دریچه تنظیم هوای کولر عمدتا به دو قسمت دریچه و دمپر تقسیم می شود که در این بخش به عملکرد و اجزا تشکیل دهنده هر کدام اشاره می کنیم:
اجزای تشکیل دهنده دریچه:
1- قاب دریچه (ورق روغنی به ضخامت 0/6)
2- پرک (ورق حلب به ضخامت 0/24)
3- میخ پرچ دوپله (به عموان محور پرک)
1- قاب گیری :
بطور کلی بعد از برشکاری اجزا قاب به اندازه مورد نظر ابتدا:
الف) گوشه زده
ب) ایجاد سوراخ جهت قارگیری میخ پرچ دو پله بر روی قاب بعنوان محور پرک
ج) عمل خم کاری
د) پرچ کردن میخ پرچ بر روی سوراخها
1- دریچه کولر
الف: مشخصات
دریچه تنظیم هوا شامل دو تیپ سقفی و دیواری می باشد که ساخته شده با ورق 60% روغنی جهت قاب دریچه و دمپر های آن و حلب 24% جهت پره های آن که بوسیله میخ پرچهای متعددی به همدیگر متصل شده و شکل کامل دریچه را تشکیل می دهد که پس از ساخت آنرا رنگ آمیزی می کنند و رنگ آن با نظر مشتریان قابل تغییر است.
ب: مختصات
شامل هدایت و تنظیم/ هوائی که از طریق کولر وارد کانال شده و توسط دریچه به چهار طرف تنظیم و هوای خنک را به تمام نقاط ساختمان منتقل می کند و در فصل زمستان برای خارج نشدن هوای گرم ساختمان دمپرهای پشت دریچه بوسیله پیچ روی آن بسته می شود.پ
2- معرفی دستگاه دولبه زنی
الف:مشخصات
دستگاه از فولاد اتومات آبکاری شده که دور غلطک آن 25 دور در دقیقه که گریبکس آن 1 تیپ 86 و موتور بی ام 1.5 اسب و تک فاز و تا ضخامت ورق 70 درصد را دو لبه می کند و 235 کیلو وزن آن می باشد.
ب: مختصات
دولبه زنی / یک لبه زنی / دو رو کردن ورق
کولر گازی
دید کلی
کولر گازی در صنعت تهویه و تبرید از جایگاه خاصی برخوردار است زیرا به سرعت از گرمای محیط میکاهد. برخلاف کولرهای آبی ، رطوبت را افزایش نمی دهد. ازاین جهت برای محیط های شرجی بسیار مناسب است. کولرهای گازی معمولا در دو مدل ساخته می شوند:
کولرهای یک تکه یا پنجرهای
کولرهای دو تکه (اسپلیت)
کولرهای یک تکه دیواری ، یا پشت پنجرهای ، خیلی متداول و مورد توجه میباشند و به آسانی در داخل قاب پنجره نصب میشود.
ساختمان کولرهای گازی
کولر گازی نیز همانند بسیاری از لوازم خانگی خصوصا یخچال فریزر از دو قسمت اصلی تشکیل شده است که عبارتند از:
قسمت الکتریکی :
قسمت الکتریکی خود شامل قسمتهایی چون دوشاخه و سیمهای رابط ، کمپرسور ، خازن ، رله بار زیاد (اورلود) رله راه انداز ترموستات ، کلید چند وضعیتی (کلید فن) ، کلید اصلی کولر و کنترل از راه دور (در کولرهای دو تکه) می باشد.
درکولرهای گازی از یک خازن و در بعضی از کولرها از دو خازن به منظور ایجاد گشتاور راه اندازی کمپرسور استفاده می شود. شکل متداول بکارگیری خازن ، به این صورت است که یک خازن برای راه اندازی موتورفن (پروانه) و یک خازن برای راه اندازی کمپرسور مورد استفاده قرار میگیرد ظرفیت این خازنها در کولرهای مختلف متفاوت است.
قسمت مکانیکی :
اجزای مکانیکی کولر گازی با اندکی تفاوت ، درست مثل قطعات مکانیکی یخچال میباشد از آن جمله میتوان به قطعاتی مانند کمپرسور کندانسور (رادیاتور) ، اواپراتور ، فیلتر (درایر) ، پروانه اواپراتور ، لوله مویین (کاپیلاری) ، سینی زیر کولر ، خروجی هوا و فیلتر خروجی هوا اشاره کرد.
در کمپرسور کولرهای گازی دو مکانیسم بکار گرفته شده است. نوعی از این کمپرسورها از پیستون و میل لنگ طراحی نمودهاند. اما نوع دیگری از کمپرسورها فاقد میل لنگ و پیستون بوده و روتور در حال چرخش (به واسطه فرم خاص) گاز را از مسیر ورودی مکیده و آن را وارد لوله رفت میسازد این نوع کمپرسورها را کمپرسورهای دورانی مینامند. در کولرهای گازی از دو پروانه استفاده میشود که عموما بر روی یک محور اصلی سوار شدهاند. یکی از پروانهها هوا را از مجرای ورودی مکیده و با وزش آن کندانسور ، گرما به محیط خارجی منزل یا محل کار میراند، پروانه دوم که به قسمت جلوی موتور فن متصل است هوا را از مجرای ورودی مکیده و با وزش آن به اواپراتور ، سرما را به محیط وارد میسازد.
در کولر های دو تکه ، کمپرسور و کندانسور در واحدی به نام یونیت خارجی تعبیه شدهاند. این واحد در خارج از ساختمان نصب میشود. واحد تبخیر یا اواپراتور و شیر انبساط نیز در یک واحد بنام یونیت داخلی تعبیه شدهاند. کولرهای دو تکه عموما دارای دستگاه کنترل از راه دور میباشند. هوا در جهت ورود به محیط منزل یا محل کار از دریچه مخصوصی که به خروجی هوا معروف است می گذرد. به منظور جلوگیری از ورود گرد و غبار و موارد مشابه به داخل محیط منزل یا محل کار ، پشت خروجی هوا ، فیلتر سیمی یا اسفنجی تعبیه می شود.
گاهی ممکن است بر اثر عدم تنظیم ترموستات و یا ازدیاد گاز شارژ شده اواپراتور و یا قسمتی از لوله برگشتی برفک یا یخها ذوب شوند و در نتیجه آب از جدارهای کولر سر ریز کند. برای پیشگیری از این مشکل ترتیبی اتخاذ شده است که در صورت بروز حالت فوق ، آب به خارج از کولر هدایت شود. این وظیفه بر عهده سینی زیر کولر است. در گوشهای از سینی ، لوله مخصوصی تعبیه شده که این آبها از آن خارج میشود. برای جلوگیری از ریزش آب ، عموما به لوله مذکور شیلنگی متصل میشود و با قرار دادن آن بر روی سطح زمین از پراکنده شدن ذرات آب در محیط جلوگیری میشود.
نحو ه سرما سازی در کولر گازی
چگونگی ایجاد سرما در بسیاری از وسایل سرما ساز مانند کولر ، یخچال ، آب سرد کن و ... مشابه است ، در کولر گازی ، همانند یخچال ، از تبدیل گاز به مایع بوسیله افزایش فشار و در نتیجه تولید سرما که در اثر تبدیل مایع به گاز ایجاد میشود. برای رسیدن به هدف مورد نظر (خنک نمودن محیط) استفاده میکنند. تنها تفاوت را میتوان در خنک کردن کندانسور (رادیاتور) دانست که در کولر گازی بوسیله هوای دمیده شده بر روی آن گرمای لازم گرفته میشود. در حالی که در یخچال برای داشتن هوای خنک از دمیدن هوا بر روی اواپراتور استفاده میگردد.
اقتصاد کولرگازی
سادهسازی معادلات و ابتذال مناسبات، فهم روندها را ساده و توصیف آنها را سهل میسازد. یک فرآیند وقتی از اصالت علمی خود دور شده و قالبی عوامپسند به خود میگیرد به همان اندازه عامهفهم میشود. پیچیدگیها آسان میشوند و پیشنیازهای معرفتی زائد.
نمادها در چنین وضعیتی در نقش میانبر به کمک میآیند و توضیح یک پدیده را تا یک کلمه فشرده میکنند.
نشانههایی چون «پروین» برای یادآوری تمام اجزای فوتبال ایرانی و «فردین» برای تشریح ویژگیهای فیلم فارسی کفایت میکند. چه این پدیدههادر نهایت سادگی از دشواریهای موجود جهان مدرن فاصله گرفته و به فرمی «بومی» شده بینهایت آسان و قابل فهم شدهاند.
وقتی تودهزدگی، مدیریت فوتبال و سینما را بینیاز از معرفت و دانش می کند ، طبعاً توصیف پدیده هم در تناسب با خود واقعه پیشپا افتاده و راحت خواهد بود. چنین است که یک واژه تصویری تمامقد از همه آنچه ما از این صنایع فرهنگی میشناسیم ارائه میدهد. اقتصاد هم از این قاعده مستثنی نیست. به نسبت دور شدن سیاستگزاران از یافتههای علمی و تجربی و تعمیق فاصله سیاستها با اصول علمی، سیاستگزاری اقتصادی آسانتر شده و دامنه افرادی که صلاحیت نقد و تاثیر بر سیاستها را پیدا میکنند گستردهتر خواهد شد. نیاز مسلح بودن به ابزار تحلیل اقتصادی از بین میرود و نشانههای دمدستی توان توضیح فرآیندهای اقتصادی را پیدا میکنند. هنگامی که خطا بودن بیناتی چون تخصیص مسرفانه و ناعادلانه 35 میلیارد دلار به عنوان یارانه حاملهای انرژی به دلایلی عوامانگیز از سوی سیاستگزاران فهمیده نشده و برای آن چاره نمیشود، میتوان با همان مبانی عامهفهم به تفسیر پدیده پرداخت. برای توضیح استدلال پیشافتاده و شعارزده به برهان پیچیده نیازی نیست و میتوان با دستاویز قرار دادن نامها و نمادها نقد را ساده کرد.
«کولر گازی» از جمله این نمادها است. همه جوانب سیاستهای اقتصادی جاری کشور در راز ازدیاد کاربری این محصول مستتر است.