تحقیق مقاله پیشگیری از رفتار های نامطلوب دانش آموزان در کلاس درس پیامد های منفی تنبیه، رفتار مثبت معلم

تعداد صفحات: 14 فرمت فایل: مشخص نشده کد فایل: 20977
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: علوم آموزشی و مشاوره تحصیلی
قیمت قدیم:۸,۵۰۰ تومان
قیمت: ۶,۰۰۰ تومان
دانلود مقاله
کلمات کلیدی: N/A
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله پیشگیری از رفتار های نامطلوب دانش آموزان در کلاس درس پیامد های منفی تنبیه، رفتار مثبت معلم

    جوّ مطلوب در کلاس درس و پاسخگویی به نیازهای ویژه دانش آموزان

    با نگاهی به مدارس و توجه بیشتر به روش عمل آنها خواهید دید که با وجود تفاوت های بسیار اندک در ساختار و شکل مدارس و نیز یکسان بودن مواد و کتب درسی، تفاوت های زیادی بین مدارس و سطح درسی و نتایج دانش آموزان آنها مشاهده می شود. پس با اندکی تأمل می توان فهمید که عاملی دیگر وجود دارد که موجب می شود سطح درسی، حال و هوای مدرسه و روابط بین فردی در این مراکز آموزشی متفاوت شود.
    در سالهای اخیر تحقیقاتی انجام شده است که تأثیر برخی ابعاد غیر درسی را بر رشد جنبه های آموزشی و شخصیتی دانش آموزان اثبات کرده است. اموری همچون رابطه بین فردی دانش آموزان، رابطه میان آنها و معلمان و مدیران، وضعیت اقتصادی-اجتماعی و بسیاری مسائل دیگر در تحصیل و موفقیت دانش آموزان بسیار مؤثرند. بدون تردید مدیران و معلمان بیش از هر عامل دیگر در به وجود آوردن جوّ مناسب در مدرسه و کلاس مؤثرند و رشد همه جانبه شخصیت دانش آموزان وابسته به جوّ سازمانی مدرسه است.

    رهبری و هدایت کلاس:
    معلم برای اداره مطلوب کلاس به دو مهارت مهم احتیاج دارد، یکی برقراری ارتباط مؤثر و مثبت با دانش آموزان و دیگری، مدیریت کلاس.برای کمک به معلمان در ایجاد جوی آرام و مطلوب در کلاس، چهار راهبرد پیشنهاد می شود:


    الف) پیشگیری از رفتار های نامطلوب دانش آموزان در کلاس.
    زیرا پیشگیری بهتر و آسان تر از درمان است. برای این کار معلم باید مسائلی را که موجب قطع توجه و ارتباط آموزشی در کلاس می شود شناخته و آنها را خنثی نماید. کاوینگتون (1999) در رابطه با این کار، نکات زیر را توصیه می کند:
      1- در بعضی مواقع با عوامل بی نظمی کلاس باید به طور انفرادی ارتباط برقرار کرده و از دلایل آنمطلع شوید.
      2- رفتارها و فعالیت های برهم زننده نظم را مشخص و آن را به صورت قوانین در کلاس مطرح کنید. مثلا: کثیف کردن دیوار ها قدغن است.
      3- منتظر برخی رفتار های غیر قابل پیش بینی باشید و میزان توانایی برخورد خود را با آنها بسنجید.
      4- دانش آموزان باید رفتارهای مطلوب معلم را باید بدانند. مثلا: دوست دارم برای صحبت، اول دست خود را بلند کنید.
      5- به رفتار های نامطلوب، واکنش جدی نشان دهید. زیرا بی توجهی به این امر موجب نا کارآمد جلوه کردن شما در نظر آنها می شود.
      6- در شروع کار، قوانین و ضوابط کلاس را مشخص و مطرح کنید و سعی کنید آنها، روشن و قابل اجرا باشند.
      7- قوانین باید قابل درک باشند، برای کلاسهای ابتدایی قوانین ساده و کلی تر و برای کلاسهای بالاتر قوانین پیچیده تر.
      8- کلاس درس را در آغاز با جدیت شروع کنید و متعاقب آن آزادی بیشتری به دانش آموزان بدهید، زیرا کنترل آنها پس از دادن آزادی های بسیار در آغاز، مشکل است.
      9- یادگیری را با اهمیت و معنی دار کنید تا دانش آموزان علاقمند شده و خسته نشوند.

    علل رفتار های نامطلوب دانش آموزان در کلاس امور مختلفی همچون: خستگی از درس و بحث معلم، استقلال طلبی در مقابل معلم، جلب توجه و یا سردرگم بودن نسبت به انتظارات و قوانین کلاس، می تواند باشد. کانین (1970) با مقایسه رفتار معلمان در این زمینه، دریافت که آنچه مهم است اقدامات پیشگیرانه است. او سه ویژگی برای اقدامات پیشگیرانه مطلوب  در نظر گرفت:
      1) نظارت: معلم به طور فعال بیش از یک دانش آموز را مورد توجه قرار دهد و برای همه فعالیتی مشخص کند.

    2) پاسخ مقتضی و مناسب به رفتار های نامطلوب دانش آموزان در کلاس: این کار برای پیشگیری از رفتار های بعدی صورت می گیرد و راهبرد های زیر به ترتیب میتواند در این امر مؤثر باشد:
         1- معلم در حین تدریس، نگاهی خیره و کوتاه مدت به دانش آموز خاطی داشته باشد.
         2- از شیوه بیان غیر مستقیم استفاده کند.
         3- به شکل تصنعی از شخص خاطی سوال کند. (چرا به جای شرکت در کلاس به کار دیگری مشغولید؟)
         4- از شیوه بیان مستقیم استفاده کند.
         5- الگو سازی رفتار مطلوب با اشاره به دانش آموزان دیگر.
         6- شیوه اصلاح رفتار، یعنی پاداش به رفتار های مطلوب و نادیده گرفتن رفتار های نامطلوب.
         7- منزوی کردن یا اخراج کردن دانش آموز خاطی.
      3) ارائه پاسخهای راهبردی به رفتار های نامطلوب دانش آموزان: با استفاده از نگرش انسان گرایانه، مذاکره منطقی با دانش آموزان، و استفاده از تحلیل کاربردی رفتار (بحث تقویت و پاداش).

     

    تنبیه و پیامد های آن
    تنبیه کاری است نامطلوب و مربیان تربیتی هرگز این شیوه را برای جلوگیری از رفتار نامطلوب و تنظیم مدیریت کلاس توصیه نمی کنند. اگرچه تجربه عمومی نشانگر آثار کوتاه مدت آن است اما متخصصان امر نگران آثار جانبی آن هستند. زیرا: تنبیه ممکن است بیش از حد تعمیم یابد و رفتار های دیگر دانش آموز را نیز تحت تأثیر قرار دهد؛ در صورت تکرار، اثر خود را از دست بدهد؛ و ایجاد احساس «درماندگی» و ناتوانی در دانش آموزان نماید. اِمر (1987) رهنمود های زیر را برای تنبیه دانش آموزان ارائه کرده است:
      1- به دلایلی که ذکر شد تا حد امکان از تنبیه کم استفاده کنید.
      2- دلیل خود را برای تنبیه دانش آموزان بیان کنید، تا بدانند رفتارشان بد بوده نه خودشان.

     ۳- دانش آموزان باید بدانند چه می توانند بکنند تا تنبیه نشوند.

    4- رفتار های مناسب را در کلاس تقویت کنید.
      5- هرگز از تنبیه بدنی استفاده نکنید.
      6- رفتار نامطلوب را در ابتدای بروز آن  مورد تنبیه قرار دهید نه در انتها. زیرا رفتار درحال شکل گیری بیشتر از رفتاری که انجام شده و لذت آن برده شده قابل اصلاح است.


    ب) برقراری ارتباط مؤثر و مثبت با دانش آموزان.
    توجه به موارد ذیل در برقراری ارتباط مناسب و مؤثر در کلاس مفید است:
      1- معلم باید مؤدبانه صحبت کند و از کلمات آمرانه بپرهیزد.
      2- معلم باید در مواقع لزوم  از دانش آموزان خواهش و تقاضا کند.
      3- به دانش آموزان بیاموزید که احساسات خود را بدون افراط و تفریط نشان دهند و اینکه استفاده از احساسات برای تأثیر گذاری بر دیگران کار درستی نیست.
      4- گاهی اوقات سوال های غیر جدی مطرح کنید تا ساختار شخصیتی شما جدی و غیر قابل انعطاف به نظر نیاید.
     
    تأثیر انتظارات معلم
    تأثیر انتظارات معلم بر رفتار دانش آموزان طرحی است که پس از تحقیقات مشهور روزنتال و یاکوبسن (1968) ارائه شد و «پیشگویی خودکامبخش» یا «اثر پیگمالیون» نامیده شد. در این تحقیق به طور ساختگی طی یک آزمون  دانش آموزان به ظاهر با استعداد به صورت تصادفی مشخص شدند و به معلمان معرفی شدند. اگرچه این دانش آموزان حقیقتاً دارای چنین استعدادی نبودند اما در پایان سال، در مقایسه به دیگران از پیشرفت بالاتری برخوردار بودند. اگرچه این تحقیق مورد انتقادات گسترده ای قرار گرفت و دارای ضعف هایی بود اما مطالعات بعدی هم به این نتیجه کلی رسید که انتظارات معلم، غالباً عملکرد و رفتار دانش آموزان را در کلاس درس تحت تأثیر قرار می دهد. دلیل آن هم این است که اینچنین دانش آموزانی، وقت بیشتری برای مشارکت در کلاس به دست می آورند و معلم نیز آنها را در رسیدن به جوابها کمک می کند. از سوی دیگر انتظارات نابجا و نامناسب معلم نیز میتواند باعث بروز مشکلاتی در دانش آموزان شود.

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله پیشگیری از رفتار های نامطلوب دانش آموزان در کلاس درس پیامد های منفی تنبیه، رفتار مثبت معلم

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

تحقیق در مورد تحقیق مقاله پیشگیری از رفتار های نامطلوب دانش آموزان در کلاس درس پیامد های منفی تنبیه، رفتار مثبت معلم, مقاله در مورد تحقیق مقاله پیشگیری از رفتار های نامطلوب دانش آموزان در کلاس درس پیامد های منفی تنبیه، رفتار مثبت معلم, تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله پیشگیری از رفتار های نامطلوب دانش آموزان در کلاس درس پیامد های منفی تنبیه، رفتار مثبت معلم, مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله پیشگیری از رفتار های نامطلوب دانش آموزان در کلاس درس پیامد های منفی تنبیه، رفتار مثبت معلم, تحقیق درباره تحقیق مقاله پیشگیری از رفتار های نامطلوب دانش آموزان در کلاس درس پیامد های منفی تنبیه، رفتار مثبت معلم, مقاله درباره تحقیق مقاله پیشگیری از رفتار های نامطلوب دانش آموزان در کلاس درس پیامد های منفی تنبیه، رفتار مثبت معلم, تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله پیشگیری از رفتار های نامطلوب دانش آموزان در کلاس درس پیامد های منفی تنبیه، رفتار مثبت معلم, مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله پیشگیری از رفتار های نامطلوب دانش آموزان در کلاس درس پیامد های منفی تنبیه، رفتار مثبت معلم ، موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله پیشگیری از رفتار های نامطلوب دانش آموزان در کلاس درس پیامد های منفی تنبیه، رفتار مثبت معلم
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت