تحقیق مقاله علل گرایش جوانان به فرهنگ های غیربومی

تعداد صفحات: 14 فرمت فایل: word کد فایل: 9169
سال: 1384 مقطع: مشخص نشده دسته بندی: روانشناسی
قیمت قدیم:۸,۵۰۰ تومان
قیمت: ۶,۰۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله علل گرایش جوانان به فرهنگ های غیربومی

    علل گرایش جونان به فرهنگ های غیر بومی

    مقدمه:

              جریان زندگی همانند رودخانه ای است که از مبدأ تا مقصد، از کنار سرزمینهای مختلف و متنوعی می گذرد و سرانجام به دریا می پیوندد.

    نوجوانی و جوانی یکی از متنوعترین و پیچیده ترین چشم اندازها را در این مسیر طولانی به خود اختصاص داده است.

              برای  همه آنهایی که به نحوی با جوان سروکار دارند، پاسخ به این سؤال که چرا؛ باید جوانان را بشناسم مهم است که چه رفتاری را باید با جوان در پیش گیرند.

              نگرش ها و بینش ها هستند که روش ها را می آفرینند و هر شیوه رفتاری برآیند چشم اندازهای ما نسبت به آن موضوع است. از این رو برای دستیابی به اصول صحیح رفتار با جوانان، ابتدا نیازمند شناخت علمی آنها هستیم. و این مرحله خود، کلید حل بساری از معضلا ت دوران جوانی است، بعنوان مثال. بیشتر مربیان، تغییر و تحولات روحی را امز غیرعادی و نگران کننده توصیف می‌کنند و یا اغلب والدین از «منفی گرایی» فرزندان خود رنج می برند و آن را یک حادثه بزرگ و صرفاً با خود تلقی می کنند، حال آنکه به اقتضای سن بیشتر این امور طبیعی و مرحله ای گذرا و موقتی است، بی تردید شناخت ، همدلی می آفریند و در پرتو آن می‎توان به دنیای درون جوانان نفوذ نمود و صبورانه و مسالمت آمیز به ایجاد دگرگونی همت گماشت، شخصیتی متکی بر تفاهم و اطمینان متقابل را بنیان نهاد.شناخت اصولی و علمی ما را از درمان، به پیشگیری هدایت می کند، چه بسا دردها و مشکلاتی که زاییده جهل و عدم شناخت است و کار را به مرحله درمان و مداوا می کشاند. حال آنکه آگاهی از پیچ و خمهای این مرحله دشوار، به مربیان و والدین قدرت پیش بینی، برنامه‌ریزی و پیشگیری از مشکلات را می بخشد ، با توجه به این واقعیت که هم اکنون پیش از 30 میلیون  جوان و نوجوان در کشور ما زندگی می‌کنند و نیروی محرکه و پویا ی جامعه را همین جمعیت تشکیل می دهد، باید نگرشها، مشکلات، مسایل و خواستهای آنان را شناخت و زبان ارتباطی صحیح را با ایشان را پیدا و برقرار کرد.در نوشته های «پاپیروس» های مصری حدود 4000 سال پیش ، نسبت به وضع جوانان و نوجوانان اظهار نگرانی شده است و نیز در قدیمترین مطالعاتی که در زمینه جوانی بعمل آمده است، فلاسفه بزرگ یونان جایگاه خاصی را به خود اختصاص داده اند، از جمله «افلاطون» در مکالمات خود، صورتی از تمام مریدان جوان «سقراط» را به دست می‎دهد.

              دانشمندی مانند «ارسطو» جوانی را در یکی از صفحات جالب و درخشان اثر خود، به نام «سیاست» معرفی می‌کند.

     

    از نظر فرهنگ «و بستر»

    نوجوانی به حالت و یا جریانی از رشد اطلاق می گردد و ازنظر حقوقی به مرحله‌ای از زندگی که از بلوغ آغاز شده و به کمال خاتمه می یابد، نوجوانی می گویند و برای اکثر افراد صادق است و در تکامل این روند در مرحله بالندگی (کمال) جریان جوانی شکل می‎گیرد.

              «اریکسون» توضیح می‌دهد یکی از راههای که جوانان تلاش می‌کنند خود را مانند افراد بزرگسال نشان دهند این است که از موقعیتهایی نمادین (سمبلیک) بهره گیرند. آنها امیدوارند در این راه، افرادی قابل توجه و جذاب به نظر برسند.

    «کینگزلی دیویس» در نظریه جامعه شناختی»

              جوانی را سن گرایش به تشکیلات، و دستیجات، احزاب و گروهها تلقی می‌کند. ورود به این گونه نهادها، به ویژه با نفود ترین آنها، برای وی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و برای ورود به آنها از انجام امور متهورانه و مخاطره آمیز روی گردان نخواهد بود.

     

    آسیب پذیری جوانان

    «دشمن از راه اشاعه فرهنگ غلط سعی می‌کند جوانهای ما را از دست ما بگیرد»

    (مقام معظم رهبری حضرت آیه ا… خامنه ای) 

              بی شک، دوره جوانی و نوجوانی از آسیب پذیرترین مراحل زندگی است و این به دوجهت قابل تبین می‎باشد: یکی غلبه احساسات بر وجود فرد و دیگری محدودیت تجربه. زیرا در این دوره احساسات مالک وجود ادمی می‎شود و با قدرت تمام او را مسخر خود می نماید. رقت قلب آنچنان است که حوادث و رویدادها را از دریچه عواطف می بیند و تفسیر می کند. از سوی دیگر، فقدان تجربیات اجتماعی موجب می‎شود که از گروه سنی نتواند معادلات پیچیده محیط ارتباطی خود را بدقت ارزیابی نموده و تحلیل کندو لذا در مواجهه با این گونه مسائل و به ساده اندیشی و خوش بینی افراطی کشیده می‎شود. فرهنگ مهاجم و منحط غرب با استفاده از این ویژگیها و شگردهای تبلیعاتی روان شناسانه، سعی در فروپاشی نظام اعتقادی و فکری نسل جوان داشته و از طریق تهی ساختن درون آنها، زمینه جذبشان به مبانی فرهنگی بیگانه را فراهم می آورند.

              ابزارهای تبلیغاتی فرهنگ مبتذل همچون کتاب، مجلات، نوار ویدئو،  CD ، لباس و نوع پوشش، فیلم و سریال ، موسیقی ، ورزش ، سایتهای اینترنتی و تکنیکهای پیشرفته دیگری که مبتنی بر روان شناسی خاص جوان است، تلاش می‌کنند تا برتری فرهنگ منحط غرب را بر فرهنگ مولد اسلام به افکار جوانان، تحمیل و تلقین کنند و از سوی دیگر با جذابیت ویژه ای که این ترفندهای تبلیغاتی از آن برخوردار است، اوقات فراغت نسل جوان و مسلمان ما را در راستای اهداف توسعه طلبانه شان به نحوی تأمین و تنظیم نمایند که برای نوجوانان و جوانان حتی فرصت اندیشه و تأ مل در باره معنی و ارج زندگی و فلسفه اوقات فراغت  باقی نماند.

              فرهنگ مهاجم، ابتدا سعی در آن دارد که ایمان این نسل را به فرهنگ و معتقداتش سست و متزلزل سازد و در مرحله بعد خلأ  آرمانی و فرهنگی موجود را با جلوه های پرزرق و برق و فریبنده اش پر کند و او را به انقیاد فرهنگی در برابر غرب بکشاند و نسلی زبون و وابسته به بیگانه، تربیت کند.

              غرب علی رغم ظاهر فریبنده و جذابی که دارد، به طور وحشتناکی از درون دچار زوال و فروپاشی گردیده و پایه های تمدن آن در حال فرو ریختن است، اما آنچه باعث می‎شود که پاره ای از نوجوانان و جوانان تسلیم گرایشهای غربی شوند، نداشتن دانش اجتماعی، تجربه زندگی و نیز عدم آگاهی از فرهنگ اصیل و عمیق مکتبی است. چه آنکه مارویدادها و حوادث را بر مبنای دانشهای اجتماعی، تجربه کافی و سایر آگاهیها تحلیل می کنیم و بدون چنین پشتوانه ای، فرد تحت تأثیر کششها ی فرهنگی بیگانه، فکر و روح خود را یکسره تسلیم ارزشها و ارمانهای غرب خواهد بود.

              خاطره سرگذشت اندلس هنوز زنده و تازه باقی مانده است. کشوری که نمونه گویایی از سقوط یک سرزمین قدرتمند و پهناور است که در اثر سقوط و انحراف جوانانش نابود شد. 

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله علل گرایش جوانان به فرهنگ های غیربومی

    فهرست:

    ندارد
     

    منبع:

    ندارد

تحقیق در مورد تحقیق مقاله علل گرایش جوانان به فرهنگ های غیربومی, مقاله در مورد تحقیق مقاله علل گرایش جوانان به فرهنگ های غیربومی, تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله علل گرایش جوانان به فرهنگ های غیربومی, مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله علل گرایش جوانان به فرهنگ های غیربومی, تحقیق درباره تحقیق مقاله علل گرایش جوانان به فرهنگ های غیربومی, مقاله درباره تحقیق مقاله علل گرایش جوانان به فرهنگ های غیربومی, تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله علل گرایش جوانان به فرهنگ های غیربومی, مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله علل گرایش جوانان به فرهنگ های غیربومی ، موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله علل گرایش جوانان به فرهنگ های غیربومی
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت