511 سال پیش در روز 3 اوت سال 1492 میلادی کریستف کلمب دریانورد جنوایی که در خدمت پادشاه اسپانیا بود ، با سه فروند کشتی کوچک به نامهای نینیا ، پینتا و سانتاماریا به امید یافتن راه دریایی هندوستان از بندر پالوس راه دریا را در پیش گرفت.
کریستف کلمب در سال 1451 میلادی در شهر جنوا یک بندر بازرگانی مهم و یک جمهوری با قدرت دریایی قابل ملاحظه متولد شد.
وی از اوان جوانی به دریانوردی علاقه مند شد. در آن زمان تجارت با هندوستان از راه زمینی صورت می گرفت که بسیار پرخطر بود و کالاهای شرقی به ویژه ادویه در بازارهای اروپا مشتریان بسیاری داشت.
بسیاری از دریانوردان در جستجوی یافتن یک راه دریایی برای تجارت با هندوستان و شرق بودند.
کریستف کلمب ابتدا نزد پادشاه پرتغال ، خوان دوم رفت و درباره سفر به هندوستان از مسیر غربی با وی سخن گفت اما ، پادشاه پرتغال از پیشنهاد وی استقبال نکرد.
کریستف کلمب به دربار اسپانیا روی آورد و توانست موافقت پادشاه و ملکه اسپانیا را برای تامین هزینه این سفر جلب کند.
با این حال وی برای تشکیل دریانوردان و ملوانانی که باید وی را در سفر همراهی می کردند با مشکل مواجه شد ، زیرا این سفر اکتشافی بسیار پرخطر بود. سرانجام وی موفق شد 100 دریانورد را استخدام کند.
پس از ترک بندر پالوس ناوگان کلمب برای تعمیر دکل یکی از کشتی ها توقف کوتاهی در جزایر قناری کرد و دوباره حرکت در پهنه بی انتهای اقیانوس آغاز شد.
سفر کلمب با مشکلات فراوانی همراه بود. آب و ذخایر غذایی که در انبارها نگهداری می شدند ، به دلیل گرمی هوا فاسد شده و بوی بدی می دادند.
ملوانان در جریان این سفر دو بار از شدت ناامیدی دست به شورش زدند تا این که در روز 9 اکتبر سال 1492 میلادی ، ملوانان دسته های انبوه پرندگان را مشاهده کردند.
کریستف کلمب تصمیم گرفت ، مسیر پرواز پرندگان را تعقیب کند. سرانجام در بامداد روز 12 اکتبر زمین مشاهده شد.
ساعاتی بعد ، کریستف کلمب و همراهانش پا به خشکی نهادند.
وی تصور می کرد به هند رسیده است و این جزیره را سالوادور نامید.
در حالی که ، آنها به جزیره امروزی سان سالوادور واقع در مجمع الجزایر باهاماس رسیده بودند.
کریستف کلمب که طلاهای بومیان را مشاهده کرده بود ، برای یافتن طلا به جستجوی بی نتیجه ای در این جزیره دست زد.
بومیان نشانی جزایر اطراف را به وی دادند. کلمب بار دیگر راه دریا را پیش گرفت و در جزیره ای پیاده شد که آن را هیسپانیولا (هاییتی امروزی) نام نهاد.
وی در عین حال کوبا را کشف کرد. در 24 دسامبر سال 1492 میلادی کشتی سانتاماریا به صخره های زیردریایی برخورد کرد و غرق شد.
در روز 4 ژانویه سال 1493 میلادی کلمب با دو کشتی باقیمانده راه بازگشت را در پیش گرفت و در روز 15 مارس سال 1493 میلادی به بندرپالوس بازگشت.
کریستف کلمب نمی دانست موفق به کشف یک قاره جدید شده است که بعدها قاره امریکا نام گرفت.
به این ترتیب در روز 3 اوت سال 1492 میلادی کریستف کلمب به امید یافتن راه دریایی هندوستان بندر پالوس را ترک کرد و توانست سرزمین های جدیدی را کشف کند.
کاشفان بعدی متوجه شدند این سرزمین ها یک قاره جدید است.
کشف قاره امریکا موجب ثروتمند شدن اروپا و به ویژه اسپانیا شد و این مساله به بهای نابودی تمدن های قدیمی این قاره و کشته شدن میلیون ها نفر از بومیان این سرزمین ها تمام شد.