تحقیق مقاله آب و فاضلاب

تعداد صفحات: 14 فرمت فایل: مشخص نشده کد فایل: 18031
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: محیط زیست و انرژی
قیمت قدیم:۸,۵۰۰ تومان
قیمت: ۶,۰۰۰ تومان
دانلود مقاله
کلمات کلیدی: N/A
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله آب و فاضلاب

    آب شرط وجود حیات می‌باشد و اکثر قریب به اتفاق واکنشهای شیمیایی در محیط آبی صورت می‌گیرد. آب به علت پاره خواص ویژه اساسی نقش تنظیم کننده‌ای در طبیعت داشته و آن را در برابر تغییرات ناگهانی دما حفظ می‌کند. آب بعد از مصارف گوناگون (خانگی ، کشاورزی و صنعتی و …) تبدیل به پساب می‌شود. برای جلوگیری از آلودگی آب و محیط زیست توسط این پسابها باید راهکارهایی برا ی تصفیه و استفاده مجدد از آنها اتخاذ کرد.

     طبقه بندی آب های آلوده

    آبهای آلوده‌ای که پس از تصفیه دوباره می‌توان استفاده کرد :

    آبهای آلوده‌ای که در کارخانجات و مراکز صنعتی تولید شده و به شدت سمی هستند و نمی‌توان برای مصارف خانگی استفاده کرد و برای برگشت دوباره به

    آبهایی که مصارف خاصی داشته و قابل استفاده مجدد نمی‌باشند. مانند آبهای صنایع نوشابه سازی.

     انواع فاضلاب ها

    فاضلاب های صنعتی

     

    فاضلابهایی هستند که از صنایع مختلف حاصل می‌شوند و نسبت به نوع صنایع ، ترکیبات شیمیایی مختلفی دارند و وقتی وارد دریاها می‌شوند باعث آلودگی آب و مرگ آبزیان می‌گردتد.

     

    مواد شیمیایی موجود در فاضلابهای صنعتی

     

     

    بسته به نوع کارخانه‌ها و محصول تولیدی آنها ترکیبات شیمیایی و درصد آنها در پسابهای صنعتی متفاوت است اما از مهمترین این ترکیبات می‌توان به آرسنیک ، سرب ، کادمیم و جیوه می‌توان اشاره کرد. این مواد از طریق پساب کارخانجات تهیه کاغذ ، پلاستیک ، مواد دفع آفات نباتی ، استخراج معادن وارد آبهای جاری و محیط زیست می‌شود.
     
    از مهمترین فجایع آلودگی با جیوه به فاجعه آلودگی آب رودخانه میناماتا در ژاپن با ترکیبات ارگانومرکوریک که به عنوان کاتالیزور در کارخانه پلاستیک سازی استفاده می‌شود می‌توان اشاره کرد که طی آن مردم اطراف رودخانه به مرض اسرار آمیزی میتلا شدند که ناشی از وجود جیوه فراوان در بدن آنهابود و هزاران نوزاد ناقص الخلقه و فوت تعدادی از مردم نتیجه آلودگی آب با پساب این کارخانه بود.

    فاضلابهای کشاورزی

    در این فاضلابها سموم کشاورزی مانند هیدروکربنهای هالوژنه ، DDT آلودین ، ترکیبات فسفردار نظیر پاراتیون وجود دارد. مخصوصا ترکیبات هالوژنه بسیار خطرناک هستند و هنگامی که توام با آب کشاورزی در لایه‌های زمین نفوذ نمایند یا به بیرون از محیط کشاورزی هدایت شوند، باعث ایجاد فاضلابهای کشاورزی فوق‌العاده خطرناک می‌شوند.

    فاضلابهای شهری

    این فاضلابها از مصرف خانگی آب حاصل می‌شود. در این پسابها انواع موجودات ریز ، میکروبها و ویروس‌ها و چند نوع مواد شیمیایی معین وجود دارد که عمده‌ترین آن آمونیاک و نیز مقداری اوره می‌باشد. این فاضلابها باید از مسیرهای سر بسته به محل تصفیه هدایت گردند. جهت خنثی سازی محیط قلیایی این فاضلابها که محیط مناسب برای رشد و نمو میکروبهاست از کلر استفاده می‌شود.

     انواع آلاینده‌های موجود در فاضلابهای شهری

    آلاینده‌ های بیولوژیکی : از دفع پسابهای بیمارستانی و مراکز بهداشتی شهری ناشی می‌شود.

    آلاینده‌های شیمیایی : بیشتر آلاینده های شیمیایی از دفع پسابهای خانگی شامل مصرف شوینده هاست که روز به روز مصرف آنها بیشتر می‌شود. این آلاینده‌ها به علت وجود عامل حلقوی در ساختمان مولکول شوینده (ABS) ، غیر قابل تجزیه بیولوژیکی در تصفیه خانه‌ها هستند.

    فرمول عمومی:LABS):linear Alkgl Benzo Sulturic acid=RŔ/ (C6 M5) SO3H)

    امروزه در کشور ژاپن و آمریکا شوینده حلقوی را تبدیل به خطی نموده‌اند که قابل تجزیه بیولوژیکی در تصفیه خانه‌ها است. ولی در اکثر کشورها به علت ارزان بودن (LABS) هنوز هم از این ماده در صنعت شوینده‌ها استفاده می‌شود.

    سایر آلوده کننده‌ها : مواد جامد و رسوبات ، مواد رادیواکتیو ، مواد نفتی و آلوده کننده های حرارتی مثل نیروگاهها.

     

     آلودگی آب درجهان

     

    حدود 69 % آب مصرفی جهان صرف کشاورزی و عموما آبیاری می‌شود. 23 % به مصرف صنایع می‌رسد و مصارف خانگی تنها حدود 8 % را شامل می‌شود. در کشورهای توسعه یافته کشاورزی و صنایع بیشترین مصرف آب را داشته و بالاترین نقش را در آلودگی آبها دارد.

     پروژه GEMS

    نزدیک به سه دهه است که سازمان بهداشت جهانی و برنامه محیط زیست سازمان ملل تحت پروژه‌ای به نام GEMS    (سیستم مراقبت زیست محیطی ازجهان) ، کیفیت محیط زیست را از نظر اندازه گیری کیفیت هوا ، آب ، آلودگی مواد غذایی و شاخصهای بیولوژیکی مورد مراقبت قرار می‌دهند. برای جمع آوری اطلاعات در مورد کیفیت آب بیش از 50 پارامتر انتخاب شده‌ است که مهمترین آنها عبارتنداز Do (اکسیژن محلول) ، BoD (اکسیژن مورد نیاز واکنشهای بیوشیمیایی) ، CoD (اکسیژن مورد نیاز واکنشهای شیمیایی) ، میزان کلروفرمها و نیتراتها و فلزات سنگین می‌باشد.

     تصفیه آب و فاضلابها

     

    آب و فاضلابها برای استفاده و برای برگشت به محیط یا استفاده مجدد نیاز به تصفیه دارند. روشهای مختلفی برای تصفیه آبها و فاضلابها وجود دارد که بسته به مصارف آب و نوع آلودگی از این روشها استفاده می‌شود.
    عمده‌ترین‌ روش های تصفیه آب عبارت‌اند از:

     تصفیه مکانیکی آب

     تصفیه شیمیایی آب

     تصفیه آب به روش اسمز معکوس

     تصفیه بیوشیمیایی آب

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله آب و فاضلاب

    فهرست:

    ندارد
     

    منبع:

     

    1) K. Park, Environmental Health. In: Park’s Textbook of Preventive and Social Medicine, 18th edition, M/s Banarsidas Bhanot Publishers, India, 2005. pp.519-42.

     

    2) World Health Organization , Guidelines for  Drinking- Water Quality  Second Edition Volume ll 1993. 

     

    3) World Health  Organization, Guidelines  for Drinking-water Quality,  Second Edition Volume l-2 , 1993. 

     

    4) World Health  Organization , Guidelines for  Drinking-water Quality  Second Edition Volume l-3 1993. 

     

    5) Casey, T.J. Casey, Unit Treatment Process in Water and Wastewater Engineering, Wiley Series in Water, Resource Engineering, 1997 PP  1-22. 

     

    6) Pete. M.B; Chambers Science and Technology Dictionary, 1992. 

     

    7 ) سندی کایرن کراس، ریچارد، ج. فیچم مهندسی بهداشت محیط در مناطق گرمسیری ترجمه امیرحسین محوی و عیسی لو، جهاد دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی تهران 01371

     

    8 ) میلر، ج.ت. زیستن در محیط زیست ترجمه مجید مخدوم، انتشارات دانشگاه علوم تهران 01363

     

    9 ) رازقی، ناصر، تصفیه، انتقال و توزیع آب، جهاد دانشگاهی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران 1364 جلد اول صفحه 18349، 01364

     

    10 ) اهلرواستیل، بهسازی شهر و روستا، ترجمه ناصر رازقی جلد اول انتشارات جهاد دانشگاهی.

     

    11 ) شریعت پناهی، محمد، اصول کیفیت و تصفیه آب و فاضلاب، انتشارات دانشگاه تهران.

     

    12 ) ادموند، ج. واگنر و ج.ن. لانوا باآب مشروب برای نقاط روستایی واجتماعات کوچک ترجمه محمد عصار انتشارات جهاد دانشگاهی.

     

    13 ) منزوی، م. ت. آبرسانی شهری، چاپ چهارم، انتشارات دانشگاه تهران 01364

     

    14 ) متکف وادی، مهندسی فاضلاب جمع آوری ترجمه عبدالرحیم کیا و مهندس نادر بزاز، تابستان 01361

     

    15 ) مارا، د. دانکن: تصفیه فاضلاب در مناطق گرمسیری، ترجمه امیرحسین محوی، جهاد دانشگاهی دانشکده بهداشت چاپ اول 01364

    16) APHA; AWWA, "Standard Methods for the Examination of Water and Wastewater"

    1995; 14th  Ed. 

تحقیق در مورد تحقیق مقاله آب و فاضلاب , مقاله در مورد تحقیق مقاله آب و فاضلاب , تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله آب و فاضلاب , مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله آب و فاضلاب , تحقیق درباره تحقیق مقاله آب و فاضلاب , مقاله درباره تحقیق مقاله آب و فاضلاب , تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله آب و فاضلاب , مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله آب و فاضلاب ، موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله آب و فاضلاب
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت