تحقیق مقاله مولانا ، آموزگار معنا

تعداد صفحات: 11 فرمت فایل: word کد فایل: 7684
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: ادبیات فارسی
قیمت قدیم:۸,۵۰۰ تومان
قیمت: ۶,۰۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله مولانا ، آموزگار معنا

    مقدمه :روی آوری قشرهای گوناگون جویندگان حقیقت در سراسر جهان به آثار مولانا، آدمی را به یاد آن مصرع خود او در نی نامه می اندازد: که جفت بدحالان و خوشحالان1 شده است، بدحالان و خوش حالانی که هر یک از ظن خود یار2 او شده اند و هر یک به گوشه ای از ساحت روان او ورود کرده‎اند. خیل بی شمار مشتاقان، چاپ های متعدد آثار مولانا به زبانهای گوناگون، برگزاری کنگره ها و سمینارها... در جهان این سئوال را پیش می آورد که براستی در بازار نوفروشی3 مولانا چه متاعی عرضه می شود که این همه بر گرد او جمع آمده اند و این خریداران کالای او چه کسانی هستند، چه می خواهند؟...

    بی گمان اینان هر که هستند آنانند که در فرآیند طلب خویش ز هزار خم چشیده اند و همه را بیازموده اند4 و سرانجام به شراب سرکش مولانا رسیده اند چرا که به این نتیجه رسیده اند بی مدد چون اویی، درهم ریختن ارزشها، اعتبارهای جهان و فرو شدن به دریا و در پی گوهر حقیقت کاری آسان نیست.

     معنا، گمشده آنانی، نه چونان همه

    غالب انسانها در اجبار چارچوب ها و قالب های عرفی و معمول زندگی، مجال و فرصت باطنی آن را نمی یابند که لحظه ها را به چراگاه رسالت5 ببرند و روزن وجود را به روی آفتابی که لب درگاه آنهاست بگشایند6... در روند زندگی هر چه این قیدها و بندها محکم تر می شوند رفته رفته اکثر آدمها نمادی از آن گاو در مثنوی می شوند که از دروازه تولد وارد جهان شده و از دروازه مرگ خارج می شوند و از آن همه زیبائیها، هنرها و معرفت‎ها... جز قشر خربره اعتباریات و ظواهر زندگی بیشتر چیزی را ادراک نمی کنند و نمی فهمند7.

    اما در این میانه، کسانی پیدا می شوند که بیقرارند و طالب بیقرار شده اند آن چه که همه را راضی می کند آنان را ارضاء نمی‎کند، چیزی فراتر از آنچه هست می خواهند، تشنگی آنان از جنس دیگری است، بی تاب و آشفته، در وادی حیرت سرگشته اند و به هر جایی که نام و نشانی از آن معشوقه هر جایی است سر می کشند تا شاید آرام گیرند.

    سالها سرگشته گفت و شنود                  هر کجا نام و نشانی از تو بود8

    این تشنگان حقیقت، آرام آرام بوی آن دلبر نهان9 در عرصه جانشان پران می شود و با زبانی گنگ، هر دم به سویی کشیده می‎شوند و مدام از خود می پرسند: چیست که هر دمی چنین می کشدم به سوی او؟10، در کشاکش این جستجو، گاه آشفتگیها به اوج  می رسد و سئوالاتی به جان آنان هجوم می آورد و هر دم از خود می‎پرسند:

     چه کسم من؟ چه کسم من؟ که بسی وسوسه مندم

    گه از آن سوی کشندم، گه از این سوی کشندم

    ز کشاکش چو کمانم، به کف گوش کشانم

    قدر از بام درافتد چو در خانه ببندم

    نفسی آتش سوزان، نفسی سیل گریزان

    ز چه اصلم؟ ز چه فصلم؟ به چه بازار خ رندم؟

      سالکان روزگار ما

    در چنین هیاهوی هول آور درونی و تهاجمات برونی ارزشهای تکنولوژیک و ابزاری که جملگی برآمده از عقل جزیی هستند گرفتار آمده اند، در جان پاره ای از این جویندگان آتشین مزاج حقیقت کسی چون شرر می خندد11 و راه را بر آنانی که ساختارهای معمول زندگی را شکسته و در پی معنا به راه افتاده اند می بندد و مدعی می شود که عشق او را نوع دگر خندیدن12 آموخته و عشق از آسمان آمده است تا اهل تردید و گمان را درهم کوبد13 و آنان را به خود می خواند. او خویشتن را تحصیلکرده مدرسه احمد امی معرفی می کند و بر فضل و هنر که جملگی حجاب آفتاب جانان است می خندد14 و حیران از این که خوب است یا زشت، این است یا آن، و چه نامی دارد، دلبر است یا دل داده بر سر راه تمامی طالبان حقیقت قرار می گیرد می گوید:

     گر زان که نئی طالب، جوینده شوی با ما   

    ور زان که نئی مطرب، گوینده شوی با ما

    گر زان که تو قارونی، در عشق شوی مفلس

    ور زان که خداوندی، هم بنده شوی با ما

    یک شمع از این مجلس صد شمع بگیراند

    گر مرده ای ور زنده، هم زنده شوی با ما

    پاهای تو بگشاید، روشن به تو بنماید

    در ژنده درآ یکدم تا زنده دلان بینی

    اطلس به در اندازی در ژنده شوی با ما

    چون دانه شد افکنده بر رست و درختی شد

    این رمز چو دریابی افکنده شوی با ما

    شمس الحق تبریزی با غنچه دل گوید

    چون باز شود چشمت بیننده شوی با ما

     

    و این گونه است که او تمامی آنانی که فراسوی نیک و بد و دانایی در پی حقیقتند را مجذوب خود می سازد. سالکان راستین در راه سپاری با او در جستجوی معنای زندگی است که در نهایت دلاورانه قفل زندان جهان را گشوده و گردن گردنکشان را در پیش سلطان عشق می شکنند15.

    رویکردهایی برای تبیین معنای زندگی

    دو رویکرد عمده برای تبیین معنای زندگی وجود دارد:

     1- رویکرد مجعول (قراردادی)

    در این رویکرد، جوینده معنا، تفسیری از عالم پیدا می کند و بر اساس آن به زندگی معنایی می بخشد، و در واقع معنای زندگی بر ساخته تجزیه و تحلیل ها و برداشتهای اوست بقول دکتر فرانکل، چنین آدمی زندگی اش را یک پروژه تعریف شده و هدفمند از سوی دیگران نمی داند، بلکه به زندگی با تجارب خاص خویش معنا می دهد و برای گریز از هجوم خالی اطراف چونان سپهری فریاد برمی‎آورد که زندگی خالی نیست، سیب هست... و نتیجه می‎گیرد تا شقایق هست زندگی باید کرد.

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله مولانا ، آموزگار معنا

    فهرست:

     

    ندارد.
     

    منبع:

    -    فرانکل، ویکتور، فریاد ناشنیده برای معنی، مصطفی تبریزی، علی علوی نیا، نشر یادآوران، 1371

    2    خاکی، غلامرضا، سمت خیال دوست (سفرنامه قونیه)، بازتاب، 1382

    3-  شرح و تفسیر مثنوی کریم زمانی

    4-      شیمل، آن ماری، من بادم و تو آتش، فریدون بدره ای، طوس، 1380

    5-  مومن زاده، محمد صادق، «برداشتهای روان درمانی از مثنوی» انتشارات سروش، 1378

    6-  آراسته ، رضا «تولدی در عشق و خلاقیت» حسین نجاتی، فراروان، بهار

    7-   1372 کگور، سورن که ر «ترس و لرز» عبدالکریم رشیدیان، نشر نی، 1378

    یادواره همایش آموزه های مولانا برای انسان معاصر، دانشگاه تهران زمستان 1382

    http://www.khaki.ir/pages/articeladabi/7.htm

تحقیق در مورد تحقیق مقاله مولانا ، آموزگار معنا, مقاله در مورد تحقیق مقاله مولانا ، آموزگار معنا, تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله مولانا ، آموزگار معنا, مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله مولانا ، آموزگار معنا, تحقیق درباره تحقیق مقاله مولانا ، آموزگار معنا, مقاله درباره تحقیق مقاله مولانا ، آموزگار معنا, تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله مولانا ، آموزگار معنا, مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله مولانا ، آموزگار معنا ، موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله مولانا ، آموزگار معنا
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت