تحقیق مقاله اختلالات متابولیکی در گاوهای شیری

تعداد صفحات: 15 فرمت فایل: word کد فایل: 7408
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: علوم دامی - دامپروری - دام و طیور
قیمت قدیم:۸,۵۰۰ تومان
قیمت: ۶,۰۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله اختلالات متابولیکی در گاوهای شیری

    اختلالات متابولیکی در گاوهای شیری

     

    زایمان و اولین ماه بعد از زایمان دوره بحرانی گاو های شیری می باشد بنابراین مدیریت صحیح گاوهای خشک نقش مهمی در کنترل بیماریهای متابولیکی در زایمان یا دوره نزدیک به زایمان را بر عهده دارد، مسائل عمده بوجود آورنده این اختلالات متابولیکی که با یکدیگر در ارتباط هستند از مسائل مدیریتی تغذیه ناشی می گردند.
     
    اختلالات عمده متابولیکی در گاوها تازه زا عبارتند از:
     
    1- تب شیر
    2- ادم یا خیز پستانی
    3- کتوزیس
    4- سندرم کبد چرب
    5- جفت ماندگی
    6- جابجایی شیردان
    7- اسیدوزیس
    8- لنگش (Laminitis)
     
    تب شیر:
    تب شیر یا فلج ناشی از زایمان یکی از اختلالات متابولیکی معمول در دوره زایمان می باشد منظور از بیماری تب شیر داشتن تب واقعی نیست. بروز تب شیر در گاو با سن دا م مرتبط می باشد و اکثراً در گاوهای پر تولید با سن بالا دیده می شود. در حدود 75 % از موارد بروز تب شیر 24 ساعت و حدود 5% آن 48 ساعت بعد از زایمان روی می دهد.
     
    علایم عمومی بروز تب شیر:
    - از دست دادن اشتها
    - عدم فعالیت دستگاه گوارش
    - سرد شدن گوشها و خشک شدن پوزه
    علایم اختصاصی بروز تب شیر:
    - عدم تعادل حین راه رفتن
    - زمین گیر شدن گاو که این حالت در سه مرحله انجام می گیرد:
    - ایستادن همراه با لرزش
    - افتادن روی سینه
    - افتادن روی پهلو و بی اعتنا بودن به تحریکات محیطی
    تغییرات عمده در خون گاو مبتلا به تب شیر شامل کاهش سطح کلسیم خون است, حد طبیعی کلسیم در خون گاوهای خشک 8- 10 میلی گرم در 100 میلی لیتر خون می باشد، که این مقدار در حین زایمان به کمتر از 8 میلی گرم در 100 میلی لیتر خون می رسد. در گاو مبتلا به تب شیر سطح کلسیم خون به ترتیب در سه مرحله ذکر شده به 5/6, 5/5 و 5/4 میلی گرم در 100 میلی لیتر خون کاهش می یابد که این کاهش سطح کلسیم خون همراه با کاهش فسفر و افزایش سطوح پتاسیم و منیزیم خون می باشد.
    سطوح کلسیم خون در گاوهای مبتلا به تب شیربه ترتیب شامل موارد ذیل می باشد:
    گاو با شیر دهی طبیعی 4/8 – 2/10 mg/dl
    زایمان طبیعی                8/6 – 6/8 mg/dl
    بروز تب شیر خفیف          5/7 –9/4 mg/dl
    بروز تب شیر متوسط        8/6 –2/4 mg/dl
    بروز تب شیر شدید          7/5 –5/3 mg/dl
    علل بروز تب شیر:
    تب شیر در اثر خروج کلسیم از طریق شیر بعد زایمان همراه با ناتوانی گاو در متعادل نگه داشتن سطح کلسیم خون روی می دهد. ناتوانی گاو نسبت به تغییر متابولیسم کلسیم احتمالاً در اثر عدم تعادل کلسیم, فسفر و منیزیم و افزایش سطح پتاسیم ایجاد می شود بطور کلی تب شیر با تعادل آنیونها و کاتیونها در ارتباط می باشد. گاو شیری کلسیم مورد نیاز خود را از دو منبع تامین می نماید: استخوان و جذب کلسیم از دستگاه گوارش.
    در بدن تعادل کلسیم توسط هورمون پاراتیروئید تنظیم می گردد و کاهش سطح کلسیم خون باعث آزاد سازی این هورمون می شود، اثرات عمده این هورمون حرکت کلسیم از استخوان به طرف خون است. آزادسازی هورمون پاراتیروئید در گاو مبتلا به کمبود کلسیم موجب تحریک 1و25 دی هیدروکسی (ویتامین D ) می شود که باعث افزایش جذب کلسیم در روده کوچک میگردد. فرم فعال ویتامین D در گاو مبتلا به تب شیر افزایش می یابد ولی تأخیر در پاسخ به افزایش این ویتامین مانع تأثیر مناسب آن می گردد.
    درمان:
    روش مناسب برای درمان بیماری تب شیر تزریق وریدی محلول گلوکونات کلسیم می باشد. از دیگر روشها می توان تجویز خوراکی 100 گرم کلرید آمونیوم بمدت 204 روز و یا بلوسهای حاوی کلسیم بالا ( gr75) هشت ساعت قبل از زایمان را نام برد. گاوهایی که به درمان جواب مثبت نمی دهند می توان 800-700 گرم Epsom یا سولفات دومنیزی محلول در آب را به گاو داد تا علاوه بر تأمین منیزیم، سموم موجود در روده را نیز دفع نماید.
    پیشگیری:
    راه سنتی پیشگیری از بیماری تب شیر شامل محدود نمودن مصرف کلسیم در دوره خشکی گاو می باشد تا اینکه گاوها نسبت به کمبود کلسیم سازگاری یافته و توانایی مناسبی در پاسخ به احتیاجات بالای کلسیم در اوایل شیر دهی داشته باشند. بنابراین گاوهایی که در دوره خشکی با جیره های محدود از نظر کلسیم و فسفر تغذیه شده اند استخوانها و روده کوچک آنها نسبت به تحریک هورمون پاراتیروئید و ویتامین D پاسخ مناسبی میدهد.
    جهت محدود کردن مصرف کلسیم در دوره خشکی از راههای زیر می توان استفاده نمود.
    - کاهش مصرف کلسیم به 50 گرم در روز (کمتر از 5/0%جیره)
    - کاهش مصرف فسفر به gr 45در روز (کمتر از 35/0%)
    تغذیه با علوفه هایی خشبی داراى کلسیم بالا از قبیل یونجه خشک و سیلاژ در دوره خشکی گاوها باید محدودتر گردد و بخشی از یونجه جیره غذایی با گراسها یا سیلاژ جایگزین شود تا بدین ترتیب با محدود نمودن مصرف کلسیم در دوره خشکی حدالمقدور از بروز تب شیر جلوگیری نمائیم.
    استفاده از مکمل نمکهای آنیونی در جیره گاوهای خشک روش موثر دیگر در پیشگیری از بروز بیماری تب شیر می باشد. نمکهای آنیونی با افزایش آزادسازی کلسیم از استخوانهابروز تب شیر را کاهش می دهند همچنین نمکهای آنیونی در جیره های با سطوح کلسیم بالا نیز موثر می باشند(150 گرم در روز).
    باید توجه نمود، زمانی که سطح کلسیم جیره پایین است از نمکهای آنیونی نباید استفاده گردد بنابراین آگاهی از ترکیبات جیره غذایی بویژه علوفه ها از نظر مواد معدنی اهمیت بسیار زیادی دارد. pH ادرار با تغییرات حالت اسیدی پایه تحت تأثیر قرار می گیرد. بنابراین دامداران با کنترل نمودن pH ادرار در تعیین میزان استفاده مناسب از نمکهای آنیونی در جیره های گاوهای شیری می توانند استفاده کنند.
     
    کتوزیس:
    این اختلال متابولیکی در نتیجه عدم تغذیه مناسب بویژه از لحاظ انزژی در اوایل شیر دهی روی میدهد. با کاهش تدریجی سطح گلوکز خون ذخایر بدنی مورد استفاده قرار می گیرد و معمولاً 10 روز تا 6 هفته بعد از زایمان در اوایل شیردهی گاو های پرتولید مبتلا به کتوزیس تحت کلینیکی یا کتوزیس اولیه می شوند.
    مسائل دیگری نظیر جفت ماندگی، جابجائی شیردان از عوامل مستعد کننده کتوزیس هستند.
     
    علائم بروز کتوزیس:
    - کاهش اشتها بویژه در جهت مصرف غلات
    - عدم فعالیت شکمبه
    - کاهش وزن
    - کاهش تولید شیر
    دو تغییر عمده که در بیماری کتوزیس روی میدهد کاهش سطح گلوکز خون و افزایش سطح کتون بادیهای خون است سطح نرمال گلوکز خون در گاوهای شیری در حدود 50 میلی گرم در دسی لیتر خون است.
  • فهرست و منابع تحقیق مقاله اختلالات متابولیکی در گاوهای شیری

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

تحقیق در مورد تحقیق مقاله اختلالات متابولیکی در گاوهای شیری , مقاله در مورد تحقیق مقاله اختلالات متابولیکی در گاوهای شیری , تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله اختلالات متابولیکی در گاوهای شیری , مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله اختلالات متابولیکی در گاوهای شیری , تحقیق درباره تحقیق مقاله اختلالات متابولیکی در گاوهای شیری , مقاله درباره تحقیق مقاله اختلالات متابولیکی در گاوهای شیری , تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله اختلالات متابولیکی در گاوهای شیری , مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله اختلالات متابولیکی در گاوهای شیری ، موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله اختلالات متابولیکی در گاوهای شیری
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت