تحقیق مقاله روانشناسی عشق

تعداد صفحات: 67 فرمت فایل: word کد فایل: 8313
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: روانشناسی
قیمت قدیم:۲۳,۵۰۰ تومان
قیمت: ۱۸,۰۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله روانشناسی عشق

    مقدمه

    برای انسان رسیدن به کمال بدون نوعی از عشق ورزیدن امکان پذیر نیست. بدین گونه هر کس در آرزوی عشق ورزیدن و مورد عشق واقع شدن است. هر چند عده زیادی هستند که بطور کامل ناکام می گردند. امروزه عده ای هستند که می ترسند به نفوذ عشق دیگری سر فرود آورند زیرا تصور می کنند هویت شخص خود را از دست می دهند. عده ای دیگر در ناخود آگاه خود عاشق شدن را ممنوع می کنند چون نمی خواهند مورد خیانت واقع شوند. در این مواقع است که بعلت ناسازگاریهای ناخود آگاه در درون فرد عشق ورزی غیر ممکن می گردد و در مواقع است که روانکاوی یا دوباره سازی روانی تقریبا همیشه موثر است.

     زنان و مردانی که در شهرهای بزرگ برای ادامه کارو یا ادامه تحصیل آمده اند هنگامیکه متوجه می گردند چقدر تنها هستند و اغلب در پارک ها قدم می زنند و به زوجهای دیگر خیره می گردند بدنبال موقعیت های مشابه ای هستند تا نیاز خود را برطرف کنند. اما چون درآمد بالایی ندارند تا دیگران را به بیرون دعوت کنند یا تصور می کنند زشت و بد قیافه هستند خود را در اختیار روسپی ها (خود فروشان جنسی) فرار می دهند تا بدین صورت آن جانشین عشق گردد. هر چند که در انتها درمی یابند که این موضوع فریبی بیش نبوده و نمی تواند نیاز ایشان را برطرف کند اما بخاطر ناچاری بارها و بارها به آن افدام می ورزند.

    توهم در عشق

    افراد زیادی هستند که بدلیل عدم تجربه و آموزش کافی همیشه آنچه را که فقط توهمی خیال پردازانه است به عنوان عشق واقعی تعبیر می کنند. البته این توهم ببیشتر پیده ای رایج در میان جوانان است. تنظیم ملاک ها منبی بر تفاوت و تفارق بین عشق راستین و دروعین کار محالی نیست البته نه برای فرد عاشق چون او خود درگیر است بلکه برای بوسیله سوم شخص ناظر. بنظر ویلیام اشتکل روان شناس برجسته توهم در عشق ناشی از رنجیدگی است.

     

    هنر عشق ورزیدن

    هنر عشق ورزیدن چیزی است که بایستی آموخته شود و شگفت آور نیست که پندار در عشق موجب شوربختی می گردد. نخستین شرط خوشبختی در عشق، عشق مطلوب و عاملی است که باعث گسترش شخصیت هر دو شریک می باشد. یکی از مشکلاتی که دراین رابطه در مورد خانم ها مطرح می گردد سرد مزاجی است. سرد مزاجی حالتی است با خصوصیات از قبیل اغلب عصبی، متلون، فتنه جو و بد مشرب. این حالت می تواند ریشه در علل و حوادث رخ داده در زندگی و یا کشمکش های روانی باشد. این موضوع می تواند در دراز مدت باعث جدایی زوجین گردد. متاسفانه چون اکثر مردان متوجه این موضوع نمی گردند نمی توانند به همسران خود دراین رابطه کمک نمایند.

     ماهیت عشق

    غریزه در انسان هرگز چیزی منخصرا بیولوژیکی نیست. همانطور که در میان ما انسانها خوردن تنها در خدمت بقای فرد نمی باشد. بهمین شکل غریزه جنسی در زندگی می باشد. انسان برای بدست آوردن دل می بایست از راه احساسی نزدیک شود چرا که بدون آن خوشنودی واقعی امکان پذیر نیست. همچنین باید گفت عشق حقیقی موثرترین و تعالی بخش ترین خلاق وجود انسانی است. به امید آنکه این مقدمه بتواند کمک حال آندسته گردد که هنوز در ابتدای راه هستند.

    روانشناسی پیوند عاشقانه و مفاهیم عشق

    افراد بالغ در ارتباط برقرار کردن با دیگران دارای تفاتهایی می باشند که ریشه در طفولیت آنها و چگونگی رابطه سرپرست آنان در خردسالی (پدر، مادر یا پرستار) با آنان دارد. بدین مفهوم که اگر سرپرست با طفل رابطه محبت آمیز داشته و نیازهای کودک را بدرستی پاسخ گوید، طفل نیز پیوند اطمینان آمیز و توام با امنیت با سرپرست خود برقرار می کند. طفل میل به برقرار کردن رابطه نزدیک و صمیمانه با سرپرست خود خواهد داشت و یا از دور به
    سرپرست خود لبخند میزند. حال اگر سرپرست طفل به کودک آنچنان که باید توجه نکند و به وی بی اعتنا باشد،در طفل دو سبک پیوند دیگر شکل میگیرد یکی آنکه طفل مضطرب و سردرگم میگردد و خصومت و نارضایتی خود رافعالانه و یا غیر مستقیم به سرپرست خود نشان میدهد و یا آنکه در طفل پیوند اجتنابی شکل گرفته و از سرپرست خود دوری می کند. این طرز رفتار با طفل در شخصیت کودک رسوخ کرده و در بزرگسالی خود را نمایان میکند که در این صورت با 4 شخصیت از لحاظ سبک شکل گیری پیوند و دلبستگی میان فرد با فرد دیگر به ویژه جنس مخالف و مسایل عشقی مواجه خواهیم بود:
    1- بالغین مطمئن و برخوردار از امنیت: اینگونه افراد دارای مشخصات زیر میباشند:توانایی ارتباط برقرار کردن و صمیمی گشتن با دیگران.
    احترام به حریم شخصی و فضای شخصی برای خود و شریک زندگی خود. نسبت به احساسات شریک زندگیش همدلی کرده و به آسانی وی را میبخشد . دارای مرز و حدود مشخص برای خود، دارای عزت نفس بالا، پشتیبان و محبوب میباشد.

    از آنکه با فردی خیلی صمیمی گردد و یا از سوی وی طرد گردد، نگران و بیمناک نیست. تمایل به برقراری رابطه دراز مدت. مسایل خصوصی خود را در صورت لزوم در اختیار دیگران قرار می دهد و در باز کردن سفره دلش نزد دیگران محتاط است.

    از رابطه جنسی لذت می برد بویژه با یک شریک دراز مدت.
    برای دیگران احترام زیادی قائل است. هنگامی که به کمک احتیاج دارد از دیگران طلب یاری می کند. در تعامل با دیگران مثبت، خوشبین، سازنده و سخاوتمند است. خلاق و روشن فکر بوده و از مرگ نمی هراسد.

    2- بالغین اجتنابی: این گونه افراد دارای مشخصات زیر میباشند:

    رابطه آنها از لحاظ فیزیکی و احساسی غیر صمیمی میباشد.

    آنها به دوری و جدایی عادت داشته و اینگونه راحت تر هستند.

    به دیگران زیاد توجه ندارند و ممکن است خودخواه بنظر آیند.

    نسبت به احساسات و نیازهای شریک زندگی خود بی مسئولیت، بی اعتنا و ناشکیبا هستند.

    افرادی منزوی هستند و ممکن است رفتارهای کنترل جویانه، منتقدانه و غضبناکی بروز دهند. نیاز مبرمی به تعریف و تمجید و پذیرش دارند. قادر به برقرار کردن رابطه صمیمانه با دیگران نیستند.

    سفره دلشان را برای کسی نمی گشایند و بی پرده احساستشان را بیان نمیکنند. خشک و انعطاف ناپذیرند و به دیگران اعتماد ندارند.

    زیاد در رابطه دراز مدت سرمایه گذاری نمیکنند.

    پس از جدایی زیاد غمگین نمیگردند. معمولا به کار زیاد اعتیاد دارند تا بتوانند اینگونه از رابطه صمیمانه اجتناب کنند.

    هنگام رابطه جنسی با شریکش فرد دیگری را در ذهن مجسم میکند. والدین خود را طرد کننده به خاطر می آورند. دوران کودکی آشفته ای را پشت سر گذاشته اند (والدین الکلی و یا بد رفتاری از سوی آنان) هنگامی که خود و یا شریک زندگیش پریشان و دچار مشکل می گردند از شریک خود دوری میگزیند. تعاملات اجتماعی را خسته کننده میداند و از مرگ بیمناک است.

     

    مفاهیم عشق

    به واسطه آزمایشات گوناگون تفاوتهای ابراز عشق در دو جنس مرد و زن مشخص گردیده اند. برای مثال مشخص شده که زنان در عشق به دوستی و منافع مشترک بیشتر بها می دهند و بیشتر از مردها از حسادت رنج برده و وابستگی بیشتری به فرد مقابل خود پیدا می کنند. در زیر به سبک های مختلف عشق اشاره گردیده است:

    1- اروس(EROS): عشق شهوانی - عشق به زیبایی - فاقد منطق - عشق فیزیکی که بواسطه جذابیت و کشش های جسمانی و یا ابراز آن بطور فیزیکی نمایان میگردد -همان عشق در نگاه اول - با شدت آغاز شده و بسرعت فروکش میکند.

    2- لودوس(LUDUS): عشق تفننی - این عشق بیشتر متعلق به دوران نوجوانی میباشد - عشق های رمانتیک زودگذر - لودوس ابراز ظاهری عشق میباشد - کثرت گرا نسبت به شریک عشقی - به اصطلاح فرد را تا لب چشمه برده و تشنه بازمی گرداند -رابطه دراز مدت بعید بنظر میرسد.

    3- فیلو(PHILO): عشق برادرانه - عشقی که مبتنی بر پیوند مشترک می باشد -عشقی که بر پایه وحدت و همکاری بوده و هدف آن دستیابی به منافع مشترک میباشد.

    4- استورگ(STORGE): عشق دوستانه - وابسته به احترام و نگرانی نسبت به منافع متقابل - در این عشق همنشینی و همدمی بیشتر نمایان می باشد - صمیمانه و متعهد- رابطه دراز مدت است - پایدار و بادوام - فقدان شهوت.

    5- پراگما(PRAGMA): عشق منطقی - این مختص افرادی است که نگران این موضوع میباشند که آیا فرد مقابلشان در آینده پدر یا مادر خوبی برای فرزندانشان خواهند شد؟ عشقی که مبتنی بر منافع و دورنمای مشترک می باشد - پایبند به اصول منطق و خردگرا میباشد - همبستگی برای اهداف و منافع مشترک.

    6-مانیا(MANIA): عشق افراطی - انحصارطلب، وابسته و حسادت برانگیز - شیفتگی شدید به معشوق - اغلبا فاقد عزت نفس -عدم رضایت از رابطه - مانند وسوسه میماند و میتواند به احساسات مبالغه آمیز و افراطی منجر گردد - عشق دردسر ساز - عشق وسواس گونه.

    7-اگیپ(AGAPE): عشق الهی - عشق فداکارانه و از خودگذشته-عشق نوعدوستانه (تمایل انجام دادن کاری برای دیگران بدون چشمداشت) - عشق گرانقدر .

    پژوهشها حاکی از آن میباشد که زنان بیشتر به عشق از نوع پراگما، استورگ و مانیا و مردان به لودوس و اروس گرایش دارند. 

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله روانشناسی عشق

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

     

    R.-F. WINCH, Mate selection, a study of complementary needs, Harper, New-York, 1958 .

    S.FREUD,Pour introduire le narcissime, 1914

    W.-C. SCHUTZ,Firo.A three dimensionnal theory of interpersonnal behavior, Holt . New-York, 1960

    J .WILLI, La relation de couple. Le concept de collusion ,Neuchatel,Delachaux et Niestlé, 1982.

    H. MONTAGNER, L’attachement et les débuts de la tendresse, Odile Jacobe , Paris, 1988

    1- روان‌شناسی عشق ورزیدن، اینیاس لپ، ترجمه کاظم سامی و محمود ریاضی

    2- دکتر بنیامین جیمز سادوک، دکتر ویرجینیا آلکوت سادوک- خلاصه روان‌پزشکی(کاپلان و سادوک)- ترجمه دکتر حسن رفیعی دکتر خسرو سبحانیان

    3- نوقابی احمدعلی. کیقبادی سیف اله- بهداشت روان(2) - نشر بشری 1379 تهران.

    4- اینترنت

    http://e-hoom.com/Magzine/show_item.aspx?Item_NO=252&catNo=28

    http://www.ravanshenasan.com/readarticle.php?article_id=4

تحقیق در مورد تحقیق مقاله روانشناسی عشق , مقاله در مورد تحقیق مقاله روانشناسی عشق , تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله روانشناسی عشق , مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله روانشناسی عشق , تحقیق درباره تحقیق مقاله روانشناسی عشق , مقاله درباره تحقیق مقاله روانشناسی عشق , تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله روانشناسی عشق , مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله روانشناسی عشق ، موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله روانشناسی عشق
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت