تحقیق مقاله بنزوات سدیم مورد مصرف در صنایع غذائی - ویژگی ها و روش های آزمون

تعداد صفحات: 41 فرمت فایل: word کد فایل: 7370
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: مهندسی صنایع غذایی
قیمت قدیم:۱۹,۵۰۰ تومان
قیمت: ۱۴,۰۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله بنزوات سدیم مورد مصرف در صنایع غذائی - ویژگی ها و روش های آزمون

      0 مقدمه

     پیشرفت صنایع غذائی و تولید انبوه مواد غذائی لزوم استفاده از افزودنیهای خوراکی را ایجاب نموده است .

     استفاده از این ماده نگهدارنده فقط در آن دسته مواد غذائی و به مقادیری مجاز است که مصرف آن در استانداردهای مربوطه قید شده است .

      1 هدف و دامنه کاربرد

     هدف از تدوین این استاندارد ارائه ویژگیها , بسته‏بندی , نشانه گذاری , نمونه برداری و روشهای آزمون بنزوات سدیم مورد مصرف در صنایع غذائی می‏باشد .

      2 تعاریف و اصطلاحات

     در این استاندارد واژه‏ها و اصطلاحات با تعاریف زیر به کار برده می‏شود :

     2 1 بنزوات سدیم 2

     بنزوات سدیم ماده‏ای است شیمیائی با فرمول C6H5COONa و وزن ملکولی 144/1 که مصرف آن در مواد غذائی با اسیدیته بالا می‏تواند از رشد باکتریها , کپکها و مخمرها ( قارچها ) جلوگیری نماید و به این لحاظ در بعضی از مواد غذائی که مصرف آن مجاز شناخته شده است به کار می‏رود . این ماده به سه شکل گرد , دانه و یا پرکهای بلورین 3 در بازار عرضه می‏شود .

     2 2 محموله 4

     محموله مقداری از کالاست که طبق یک قرارداد در یک نوبت حمل و تحویل می‏شود . یک محموله می‏تواند شامل یک یا چند بهر باشد .

     2 3 بهر 5

     در یک محموله واحد , تمامی بسته هایی که از نظر اندازه و محتوی یکسان بوده و از یک پخت 6 واحد تشکیل شده باشد را یک بهر می‏گویند . اگر یک محموله از پختهای مختلفی تشکیل شده باشد بسته‏های متعلق به پخت یکسان باهم گروه بندی شده و هر گروهی یک بهر جداگانه را تشکیل می‏دهد .

      3 ویژگیها

     بنزوات مورد مصرف در صنایع غذائی باید دارای ویژگیهای زیر باشد :

     3 1 ویژگیهای فیزیکی

     3 1 1 قابلیت انحلال

     قابلیت انحلال بنزوات سدیم در آب مقطر و اتانل باید طبق بند 7 2 1 این استاندارد باشد .

     3 1 2 دامنه ذوب

     دامنه ذوب اسید بنزویک حاصل از ترکیب بنزوات سدیم با اسید کلریدریک بین 121/5 تا 123/5 درجه سلسیوس می‏باشد ( روش آزمون طبق بند 7 1 1)

     3 2 ویژگیهای شیمیائی

     ویژگیهای شیمیائی بنزوات سدیم مورد مصرف در صنایع غذائی باید طبق جدول شماره 1 باشد . 

    4 بسته‏بندی

     بنزوات سدیم باید در بسته‏های کاملا مسدود و نفوذناپذیر بسته‏بندی شود .

     جنس موادی که برای بسته‏بندی بنزوات سدیم به کار می‏رود باید دارای استحکام کافی باشد به نحوی که از نظر جابجایی , ضربه پذیری و تغییرات کیفی سلامت محصول را تضمین نماید .

     حداکثر مقدار بنزوات سدیم در یک بسته نباید از 25 کیلوگرم بیشتر باشد .

      5 نشانه گذاری

     نشانه‏های زیر باید روی هر بسته بنزوات سدیم نوشته شود :

     - نام کالا

     - عبارت " مناسب برای مصرف صنایع غذائی " 7

     - نام و نشانی تولیدکننده

     - وزن خالص

     - تاریخ و شماره سری ساخت

     - شرایط نگهداری

      6 نمونه برداری

     6 1 نکات کلی در مورد نمونه برداری

     6 1 1 نمونه‏ها باید در محلی محفوظ از رطوبت , گردو خاک و دوده برداشته شود .

     6 1 2 وسیله نمونه برداری باید تمیز و خشک باشد .

     6 1 3 احتیاطهای لازم برای حفاظت نمونه‏ها و مواردیکه باید نمونه برداری شود به عمل آید .

     6 1 4 وسیله نمونه برداری و ظروف نمونه باید به دور از آلودگی‏های اتفاقی باشد .

     6 1 5 محتویات هر ظرف با بسته‏ای که برای نمونه برداری مشخص می‏شود باید حتی‏الامکان با وسیله مناسبی مخلوط شده و سپس نمونه معرف از آن تهیه شود

     6 1 6 نمونه‏ها باید در ظروف شیشه‏ای تمیز , خشک , مناسب و یا ظروف دیگری که بر روی نمونه‏ها تأثیری نداشته باشد نگهداری شود .

     6 1 7 گنجایش گنجایه‏های نمونه باید به اندازه‏ای باشد که تقریبأ با نمونه‏ها پر شود .

     6 1 8 ظروف نمونه پس از پرشدن باید به طور غیرقابل نفوذ درزبندی و مشخصات بهر , محموله و تاریخ نمونه برداری بر روی آن قید گردد .

     6 1 9 نمونه‏ها باید دور از منابع گرما و نور نگهداری شود به نحوی که دمای آن نسبت به دمای محیط تغییر نکند .

     6 2 روش نمونه برداری

     - ابتدا تعداد بسته‏های موجود در بهر مورد نظر را معین کرده و سپس با مراجعه به جدول شماره 2 تعداد بسته هایی را که باید از آن نمونه برداری شود مشخص نمایید .

     - با استفاده از جدول اعداد تصادفی تعداد بسته‏های مشخص شده را از بهر برداشته و کنار بگذارید .

     - در صورتی که جدول اعداد تصادفی در اختیار نباشد تعداد بسته‏های موجود در بهر را به تعداد بسته‏هائی که باید از آن نمونه برداری شود تقسیم نموده و عدد صحیح حاصله را ملاک عمل قرار دهید .

     مثلا اگر تعداد بسته‏های موجود در بهر 53 باشد باید تعداد 8 بسته برای نمونه برداری مشخص شود که برای این کار عدد 53 را به 8 تقسیم نموده و عدد صحیح حاصله را که 6 است ملاک عمل قرار دهید .

     - شمارش را از یکی از بسته‏ها شروع کرده و ششمین بسته را کنار بگذارید این عمل را در مورد باقیمانده بسته‏های موجود در بهر آنقدر ادامه دهید تا تعداد بسته‏های کنار گذاشته شده به عدد 8 برسد .

     - از هریک از بسته‏ های کنار گذاشته شده مقدار 18/75 گرم با تقریب اضافی نمونه برداری نمائید .

     - نمونه‏های برداشته شده را کاملا مخلوط کرده و سه قسمت 50 گرمی از مخلوط حاصله برداشته و هر قسمت را در گنجایه‏های  شیشه‏ای مناسب ( که تقریبأ حجم آن پرشود ) ریخته و طبق بند 6 1 8 عمل کنید .

     - یک نمونه را به صاحب کالا و دو نمونه دیگر را برای آزمایش و نگهداری به عنوان شاهد به آزمایشگاه ارسال نمائید . 

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله بنزوات سدیم مورد مصرف در صنایع غذائی - ویژگی ها و روش های آزمون

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

تحقیق در مورد تحقیق مقاله بنزوات سدیم مورد مصرف در صنایع غذائی - ویژگی ها و روش های آزمون , مقاله در مورد تحقیق مقاله بنزوات سدیم مورد مصرف در صنایع غذائی - ویژگی ها و روش های آزمون , تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله بنزوات سدیم مورد مصرف در صنایع غذائی - ویژگی ها و روش های آزمون , مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله بنزوات سدیم مورد مصرف در صنایع غذائی - ویژگی ها و روش های آزمون , تحقیق درباره تحقیق مقاله بنزوات سدیم مورد مصرف در صنایع غذائی - ویژگی ها و روش های آزمون , مقاله درباره تحقیق مقاله بنزوات سدیم مورد مصرف در صنایع غذائی - ویژگی ها و روش های آزمون , تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله بنزوات سدیم مورد مصرف در صنایع غذائی - ویژگی ها و روش های آزمون , مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله بنزوات سدیم مورد مصرف در صنایع غذائی - ویژگی ها و روش های آزمون ، موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله بنزوات سدیم مورد مصرف در صنایع غذائی - ویژگی ها و روش های آزمون
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت