تحقیق مقاله شیشه سکوریت Securit

تعداد صفحات: 63 فرمت فایل: word کد فایل: 5343
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: مهندسی صنایع
قیمت قدیم:۲۳,۵۰۰ تومان
قیمت: ۱۸,۰۰۰ تومان
دانلود مقاله
کلمات کلیدی: Securit - شیشه سکوریت
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله شیشه سکوریت Securit

    شیشه سکوریت

    پیشگفتار :

    صنعتِ شیشه با قدمتی 4000 ساله امروزه به کمکِ تکنولوژیِ پیشرفته نقش و کاربردِ بسیاری یافته است. تنها واسطه ای که واقعیت را آن گونه که هست می نمایاند شیشه است؛ همین ویژگی است که شیشه را از زمان هایِ دور کارا نموده است. اما زمان گذشت و انسان رنگ و طرح و نقش را نیز با شیشه درآمیخت و از این راه محیطِ خود را به کمک شیشه زیباتر ساخت.

    تنها محدودیتی که در گذشته برای کاربردِ وسیعِ شیشه وجود داشت شکنندگیِ آن بود؛ ویژگی ای که شیشه را نه فقط میرا که خطرناک هم می ساخت. اما امروزه به کمکِ تکنولوژیِ مدرن دیگر شیشه ها نمی شکنند! شیشه سکوریت که طیِ فرایندی دقیق بر روی شیشه های خام حاصل می شود حتی اگر هم در شرایطِ بسیار خاص و ویژه بشکند به قطعاتِ بسیار ریزی تبدیل می شود که به هیچ وجه برنده و خطرناک نیستند.

    بدین ترتیب ماندگاری و ایمنی نیز به واقع نمایی و زیباییِ شیشه افزوده شد و این ویژگی ها، در کنارِ دوام و صرفه یِِ فوق العاده شیشه نسبت به موادی چون آهن و چوب، کاربردِ آن را بیش از پیش گسترش داد.

    امروزه شیشه های سکوریت به عنوانِ درهای ورودیِ شیشه ای، پنجره ها و نورگیرها در چهارچوب هایِ فلزی و چوبی و نیز برای پوششِ نمای ساختمان ها و پنجره های سکوریت کاربردِ وسیعی دارند. این شیشه ها همچنین به علتِ مقاومتِ بسیارشان در برابرِ گرما و سرما در وسایل خانگی (نظیرِ بخاری و اجاق گاز) و خودروها نیز استفاده می شوند.
    شایانِ ذکر است که صنایعِ شیشه دربیران با بهره گیری از تجربه ای 30 ساله و امکاناتِ مدرن قادر است تمامیِ شیشه هایِ خام را با هر رنگ و جنس و قطر و ابعاد و متراژی، بدونِ آن که تغییری ظاهری در آن ها بوجود آید، به شیشه های سکوریت بدل کند.

     

    تاریخچه :

    شیشه گری یکی از قدیمی ترین حرفه هایی است که بشر بدان اشتغال داشته است . مصری ها سازنده اولین اشیای شیشه ای بوده اند که ظروف به دست آمده از حفاری مصر قدمت 5 هزار ساله دارد . رومیان نیز از فن شیشه گری مهارت داشته اند . در این صنعت از سایرین پیشرفته تر بودند . رونق شیشه سازی در نخستین ادوار تاریخ اسلامی صورت گرفته است ، زیرا هنری بود که در مساجد و زیارتگاه ها و تزیینات مذهبی جلوه خاصی داشته و مورد استفاده قرار می گرفت . در ایران نیز ساختن شیشه قدمت چند هزار ساله دارد . نخستین واحد ماشینی تولید شیشه ساختمانی در ایران در سال 1340 شروع به کار کرد .

     

     

    تعریف شیشه سکوریت :

    در این حالت ، شیشه مجددا تا حدود 700 درجه سانتی‌گراد حرارت داده و بعد بطور ناگهانی و تحت شرایط خاص و کنترل شده‌ای سرد می‌شود. این عمل باعث افزایش مقاومت شیشه (حدود 3 الی 5 برابر) در مقابل ضربه و نیز شوکهای حرارتی می‌گردد. این شیشه‌ها در صورت شکستن ، به ذرات ریز و مکعب شکل تقسیم می‌شوند که آسیب رسان نیستند. از این نوع شیشه در ویترین فروشگاهها ، درهای شیشه‌ای و پنجره‌های جانبی اتومبیلها استفاده می‌گردد

     

    معرفی :

    دو شیشه که میتواند متفاوت باشد ، پروفیل آلومینیومی ، گاز پرکننده ، چسب های اولیه و ثانویه و رطوبت گیر اجزاء یک شیشه سکوریت هستند. با انتخاب صحیح نوع شیشه برای جداره ها ، نوع گاز پرکننده میتوان از ویژگیهای انواع شیشه ها بطور همزمان استفاده کرد.

    1 -  هریک از جداره های شیشه در شیشه سکوریت می تواند معمولی ، سکوریت ، نیمه سکوریت ، پوشش دار ، لمینت و یا اسپندرال و با ضخامت های متفاوت باشد.


    2 -  سکوریت شیشه توسط یک پروفیل آلومینیومی حاوی مواد رطوبت گیر از همدیگر جدا می شوند. این مجموعه به وسیله دو نوع چسب مخصوص به یکدیگر متصل شده و آب بندی می شود.
    3 -  چسب اولیه
    4 -  چسب ثانویه

     

    موارد کاربرد:

     پنجره ها

     نمای ساختمان (Curtain Wall)

     انواع ویترین فروشگاهها

     سقفهای شیشه ای

     

    ویژگیهای شیشه سکوریت:

     به علت وجود لایه هوا یا گاز و با استفاده از شیشه Low-E و یا پوشش دار هر سه روش انتقال حرارت یعنی رسانش ، جابجائی و تابش در شیشه های سکوریت قابل کنترل است. بدین ترتیب میتوان میزان مصرف انرژی جهت سرد کردن یا گرم کردن فضای داخل را کاهش داد.

     در صورت استفاده از شیشه های پوشش دار و یا لمینیت میزان ورود نور و اشعه UV کاملاً قابل کنترل است.

    میزان ایزولاسیون صوتی در شیشه های سکوریت به علت وجود گاز مناسب قابل کنترل است. برای کسب نتیجه بهتر میتوان از شیشه لمینیت در هر یک از جداره های شیشه استفاده نمود. در صورت استفاده از شیشه سکوریت و یا لمینیت در جداره ها ، این شیشه مقاومت خوبی در برابر سرقت و زلزله از خود نشان میدهد.

    علت وجود گاز بین دو لایه شیشه دمای سطح داخلی شیشه با دمای اتاق یکسان می­ماند بنابراین شیشه در زمستان عرق نمیکند.

    معرفی سکوریت :

    شیشه­های سکوریت با اعمال فرآیند حرارتی بر شیشه­های معمولی تولید می­شوند. شیشه های سکوریت مقاومت بالائی در برابر ضربه ، فشار و حرارت دارند. شیشه های سکوریت مطابق با استاندارد ASTMC1048 به دوگروه اصلی تقسیم می­شوند:

     شیشه های نشکن یا سکوریت (Fully Tempered)

     شیشه های نیمه نشکن یا نیمه سکوریت (Heat Strenghtened)

    1 -  ابتدا شیشه معمولی را در کوره مخصوص تا 625 درجه سانتیگراد گرم می کنند.

    2 -  سپس شیشه حرارت داده شده قسمت فرآیند کنترل شده ای سرد می شود.

    موارد کاربرد:

     انواع پنجره

     دربهای ورودی ثابت و متحرک

     درب پاسیو

     پارتیشن

     ویترین و پیشخوان فروشگاهها

     نرده های شیشه ای

    سایر ویژگیهای شیشه سکوریت:

    مقاومت شیشه سکوریت در اثر حرارت افزایش یافته است از این رو شیشه سکوریت در برابر ضربه و بارهای مکانیکی و استرسهای حرارتی در مقایسه با شیشه معمولی با همان ضخامت و مشخصات 4 تا 5 برابر قوی تر است اما این مشخصه د رشیشه نیمه سکوریت به 2 برابر کاهش می­یابد.

    شیشه سکوریت در هنگام شکست به قطعات ریز و غیربرنده ای خرد میشود.

    الگوی شکست شیشه نیمه سکوریت مانند شیشه معمولی است.

     

    ترکیبات سازنده شیشه :

    اجزای اصلی تشکیل دهنده شیشه :

    با نگاه به جدول عناصر ، کمتر عنصری را می توان یافت که از آن شیشه به دست نیاید ولی سه ماده کربنات دو سود ، سنگ آهک و سیلیس مواد اصلی تشکیل دهنده شیشه می باشند . مواد شیشه ساز مورد تایید موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران عبارتند از سیلیس ، دی اکسید بور ، پنتا اکسید فسفر که از هر یک به تنهایی می توان شیشه تهیه کرد .

     

    گداز آورها :

    کربنات سدیم ، کربنات پتاسیم و خرده شیشه ، سیلیکات سدیم و سلیس با گدارآورها می باشند در آب حل می شوند و از شفافیت شیشه به تدریج کم می کنند به همین علت است که اغلب شیشه های مصرف شده در گلخانه پس از چند سال کدر می شوند و نور از آن ها به خوبی عبور نمی کند .

     

    تثبیت کننده ها :

    برای آن که مقاومت شیشه را در مقابل آب وهوا ثابت کنیم باید اکسیدهای دوظرفیتی باریم ، سرب ، کلسیم ، منیزیم و روی به مخلوط اضافه کنیم که به این عناصر ثابت کننده می گویند .

     

    تصفیه کننده ها :

    تصفیه کننده ها موجب کاستن حباب هوای که وجود در شیشه می شوند و بر دو نوع اند :

    1 ) فیزیکی : سولفات سدیم ، کلرات سدیم با ایجاد حباب های بزرگ ، حباب های کوچک را جذب و از شیشه مذاب خارج می کنند .

    2 ) شیمیایی : املاح آرسنیک و آنتیموان ترکیباتی ایجاد می کنند که حباب های کوچک داخل شیشه را از بین می برند .

    تا اینجا به مواردی اشاره کردیم که عدم وجودشان در مواد اولیه باعث از بین رفتن مرغوبیت کالا می شد . حال چند ماده دیگر که به نوعی در تولید شیشه سهیم هستند ، اشاره می کنیم .

     

    افزونی ها :

    1 ) استفاده از بوراکس به جای اکسید و کربنات سدیم ( گدارآور ) که در اثر حرارت به سدیم اکسید و بورم اکسید تجزیه می شود و در واقع به جای هر دو ماده عمل می کند .

    2 ) استفاده از نیترات سدیم برای از بین بردن رنگ سبز شیشه ( ناشی از اکسید آهن که همراه مواد دیگر وارد کوره می شود . )

    3 ) استفاده از اکسید منگنز که باعث مقاومت بیشتر در مقابل عوامل جوی و شفاف تر شدن شیشه می شود .

    4 ) استفاده از اکسید سرب به جای کلسیم اکسید برای ساختن شیشه های مرغوب بلور که باعث درخشندگی شیشه می شوند .

    5 ) برای ساختن بلور مرغوب از اکسید نقره استفاده می کنند .

    6 ) استفاده از فلدسپار که باعث مقاومت بهتر در مقابل مواد شیمیایی می شود .

    7 ) برای این که شیشه در برابر اسید فلوئوریدریک هم مقاوم باشد ، ترکیباتی از فسفات به آن می افزایند .

    8 ) استفاده از خرده شیشه که به ذوب مواد سرعت بیشتری می دهد .

    9 ) استفاده از اکسید فلزات برای تهیه شیشه های رنگی .

    10 ) اکسید سزیم برای جذب پرتوفروسرخ و اکسیدبر ، برای ازدیاد مقاومت حرارتی مورد استفاده قرار می گیرند

    دو نمونه از عناصر تشکیل دهنده که عمومیت بیشتری دارند در زیر ذکر می کنیم .

    ترکیبات (1) : اکسید سیلیسیم حدود 74 تا 80 درصد و بقیه شامل پر اکسید سدیم تا 15 درصد و اکسید کلسیم 7 تا 12 درصد اکسید منیزیم 2 تا 4 درصد و 2 درصد هم عناصر دیگر چون آهن(ш) اکسید ، آلومینیوم اکسید ، منیزیم اکسید ، تیتانیم فسفید ، سیلیسیم تری اکیسد .

    ترکیبات (2) : اکسید سیلیسیم در حدود 73 درصد ، اکسید سدیم 15 درصد ، اکسید کلسیم 55/5 درصد ، اکسید منیزیم 6/3 درصد ، اکسید آلومینیوم 5/1 درصد ، اکسید بور و اکسید پتاسیم هر کدام 4/0 درصد ، اکسید آهن و اکسید سیلیسیم 6 ظرفیتی هریک 3/0 درصد .

    علاوه بر موارد بالا همیشه مقداری خرده شیشه نیز با این مواد وارد کوره می گردد

    شیشه های سکوریت نمی شکنند!

    نه با فشارِ سطحی!

    نه با ضربه های سطحی!

    فقط ضربه هایِ کناری ممکن است باعثِ شکستنِ شیشه های سکوریت شوند.
    حتی در این شرایط نیز قطعاتِ شکسته شیشه سکوریت بسیار کوچک بوده و به هیچ وجه برنده و خطرناک نیستند.

    دست و قلمِ هنرمندانِ طراح و معمارانِ داخلی در صنایع شیشه دربیران با رنگ و طرح و نقش و با درآمیختنِ صنعت و هنر شیشه های سکوریت را می آرایند و زیبائی را در فضای شما ماندگار می کنند. طرح و نقشی هر چند کوچک و ساده بر رویِ شیشه سکوریت می تواند محیطِ زندگی و کارِ شما را مملو از زیبایی کند؛ نقش هایی خیال انگیز که همچون تابلویِ نقاشی محیط شما را با رنگ ها و نقش هایِ متنوع می آرایند و در ضمن آن را محفوظ و استتار می کنند.

    صنایع شیشه با تجربه ای 30 ساله، امروزه هر آن چه را به صنعت و هنرِ شیشه مربوط است در خود جمع کرده است. این موسسه با بهره گیری از کارکنانِ ماهر و روش های کارا و موثر آمادگی عرضه کلیه خدماتِ مرتبط با صنعتِ شیشه را، از مرحله اندازه گیری و ارائه نقشه تا نهایی ترین مرحله تحویل با هر کیفیت و طرح و در هر ابعادی، داراست.

    صنعت شیشه با قدمتی 2000 ساله امروز به کمک تکنولوژی پیشرفته نقش و کاربرد بسیاری پیدا کرده است. تنها واسعله ای که واقعیت را انگونه که هست به ما نشان می دهد شیشه است ، این ویژگی دلیل اصلی وسعت کاربرد شیشه از زمان های دور بوده است . اما زمان های دور بوده است . اما زمان گذشته و انسان رنگ و طرح و نقش را نیز با شیشه در آمیخت و بدینوسیله محیط خود را به کمک شیشه یبا تر کرد .

    تنها محدودیتی که در گذشته برای کاربرد و سیع شیشه وجود داشت شکنندگی آن بود و یژگی ای که شیشه را نه تنها میرا که خطر ناک هم می ساخت.

    اما امروزه به کمک تکنولوژی مدرن دیگر شیشه های خام بدست می آید تحت شرایط خاصی ممکن است بشکند ، حتی در صورتی که شیشه ایمن تحت این شرایط بسیار خاص بشکند به قطعات ریزی تبدیل می شود . که هیچ وجه برنده و خطر ناک نیست .

    بدین ترتیب ماندگاری و ایمنی نیز به واقع نمایی و زیبایی شیشه افزوده شد. این ویژگی ها در کنار دوام و صرفه ی فوق العاده زیاد شیشه ، نسبت به موادی نظیر آهن و چوب ، کاربردان را پیش از پیش گسترش داده است .

    امروز شیشه های ایم به عنوان درهای ورودی شیشه ای ، پنجره ها و نورگیر ها در چهار چوب های فلزی و چوبی و نیز جهت پروژه های نما و سکوریت کابرد وسیعی دارند . همچنین به دلیل مقاومت بسیار زیاد این شیشه ها در برابر حرارت وبرودت در وسایل خانگی ( مثل بخاری ، اجاق گاز و ...) و خودروها مورد استفاده قرار می گیرند.

    تمامی شیشه های خام را با هر رنگ ، جنس ، قطروابعادی بدون آنکه تغییری ظاهری در آن بوجود آید می توان به شیشه های ایمن تبدیل کرد . شیشه های ایمن نمی شکنند . نه با فشار سطحی . نه با ضربه های کناری ممکن است با عث شکستن شیشه های ایمن شوند . حتی در این شرایط نیز قطعات شکسته شیشه ایمن بسیار کوچک بوده و به هیچ وجه برنده و خطر ناک نیستند .

    با بهر گیری از طرح و رنگ بر نقش بر روی شیشه های ایمن می توان زیبایی را ماندگار کرد دستهای هنرمندان طراح با در آمیختن صنعت و هنر می توانند به کمک طراحان معماری داخلی با استفاده از شیشه های ایمن فضایی مناسب و زیبا برای زندگی و کار فراهم کنند . طراح و نقشی هر چند کوچک بر روی شیشه های ایمن می تواند محیط زندگی و کار را مملو از زیبایی کند.

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله شیشه سکوریت Securit

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    منابع و ماخذ :

    1 – ماهنامه معماری ایران                 شماره 14 ، ص36     گردآورنده : دکتر سید محمد علی موسوی – محقق و استاد دانشکده معماری دانشگاه تهران 1385

    2 – ماهنامه ساختمان                       شماره 20 ، ص19               گردآورنده : سید محمد علی حکمت  - دانشگاه تهران 1384

    مرکز اسناد و مدارک و اطلاعات علمی ایران

    Www.Irandoc.ac.ir/persian/article

تحقیق در مورد تحقیق مقاله شیشه سکوریت Securit, مقاله در مورد تحقیق مقاله شیشه سکوریت Securit, تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله شیشه سکوریت Securit, مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله شیشه سکوریت Securit, تحقیق درباره تحقیق مقاله شیشه سکوریت Securit, مقاله درباره تحقیق مقاله شیشه سکوریت Securit, تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله شیشه سکوریت Securit, مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله شیشه سکوریت Securit ، موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله شیشه سکوریت Securit
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت