تحقیق مقاله امنیت در شبکه های محلی بی سیم

تعداد صفحات: 18 فرمت فایل: word کد فایل: 9099
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: مهندسی فناوری اطلاعات IT
قیمت قدیم:۸,۵۰۰ تومان
قیمت: ۶,۰۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله امنیت در شبکه های محلی بی سیم

    مقدمه

    شبکه های محلی بی سیم (Wireless Local Area Network:WLAN) را می توان در اغلب سازمان های بزرگ مشاهده کرد. امروزه هر چه بر عمومیت و محبوبیت این شبکه ها افزوده می شود دو نکته مهم یعنی مدیریت و امنیت، بیش از پیش اهمیت خود را نشان می دهد. به خصوص در سازمان های بزرگ که مساله امنیت بسیار حائز اهمیت است، نوع خطراتی که این شبکه ها را تهدید می کند و نحوه مقابله با آن ها اهمیتی حیاتی دراد.

    اقدامات امنیتی اولیه باید به نحوی انجام گیرند که مزایای شبکه های بی سیم همچنان پابرجا و محفوظ بماند و راهکارهای امنیتی آن قدر دشوار نباشند که علت وجودی شبکه بی سیم را زیر سوال ببرند. به همین منظور در این نوشتار ابتدا مبانی شبکه های محلی بی سیم مورد بررسی قرار می گیرند و در ادامه نحوه مقابله با انواع خطراتی که چنین شبکه هایی را تهدید می کنند، مرور خواهد شد. لازم به ذکر است که در این متن هر جا از «شبکه بی سیم» نام برده شده است، مقصود «شبکه محلی بی سیم» بوده است.

    فناوری شبکه های بی سیم

    فناوری بی سیم در سال های اخیر به نحو شگرفی رشد کرده است تا حدی که امروزه به عنوان یکی از راه حل های مناسب جهت سازمان های بزرگ مطرح می باشد. در واقع رشد تعداد رشد تعداد کاربران متحرکی (mobile) که بایستی با شبکه های محلی در ارتباط باشند، استفاده از شبکه های بی سیم را اجتناب ناپذیر ساخته است. کاربرانی که در عین داشتن آزادی عمل در جابجایی و تحرک، نیاز به ارتباط online با شبکه محل کار خود را دارند. این کاربران عامل پدید آمدن شبکه های دسترسی از دور ، موبایل و بی سیم بودند. بنابراین پیش بینی ها تا سال 2005 دیگر همراه داشتن ادواتی که قدرت پردازشی و ارتباطی آن ها بسیار بیشتر از کامپیوترهای رومیزی فعلی است ، تعجب آور نخواهد بود.

    در این میان، شبکه محلی بی سیم که به اختصار به آن WLAN ( به جای Wireless Local Area Network) گفته می شود از طیف گسترده رادیویی جهت برقراری ارتباط بین سازمان و کاربران متحرک استفاده می کند. باند فرکانسی مورد استفاده در این رده کاری برابر 4/2 گیگاهرتز می باشد که بی نیاز از مجوز فرکانسی است. این باند فرکانسی برای چنین ارتباطاتی اختصاص یافته و به صورت دو طرفه عمل می کند.

    البته برخی ادوات بی سیم دیگر از باند فرکانسی GHz5 استفاده می کنند. از آن جایی که این روش ارتباطی، شیوه ای بسیار مناسب و کارآمد است. موسسه مهندسان برق و الکترونیک آمریکا (IEEE) طی چندین استاندارد، مشخصه های چنین شبکه هایی را تبیین نمود و تحت عنوان خانواده 802.11 آن ها را معرفی کرد. این مجموعه استاندارد دارای زیربخش هایی به شرح زیر است:

     

    IEEE 802.11b

    دستگاه هایی که این استاندارد را رعایت می کنند جهت کار در باند فرکانسی 4/2 گیگاهرتز و سرعت انتقال 11 مگابیت در ثانیه در فواصل حدود 50 تا 100 متر طراحی شده اند. بسیاری از سازندگان معتبر تجهیزات شبکه بی سیم از این استاندارد پیروی می کنند و در حالت حاضر اغلب سازمان ها از آن سود می برند. از آن جایی که مشخصه هایی که در این استاندارد تعریف شده اند بسیار کم اشکال و پایدار هستند ، توصیه می شود که در سازمان های بزرگ از آن استفاده شود.

    البته به علت تعداد زیاد استفاده کنندگانی که در باند Ghz4/2 عمل می کنند. امکان تداخل بین دستگاه های آن وجود دارد، ضمن آن که 802.11b فقط از 3 کانال ارتباطی ( از مجموع 11 کانال) روی این باند استفاده می کند. شیوه ارتباطی نیز DSSS ( طیف گسترده رشته ای مستقیم) است.

    IEEE 802.11g

    این مشخصه نیز مربوط به باند فرکانسی Ghz4/2 است ولی جهت کار با سرعت 22 مگابیت بر ثانیه در مسافت های 30 الی 70 متری هر چند که سرعت این استاندارد در حد 22 مگابیت تعریف شده است. اما پیاده سازی آن بسیار گران قیمت بوده و به همین علت در کاربردهای محدودتر نظیر بازار ادوات (Small Office/Home Office)SOHO مورد استفاده قرار می گیرد.

     

     
    شکل 1- دسترسی به اینترنت را می توان برای کاربران بی سیم مهیا نمود، اما بهتر است این کاربا استفاده از یک فایروال و سرور امنیتی صورت گیرد.

    IEEE 802.11a

    این استاندارد جهت دستگاه هایی تعریف شده است که در باند فرکانسی Ghz5 عمل می کنند و میزان گذردهی 54 مگابیت بر ثانیه را در محدوده 10 تا 30 متری پوشش می دهند. 802.11a استفاده از 13 کانال را مجاز شمرده است. سرعت بسیار بالاتر دستگاه هایی که از این استاندارد پشتیبانی می کنند، برای کاربرانی که به چنین سرعتی نیاز دارند، مناسب است اما محدودیت فاصله آن نیز باید در نظر گرفته شود، ضمن آن که همچنان پیاده سازی آن گران بوده و استفاده از آن در همه مکان ها مقرون به صرفه نیست. البته سازمان هایی هستند که تمامی این هزینه ها را تقبل می کنند تا چنین شبکه ای را راه اندازی کنند و از مزایای سرعت بالا، امکان فعال سازی سرویس هایی نظیر QoS (کیفیت سرویس) و امنیت بالا بهره ببرند.

     

    IEEE 802.11h

    این مشخصه نوع اروپایی استاندارد 802.11a است که بعضی ویژگی ها به آن اضافه گردیده است از جمله رعایت TPC یا Transmit Power Control که کارت های شبکه بی سیم را از انتشار بیش از اندازه سیگنال های رادیویی منع می کند و همچنین پشتیبانی از DFS (Dynamci Frequency  Selection) که به کارت های شبکه اجازه می دهد قبل از اشغال نمودن یک کانال، به رویدادهای رادیویی اطراف خود توجه کنند.

    IEEE 802.11I

    این استاندارد هنوز در حال بررسی واعمال تغییرات است و قرار است در آن ویژگی های امنیتی تقویت گردد و شیوه های رمزنگاری 802.11 بهبود یابد. در ضمن سازمان IEEE سرگرم کار بر روی استانداردهای دیگری نیز هست که هر یک دارای ویژگی و کاربرد خاصی هستند. برخی از این استانداردها عبارتند از:

    802.11c : جهت بهبود ارتباط دستگاه ها با یکدیگر

    802.11d : جهت بهبود عمل گردش در شبکه (roaming)

    802.11e: جهت اصلاح و بهبود کیفیت سرویس (Quality of Service)

    802.11f: جهت تنظیم بهتر دسترسی Access Point ه

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله امنیت در شبکه های محلی بی سیم

    فهرست:

    ندارد
     

    منبع:

    ماهنامه شبکه تیر و مرداد 1382

    با استفاده از مقاله آقای صالحی 

تحقیق در مورد تحقیق مقاله امنیت در شبکه های محلی بی سیم, مقاله در مورد تحقیق مقاله امنیت در شبکه های محلی بی سیم, تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله امنیت در شبکه های محلی بی سیم, مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله امنیت در شبکه های محلی بی سیم, تحقیق درباره تحقیق مقاله امنیت در شبکه های محلی بی سیم, مقاله درباره تحقیق مقاله امنیت در شبکه های محلی بی سیم, تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله امنیت در شبکه های محلی بی سیم, مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله امنیت در شبکه های محلی بی سیم ، موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله امنیت در شبکه های محلی بی سیم
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت