تحقیق مقاله انواع نیروگاه های تولید برق در ایران

تعداد صفحات: 17 فرمت فایل: word کد فایل: 15752
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: محیط زیست و انرژی
قیمت قدیم:۸,۵۰۰ تومان
قیمت: ۶,۰۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله انواع نیروگاه های تولید برق در ایران

    چکیده

    یکی از ایده های جدید تولید انرژی، انتقال انرژی خورشیدی از سطح ماه بصورت بی سیم است. اصول اولیه این طرح توسط دکتر دیوید کریسول  محقق دانشگاه هوستون تگزاس و ارائه شده است. بر اساس این طرح، ابتدا مجموعه ای بسیار وسیع از سلولهای خورشیدی بر سطح ماه (که همیشه به طرف زمین است) قرار داده میشوند تا نور خورشید را به انرژی الکتریکی تبدیل کنند. سپس انرژی الکتریکی حاصله به یک فرستنده مایکروویو ارسال میشود تا به امواج رادیویی در فرکانس 2.5 گیگاهرتز تبدیل شده و از آنجا بوسیله آنتنهای با پهنای بیم [1] beam بسیار باریک بطرف زمین ارسال گردد. در سطح زمین این امواج الکترومغناطیسی پر قدرت بوسیله آرایه های بسیار بزرگ  از آنتن های مایکروویو دریافت شده و دوباره به انرژی الکتریکی تبدِل میشوند. همچنین بخشی از این امواج توسط ماهواره های مخصوصی که در اطراف کره زمین قرار خواهند گرفت به نقاط دیگر کره زمین که در دید مستقیم ماه نمی باشند منعکس میشوند.

    مقدمه

    در میان پر کاربرد ترین و مهمترین نیروگاهای متداول در جهان و ایران می توان از نیروگاهای حرارتی نام برد. این نوع نیروگاهها مبدل هایی هستند که انرژی نهفته در سوخت های جامد مایع گاز و یا سوخت های هسته ای را به انرژی برق تبدیل می کنند . نیروگاههای حرارتی طیف وسیعی از نیروگاهها  را دربر می گیرند که از آن جمله می توان به نیرو گاههای بخاری گازی چرخه ترکیبی دیزلی و هسته ای اشاره نمود . نوع بسیار متداول نیرو گاه های حرارتی نیروگاه بخاری می باشد.[2] در این نوع نیروگاه با مشتعل شدن سوخت های فسیلی آب سیکل تبدیل به بخار می شود. سپس انرژی  بخاری تولید  سبب چرخش توربین و در نهایت تولید انرژی برق می گردد .تفاوت اساسی نیروگاههای  گازی با بخار در آن است  که سیال سیکل توربین گازی  هوای محیط می باشد که در آنها به منظور افزایش بازده کل حرارتی و بازیافت بخشی از انرژی باقی مانده در گازهای خروجی از توربین های گازی این گازها را به یک دیگ بخار بازیاب هدایت می کنند. بخار حاصل از این طریق توربین بخاری را به گردش در می آورد .

    از مهمترین نیروگاه های حرارتی می توان به نیروگاه های حرارتی می توان به نیروگا های هسته ای اشاره نمود. در این نوع نیرو گاه ها معمولاً با استفاده از انرژی  نهفته  در سوخت های هسته ای (اورانیوم غنی شده –پلوتونیوم....)  بخار با انرژی نهفته بسیار زیادی تولید

     

    کلید واژه :  اورانیوم پلوتونیوم

     

     

    تاریخچه برق

    صنعت برق در ایران از سال 1283 هجری شمسی با بهره برداری ازیک مولد 300 کیلو واتی که توسط یکی از تجار ایرانی به نام حاج امین تهیه ودر خیابان چراق برق تهران (امیر کبیر فعلی) نصب گردیده بود اغاز میشود این موسسه تحت نام دایره روشنایی تهران زیر نظر بلدیه (شهرداری) اداره می شد.

    در سال 1316 مؤسسه برق تهران که بعدا به اداره کل برق تهران تغییر نام یافت زیر نظر شهرداری بهره برداری از نیروگاه 6000 کیلو ولتی اشکودا را بر عهده گرفت سپس در سال 1327 بهره برداری از یک نیروگاه 8000 کیلو واتی اغاز گردید.درسال 1328 بنگاه مستقل برق تهران که بعدا در سال 1331 به بنگاه برق تهران تغییر نام یافت تحت نظر وزارت کشور فعالیتهای مربوط به تامین برق را بر عهده گرفت.

    در سال 1332 دو واحد دیزلی 2000 کیلو واتی ودر اردیبهشت 1335 یک دیزل 1900 کیلوواتی ودر اسفند همان سال یک دیزل 1000 کیلوواتی مورد بهره برداری قرار گرفت ودر مرداد 1338 نیروگاهی با چهار واحد توربین بخار هر یک به قدرت 12500 کیلو وات مشغول به کار گردید به طوری که در پایان سال مذکور مجموع ظرفیتهای مولدهای نصب شده در تهران به 78300 کیلو وات رسید.

    به علاوه از سال 1328 به بعد شرکتهای مختلفی که عهده دار سرویس برق به مشترکین بودند در گوشه کنار تهران مشغول به فعالیت شدند که مجموع ظرفیتهای نصب شده توسط انان به حدود 40000 کیلووات بالغ میگردد. در سال 1341 به منظور تشکیل شرکتهای برق ناحیه ای جهت تولید و توزیع برق به سازمانی به نام سازمان برق ایران ایجاد گردید که پس از تشکیل وزارت اب و برق در سال سال 1343 سازمان مذکور ابتدا به صورت سازمان وابسته و سپس در سال 1344 به صورت معاونت واحد برق در وزارت مذکور ادغام گردید.

    وزارت اب و برق از سال 1353 بر اساس لایحه قانونی که از تصویب مجلس وقت گذشت به وزارت نیرو تغییر نام یافت.

    بر اساس اخرین تقسیم بندی تشکیلات وزارت نیرو از سه بخش عمده به شرح زیر تشکیل میگردد:

    الف: حوزه ستادی  ب: سازمانهای اجرائی  ج: شرکتهای سرویس دهنده   

     

    انواع نیروگاهای تولید برق در ایران

    در میان پر کاربرد ترین و مهمترین نیروگاهای متداول در جهان و ایران می توان از نیروگاهای حرارتی نام برد. این نوع نیروگاهها مبدل هایی هستند که انرژی نهفته در سوخت های جامد مایع گاز و یا سوخت های هسته ای را به انرژی برق تبدیل می کنند . نیروگاههای حرارتی طیف وسیعی از نیروگاهها  را دربر می گیرند که از آن جمله می توان به نیرو گاههای بخاری گازی چرخه ترکیبی دیزلی و هسته ای اشاره نمود . نوع بسیار متداول نیرو گاه های حرارتی نیروگاه بخاری می باشد. در این نوع نیروگاه با مشتعل شدن سوخت های فسیلی آب سیکل تبدیل به بخار می شود. سپس انرژی  بخاری تولید  سبب چرخش توربین و در نهایت تولید انرژی برق می گردد .تفاوت اساسی نیروگاههای  گازی با بخار در آن است  که سیال سیکل توربین گازی  هوای محیط می باشد که در آنها به منظور افزایش بازده کل حرارتی و بازیافت بخشی از انرژی باقی مانده در گازهای خروجی از توربین های گازی این گازها را به یک دیگ بخار بازیاب هدایت می کنند. بخار حاصل از این طریق توربین بخاری را به گردش در می آورد .[3]

    از مهمترین نیروگاههای حرارتی می توان به نیروگاه های حرارتی می توان به نیروگا های هسته ای اشاره نمود. در این نوع نیرو گاه ها معمولاً با استفاده از انرژی  نهفته  در سوخت های هسته ای (اورانیوم غنی شده –پلوتونیوم....)  بخار با انرژی نهفته بسیار زیادی تولید می شود.با استفاده از انرژی  بخار تولید شده توربین بخاری به چرخش درمی آید  و در نهایت انرژی الکتریکی تولید می شود.

    در نیروگاه های برق آبی عامل و سیال واسطه  جریان آب و یا انرژی پتانسیل آب پشت سدها و آب بندها است. نیروگاه های جریان رودخانه ای  و نیرو گاه های برق آبی از این نوع نیروگاه ها هستند . از انرژی موجود  در جریان آب رودخانه ها   می توان در چرخاندن  پره های  یک توربین آبی  برای تولید انرژی مکانیکی (و پس از آن تولید الکتریکی توسط ژنراتورها)بهره جست . همچنین با ایجاد  سدها و ذخیره سازی آب رودخانه ها در پشت در پشت این سدها می توان از انرژی  پتانسیل نهفته در آب پشت سد (برای به چرخش در آوردن توربین ها) نیز استفاده نمود.

    در حال حاضر نیروگاههای  حرارتی بیشترین سهم را در تولید و تامین انرژی برق مورد نیاز صنعت برق  بر عهده دارند . البته کشورهایی وجود دارند که سهم تولید انرژی نیروگاه های برق آبی آنها قابل توجه ویا حتی بیشتر از تولید نیروگاه های حرارتی است که در این میان می توان از کشورهای نروژ پرتغال سوئیس اطریش آلبانی کانادا سوئد لوکزامبورک برزیل و برخی دیگر  از کشورهای آمریکا جنوبی نام برد.[4]

    علاوه برنیروگاه های بخاری هسته ای گازی چرخه ترکیبی و آبی که کاربرد بیشتری دارند می توان از انواع زیر نیز نام برد:

    1-نیرو گاه دیزلی:[5]

    نیروگاه دیزلی

    از آنجا که شبکه برق رسانی در نواحی صعب العبور جغرافیایی با مشکلات عدیده ای روبرو است ، لذا نیروگاه های دیزلی محلی جایگزین مناسبی برای تامین برق این نواحی به شمار می رود. این نیروگاههای کوچک که که ظرفیت آن ها گاه از 5 مگاولت آمپر نیز تجاوز می کند ، جایگاه ویژه ای در کشور ایران - به دلیل وجود دو فلات پهناور کویری و البته نقاط کوهستانی بسیار - پیدا کرده اند . از مناطق جزیره ای ایران - جنوب ایران - که گذر کنیم ، شهرهای بزرگی در استان فارس و خراسان برق مورد نیاز خود را از طریق نیروگاه های دیزلی تامین می کنند . گذشته از این ، اکثر کارخانجات بزرگ دنیا دارای یک نیروگاه داخلی هستند .

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله انواع نیروگاه های تولید برق در ایران

    فهرست:

    ندارد
     

    منبع:

    مهندس حمید طاهر پور ،ماشین های الکتریکی ،انتشارات دانشگاه صنعتی شریف،تهران  1385،ص 15

    احمد  میر بهاء ،تکنولوژی سد سازی در ایران، مذکر نشر کتب دانشگاهی تهران،1382 ،ص 100-102

    سروش خلعتبری ،انواع نیروگاه های برق در ایران ،انتشارات سمت 1384تهران،ص 49-51

    عین الله جعفر نژاد قمی، توان برق انتشارات ناقوس 1385 تبریز ،ص 105

    داریوش فربد ،صنعت برق ایران، انتشارات توان قم، 1360 ،ص 18 – 19  

تحقیق در مورد تحقیق مقاله انواع نیروگاه های تولید برق در ایران, مقاله در مورد تحقیق مقاله انواع نیروگاه های تولید برق در ایران, تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله انواع نیروگاه های تولید برق در ایران, مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله انواع نیروگاه های تولید برق در ایران, تحقیق درباره تحقیق مقاله انواع نیروگاه های تولید برق در ایران, مقاله درباره تحقیق مقاله انواع نیروگاه های تولید برق در ایران, تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله انواع نیروگاه های تولید برق در ایران, مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله انواع نیروگاه های تولید برق در ایران ، موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله انواع نیروگاه های تولید برق در ایران
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت