تحقیق مقاله میزان و عوامل موثر بر ایجاد اعتیاد به اینترنت در شهر ایذه

تعداد صفحات: 16 فرمت فایل: word کد فایل: 6471
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: روانشناسی
قیمت قدیم:۸,۵۰۰ تومان
قیمت: ۶,۰۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله میزان و عوامل موثر بر ایجاد اعتیاد به اینترنت در شهر ایذه

    چکیده

    اعتیاد به اینترنت موضوع تازه و جالبی است که در سال های اخیر به عنوان اعتیاد رفتار محور مورد توجه قرار گرفته است . هدف از انجام این پژوهش بررسی مشکل اعتیاد به اینترنت و ویژگی های رفتاری، شخصیتی و جمعیتی کاربران بر حسب درجه اعتیاد آنهاست. این مطالعه به روش مقطعی بر روی 364 نفر از کاربران اینترنت در سنین 45-15 درشهر ایذه انجام شده است. در این مطالعه ٣ پرسشنامه اندازه گیری درجه اعتیاد، نوع شخصیت کاربران و  مقیاس احساس بیگانگی مورد استفاده قرار گرفته است. است. پس از ثبت داده ها در نرم افزار  SPSS برای تحلیل داده ها از روش نحلیل همبستگی استفاده گردید. در این بررسی 8/34 درصد کاربران، به اینترنت اعتیاد داشتند و همه آنها درجات مختلفی از رفتارهای روانی  اجتماعی مانند احساس بیگانگی با خود، احساس ضعف و ناتوانی در انجام امور، رفتار ناهنجار اجتماعی، اجتماع گریزی، درون گرایی و رفتار احساسی را از خود نشان دادند. همچنین تمایل نوجوانان،  مورد افراد مجرد و دانش آموزان به اینترنت بسیار شدیدتر از سایر گروه  ها بود. بین اعتیاد به اینترنت در کاربران ، با احساس بیگانگی از خود و ابعاد آن و همچنین با ویژگ ی های شخصیتی درون گرا و دارای رفتار احساسی ارتباط معناداری دیده می شود. در کاربران معتاد شدید نیز بهره جویی از گفتگوی اینترنتی سه برابر کاربران است و هر چه از حالت طبیعی به اعتیاد در کاربران پیش می رویم بهره جویی از فیلم، موسیقی، بازی و گفتگوی اینترنتی بیشتر می شود. با توجه به نتایج به دست آمده شایسته است دست اندرکاران بهداشتی اطلاعات درست در مورد استفاده بهتر از اینترنت و برنامه های پیشگیری برای این نوع اعتیاد را فراهم آورند.

    کلید واژه ها: اعتیاد، اینترنت، کاربر .

    ** کارشناس ارشد مدیریت امور فرهنگی Ehteshami.t@Gmail.com -

    ** کارشناس ارشد مدیریت آموزشی

     

    مقدمه

    اعتیاد به اینترنت پدیده جدیدی است که بسیاری از پزشکان عمومی از آن بی اطلاع هستند. به نظر می رسد ریشه این عمل فرار از مشکلات شخصی است. متنوع بودن قسمت های مختلف اینترنت ، فرصتی برای فرار از مشکلات عاطفی مانند افسردگی، استرس، اضطراب یا مشکلات ارتباط با دیگران فراهم می آورد(1). طی تحقیقی که کمپانی نئو در سال 2000 انجام داد در سراسر جهان حدود 1/407  میلیون کاربر اینترنت وجود دارد.

    عادات مختلف وقتی به  شکل اعتیاد در می آیند که بر روی اجزاء مختلف زندگی اثر سوء بگذارند اعتیاد به اینترنت به واسطه نادیده گرفتن مسئولیت های اقتصادی، اجتماعی و فیزیکی باعث آسیب رسیدن به فرد می شود. بسیاری از معتادین به اینترنت سلامتی خود را به مخاطره می اندازند ، به طور میانگین 38 ساعت در هفته را صرف تماس با اینترنت می کنند در حالی که این استفاده مربوط به عملکرد های اقتصادی و یا علمی نیست. معتادین به اینترنت مکررا خواب خود را فدای برقراری ارتباط می کنند و خوردن و ورزش را فراموش می کنند ،گزارشاتی در مورد مرگ در حین استفاده از اینترنت ، بر اثر حمله قلبی داده شده که می تواند به دلیل اختلالات فیزیکی مانند خواب، کم تحرکی و خودکشی در اثر اعتیاد به اینترنت در اثر استرس وارده باشد. متاسفانه اعتیاد باعث نادیده گرفتن روابط خانوادگی، از هم گسیختگی روابط اجتماعی، افت تحصیلی، مشکلات شغلی و صرف مخارج بالا جهت استفاده از آن می گردد که از نظر اقتصادی می تواند مشکلاتی را به بارآورد.(2)

     رویارویی با اعتیاد به اینترنت مانند هر اعتیاد دیگر مشکل است . اعتیاد به اینترنت، هرویین، سیگار، الکل و همه انواع اعتیاد دارای اجزاء اساسی شبیه به هم می باشند و ترک هیچ اعتیادی راحت و بدون درد نیست. درمرحله اول فرد معتاد موضوع را انکار می نماید و اعتقاد دارد این مشکل قابل حل بوده و تاثیری بر زندگی من ندارد و در واقع مشکلی وجود ندارد، بدون انکار معتاد از مرحله اول وابستگی به طرف مراحل پیشرفته نمی رود . در مرحله بعد معتادین فکر می کنند خودشان از عهده مشکل برآمده و نسبت به کمک گرفتن از دیگران بی میل می باشند . متاسفانه افراد  معتاد به دلیل آن که منبع رضایتمندی در لذت از زندگی ندارند، بیش از پیش به سمت وابستگی کشیده می شوند .مشکل اساسی دیگر معتادین ، نداشتن یا نقص در مهارت های تدابیر زندگی و روش های سازگاری با مشکلات است و برای فراموشی مشکلات به اعتیاد روی می آورند و هرگونه تلاش برای ترک وابستگی با وسوسه مصرف روبرو و اغلب شکست می خورد. (3)

    علائم هشدار دهنده ای وجود دارد که می تواند به فرد در ارزیابی اعتیاد به اینترنت کمک نماید . از دیدگاه جمیز نشانه هایی که افراد باید به آن توجه نمایند عبارتند از:

    1- عدم توانایی برای کنترل و محدود کردن استفاده از کامپیوتر.

    2- توجیه و سعی درکم جلوه دادن زمان استفاده از کامپیوتر یا نوع استفاده ای که از آن می شود.

    3- عواقب منفی برای دوستان و خانواده کاربر.

    4- رفتارهای نامناسب و آسیب رسیدن به اعتقادات مذهبی و معنوی.

    5- ترجیح دادن بیش از حد و مهم شدن کامپیوتر به عنوان شاخص اساسی زندگی در این مورد قضاوت دیگران بسیار مهم است. (4)

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله میزان و عوامل موثر بر ایجاد اعتیاد به اینترنت در شهر ایذه

    فهرست:

     

    ندارد.
     

    منبع:

     

    1.http://www.addications.co.uk/addiction.asp? ID=internet 2001.

    2.http://www.slais.ubc.ca/courses/libr500/00-01-wt2/www/e-sdtau/REPERCUSSIONS.html. 2003.

    3. Orman M: what to do if you are (or fear that you may become addicted to the net) http://www.stresscure.com/hrn idadict.html 2003.

    4. Bartekain, Vatche http://www.askmen.com/fashion/bodys-and-mid/16-better-living.html. 2003.

    5. http://www. activekamera. com/activkamera/ca/articles. asp? id=999 2003.

    6. Ferris R: Jennifer internet addiction disorder: causes, symptom and consequences. http://www.chem.vt.edu/chemdept/dessy/honors/papers/ferris. html 2003.

    7- Young KS. Psychology of computer Use: a case that breaks the stereotype. Psychology Reports 1996; 79: 899-902.

    8- Young KS. Caught in the net: how to recognize the sings of internet addiction and a winning strategy forrecovery. 1st Edition, John wiley & Sons: New York, 1998.

    9- Song W. Effects on self-efficacy and self-control on the addictive use of internet. Masters thesis: Yonsei University, 1999.

    10- Yun J. The relationship between internet addiction and mental depression, impulse, and sensitivity characteristics. Masters thesis: Korea University, 1998.

    11- Park J. A study on effective variables of the addictive usage of internet by adolescents. Masters thesis: Sook myung womans university, 2001.

    12- An S. A study on the addictive usage of the internet. Masters thesis: Yonsei University, 2000.

    13- Lee K. Emerging consumer issues and remedies inchanging consumer  nvironment. BK 21 project Team Report: Seoul National University, 2001.

    14- Hill Ronald R. Marketing and consumer researchin the public interest. SAGE publication, by kim Y,seo J, Lee E, Jae M. Seou: Sigma Press, 2000.

    15- Seeman M. On the meaning of alienation American Sociological Review 1959; 24: 783-91.

    16- Dean DC. Alienation: it is meaning and management. American Sociological Review 2002;22: 670-77.

    17- Kang W. The relationship between the perceivedfather's/ mother's values, father/ mother – studentemotional intimacy & father's/ mother's over controland university students' alienation. Doctorates thesis:Seoul National University, 200018- Kim J. A study on characteristics of internetaddicts subgroups. Masters thesis: Yonsei University,2000.

    19- Kang JE. The relationship of loneliness, socialanxiety, coping styles and online addiction of PC communication users. Masters thesis: The Catholic University of Korea, 1999.

    20- Kang JM. A study on the relationship between PCcommunication service use pattern and personalcharacteristics. Masters thesis: Han young University,1997

    21- Briggs I, Mayers & Mccaully MH. Thedevelopment and application of MBTI. Tr. By kim J,shim H, & Jes. Seoul: Korea psychological TestingInstitute, 1999.

    22- Crombie Ik. Research in health care. John wiley, UK, 1997.

    23- Kim K. Relationship between alienation andadolescent’s problem behavior. Master’s thesis: SeoulNational University, 1990.

    24- Marlatt GA, Bear Js, Donowan DM. Addictivebehaviors: etiology and treatment. Annual review ofPsychology 1989; 39: 223-52.

    25- Kim S. The influence of computer communicationaddiction on the self identify of teenagers – focused onteeragers who often go to PC game room. Master’stheries: Kyonggi University, 1999.

    26- Lee Jy. A study on student alienation in the societyfocusing on education. Master’s thesis: Korea NationalUniversity of Education, 199827- Sunwoo K, Rando K. A study of internetaddiction: Status Causes and remedies. Journal ofKorean Home Economies Association, EnglishEdition 2002: 3; 1-19.

تحقیق در مورد تحقیق مقاله میزان و عوامل موثر بر ایجاد اعتیاد به اینترنت در شهر ایذه, مقاله در مورد تحقیق مقاله میزان و عوامل موثر بر ایجاد اعتیاد به اینترنت در شهر ایذه, تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله میزان و عوامل موثر بر ایجاد اعتیاد به اینترنت در شهر ایذه, مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله میزان و عوامل موثر بر ایجاد اعتیاد به اینترنت در شهر ایذه, تحقیق درباره تحقیق مقاله میزان و عوامل موثر بر ایجاد اعتیاد به اینترنت در شهر ایذه, مقاله درباره تحقیق مقاله میزان و عوامل موثر بر ایجاد اعتیاد به اینترنت در شهر ایذه, تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله میزان و عوامل موثر بر ایجاد اعتیاد به اینترنت در شهر ایذه, مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله میزان و عوامل موثر بر ایجاد اعتیاد به اینترنت در شهر ایذه ، موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله میزان و عوامل موثر بر ایجاد اعتیاد به اینترنت در شهر ایذه
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت