تحقیق مقاله آسیب های ورزشی , پیشگیری و درمان

تعداد صفحات: 17 فرمت فایل: word کد فایل: 12385
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: تربیت بدنی
قیمت قدیم:۸,۵۰۰ تومان
قیمت: ۶,۰۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله آسیب های ورزشی , پیشگیری و درمان

    خوشبختانه اغلب  صدمات و  آسیب های ورزشی بطور موثر درمان می شوند و اغلب افرادی که دچار صدمه دیدگی می شوند به نحو رضایتبخشی دوباره به ورزش باز می گردند. از سویی بسیاری از آسیب های ورزشی و عوارض ناشی از آن را می توان پیشگیری نمود.

    بطور کلی صدمات ورزشی یا بصورت حاد ایجاد می شوند و یا مزمن هستند.

     

    آسیب های ورزشی حاد

    مثل پیچ خوردگی ها,دررفتگی ها,کبودی ها,خراشیدگی ها, کشیدگی عضلات و رباطها و شکستگی ها معمولاً در خلال فعالیت رخ می دهند.شایعترین آسیب و صدمه ورزشی حاد را کبودی ها و خراشیدگی ها تشکیل می دهند.آسیب های مچ پا را شایع ترین آسیب های ورزشی اسکلتی عضلانی محسوب می کنند و شایع ترین آسیب مچ پا هم پیچ خوردگی مچ پا می باشد.

     

    علائم و نشانه های آسیب های ورزشی حاد عبارتند از:

    1- درد شدید و ناگهانی

    2- تورم

    3- عدم توانایی در تحمل وزن بدن روی اندام تحتانی

    4- حساسیت در لمس ناحیه

    5- عدم توانایی در حرکت مفصل در تمام دامنه حرکتی آن

    6- ضعف شدید اندام

    7- در رفتگی یا شکستگی قابل مشاهده

     

     

    آسیب های ورزشی مزمن

    معمولاً‌ ناشی از فعالیت بیش از حد و اعمال نیرو بر روی یک بخش خاص از بدن در هنگام ورزش رخ می دهد.

     

    علایم و  نشانه های آسیب های ورزشی مزمن عبارتند از :

    1- دردی که با انجام حرکات ورزشی تشدید و با استراحت بهبود می یابد.

    2- درد از نوع گنگ و مبهم است.

    3- تورم

     

    انواع شایع آسیبهای ورزشی

    1- کشیدگی و پارگی های عضلات و رباطها

    Sprain به کشیدگی رباطها ( که استخوانها را به هم ارتباط می دهند ) اطلاق می گردد. علل ایجاد کشیدگی رباطها عمدتاً‌ ضربات هستند که سبب جابجایی استخوانها از هم در محل مفصل و کشیدگی رباط یا پارگی آنها می شوند. این کشیدگی ها 3 درجه دارند که درجه 1 آن کشیدگی خفیف و درجه 3 آن پارگی کامل رباط است. نواحی از بدن که بیشتر در معرض این آسیب قرار دارند عبارتند از مچ پا, زانو و مچ دست است. علائم ایجاد sprain شامل درجات مختلفی از حساسیت در لمس محل, درد, التهاب , تورم و عدم توانایی در حرکت عضو یا مفصل و یا شلی مفصل و ناپایداری آن است.

    Strain به آسیب و کشیدگی واحد عضله – تاندون گفته می شود که اغلب در اثر مقاومت در برابر فشارهای کششی در اثر انقباض شدید عضلانی در ورزش های غیر تماسی ایجاد می گردد. کشش بیش از حد سبب پارگی جزئی در واحد عضله – تاندون میشود . علائم و نشانه های آن شامل درد, اسپاسم عضله و فقدان قدرت عضله, در درجات شدید پارگی عضله.

     

     

     

    2- آسیب های زانو

    بخاطر ساختمان پیچیده و متراکم و نیز تحمل وزن بدن مفصل زانو شایعترین مفصلی است که دچار آسیب و صدمه ورزشی می شود. هر ساله حدود 55 میلیون نفر در آمریکا بخاطر مشکلات زانو معاینه می شوند.

    آسیب های زانو می تواند خفیف یا شدید باشد از آسیب های خفیف می توان به زانوی دوندگان ( درد و حساسیت در لمس جلوی و پائین زانو ) و التهاب تاندون ها و رباط های زانو نام برد.

    آسیب های شدید زانو شامل آسیب های استخوانی و غضروفی ( غضروف مفصلی و مینسک ها ) و آسیب های شدید و پارگی های رباطهای زانو ( رباط های صلیبی قدامی و خلفی و رباط های جانبی خارجی و جانبی داخلی ) می باشد.

    آسیب دیدگی و صدمات زانو عمدتاً ناشی از چرخش زانو است اما می تواند بواسطه اصابت ضربات, افتادن روی پاها از ارتفاع , پریدن نادرست و دویدن های طولانی  و گرم کردن نامناسب روی  دهد.

     

    3- درد ساق ناشی از ورزش ( shin splint )

    به درد در ساق در هنگام ورزش اطلاق می گردد. درد معمولاً‌ در جلوی قسمت تحتانی ساق پا و نزدیک مچ و یا در سمت داخلی ساق رخ می دهد. این عارضه در دوندگان مشاهده میشود ومعمولا ناشی از شکستکی های استرسی یا خونرسانی ناکافی است.

     

    ریسک فاکتورهای این عارضه عبارتند از :

    - تمرین بیش از حد

    - روش دویدن نادرست

    - تمرین های کششی نادرست

    - گرم کردن ناکافی

    - دویدن یا پریدن بر روی سطح سخت

    - کفش نا مناسب ورزشی

    4- آسیب های تاندون آشیل

    آشیل تاندون عضله سه سر ساقی است و در پشت مچ پا قرار دارد و مچ پا را به عقب می کشد و بطور شایعی دچار آسیب های ورزشی می شود. طی روند پیری و نیز طی تمرین بیش از اندازه در ورزش این تاندون می تواند دچار التهاب شود. این امر تاندون را مستعد آسیب و پارگی در اثر اصابت ضربه می کند, از سویی بعلت درد ناشی از التهاب فرد از آن پا کمتر استفاده نموده و دچار تحلیل عضلانی و استعداد به صدمات ورزشی دیگر از ناحیه پا می شود.

    عمدتاً آسیب های ورزشی تاندون آشیل در افراد میانسال و مسنی که بصورت گاهگاه ورزش می کنند رخ می دهد. اغلب در اثر افزایش ناگهانی شتاب حرکت دویدن و نیز در هنگام حرکات پرشی فرد دچار آسیب می گردد.

     

    5- شکستگی ها :

    در ورزش دو نوع شکستگی داریم :

    a- شکستگی حاد

    b- شکستگی مزمن ( stress fracture )

     

    شکستگی حاد :

    ناشی از اعمال ضربه مستقیم به استخوان است. می تواند از نوع ساده ( شکستگی ساده استخوان با کمترین آسیب به بافت نرم اطراف ) و یا ترکیبی ( بیرون زدگی استخوان شکسته از سطح پوست ) باشد. اغلب شکستگی های حاد اورژانس بحساب می آیند و باید به سرعت درمان شوند بخصوص نوع ترکیبی که در معرض عفونت زخم قرار دارد.

     

    شکستگی مزمن ( stress fracture ) :

    عمدتاً‌ در پا و ساق و بخصوص در ورزش هایی که تماس تکرار شونده با سطح زمین وجود دارد دیده می شود در ژیمناستیک, ورزشهای رزمی, دو میدانی شایعتر است. اصولاً در این نوع شکستگی واضح استخوانی نمی بینیم بلکه شکستگی ها ریز و کوچک بوده و خود را با درد استخوان در هنگام اعمال نیرو روی استخوان نشان می دهد. البته گاهی هم تورم و حساسیت در لمس محل داریم.

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله آسیب های ورزشی , پیشگیری و درمان

    فهرست:

    ندارد
     

    منبع:

    ندارد

تحقیق در مورد تحقیق مقاله آسیب های ورزشی , پیشگیری و درمان, مقاله در مورد تحقیق مقاله آسیب های ورزشی , پیشگیری و درمان, تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله آسیب های ورزشی , پیشگیری و درمان, مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله آسیب های ورزشی , پیشگیری و درمان, تحقیق درباره تحقیق مقاله آسیب های ورزشی , پیشگیری و درمان, مقاله درباره تحقیق مقاله آسیب های ورزشی , پیشگیری و درمان, تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله آسیب های ورزشی , پیشگیری و درمان, مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله آسیب های ورزشی , پیشگیری و درمان ، موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله آسیب های ورزشی , پیشگیری و درمان
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت