تحقیق مقاله تغذیه کودک

تعداد صفحات: 60 فرمت فایل: word کد فایل: 7623
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: علوم تغذیه
قیمت قدیم:۱۹,۵۰۰ تومان
قیمت: ۱۴,۰۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله تغذیه کودک

    چکیده مطالب

    تغذیه کودک :

    تغذیه مطلوب سر آغاز سلامتی است . استقلال کودک با غذا خوردن آزاد رشد می کند . یکی از مهمترین راههای برای اطمینان از تامین نیازمندیهای تغذیه کودک استفاده از چهار گروه مواد غذایی شامل 1- گروه شیر و لبنیات 2- نان و غلات 3- گوشت و تخم مرغ 4- حبوبات ومغزها 5- میوه و سبزیها .

    نکته : در زمان بیماری کودک از دادن غذاهای جامد به کودک امتناع کنید .

    اخلاق :

    نخستین نکته مهم این است که جوهر اخلاق ، احترام است ولی همه اخلاق لزوما در احترام خلاصه نمی شود . اما بااین حال بخش مهمی از آن را تشکیل می دهد .

    دروغ:

    ترس از عصبانی شدن پدر و مادر مهم ترین علت دروغ گویی است . دروغ گفتن یکی از رفتارهای متداول کودکان است ولی باید به آنها بفهمانیم که از راست گویی و صداقت آنها خوشحال می شویم .

    تنبیه :

    منظور از تنبیه بدنی در حد روی دست زدن کودک است نه تنبیه شدید جسمانی .

    استقلال :

    نخستینوظیفه پدر و مادراین است که مانع از کنجکاوی و سیر و سیاحت و استقلال طلبی او نشوند . فراموش نکنید که این به همه جا سر کشیدن شروع یادگیری و مستقل  شدن وی است  .

    هنر قصه و تاثیر آن در تربیت کودکان :

    داستانها و اشعاری که کودکان می خواهند بشنوند اثری عمیق در فکر و روحیه آنان می گذارد و آنان را برای رویارویی با مسائل رشد و معاشرت با دیگران آماده می سازد درک و فهم مشکلات زندگی آنان را یاری می کند

    سخنان بزرگان در مورد کودکان :

    اگر به بچه ای کمی محبت نشان بدهید وی صد چندان به شما مهر خواهد ورزید

    (جان روسکن)

    نظریه بزرگان در مورد بازی:

    بازی مهم ترین عامل اجتماعی شدن کودک است .کودک در هنگام بازی ، درباره فرهنگ و اجتماعی شدن خویش ، آگاهی کسب می کند و از این طریق خوب یا بد بودن اعمال خود را و دیگران را می آموزد زیرا بازی فعالیتی خشنود کننده است که کودک خودش آن را  تنظیم و اجرا کرده و ازآن طریق زندگی را در ک می کند .

    نکات علمی :

    - با کودکان ارتباط شخصی مثبتی ایجاد کرده ، به زندگی خانوادگی بها دهید .

    - شنونده ی خوبی باشید .

    - با استدلالهای کودک محترمانه رفتار کنید .

    - از قطع صحبت او بپرهیزید .

    نکات پیشنهادی برای پرورش خلاقیت :

    - اعتدال در روابط عاطفی

    - عدم تکیه بر یادگیری ، حافظه ای و یادگیری کلیشه ای

    - فرصت اظهار نظر یا رد کردن آن مفهوم.

    گفته های طنز آمیز :

    وقتی به دنیا آمدم چنان حیرت زده شدم تا یک سال و نیم قدرت تکلم نداشتم .

    لطیفه :

    بچه اولی : حسن تو که پدرت خیاط است پس چرا یک دست لباس بیشتر نداری ؟

    بچه دومی : مگر تو که پدرت دندان ساز است ، صد تا دندان داری !؟

    خبر های کوتاه :

    - آوای قرآن در را تسکین می دهد

    - نخستسن خط تلفن قصه گو در اختیار کودکان قرار گرفت .

    تغذیه کودک

    استقلال کودک با غذا خوردن آزاد رشد می کند.

    استقلال کودک با غذا خوردن آزاد رشد می کند والدین باید از تغذیه اجباری کودک خودداری کنند و کودک را هنگام غذا خوردن آزاد بگذارند تا احساس استقلال کودک رشد کند و با احساس رضایت از امر تغذیه، از غذا خوردن لذت ببرند.

    به مادران توصیه می شود، غذاهای متنوعی برای کودک تهیه کنند و به او اجازه امتحان تمام غذاها را بدهند تا کودک از بین آنها غذای مورد علاقه خود را انتخاب کند و از تحمیل سلیقه خود در انتخاب غذا به کودک بپرهیزند. یک برنامه غذایی متعادل، شامل غذاهایی است که علاوه بر رفع گرسنگی، مقدار لازم و کافی از هر یک از عناصر غذایی و مواد مغذی برای وصول به تندرستی کامل را در برداشته باشد.

    یکی از مهمترین راه ها برای اطمینان از تأمین نیازمندی های تغذیه ای کودک، استفاده از چهار گروه اصلی غذایی، شامل گروه شیر و لبنیات، گروه نان و غلات، گروه گوشت و تخم مرغ، حبوبات و مغزها و گروه میوه و سبزی است.

    غذای دلخواه کودک را تهیه کنید و اگر به دلایلی کودک میل به خوردن غذا ندارد، از یک اسباب بازی مورد علاقه کودک برای تشویق او به غذا خوردن اسنفاده کنید. مواد غذایی مقوی و مورد نیاز کودک را به غذای او اضافه کنید. مثل : اضافه کردن گوشت گوساله به ماکارانی، البته این کار باید به احتیاط صورت گیرد. به طوری که کودک به تدریج به غذای جدید علاقه مند شود.

    برای کم کردن حساسیت کودک نسبت به غذا، او را در تهیه غذا دخالت دهید، مانند پختن و مخلوط کردن مواد غذایی با یکدیگر و یا دادن غذا به عروسک. فاصله بین وعده های غذایی کودک را کنترل کنید، چون کودک گرسنه برای خوردن غذای جدید نسبت به کودکی که در فواصل غذا با خوردن تنقلات سیر شده است، تمایل بیشتری نشان می دهد. ضمناً فاصله زمانی دادن تنقلات تا وعده های اصلی غذا (ناهار و شام) را نیز کنترل کنید. برای تشویق کودک به غذا خوردن، از ظرف غذای مخصوص کودکان استفاده کنید. اگر کودک شما در مرحله ای از رشد (سال اول زندگی) است که از بازیهای دهانی لذت می برد. مثل: (فوت کردن، قلقل کردن، صدا درآوردن و گازگرفتن) 5 دقیقه قبل از خوردن غذا به او اجازه انجام این بازی ها را بدهید. این کار موجب حساس و فعال شدن ناحیه دهان کودک می شود.

    از تغذیه اجباری کودک خودداری کنید. گاهی اوقات به نظر می رسد مادران به هنگام بی اشتهایی کودک نسبت به مسأله رشد و نمو کودک حساس می شوند. آنان در مورد نقش مادری خود احساس ناتوانی می کنند و در نتیجه سطح اضطراب آنان بالا می رود و قادر به تغییر درست علایم بی اشتهایی در کودکشان نیستند و هنگام غذا دادن به کودک وقتی با امتناع کودک از غذا خوردن مواجه می شوند، احساس ناکامی می کنند.

    نکات علمی در مورد تغذیه کودکان :

    «تغذیه مطلوب» سرآغاز سلامتی است. تغذیه مطلوب می تواند فرد را در برابر بیماری های آینده محافظت نماید. یک رژیم غذایی سالم باید کلیه گروههای اصلی غذاها را دربرگیرد. این گروههای اصلی غذایی عبارتند از: غلات (نان، برنج، ماکارانی و …) ، سبزیجات، میوه ها، محصولات لبنی، گوشت و پروتئین ها (انواع گوشت ها، تخم مرغ، حبوبات) . چربی ها در بالای هرم غذایی قرار گرفته اند و به مقدار کمتری مورد استفاده قرار می گیرند. تحقیقات اخیر، حاکی از آن است که تنها عده اندکی از کودکان آمریکایی همه توصیه های غذایی هرم تغذیه را به کار می برند. یکی از کمبودهای اصلی در برنامه غذایی بسیاری از کودکان، کلسیم است. که در فرآورده های لبنی و سبزیجات دارای برگ های تیره یافت می شود. کلسیم نقش مؤثری در کاربرد بهینه قلب، ماهیچه ها و سیستم عصبی داراست و فشار خون را در حد مطلوب نگه می دارد. اما بیشترین کاربرد کلسیم در ساختمان استخوان هاست تا فعالیت جسمی را در طول عمر فراهم نموده و خطر شکستگی استخوان ها را در آینده کاهش دهد.

    (ساخت استخوان های محکم)

    دانشمندان تأکید می کنند که کمبود کلسیم در رژیم غذایی در دوران کودکی احتمال ابتلاء به پوکی استخوان را افزایش می دهد که تا سنین پیری، پنهان باقی می ماند. یک تعادل مثبت در میزان کلسیم که عبارتست از: جذب بیشتر و دفع کمتر آن در خلال کودکی، نوجوانی و جوانی باعث می شود که رشد استخوان ها با حداکثر تراکمشان صورت گیرد. اما در طی نوجوانی است که به حداکثر رساندن میزان جذب کلسیم بسیار مهم است. چرا که سرعت رشد و دریافت کلسیم استخوان ها در سنین صورت می گیرد. تحقیقاتی که توسط «انستیتوی بین المللی رشد کودکان و سلامت انسان ها» انجام شده است، نشان می دهند که در سنین نوجوانی «دریچه ای به سمت فرصت ها» وجود دارد که می توان در خلال آن سالها بانک کلسیم استخوانها را افزایش بخشید.

    کودکان به چه میزان کلسیم نیاز دارند؟

    رهنمودهای کسب کلسیم در منابع تغذیه مصرفی، توصیه می کنند کودکان 4 تا 8 ساله بایستی هر روز 800 میلی گرم کلسیم به دست آورند. این میزان با مصرف روزانه 2 تا 3 لیوان شیر کم چرب تأمین می گردد.

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله تغذیه کودک

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

     

     

     1- بازی و رشد کودک – تالیف : مک للان – ترجمه : محمد علی احمد وند

    انتشارات : آینده – شهر : تهران – سال : 1371 – چاپ : اول

     

    2-  روان شناسی رشد (از تولد تا 21 سالگی ) – تالیف : دکتر توماس لیکونا

    مترجم : مهدی قواچه دانمی – انتشارات : مشر دایره با همکاری پوریا کتاب – شهر : تهران – سال : بهمن 1377 – چاپ پنجم

     

    3- فرهنگ گفته های ظنز آمیز ( فرهنگ معاصر ) – نویسنده : رفعی خداداد-  انتشارات : شابک – مشهد : تهران – سال : 1381

     

    4- گفت و شنود با کودکان (به بچه ها گفتن از بچه ها شنیدن 2) – در خانه و مدرسه با کودکان چگونه سخن بگوییم تا بیاموزند – تالیف : آول فیبر / روزالین مازلیش – مترجم : نفیسه معتکف – انتشارات : دایره / خاتون – سال : زمستان  1381 – چاپ : پنجم

     

    5- لطفا لبخند بزنید (لطیفه های ریز میزه )- تالیف : مذتضی فرجیان – انتشارات : حافظ نوین -  سال : 1375

     

    6- ماهنامه آموزشی / اطلاع رسانی کودک – مترجمان : ندا قطر بلند – امیر دیوانی

    شماره : 12 – انتشارات : پیام حق – شهر : تهران سال :‌اسفند ماه 1384

     

    7- ماهنامه آموزشی / اطلاع رسانی کودک – شماره : 14 – انتشارات : پیام حق  - شهر : تهران – سال : خردا ماه 1385

     

    8- ماهنامه سروش کودکان – نویسندگان : نیره رضایی مطلق – احمد عربلو – شماره : 178 – انتشارت : سروش -  شهر : تهران سال : اردیبهشت  1385

     

    9- ماهنامه سروش کودکان – نویسندگان : بابک نیک طلب – نیلوفر مالک – لاله جعفری – شماره : 172 انتشارات : سروش – شهر :تهران – سال : دی ماه 1384

     

    10- سایتهای اینترنتی

    http://noamooz. Blogfa.com /

تحقیق در مورد تحقیق مقاله تغذیه کودک , مقاله در مورد تحقیق مقاله تغذیه کودک , تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله تغذیه کودک , مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله تغذیه کودک , تحقیق درباره تحقیق مقاله تغذیه کودک , مقاله درباره تحقیق مقاله تغذیه کودک , تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله تغذیه کودک , مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله تغذیه کودک ، موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله تغذیه کودک
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت