تحقیق مقاله ماشین های منابع طبیعی

تعداد صفحات: 23 فرمت فایل: word کد فایل: 7921
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت
قیمت قدیم:۱۲,۵۰۰ تومان
قیمت: ۸,۰۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله ماشین های منابع طبیعی

    دامپ تراک ها

     

    دامپ تراک ها ...کامیون هایی هستند که در معادن بکار گرفته می شوند.از انواع مختلفی بر خوردارند...با ظرفیت های گوناگون.

    بطور کلی هر چه ظرفیت آنها بیشتر باشد برای کار در معدن بزرگ بهینه ترند.منبع تغذیه آنها نیروی دیزلی و الکتریکی است.در زیر بزرگترین تراک وهمچنین توضیحاتی کلی در مورد این تجهیزات می خوانید.

     

    موتور های دیزل درسته که ۷۰ ٪ انرژی رو تلف میکنن ولی ذخیره انرژی (سوخت یا گازوئیل) بسیار راحت تر ارزون تر و کم جا تره
    موتور های الکتریکی با اینکه که ۳۰٪ انرژی تلف میکنن تا به انرژی مکانیکی تبدیل بشن ولی باید اینو در نظر گرفت که خود انرژی الکتریکی نهایتا توسط یک ژنراتور که نیروش رو از سوخت تهیه کرده و خود اون ژنراتور هم  ۳۰٪ اتلاف انرژی داشته تا تبدیل به انرژی الکتریکی بشه و در انتقال هم ۱۰ ٪ رو از دست میده.

     

    علت استفاده از نیروی الکتریکی این هست که میشه با هر گشتاوری که رو محور موتور اعمال بشه باز هم اون رو راه اندازی کرد.

    اگر ظرفیت دامپ تراک بالاتر از 300 تن باشد اولویت با موتورهای الکتریکی است و حتی در هر چرخ یک موتور الکتریکی. به طور خلاصه برای اینکه توی این فشار به سیستم های انتقال نیرو فشار زیادی میاد. برای اینکه طول عمر بیشتر و زمان بین تعمیرات زیادتر بشه چاره ای جزء استفاده از موتورهای الکتریکی در هر محور یا حتی در هر چرخ نیست.

    در این جور موارد هم اگه بخواهند نیرو را با الکتریسته و ژنراتور وارد کنند باز هم کیربگس وجود داره چون یک دور موتور الکتریکی در بهترین حالت در دورهای بالاتر ۹۰۰ دوره .

    فرض کنید یه موتور الکتریکی چطور میتونه مثلا ۱ دور در دقیقه بچرخه و یه وزنه ۳۰۰ تنی رو از یه شیب ۳۰ درجه بالا ببره پس هیچ موقع برای همچنین مواردی یه موتور اکتریکی رو به چرخ مستقیم وصل نمیکنن

    در رابطه با لاستیک هم باید گفت که تمام این گونه متحرک ها که مخصوصا در جاده های نا هموار راه میروند همیشه تو خالی و  باد هستند بخاطر اینکه بتواندبراحتی بر روی سنگ ها و ناهمواری ها حرکت کنه.

     

    لاستیک تو پر فقط برای مواردی خاص میتونه روی چرخهای عقب  نصب بشه (جا هایی که دلیل پنچری فوق العاده بالاست و سرعت خیلی خیلی کم
    (تقریبا لاستیک تو پر هیچ کجا استفاده نمیشه )
    لاستیک دامپ تراک ها هم معمولا بادی هستند ولی با یک لاستیک بسیار ضخیم.

     

    برداشته شده از http://www.exploration.blogfa.com/

     

    نام دستگاه   :         Wagner Scoop
      
      

     

     

            به طور کلی ماشین هایی که برای کار در معادن مجاز شمرده می شوند باید از هر لحاظ ایمن بوده و با توجه به محیط محدود معدن های زیر زمینی نسبت به ابعادی که دارند از کارایی بالایی برخوردار باشند ،که تمام این ویژگی ها در مورد این ماشین صادق است.
       این مدل از بیل خاک انداز دارای 4 بخش عمده میباشد که عبارتند از:

     

     

    • مجموعه ی موتور و اجزای وابسته به آن
    • اتاقک اپراتور
    • ترمز های ماشین
    • سیستم اطفاء حریق

     

    موتور: این بخش شامل قسمت های زیر می باشد :

     

     1.موتور
     2.سیستم اگزوز
     3.منبع سوخت
     4.منبع آب

     

        1. موتور : دستگاه دارای یک موتور انژکتوری دیزل به نام 3306 Caterpillar شش سیلندر میباشد.

     

       2. سیستم اگزوز: سیستم اگزوز این ماشین خود دارای 3 قسمت می باشد:
       الف) لوله ای که به خروجی چند تایی گاز موتور وصل شده است.
       ب)scrubber  یا فیلتر.
       پ) لوله ی خروجی گاز.
       در مورد Scrubber لازم به توضیح است که
    دو وظیفه ی مهم به عهده دارد،اول تمیز کردن گازهای
    خروجی از موتور که به علت بسته بودن محیط کار
    دستگاه از اهمیت بالایی برخوردار است و دوم سرد
    کردن گازهای خروجی که این عمل با استفاده از آب
    انجام می گیرد و میتوان آن را بخشی از سیستم اطفای حریق دانست . Scrubber  خود دارای یک منبع آب میباشد که باید تا سطح مشخص شده ای از آب پر شود  ولی برای تامین آب مورد استفاده ی آن از یک منبع آب در سمت چپ ماشین استفاده می شود این منبع باScrubber  در ارتباط بوده و کمبود آب آن را جبران میکند.

     

    3.منبع سوخت:این بخش در سمت راست ماشین قرار گرفته است و با توجه به ابعاد آن به راحتی قابل شناسایی است.

    4.منبع آب : این بخش آب مورد نیاز Scrubber   را تامین میکند و در سمت چپ ماشین در پشت Scrubber قرار دارد

     

     

       اتاقک اپراتور : این قسمت دارای یک ورودی در جلوی ماشین می باشد که برای ورود و خروج اپراتور مورد استفاده قرار میگیرد ولی در موارد اضطراری اپراتور میتواند از قسمت انتهایی اتاقک که دارای یک دریچه ی متحرک است خارج شود. به دلیل حفظ سلامتی اپراتور اتاقک وی دارای یک گارد محافظ اضافی میباشد.
    درون اتاقک اپراتور امکانات فراوانی وجود دارد از قبیل:

     

     

    ** فعال کنندها ی سیستم اطفاء حریق که یکی به صورت دستی کار میکند و دیگری به صورت خودکار.
    ** امکانات لازم برای کنترل حرکات ماشین 
    ** کپسول آتش نشانی که در مواقع خاص برای خاموش کردن آتشهایی که سیستم اطفای حریق آنها را شناسایی نکرده و یا خارج از ماشین به وجود آمده اند به کار میرود.
    ** سیستم ترمز های ماشین که از اهمیت بالایی برخوردار است.
    ** نشان دهنده ی زمان تعویض فیلتر که دارای یک هشدار دهنده میباشد و زمانی که فیلتر باید تعویض شود را با رنگ قرمز نشان میدهد.
    ** خاموش کننده ی اضطراری ماشین که در مواقع خطر با قطع کردن جریان هوای مورد نیاز موتور آن را خاموش میکند. 
    ** کلید چراغ های ماشین که دارای 4 حالت است.

     

     

       ترمزهای ماشین  :  ترمزها به دلیل وزن بالای ماشین و بار سنگین آن باید هر هفته تست و در صورت نیاز تعمیر شوند علاوه بر این تست کردن ترمزها به وسیله ی یک سیستم خودکار که در ماشین تعبیه شده است انجام میگیرد.
      
      سیستم اطفای حریق : با توجه به محیط حساس معادن زیر زمینی و لزوم رعایت نکات ایمنی سازندگان این ماشین برای جلوگیری از اتفاقات غیر مترقبه ای که امکان بروز آنها وجود دارد پیش بینی های لازم را انجام داده اند ، که از جمله این وقایع میتوان به آتش سوزی اشاره نمود.
       این ماشین به طور کلی شامل دو سیستم اطفای حریق می باشد که یکی به صورت دستی کار میکند و اپراتور باید در صورت نیاز آن را فعال کند و دیگری به صورت خودکار عمل میکند و چنانچه آتشی در قسمت هایی از ماشین که تحت پوشش این سیستم قرار دارد اتفاق بیفتد بلافاصله شناسایی شده و خاموش میشود.  

     

     

       سیستم اطفای حریق دستی:این سیستم شامل دو فعال کننده می باشد که به وسیله ی اپراتور فعال می شوند . یکی درون اتاقک اپراتور قرار دارد و دیگری درطرف دیگر ماشین ( کنار منبع آب).
       
       سیستم اطفای حریق خودکار:این سیستم شامل یک سری سیمهای نازک در قسمت های داخلی ماشین می باشد که در صورت ایجاد آتش سوزی قطع شده و سیستم فعال می شود.

     

     

     

       بعد از فعال شدن سیستم اطفای حریق چه به صورت دستی و چه به صورت خودکار مرحله ی بعدی کار یعنی خاموش کردن آتش آغاز میشود . این عمل به وسیله ی  پودر شیمیایی که درون یک منبع مخصوص قرار دارد و از نازل های تعبیه شده در قسمت های مختلف داخلی ماشین به بیرون پاشیده می شود انجام میگیرد و باعث می شود آتش در هر نقطه ای از ماشین خاموش شود.

     

     

     البته تجهیزات دیگری هم برای شناسایی و خاموش کردن آتش در ماشین قرار دارد ، به عنوان مثال سنسور هایی که در نقاط مختلف اگزوز قرار دارند و دمای گازهای خروجی موتور را اندازه گیری می کنند و در صورت بالا رفتن دمای این گازها از حد خاصی این سنسورها باعث قطع شدن سوخت موتور و در نتیجه خاموش شدن آن می شوند و همچنین چند سنسور در سطوح مختلف ماشین قرار دارد و دمای آنها را کنترل می کند.
       به طورکلی ساخت ماشین ها وتجهیزات معدن های زیرزمینی دارای یک سری محدودیت ها نسبت به ماشین های معادن رو باز است، ازجمله این محدودیت ها میتوان به فضای محدود معادن زیرزمینی اشاره نمود.به همین دلیل این ماشین دارای ارتفاع کم و طول زیاد است! به عبارت دیگر سازندگان LHD تا جای ممکن از ارتفاع دستگاه کاسته و در عوض به طول آن افزوده اند تا به راحتی در معادن حرکت کند ، همچنین برای تخلیه ی بار لازم نیست که جام را تا ارتفاع زیادی بالا برده و سپس با کج کردن آن محتویاتش را درون واگن های حمل بار یا روی نوار متحرک بریزد ، بلکه در انتهای جام یک صفحه ی متحرک وجود دارد که محتویات جام را به خارج هل میدهد.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    شاول لایه بردار (Stripping Shovel)

     

    شاول زنجیری EKG-5A برای حفاری و بارگیری صخره های سست شده است. این شاول در معادن روباز، در

    تاسیسات مهندسی آب، کارخانه ها، راه آهن و دیگر ساختمان ها کاربرد دارد. تجربه طولانی در طراحی

    و ساخت شاول ها این امکان را فراهم ساخته است که ماشینی نه تنها برای شرایط عادی آب وهوایی، بلکه برای نواحی حاره ای و سردسیر ساخته شود. شاول EKG-5A را اکنون می توان برطبق خواسته مشتری

    طراحی و تولید کرد.

    مشخصات فنی

     

    ساختار برینگ های اصلی بوم، شاسی گردان، و زیربندی ساخته شده از فولاد کم آلیاژ، سبب گردیده است که این شاول را در هر فصلی مورد استفاده قرارداد.باکت و مکانیزم های آن از فولاد با آلیاژ بالا ساخته شده است و شرایط ایمن کاری را با فشار باردینامیکی پایین ایجاد نماید.
    موتور الکتریکی جریان مستقیم ماشین، دارای سیستم کنترل دیجیتالی است. محرک های ترانزیستوری سرعت گیری نرم مبدل را ایجاد می نمایند. کنترل آرام سرعت و بکار انداختن موتورهای اصلی از انواع مختلف و درشرایط متفاوت، زمان تنظیم و نگهداری موتورهای اصلی را کم می کند.
    شاول مجهز به سیستم اطلاعات و آنالیز بار وارده روی شاول است. کابین جا دار اپراتور، نیازهای ارگونومیک و آسایش او را فراهم می کند.
    سیستم کنترل حرکت، سرعتی معادل 0.75km/h را درمسیرهای تعیین شده تامین می نماید.توسط سیستم های مجزای تهویه میتوان بدون گرم شدن بیش از حد، مدت زمان زیادی کارکرد.

     

    مدل های EKG-5V، EKG-5Us ,EKG-5D براساس شاول EKG-5A طراحی شده اند. شاول EKG-5V مدلی با ملحقات عملیاتی فعال است بدین معنا که در باکت شاول، چکش های بادی تعبیه شده است که از طریق ناخن ها عمل می کند. هنگام کندن صخره ها یا زمین های سخت، این مکانیزم موجب بالا رفتن بار عملیاتی و خرد کردن موانع سخت می شود.این ماشین، برای کندن صخره های نیمه سخت و یا ذغال سنگ هایی با سختی کم یا متوسط نیازی به انفجار اولیه ندارد.استفاده از این ماشین درمواردی که به دلیل مشکلات زیست بومی امکان انفجار وجود ندارد انتخاب مناسبی است. ویژگی EKG-5D با محرک موتور دیزلی، اجازه می دهد که بارگیری و بار زدن به باربرها با صرف کمترین انرژی صورت گیرد. مدل EKG-5Us بوم بلند، این امکان را ایجاد می کند که از جبهه های کاری با ارتفاع بیشتر باربرداری کرده، دامپتراک هایی با ظرفیت 75 تا 110 تن را بار بزند.

     

     
     

     

    EKG-10

    شاول زنجیری EKG-10 برای عملیات معدنی، بارگیری باطله های سنگی، و بارزدن سنگ ها و مواد و مصالح به ماشین های باربر، پشته کردن و همچنین بارگیری از مواد انباشته شده درمعادن روباز می باشد. مدل های EKG-5U و EKG-5Us با بوم بلند و باکت جلوبر- عقب بر، برمبنای شاول زنجیری مدل EKG-10 ساخته شده اند. این گونه شاول ها برای تخلیه کانال ها و نیز،بار زدن ماشین های باربر در سطح استقرار شاول طراحی شده است.شاول های EKG-10 و انواع بهینه شده آن با قابلیت عملیات بالا ، قابلیت جابجایی مطلوب، کنترل و نگهداری آسان، طراحی روز، امکان بهره وری بالا را هنگام کار در معادنی با مواد با وزن مخصوص زیاد، درهر شرایط کاری فراهم می آورد

    ماشین آلات ویژه معادن روباز

     

    برای عملیات مختلف معدنکاری در معادن روباز٬ علاوه بر ماشین آلات عمومی معدن از ماشین های ویژه ای استفاده میشود  که عملیات حفاری و بار گیری را انجام میدهند . مشخصه این ماشین ها در آن است که به علت عدم محدودیت فضا در معادن روباز ابعاد آنها را بزرگ در نظر میگیرند و این امر سبب میشود که ما شینهای یاد شده با راندمان بالا کار کنند و استفاده از آنها اقتصادی باشد . مهمترین ماشینهای ویژه معادن روباز به شرح زیر است :

     

    بیل مکانیکی  (power shovel)

     

    بیل مکانیکی یکی از متداولترین ماشینهای معدن روباز می باشد در مواردی که سنگهاو مواد معدنی نرم باشند   ٬ این دستگاه عمل حفر و بارگیری را تواما بر عهده دارد در مورد سنگها و مواد معدنی سخت ٬ ابتدا آتشباری انجام میگیرد و سپس از بیل مکانیکی برای بارگیری مواد استفاده میشود . امروزه برای کار در معادن مواد نرم –به ویژه معادن زغال سنگ – بیلهای مکانیکی بزرگی ساخته شده است که ظرفیت برخی به بیش از 138 متر مکعب نیز میرسد.این ماشین از قسمتهای مختلفی مانند ارابه٬ موتور و جرثقیل٬ دکل ٬بازو و صندوقه تشکیل شده است.

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله ماشین های منابع طبیعی

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

تحقیق در مورد تحقیق مقاله ماشین های منابع طبیعی , مقاله در مورد تحقیق مقاله ماشین های منابع طبیعی , تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله ماشین های منابع طبیعی , مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله ماشین های منابع طبیعی , تحقیق درباره تحقیق مقاله ماشین های منابع طبیعی , مقاله درباره تحقیق مقاله ماشین های منابع طبیعی , تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله ماشین های منابع طبیعی , مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله ماشین های منابع طبیعی ، موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله ماشین های منابع طبیعی
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت