تحقیق مقاله شاعران و نثر نویسان پارسی گوی قرن هفتم و هشتم

تعداد صفحات: 12 فرمت فایل: word کد فایل: 7776
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: ادبیات فارسی
قیمت قدیم:۸,۵۰۰ تومان
قیمت: ۶,۰۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله شاعران و نثر نویسان پارسی گوی قرن هفتم و هشتم

    مقدمه

    عده ای از  شاعران پارسی گوی از بازماندگان دوران قبل از حمله مغول هستند و یا از کسانی که در دوره مغول می زیستند. دسته دیگر در دوران مغول در دستگاه امارتهای کوچک یا خاندانهای بزرگ زندگی می کردند و یا در  خانقاههای  متصوفه زیر دست مشایخ بزرگ ایران و خارج ایارن بودند.

    آخرین دسته کسانی هستند که در بین حکومت ایلخانان و حمله تیمور در خدمت ملوک الطوائف ایران و نواحی مجاور بودند.

    ایران در دوره مغول: در این دوهر ادبیات حیرت انگیز و بزرگی از ایرانیان بوجود آمد. جنوب ایران کمتر از ممالک شمالی و مرکزی و غربی دچار خسارت شد.

    انهدام مؤسسات دینی:

    هر چند به واسطه قتل عام فضلا طلاب و انهدام مدارس و مساجد و کتابخانه ها دچار اختلال و پریشانی شد ولیکن آسیب بعضی کمتر بود. مغولان بت پرست به فلسفه و حکمت توجهی نداشتند ولیکن نسبت به مدایح شعرا بی اعتنا نبودند. در این دوره مورخین در جه اول در زبان فارسی به ظهور رسیدند.

    شعرا و صوفیه عصر ایلخانان:

    در این دوره دو نفر از شاعران که درجه بالاتر از بقیه بودند:

    جلال الدین روحی

     سعدی شیرازی

    بسیاری از ادبا و کسانیکه ادبیات ایران را در هند مطالعه کردند مرتبتی بالا داشتند و مقام آنها را بعد از مولوی و سعدی قرار می دهند. امیر خسرو دهلوی حسن دهلوی بدر چاچی که هر سه در هندوستان بودند.  در این میان چند تن از شعرای ایران که در ایران نشود نما یافتند و بعد کرم و سخاوت پادشاهان مغول در دهلی آنها را جلب کرد از ایران مهاجرت کردند به امید آنکه بضاعت ادبی آنها در هند خریدار داشته باشد.

    مرحوم شیلی نعمانی(شعر الحجم) به زبان اردو:

    بر شرح احوال شعرای ایران از فردوسی تا حافظ و چند صفحه از امیر خسرو و حسن دهلوی نگاشته است. اما با اینکه ادبیات فارسی که در هند به ظهور رسیده به طور کلی آن لطف را که در کلام ایرانیان اصلی است ناقد می باشد.

     

    در ابتدا به ذکر نام چند شاعر معروف و شرح احوال آنها و سپس دیگران اشاره می کنیم:

    امیر خسرو دهلوی:

     از شاگردان شیخ بزرگ نظام الدین اولیا بود. در موسیقی نیز  همچون شعر معروف بود. ترک نژاد بوده و در ولایتی در هندوستان تولد یافت. در زمان حیاتش از پنج پادشاه نوازشها دید. دولتشاه معتقد بود که قریب یک کرور بیت بنظم در آورده. از آثار او «کتاب لیلی و مجنون» «مرگ مادر و برادر»مرثیه گفتند و ابیاتی خطاب به دخترش عفیفه.

     

    بدر چاچی:

    در هندوستان شهرتی بسیار داشت و در ایران غیر معروف می باشد. از شعرای ماوراء النهر است و در شهر چاچ که امروزه به شهر جدید تاشکند تبدیل یافته است. کلام او به اشکال معروف است در تمام اشعار فارسی از قلم شعرای ترک نژاد یا تحت حمایت ترکان عمومیت دارد.

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله شاعران و نثر نویسان پارسی گوی قرن هفتم و هشتم

    فهرست:

     

    ندارد.
     

    منبع:

    دایره المعارف ادبی. ترجمه و تألیف عبدالحسین سپدیان

     تاریخ ادبیات ایران. دکتر صفا. جلدسوم. ص 344

     زندگی نامه شاعران ایران. تألیف لیلا صوفی

     برگی از زندگی بزرگان. فرشته کریمی. انتشارات نوید شیراز.

    از سپهری تا جامی.تاریخ ادبی ایران. نیمه قرن هفتم تا آخر قرن نهم. عصراستیلای مغول و تاتار. تألیف ادوارد برون. ترجمه علی اصغر حکمت.

تحقیق در مورد تحقیق مقاله شاعران و نثر نویسان پارسی گوی قرن هفتم و هشتم, مقاله در مورد تحقیق مقاله شاعران و نثر نویسان پارسی گوی قرن هفتم و هشتم, تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله شاعران و نثر نویسان پارسی گوی قرن هفتم و هشتم, مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله شاعران و نثر نویسان پارسی گوی قرن هفتم و هشتم, تحقیق درباره تحقیق مقاله شاعران و نثر نویسان پارسی گوی قرن هفتم و هشتم, مقاله درباره تحقیق مقاله شاعران و نثر نویسان پارسی گوی قرن هفتم و هشتم, تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله شاعران و نثر نویسان پارسی گوی قرن هفتم و هشتم, مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله شاعران و نثر نویسان پارسی گوی قرن هفتم و هشتم ، موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله شاعران و نثر نویسان پارسی گوی قرن هفتم و هشتم
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت