تحقیق مقاله جایگاه ورزش در ایران باستان

تعداد صفحات: 11 فرمت فایل: word کد فایل: 12418
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: تربیت بدنی
قیمت قدیم:۸,۵۰۰ تومان
قیمت: ۶,۰۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله جایگاه ورزش در ایران باستان

    دکتر گریشمن ، باستان شناس فرانسوی در باره ورود آریایها هزار سال قبل از میلاد می گوید : این سواران ایرانی با زن، بچه و گله وارد شدند و مزیت تقسیم ناحیه را بمالک کوچک متعدد بدست آوردند و بیشتر آنان همره گروه سواران خود وارد خدمت امرای محلی گردیدند.

    آریایها یکی از شعب مردمان هند و اروپایی بودند که شعبه اولی آنها بحساب می آمدند . برخی از باستان شناسان معتقد هستند که ساکنین اولیه آریانها یا آریاییها در قسمت شرقی وجنوب شرقی دریای خزر بوده و برخی دیگر آنها را به مردمان قفقازیه که به قسمت های جنوبی خزر آمده اند  نسبت می دهند.

          اینان مردانی بودند که از راه شمشیر و بعنوان سرباز مزدور زندگی می کردند ایشان سربازانی را تشکیل می دادند که می بایست یک روز جانشین امرائی بشوند که خود در خدمت ایشان بودند.

         تاریخ مهاجرت آنها نیز بدرستی روشن نیست ولی بین دوهزار سال تا پانصد سال قبل هز میلاد این قوم به سرزمین ایران آمده و افراد بومی و محلی را به جنوب برده اند.

        بنابراین آریانها مردمانی قوی، سحلشور و صحرا گرد بوده و کار عمده شان پرورش حیوانات اهلی و شکار و سواری و تیراندازی بوده است .

     

        ورزش و تقویت قوای بدنی و مهارت در جنگ و سواری و تیر اندازی و راهپیمائی از اصول متداول این مردم بوده است قومی که دائما در حال کوچیدن و منازعه با بومی های محلی بوده و بقهر و غلبه _زمینها و کشتزار ها را تصاحب می کرده قطعا باید چالاک و سلحشور و بردبار و قوی اندام باشند.

         این مردم بتدریج شهر نشین شده و ده و شهر و قصبه بوجود آورده اند  از وقتیکه آریانها شهر نشین شدند همیشه مورد هجوم شعبه دیگر آریائیها _ سکاها واقع شدند.

        قبل از تشکیل دولت ماد ، آریانها بشکل ملوک الطوایفی می زیسته و رئیس هر خانواده با قدرت کامل خانواده را اداره می کرد ، در مواقع جنگ یکی از روسای این خانواده فرماندهی لشکر را به عهده می گرفتند که بعدا مقام سلطنت از همین اختیارات به وجود آمد. در آن زمان هیچیک از امراء  و سلاطین قدرت رئیس خانواده را تهدید نمی کردند.

        از قرن نهم قبل از میلاد سه تیره بزرگ آریائی در سرزمین ایران به حکومت رسیدند ، در مشرق باختری ها، در مغرب مادها و در جنوب پارسها.

      آنچه از اخلاق و آداب این زمان روشن است حالت آمادگی  قوم آریائی برای حرکت و جنگ و دفاع بوده و در این عصر کشت غلات کاملا مرسوم شده و در دهات و قصبات مزارع رونق بیشتری یافتند.

     

        تربیت حیوانات اهلی را عملی ساخته و اسب و سگ از نظر فوایدی که در جنگ و سفر و حضر و نگهبانی رمه و گله داشتند بیشتر اهمیت دادند.

    اهمیت ورزش

    زورمندی جوانان از راه مسابقات کشتی و اسب سواری و تیر اندازی و پرتاب سنگ وانداختن و دویدن و _ارابه رانی با تمرینات و تشویقات روسای خانواده به وجود آمده است.

    آریانها قبل از ظهور زرتشت مثل سایر اقوام جهان عوامل طبیعت را پرستش می کردند ولی احترام به پهلوانان نیز تا سر حد پرستش در افسانه ها ذکر شده است.

      مورخین تاریخ قدیم ایران را که  در شاهنامه فردوسی به پیشدادیان  و کیان و غیره تقسیم شده است با سلسله های قبل از ماد و پارس و هخامنشیان تطبیق می کنند.

     پیداست که حماسه های ملی و افسانه های باستانی و داستانهای جنگ ایران و توران و پهلوانان نامی ایران رستم و سایر پهلوانها  و داستانهای جنگ و رزم آنان و ستیزه با دیوان و غلبه بر عوامل طبیعت و کشتی های مختلف رستم با پهلوانان دیگر ، این حقیقت را مسلم می دارد که ایرانی ها از همان وقت به ورزشهای مورد علاقه و احتیاج خود تا چه اندازه دلبستگی داشته و مهر ورزیده اند.

     

        مهمترین رشته های ورزشی ان عصر کشتی و زور آوری ، اسب سواری ، کوه نورد ی ، تیر اندازی _با کمان ، سنگ اندازی  با دست ، دویدن و پریدن از موانع و پرتاب نیزه وزوبین بوده است.

    دوران دولت ماد

    در این عهد پرورش اسب و استفاده از آن مورد توجه کامل بوده چنانچه وقتی امرای محلی ماد با هدایا به دربار پادشه آشور رفتند بهترین تحفه آنان اسبهای مادی و لاجورد بوده است.

        هووخشتر پادشاه ماد قشونی ترتیب داد که پیاده نظام آن مسلح به تیر و کمان و شمشیر بود، سواره نظام تیر اندازان ماهری بودند که از کودکی با اسب سواری ، تیراندازی وقیقاج زدن عادت کرده بودند.

    مادها به تربیت جوانان و تمرینات ورزشی وفنون رزمی اهمیت می دادند اسبهای عالی ، سوارکاران ممتاز ، تیراندازان ماهر ، ارابه رانان بی باک و شکارچیان ورزیده وکشتی گیران دلیر همگی بر پایه اهمیت تربیت بدنی جوانان و تقویت قوای جسمی آنان بوده است.

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله جایگاه ورزش در ایران باستان

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

تحقیق در مورد تحقیق مقاله جایگاه ورزش در ایران باستان, مقاله در مورد تحقیق مقاله جایگاه ورزش در ایران باستان, تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله جایگاه ورزش در ایران باستان, مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله جایگاه ورزش در ایران باستان, تحقیق درباره تحقیق مقاله جایگاه ورزش در ایران باستان, مقاله درباره تحقیق مقاله جایگاه ورزش در ایران باستان, تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله جایگاه ورزش در ایران باستان, مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله جایگاه ورزش در ایران باستان ، موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله جایگاه ورزش در ایران باستان
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت