات بر عمر تجهیزات نیز افزوده می گردد، ضمن اینکه فضای کار را ایده آل می نماید .با توجه به مطالب ذکر شده و آمارهای بدست آمده از پروژه های اجرا شده بر اساس ساختار BMS بطور میانگین در بحث ذخیره سازی انرژی حدود 25 الی 30 درصد کاهش مصرف وجود داشته است و بازگشت سرمایه در اثر استفاده از ساختار BMS در حدود 5/2 الی 3 سال امکان

    پذیر می باشد .

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله سیستم مدیریت ساختمان(BMS)

    فهرست:

    ندارد
     

    منبع:

    ندارد

تحقیق در مورد تحقیق مقاله سیستم مدیریت ساختمان(BMS), مقاله در مورد تحقیق مقاله سیستم مدیریت ساختمان(BMS), تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله سیستم مدیریت ساختمان(BMS), مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله سیستم مدیریت ساختمان(BMS), تحقیق درباره تحقیق مقاله سیستم مدیریت ساختمان(BMS), مقاله درباره تحقیق مقاله سیستم مدیریت ساختمان(BMS), تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله سیستم مدیریت ساختمان(BMS), مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله سیستم مدیریت ساختمان(BMS) ، موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله سیستم مدیریت ساختمان(BMS)
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت