دانلود تحقیق و مقاله دانش آموزی و دانشجویی در مورد گوشت حیوانات

براساس جستجوی مقاله و تحقیق دانشجویی در مورد گوشت حیوانات تعداد 100 مورد در سایت یافت گردید که می توانید پس از مطالعه عناوین این تحقیقات و مقالات دانش آموزی و دانشجویی برای دانلود تحقیق در مورد گوشت حیوانات و یا دانلود مقاله درباره گوشت حیوانات اقدام نمائید:

تعداد صفحه: ۷ دسته بندی: علوم دامی - دامپروری - دام و طیور

مقدمه بروسلوز یک نوع بیماری است که ممکن است از حیوانات به انسان منتقل شود. اما در مورد انتقال آن از انسان به انسان هنوز به موردی برخورد نشده است. وقتی که وضعیت های شیوع بروسلوز توسط پزشکان گزارش می شود می بینیم که شیوع بیماری عمدتا توسط سهل انگاری دامپروران ، کارکنان کشتارگاه و بسته بندی گوشت و گهگاه دامپزشکان رخ می دهد. به همین دلیل دقت ما بر روی ممارست در کار و بهداشت شخصی خوب ...

تعداد صفحه: ۳۱ دسته بندی: علوم دامی - دامپروری - دام و طیور

مقدمه: در طول چندین هزار سال انسان شکارچی و مصرف کننده گوشت می‌باشد. انسان Homoerectus در 400 هزار سال قبل شکار و استفاده از آتش را برای پختن گوشت آغاز کرد. بر اساس یافته هایی در تانزانیا استراتژی شکار انسانهای اولیه بر اساس شناخت رفتار حیوان مورد مطالعه قرار گرفته، و آقای Leakey به عنوان نمود در این استراتژی میگوید اگر شکارچی در محدوده حدود 15 متری خرگوش یا حیوان دیگری باشد ...

تعداد صفحه: ۱۲۲ دسته بندی: مهندسی صنایع غذایی

- مقدمه گوشت و فرآورده‌های آن یکی از منابع پرارزش پروتئینی در ارتباط با تغذیه ی بشر محسوب میگردد. درکشور ما صنایع گوشت به ویژه در ده سال اخیر یکی از مهمترین و مسئله سازترین شاخه های صنایع غذایی به شمار آید. فرآورده‌های متنوع و گوناگونی که امروزه از گوشتهای مختلف تهیه می‌گردند، بدون دانش فنی و اطلاعات کافی در زمینه گوشت و علوم وابسته به آن و همچنین تکنولوژی تهیه‌ی فرآورده‌های ...

تعداد صفحه: ۱۰ دسته بندی: علوم دامی - دامپروری - دام و طیور

بیماری های مسری تولیدات سودمند گوشتی و شیری دام ها را تهدید می کند. واکسیناسیون یک روش بسیار مهم در کنترل و جلوگیری از این بیماری ها می باشد. اما به هر حال، یک برنامه ی واکسیناسیون جانشین خوبی برای تغذیه ی خوب، تهویه ی مناسب، اقدامات بهداشتی مؤثر و دیگر روشهائی که برای مدیریت سلامت انجام می گیرد نمی تواند باشد. برنامه های واکسیناسیون بایستی با همکاری انجمن دامپزشکان باشد. شرایط ...

تعداد صفحه: ۳۴ دسته بندی: تاریخ

بعضی از دایناسور ها گوشتخوار بودند. اما بیشتر دایناسورها گیاهخوار بودند. در هر زنجیره غذایی، باید موجودات زنده بیشتری در سطح های پایین تر زنجیره غذایی وجود داشته باشد وگرنه انتقال انرژی غذا کافی نخواهد بود. شمار زیادی از گیاهان (تولید کنندگان یا آنها که خودبخود تغذیه می کنند) غذای تعداد کمتری از گیاهخواران (مصرف کنندگان اولیه نامیده می شوند) را تأمین می کنند. این گیاهخواران به ...

تعداد صفحه: ۲۶ دسته بندی: علوم تغذیه

مقدمه به گوشت بدن جانوران (بافت ماهیچه ای بدن آنها) که از آن به عنوان غذا استفاده می شود، گوشت اطلاق می گردد. این واژه، گوشت بدن جانوران، آبزیان خوراکی و پرندگان را شامل می شود. معمولاً وقتی از واژه گوشت استفاده می کنیم، منظورمان گوشتی است که برای خوراک استفاده می شود. اغلب، گوشت قابل مصرف برای انسان را از جانوران اهلی تهیه می کنند. این جانوران را به منظور درست کردن خوراک از ...

تعداد صفحه: ۷ دسته بندی: زیست شناسی

حیوانات درنده ببر مقدمه ببر گوشتخواری است با اندازه بزرگ و طول بدن آن تا 290 سانتیمتر و دم آن تا 110 سانتیمتر و وزن آن تا 320 کیلوگرم است. نیرومندترین و درنده‌ترین پستاندار گوشتخوار جهان و از تیره گربه سانان است. ببر ٬ تا حدود ٢٠٠ سال پیش ٬ در بیشتر جاهای آسیا وجود داشت ٬ اما شکار بی‌رویه و از بین رفتن زیستگاههای طبیعی آن بدست انسان ٬ نسل این جانور را در بسیاری از مناطق آسیا ...

تعداد صفحه: ۳۴ دسته بندی: جغرافیا و برنامه ریزی شهری

ببر مقدمه ببر گوشتخواری است با اندازه بزرگ و طول بدن آن تا 290 سانتیمتر و دم آن تا 110 سانتیمتر و وزن آن تا 320 کیلوگرم است. نیرومندترین و درنده‌ترین پستاندار گوشتخوار جهان و از تیره گربه سانان است. ببر ٬ تا حدود ٢٠٠ سال پیش ٬ در بیشتر جاهای آسیا وجود داشت ٬ اما شکار بی‌رویه و از بین رفتن زیستگاههای طبیعی آن بدست انسان ٬ نسل این جانور را در بسیاری از مناطق آسیا برانداخت. ببر ...

تعداد صفحه: ۲ دسته بندی: بهداشت

خصوصیات ظاهری گوشت: 1-رنگ گوشت: مهمترین ترکیباتی که موجب ظهور رنگ در گوشت می شود رنگدانه هایی هستند که برخی طول موج های نور را جذب کرده ، سایر نورها را منعکس میکنند . ساختمان وبافت عضلات نیز بر میزان جذب وانعکاس نور تاثیر دارد. رنگدانه های گوشت: 1- پروتئین هموگلوبین یا رنگدانه خون 2- پروتئین میوگلوبین یا رنگدانه عضلات که در صورتیکه به خوبی انجام شده باشد 80 تا90 درصد رنگدانه ...

تعداد صفحه: ۸ دسته بندی: اقتصاد

موطن اصلی چین چیلا مناطق کوهستانی آمریکای جنوبی در ارتفاعات 2 تا 3 هزار متری بوده است. طول بدن این حیوان، 30 تا 32 سانتی متر و وزن بالغ آن 400 تا 700 گرم می باشد. رنگ چین چیلا خاکستری است که در قسمت میانی تیره تر به نظر می رسد. البته در اثر موتاسیون رنگ های دیگری نیز مانند: سفید، آبی و بنفش در این حیوان مشاهده می شود. برای نگهداری چین چیلا، باید امکان تنظیم درجه حرارت، رطوبت و ...

تعداد صفحه: ۱۱ دسته بندی: علوم تغذیه

چکیده: با توجه به افزایش سریع جمعیت سالهای اخیر و تغییر در الگوی مصرف گوشت در کشور، تقاضا برای مصرف گوشت مرغ در کشور رشد فزاینده‌ای را نشان می‌دهد. علم تغذیه نقشی اساسی را در موفقیت این صنعت بر عهده دارد. از افقهای جدید موجود برای فرمولاسیون اقتصادی جیره، استفاده و اختصاص دادن درصدی از جیره به خوراک غیر متداول می‌باشد. از جمله خوراک غیر معمول موجود، ضایعات حاصل از کارخانجات ...

تعداد صفحه: ۷ دسته بندی: علوم دامی - دامپروری - دام و طیور

الف- ضوابط بهداشتی جایگاه طیور گوشتی 1- رعایت ضوابط نظام دامداری در تاسیس مرغداری الزامیست ( جداول تدوبنی 1374). 2- زمین محل احداث مرغداری می بایستی در مناطقی در نظر گرفته شود که از نظر زیست جوندگان (انواع موش ) عاری یا از نظر میزان جمعیت بسیار محدود باشند . 3- وجود حصار در اطرلف سالنها و سایر تاسیسات به منظور جلوگیری از ورود حیوانات و افراد متفرقه الزامیست. 4- وجود حوضچه های ضد ...

تعداد صفحه: ۳۲ دسته بندی: علوم دامی - دامپروری - دام و طیور

تاکنون پیشرفتهای زیادی در زمینه تکنولوژی تولید و عمل ‌آوری علوفه و تغذیه گاو های گوشتی با علوفه بدست آمده است. در واقع دورانی که افزایش وزن دامها در طول بهار و تابستان به علت کمبود علوفه و تغذیه حیوان، با خوراک های کم ارزش، میل به علوفه پوسیده داخل مزرعه، علوفه های خشیب اطراف مزرعه علوفه های پس مانده و سایر فراورده های فرعی کشاورزی، در طول زمستان از دست می‌رفت، گذشت. در حال ...

تعداد صفحه: ۹ دسته بندی: شیلات

به خاطر قدرت تایید شده شان در بلعیدن حیوانات بزرگ –و حتی انسانها- در زمانی کم شناخته شده هستند. اگرچه تا کنون رویدادی از مرگ انسان به وسیله ی این ماهی ثبت نشده است. بر خلاف انسانها پیرانا را برای مصرف غذایی صید می کنند زیرا گوشت پیرانا خوش طعم و مطبوع است. پیرانا معمولا از ماهیهای کوچکتر تغذیه می کند و این کار اغلب به سادگی با گازگرفتن از فلس یا باله ی آنها صورت می پذیرد. ولی ...

تعداد صفحه: ۲۰ دسته بندی: علوم دامی - دامپروری - دام و طیور

این بیمار حاد کشنده با واگیری محدود ، مختص گاو است . بین حیوانات اهلی تنها گاو و گومیش به این بیماری مبتلا شده و علائم ظاهری را از خود نشان می دهند و در سایر نشخوار کنندگان علائم بیماری دیده نمی شود . گاو در تمام سنین به این بیماری مبتلا می شود افزایش فصلی بیماری نشان می دهد که ویروس به وسیله واسطه ای چون گوسفند بیشتر باعث ابتلا می شود و در جاهایی که گاو و گوسفند باهم نگهداری می ...

تعداد صفحه: ۱۹ دسته بندی: علوم دامی - دامپروری - دام و طیور

واژه شناسی (Terminology): در زبان انگلیسی معادل های زیادی برای تب بی دوام گاوی (BEF) وجود دارد که عبارتند از : Bovine Epizootic Fever Thre- day Sickness Three- day stiff sickness Dragon Boot Disease Bovine در زبان انگلیسی دو جایگاه اسم و صفت را دارد. لیکن اغلب موارد نقش صفت غالب است که در جملات یا واژگان به کار می رود : 1- صفت نسبی گاوی, یعنی گاو (Pertaining to bos) 2- گاو مانند ...

تعداد صفحه: ۱۴ دسته بندی: علوم دامی - دامپروری - دام و طیور

واژه شناسی : (Terminology) در زبان و ادبیات انگلیسی واژهٔ bovine هم اسم و هم صفت است، البته در جمله بیشتر جایگاه صفت دارد و به معانی ذیل به کار می آید : ۱) صفت نسبی گاو، یعنی گاو (Pertaining to Bos) ۲) گاو مانند- گاو منش- معانی مجازی آن یعنی : کندذهن و آهسته ۳) به هر یک از گونه های جنس Bos از نشخوارکنندگان تهی شاخ را Bovine می گویند. واژهٔ ephemeral در زبان و ادبیات انگلیسی ...

تعداد صفحه: ۲۳ دسته بندی: علوم دامی - دامپروری - دام و طیور

عامل ایجاد بیماری : ویروسی از خانواده Picornaviridae و از جنس Aphthovirus دارای 7 سروتیپ Asia1,SAT3,SAT2,SAT1,C,O,A - مقاومت نسبت به عوامل فیزیکی و شیمیایی : - دما : ویروس در دمای بیش از 50 درجه سانتیگراد غیرفعال میگردد. - pH : pH پایینتر از 6 و بالاتر از 9 ویروس را غیرفعال می کند.(راهکار درمان و کنترل بیماری) - ضدعفونی کننده ها : در برابر سدیم هیدروکساید 2% ، سدیم کربنات 4% و ...

تعداد صفحه: ۴۳ دسته بندی: روانشناسی

حوزه ی فرهنگی و اجتماعی سرخپوستان یانوماهوی ونزوئلا سرپناهی موقتی برپا می کنند که از آنجا به دنبال غذا گشت زنی می کنند و به شکار حیوانات می پردازند. وقتی این پناهگاه ها خالی از غذا می شود، حرکت کرده و در جای دیگری ساکن می شوند. در یک روز خاص مردان در هنگام سحر جمع شده و تدارکات حمله به یک دهکده ی مجاور را فراهم می سازند. گروه دلواپس و نگران هستند. مردان طرف مهاجم در خطر آسیب ...

تعداد صفحه: ۵۷ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

مقدمه: گیاهان اولین موجودات خلقت و این جاندارن خاموش و نمودارهای زیبایی در طبیعت، پت از گذشت میلیون ها سال که از پیدایش آنها برروز زمین می گذرد، در طی چند قرن اخیر، آثار و خواص اعجاز انگیز خود را توسط دست بشر به منصه ظهور رساانده‌اند. طب و طبابت و به طور اعم معالات از ولین مسائلی است که بشر برای حفظ اعتدال و توازن مزاج در بروز امراض جهت اعاده سلامتی به آن روی آورده نسبت به دفع ...

تعداد صفحه: ۵ دسته بندی: تربیت بدنی

یک کالری برابر با مقدار حرارتی است که بتواند درجه ی یک کیلوگرم آب را یک درجه سانتیگراد بالا ببرد در بدن نیز کالری موجود در غذاها موجب ایجاد گرما و انرژی می شود . «بخورید تا پیروز شوید» یک کالری برابر با مقدار حرارتی است که بتواند درجه ی یک کیلوگرم آب را یک درجه سانتیگراد بالا ببرد در بدن نیز کالری موجود در غذاها موجب ایجاد گرما و انرژی می شود . بدن انسان کالری موجود در غذاها را ...

تعداد صفحه: ۲۰ دسته بندی: علوم دامی - دامپروری - دام و طیور

مقدمه : در جامعه امروز نیاز به گوشت قرمز با توجه به نیاز انسان و شهر نشینی و همچنین رشد جمعیت جهان یک مسئله انکار ناپذیر است . با توجه به اینکه کشور ما از نظر تولید این محصول در سطح ضعیف می باشد ، می توان با استفاده از علم و به کار بستن آن با عمل تولید را به سطح خودکفایی و صادرات رساند . از آنجا که جمعی از دوستان و مشتاقان علم برای اینجانب پیام گذاردند که این پست را کامل کنم ، ...

تعداد صفحه: ۱۷ دسته بندی: علوم دامی - دامپروری - دام و طیور

قسمت عمده ای از هزینه های سرمایه گذاری واحد پرورش طیور سرف تهیه جایگاه نگهداری می شود و در صورتی که به این موضوع اهمیت داده نشود ممکن است بر روی طیور که حیوان آسیب پذیر هستند آثار نامطلوبی بگذارد، در پرورش طیور گوشتی به علت که پرندگان حساس و در حال رشد هستند، بروز هر گونه مشکل محیطی ناشی از سهل انگاری در ساختمان می تواند منجر به ایجاد استرس، کاهش تولید، تلفات و شیوع بیماری ها ...

تعداد صفحه: ۱۴ دسته بندی: علوم دامی - دامپروری - دام و طیور

محیط زندگی مشترک با حیوانات، بیماری های مشترکی را رقم می زند که از آن با عنوان بیماری های مشترک بین انسان و دام نام می برند. در این میان بیماری های نوپدیدی نیز وجود دارند که مداخله انسان ها در طبیعت، گاه به آن دامن می زند. محیط زندگی مشترک با حیوانات، بیماری های مشترکی را رقم می زند که از آن با عنوان بیماری های مشترک بین انسان و دام نام می برند. در این میان بیماری های نوپدیدی ...

تعداد صفحه: ۱۴ دسته بندی: علوم دامی - دامپروری - دام و طیور

اکتینوباسیلوز (زبان چوبی) اکتینوباسیلوز بیماری عفونی مشخصی است که خصوصیات آن در گاو التهاب زبان و بمیزان کمتری التهاب عقده های لنفاوی حلقی و ناودان مری می باشد. در گوسفندان جراحات بیماری محدود به بافتهای نرم سر و گردن و ندرتا بینی می شود و معمولاً ابتلاء زبان صورت نمی گیرد. اکتینوباسیلوز در گاو معمولاً بصورت انفرادی در یک گله ظاهر می شود و نظر به اینکه قابل درمان می باشد خسارات ...

تعداد صفحه: ۲ دسته بندی: علوم دامی - دامپروری - دام و طیور

آیا می دانید که : - مدفوع آلوده به آنفلوانزا می‌تواند یک میلیون پرنده را آلوده کند، - ویروس آنفلوانزا در مواد دفعی (مدفوع)در 4درجه سانتی‌گراد 30 تا 35 روز و در 20درجه سانتی‌گراد 7 روز باقی می‌ماند، - ویروس آنفلوانزا دمای 56 درجه سانتی‌گراد را برای 3 ساعت‌ودمای60 درجه سانتی‌گراد را 30دقیقه تحمل می‌کند، - ویروس آنفلوانزا نسبت به بسیاری از مواد ضدعفونی کننده خصوصاً ترکیبات پراکسید، ...

تعداد صفحه: ۲۶ دسته بندی: علوم پزشکی

تعریف : ارائه تعریفی جامع برای کلمه ویتامین، عملاً غیر ممکن است. این کلمه در سال 1910 . م به وسیله « فونک » اختراع شد. در این سال او توانست از پوسته برنج عنصر کریستالی را بدست بیاورد که از بیماری بری بری پیشگیری نموده و آن را درمان می کند ( ناراحتی که زمانی اطلاعی از آن در دست نبود و بر اثر فقر ویتامین B ایجاد می شود.) وی به این عنصر نام « آمین حیاتی » را داد که طبیعتاً اصطلاح ...

تعداد صفحه: ۱۰ دسته بندی: بهداشت

تعریف - چاقی عبارت‌اند از ذخیره بیش از حد چربی در بدن که نتیجه آن زیاد شدن وزن بدن می‌باشد. برای تشخیص چاقی ساده‌ترین راه وزن کردن شخص مورد معاینه است ولی چون در بعضی موارد با جمع شدن سایر مواد از قبیل آب و املاح نیز وزن بالا می‌رود نمی‌توان وزن بیمار را یک معیار قطعی دانست. ساده و قطعی‌ترین راه، اندازه‌گیری مقدار چربی بدن است که برای اینکار با مصرف بعضی از مواد داروئی و انتشار ...

تعداد صفحه: ۱۸ دسته بندی: جغرافیا و برنامه ریزی شهری

مقدمه از دیرباز زندگی بشری، شیوه ها و روش های مختلفی داشته است. از دوره ی غار نشینی تا نظام یکجانشینی و به تعقیب آن زندگی روستایی و شهری بشر به دنبال ایجاد سبک های مختلف زندگی جهت بهتر زیستن بوده است. البته تفسیر بهتر زیستن و زندگی شاد از دیدگاه افراد مختلف متفاوت خواهد بود. بدین سبب واقعاً شاید در دنیای پیچیده و شنیده ی امروز نتوانیم پاسخ درستی به این سوال دهیم. در هر صورت ...

تعداد صفحه: ۸۰ دسته بندی: حقوق و فقه

مقدمه حقوق که واژه ای است عربی- جمع حق است. حق در لغت به معانی متعددی است که چه بسا جامع بین آن معانی به اعتبار معنای مصدری آن, ثبوت , یعنی وجود حقیقی, و به اعتبار معنای وصفی آن, ثابت, یعنی موجود حقیقی, می باشد. حق در اصطلاح حقوق اسلامی: توانائی خاصی است که برای کس یا کسانی نسبت به چیز یا کسی اعتبار شده و بمقتضای آن توانائی می تواند در آن چیز یا کس تصرفی نموده و یا بهره ای ...

تعداد صفحه: ۶۹ دسته بندی: هنر

دیوارنگاری در دوره سلجوقی سلجوقیان که نسبت ایشان به ( سلجوق بن دقاق) می رسد طایفه ای بودند از ترکمنان و غز و خزر که در روزگار سامانیان در دشتهای خوارزم و سوانح دریایی خزر در آن سوی رود جیحون سکونت داشتند. در حدود سال 416 هجری قمری ترکمنان سلجوقی در ماوراءالنهر سر به شورش بداشتند. ریاست ایشان در آن زمان با ارسلان بن سلجوق بود. سلطان محمود بر ارسلان دستیافت و او را در دژ (کالنجر) ...

تعداد صفحه: ۶۸ دسته بندی: تربیت بدنی

سوارکاری از ورزش هایی است که در چند دهه ی اخیر مورد توجه خاصی قرار گرفته اند، با این وجود سابقه ای طولانی داشته است و می توان آن را از کهن ترین ورزش ها به شمار آورد. این ورزش امروزه نه تنها به عنوان یک رقابت سالم و مفید، بلکه به عنوان سرگرمی و به منظور گذراندن اوقات فراقت مورد توجه قرار گرفته است، و با این که نسبت به بسیاری از ورزش ها پر هزینه به نظر می رسد، هر ساله تعداد بیشتری ...

تعداد صفحه: ۴ دسته بندی: علوم دامی - دامپروری - دام و طیور

شترمرغ از پرندگان بی‌پرواز دسته سینه‌پهنان (Ratites) راسته شترمرغیان (Struthioniforme) است. این پرنده از خانواده شترمرغان (Struthionidae)، جنس شتر مرغ (Struthio) و بومی آفریقا است. شترمرغ گردن و پاهای درازی دارد و می‌تواند با سرعتی در حدود ۶۵ کیلومتر در ساعت بدود. شترمرغ بزرگ‌ترین پرنده موجود است . طول قد آن به ۲/۷ متر و وزن آن به ۱۴۰ کیلوگرم میرسد. تخم این پرنده تا ۲۰ سانتیمتر ...

تعداد صفحه: ۶ دسته بندی: زیست شناسی

کاربرد بیو تکنولوژی در ژنتیک و اصلاح دام بیوتکنولوژی یا فنآوری زیستی، که به صورت توانائی بکارگیری فرآیندهای زیستی در بعد صنعتی تعریف میشود در دو دههِ گذشته، کاربردهای گستردهای در عرصه های کشاورزی وبهداشت، محیط زیست و غیره یافته است. بیوتکنولوژی در مفهوم عام و نزد اکثریت مردم معنای درآمد بی دردسر را تداعی نموده است و در دههِ اخیر این کلمه را غالبا به مفهوم همه چیز برای همهِ مردم ...

تعداد صفحه: ۱۳ دسته بندی: مهندسی صنایع غذایی

مقدمه برگزاری همایش‌‌هایی با موضوع فناوری‌نانو، راه‌اندازی کنسرسیوم‌هایی برای مواد غذایی بهتر و سالم‌تر، همچنین بالا بردن آگاهی مردم از طریق رسانه‌ها، مؤید تأثیرگذاری فناوری‌نانو بر صنایع غذایی است. انواع کاربردهای نانو در این زمینه شامل بسته‌بندی‌های هوشمند، مواد نگهدارنده و مواد خوراکی تعاملی (interactive) است، که به مصرف‌کنندگان اجازه می‌دهد موادغذایی را با توجه به ذائقه و ...

تعداد صفحه: ۷ دسته بندی: علوم تغذیه

گونه‌ای خوردنی است که در جوامع گوناگون به صورت خام و دست‌نخورده، تغییر‌یافته و یا نیمه‌تغییریافته برای مصرف آماده می‌شود. غذا می‌تواند منشاء حیوانی یا گیاهی (و یا گاهی معدنی) داشته باشد، و برای رفع نیاز تغذیه و یا لذت بردن مصرف ‌شود. در گذشته جمع‌آوری غذا به شیوهٔ شکار یا چیدن میوه انجام می‌گرفت، ولی امروزه تهیهٔ آن بیشتر با استفاده از مهارت‌های کشاورزی، دام‌پروری، و ماهی‌گیری ...

تعداد صفحه: ۲ دسته بندی: علوم دامی - دامپروری - دام و طیور

دامپروری کلید اقتصاد کشاورزی تبت است. تاریخ آن دیرینه و دارای نیروهای بالقوه عظیم توسعه است. مساحت مراتع طبیعی این منطقه به 82 میلیون هکتار می رسد، دراین میان ، مساحت مراتع طبیعی قابل استفاده از 56 میلیون هکتار تجاوز کرده است و یک پنجم مساحت کل سراسر کشور را تشکیل می دهد. ارزش صنعت دامپروری 60 درصد ارزش کل کشاورزی این منطقه را در اشغال دارد. گاو ختاییی ، گوسفند تبتی و بز تبی بخش ...

تعداد صفحه: ۵ دسته بندی: علوم دامی - دامپروری - دام و طیور

هر موجود زنده‌ای چه نباتی و چه حیوانی جهت زنده ماندن به انرژی نیازمند است. موجودات زنده انرژی لازم برای ادامه زندگی را یا از طریق فتوسنتز به‌دست می‌آورند و یا از طریق تغذیهٔ مواد موجود در محیط پیرامون کسب می‌کنند. بشر اولیه هم از ریشه و میوهٔ گیاهان و هم از شکار بعضی از حیوانات آبزی، که به‌وسیلهٔ دست شکار می‌کرد، تغذیه می‌کرده‌است، اهلی کردن حیوانات توسط بشر یکی از اقدام‌های ...

تعداد صفحه: ۸ دسته بندی: تاریخ

عید قُربان (در عربی: عید الأضحی) یکی از روزهای فرخنده در تقویم اسلامی است. روز دهم ماه قمری ذی الحجه، مصادف با عید قربان از گرامیترین عیدهای مسلمانان است که به یاد ابراهیم و فرزندش اسماعیل، توسط بسیاری از مسلمانان جشن گرفته می‌شود. عید قربان که از جمله تعطیلات رسمی مسلمانان است، از یک تا چهار روز جشن گرفته می‌شود و در طی آن مردم با پوشیدن بهترین پوشاک خود، پس از انجام عبادات، به ...

تعداد صفحه: ۲۰ دسته بندی: زیست شناسی

عموماً تمام جانوران برای زیستن خود شرایطی نظیر شرایط زندگی انسان دارند . کیفیت این شرایط برای همه جانوران یکسان بوده و فقط در کمیت آن اختلاف وجود دارد . همه جانوران احتیاج به اکسیژن ، غذا ، آب ، گرما ، مأمن ، مسکن و وسایل دفاع دارند . منتهی برای هر حیوان در مقدار و نوع این عوامل فرق وجود دارد . مثلاً : 1- ماهی ها اکسیژن را از هوای محلول در آب می گیرند . در صورتی که سایر حیوانات ...

تعداد صفحه: ۷ دسته بندی: زیست شناسی

انسان قرن بیست و یکم چنان گرفتار دنیاى ماشینى خود شده است که اغلب فراموش میکند موجودات زنده دیگرى هم روى این کره خاکى زندگى میکنند. عوامل زنده اکوسیستم جانداران را براساس نقشی که در محیط دارند به دسته‌های زیر تقسیم می‌شوند. موجودات تولید کننده(گیاهان سبز) موجودات مصرف کننده(جانوران) موجودات تجزیه کننده(باکتری‌ها و قارچ‌ها) ارتباط موجودات زنده با هم دیگر مهم ترین ارتباط غذایی است ...

تعداد صفحه: ۹ دسته بندی: علوم پزشکی

توضیح‌ کلی‌ تب مالت عبارت‌ است‌ از یک‌ عفونت‌ باکتریایی‌ که‌ از گاوها، خوک‌ها، گوسفندان‌ یا بزهای‌ آلوده‌ و عفونی‌ شده‌ به‌ انسان‌ انتقال‌ می‌یابد. این‌ بیماری‌ از انسان‌ به‌ انسان‌ مسری‌ نیست‌. این‌ عفونت‌ باکتریایی‌ اعضای‌ خون‌ساز بدن‌، از جمله‌ مغز استخوان‌، گره‌های‌ لنفاوی‌، کبد و طحال‌ را متأثر می‌سازد. بیماری‌ در مردان‌ 60-20 ساله‌ شایعتر است‌. دوره‌ نهفتگی‌ بیماری‌ ممکن‌ ...

تعداد صفحه: ۱۳ دسته بندی: علوم دامی - دامپروری - دام و طیور

کلیات پرورش گاو تاریخچه بشر اولیه که سالیان درازی را به صورت بدوی از میوه درختان و شکار حیوانات امرار معاش می نمود رفته رفته درصدد برآمد برای مواقعی که دسترسی بشکار نداشت حیواناتی را که مفید تر و مطیع تر تشخیص داده بود به تدریج رام و اهلی نماید . کم کم در اثر تماس مداومی که بدین طریق با گاو ، بز و میش کوهی حاصل کرد علاوه بر فوائد گوشت از مزایای شیر هم برخوردار شد و پس از قرون ...

تعداد صفحه: ۱۲ دسته بندی: تربیت بدنی

شاید فقط یک ورزشکار حرفه ای از ارزش تغذیه در انجام ورزش ها آگاه باشد و به خوبی نقش تغییراتی را که رژیم غذایی در بهبود انجام تمرینات دارد را درک کند. شواهد بسیاری نشان دهنده رابطه بین مصرف غذا و انجام ورزش ها هستند. همچنین یک رژیم غذایی بد، به طور یقین اثر منفی بر انجام حرکات ورزشی، حتی اگر به صورت غیر حرفه ای باشند، دارد. یک رژیم غذایی که شامل مقدار کافی از کالری ، ویتامین ها، ...

تعداد صفحه: ۱۲ دسته بندی: تاریخ

مِهرپرستی یا آیین مهر بر پایه پرستش ایزد ایرانی مهر (میترا) بنیاد شده بود. به دلیل ارزش مندی آفتاب در این دین برخی نیز این دین را آفتاب پرستی دانسته‌اند. از زمانهای دور پیش از تاریخ ایرانیان پیرو آیین مهر یا کیش بغانی بودند. آیین مهر یک دین یا قانون تدوین شده نیست آیین و سنتی است که آغاز آن تاریک است. تاریخچه اولین گروه آریایی‌هایی که وارد فلات ایران شدند کاسپی‌ها بودند که در ...

تعداد صفحه: ۶ دسته بندی: معارف اسلامی و الهیات

مَرگ در زیست‌شناسی پایان زندگی موجودات زنده‌است.[۱] و در متن‌های دیگر رشته‌ها، ممکن است به نابودی کامل یک روند، یک وسیله یا یک پدیده اشاره کند. عوامل وشرایط گوناگونی می‌توانند به مرگ سازواره‌ها بینجامند از جمله شکار، بیماری، نابودی زیستگاه، پیری، سوء تغذیه و تصادفات.[۱] در کشورهای پیشرفته، عامل اصلی مرگ انسان‌ها، پیری و بیماری‌های مربوط به کهولت است. در آن کشورها مرگ حیوانات ...

تعداد صفحه: ۱۹ دسته بندی: معارف اسلامی و الهیات

مروری بر بعد اقتصادی حج هر یک از احکام و شرایع حتّی عبادی آنها دارای آثار معیشتی، دنیوی و اقتصادی است; چرا که شرایع اسلامی تأمین کننده سعادت انسان در دنیا و آخرت و مدافع مصالح و منافع جامعه بشری در همه ابعاد به هم پیوسته حیات است. و با توجّه به این نکته، که مصالح دنیوی و امور معیشتی ضرورتی است که هر چند به عنوان مقدمه برای دستیابی به سعادت ابدی بشر، غیر قابل اجتناب است، از این ...

تعداد صفحه: ۲۴ دسته بندی: محیط زیست و انرژی

پایگاه اطلاع‌رسانی شهرسازی و معماری: کارشناسان محیط‌زیست همواره هشدارهای خود نسبت به تخریب محیط‌زیست از پدیده‌‌ای با عنوان «پدیده گلخانه‌ای» نام می‌برند اما اغلب کسانی که در شهرها زندگی می‌کنند،‌ نمی‌دانند پدیده گلخانه‌ای چیست. لایه ازن اطراف زمین مانند شیشه پوشش گلخانه است. این لایه موجب می‌شود که گرما از اتمسفر خارج نشود. در صورت نبود این فرایند زمین سرد می‌شود به گونه‌ای که ...

تعداد صفحه: ۱۰ دسته بندی: علوم پزشکی

دید کلی زیست فناوری از جمله واژه‌های پر سرو صدای سالهای اخیر است.این واژه را درست یا نادرست به مفهوم همه چیز برای مردم بکار می‌برند. زیست فناوری را در یک تعریف کلی به کارگیری اندامگان یا ارگانیسم یا فرایندهای زیستی در صنایع تولیدی یا خدماتی دانسته‌اند. تعریف ساده این پدیده نوین عبارت است از دانشی که کاربرد یکپارچه زیست شیمی ، میکروب شناسی و فناوریهای تولید را در سیستمهای زیستی ...

تعداد صفحه: ۴ دسته بندی: سایر موضوعات

آیا میدانید : اولین مردمانی که زغال سنگ را کشف کردند ایرانیان بودند . آیا میدانید : اولین مردمانی که مقیاس سنجش اجسام را کشف کردند ایرانیان بودند . آیا میدانید : اولین مردمانی که به کرویت زمین پی بردند ایرانیان بودند . آیا میدانید : اولین مردمانی که قاره آمریکا را کشف کردند ایراینان بودند و کریستف کلب و واسکودوگاما بر اثر خواندن کتابهای ایرانی که در کتابخانه واتیکان بوده به فکر ...

تعداد صفحه: ۲۱ دسته بندی: جغرافیا و برنامه ریزی شهری

در وظایف شهرداری 1- ایجاد خیابان‌ها و کوچه‌ها ومیدان‌ها و باغ‌های عمومی و مجاری آب و توسعه معابر در حدود قوانین موضوعه. 2- تنظیف و نگاهداری و تسطیح معابر و انهار عمومی ومجاری آب‌ها و فاضلاب‌ و تنقیه قنوات مربوط به شهر و تأمین آب و روشنائی به وسائل ممکنه. 3- مراقبت و اهتمام کامل در نصب برگه قیمت بر ر وی اجناس و اجرای تصمیمات انجمن نسبت به ارزانی و فراوانی خواربار و مواد مورد ...

تعداد صفحه: ۱۵ دسته بندی: بهداشت

کمکهای اولیه شامل اقداماتی است که هنگام وقوع حوادث برای جلوگیری از مرگ، پیشگیری از صدمات و عوارض بعدی و یا کاهش درد و رنج مصدوم پیش از رسیدن به پزشک و یا انتقال وی به مراکز درمانی به عمل می آید. مقدمه علیرغم پیشرفت علم و تکنولوژی انسان هنوز درمقابل عوارض سوانح و بلایای طبیبعی ناشی از دگرگونیهای طبیعت آسیب‌پذیر است. و با توجه به ازدیاد روز افزون حوادث مختلف ، بخصوص جنگ ، تصادفات ...

تعداد صفحه: ۶ دسته بندی: علوم پزشکی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی ایران بیماری عفونی تب مالت بیماری مشترک بین انسان و حیوان است که منبع عفونت در طبیعت حیوانهای آلوده به میکروب این بیماری هستند و مهمترین گروه آنها عبارتند از حیوانات اهلی که انسان به عنوان منبع غذایی از آنها با فرآورده‌های غذایی به دست آمده از آنها استفاده می‌کند. بر اساس این گزارش، بهادر متخصص بیماری‌ های عفونی و ...

تعداد صفحه: ۱۷ دسته بندی: علوم دامی - دامپروری - دام و طیور

الف) دامداری کلیه فعالیت ها و اقداماتی که هدف پرورش حیوانات اهلی جهت استفاده بیشتر از محصولات و فرآورده های آنهاست. حیوانات اهلی وقتی در محیطی کاملاً سالم و بدون استرس پرورش یابند حداکثر پتانسیل ژنتیکی خود را بروز داده و به بالاترین میزان تولید می رسند. بعنوان مثال در یک گله گاو شیری برای بدست آوردن روزانه 6000 کیلوگرم شیر، نگهداری 20 رأس گاو با میانگین تولید 30 کیلوگرم شیر ...

تعداد صفحه: ۲۸ دسته بندی: روانشناسی

دیدگاه روانشناسی در مورد «شخصیت» دیدگاه روانشناسی در مورد «شخصیت» چیزی متفاوت از دیدگاههای «مردم و جامعه» است در روانشناسی افراد به گروههای «با شخصیت و بی‌شخصیت» یا«شخصیت خوب و شخصیت بد» تقسیم نمی‌شوند؛ بلکه از نظر این علم همه افراد دارای «شخصیت» هستند که باید به صورت «علمی» مورد مطالعه قرار گیرد این دیدگاه به«شخصیت و انسان» باعث پیدایش نظریه‌های متعددی از جمله : «نظریه روانکاوی ...

تعداد صفحه: ۷ دسته بندی: تاریخ

چرا انسان های اولیه به میمون ها شبیه تر بودند؟ دانشمندان معتقدند که انسان ها و میمون ها اجداد مشترکی داشتند. حدود 10 میلیون سال پیش، تعدادی از میمون ها درختان را به منظور قدم زدن در دشتهای باز ترک کردند. آنها کله های بزرگ داشتند. و از انگشتان خود برای برداشتن غذا استفاده می کردند. در حدود 4 میلیون سال پیش میمون شبیه انسان (میمون جنوبی) در آفریقا زندگی می کرد. این میمون جنوبی از ...

تعداد صفحه: ۶ دسته بندی: علوم تغذیه

روی قابل دسترس ترین شکل روی در گوشت حیوانات بخصوص گوشت قرمز و ماکیان وجود دارد.مصرف گوشت در میان کودکان پیش دبستانی غالبا کم است ، گاهی به دلیل سلیقه شخصی یا دلایل اقتصادی اجتماعی ، اما معمولا به دلیل اینکه کودکان ترجیح می دهند شیر و محصولات لبنی و غلات را جایگزین گوشت ها کنند. برای مثال در مطالعه کلاسیک Hambidge در دنور مشاهده شد.بعضی از کودکان پیش دبستانی فقط 30 گرم گوشت در ...

تعداد صفحه: ۱۹ دسته بندی: تربیت بدنی

کراتین کراتین اولین بار در سال 1832 توسط Chevruel دانشمند فرانسوی شناخته شد. کراتین را از کلمه یونانی kreas که برای گوشت به‌کار می‌رفته گرفته‌اند. کراتین سنتتیک نمک منوهیدرات است به نام کراتین منوهیدرات که از یک مولکول ساده کراتین به همراه یک مولکول آب تشکیل شده ا ست استفاده از مکمل کراتین پس از مسابقات المپیک سال 1992 بارسلون پس از آنکه تعدادی از قهرمانان ادعا کردند از مکمل ...

تعداد صفحه: ۶ دسته بندی: دامپزشکی

بیماری آسپرژیلوز تعریف آسپرژیلوس بیماری عفونی پرندگان است وعامل آن قارچ می باشدواز خصوصیات آن ناراحتی تنفسی ووجود پلاکهای کازئوز (پنیری )درریتین وکیسه های هوائی می باشد. به عنوان یک بیماری حاد پرندگان جوان وارد عمل شده وتعداد زیادی مبتلا شده ومی میرندونیز بعنوان یک بیماری مزمن تعداد کمی از پرندگان را مبتلا می کند. اسم مترادف آن پنومونی جوجه های سراز تخم درآورده می باشد. عامل ...

تعداد صفحه: ۱۹ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

استاندارد حسابداری فعالیتهای کشاورزی مقدمه فرایند تدوین استاندارد های حسابداری فرایندی مستمر و پویاست که در واکنش به تغییر تغییر شرایط وتحولات محیط داخلی وبین المللی با هدف ارتقای شفافیت گزارشگری مالی تغببر و تجدید نظر در استاندارد های موجود یا تدوین استاندارد های جدید را ایجاب مکند در این فرایند یکی از سیاست های اصلی سازمان حسابرسی استفاده از استاندارد حسابداری با درنظر گرفتن ...

تعداد صفحه: ۱۵ دسته بندی: معارف اسلامی و الهیات

روح چیست؟ چکیده ی مطالب پرسش: روح چیست؟ و عالم ارواح از نظر قرآن کجاست و آیا روح توضیح علمی هم دارد؟ پاسخ: روح البته به آن شکل که ما آنرا می شناسیم و با آن عادت کرده ایم در قرآن وجود ندارد. در قرآن گفته نشده که ما از روح زنده ایم و وقتی بمیریم روح از بدن ما خارج می شود، یا وقتی روح از بدن ما خارج شد ما می میریم. در قرآن از عالم ارواح صحبت نشده است. در قرآن از بازگشت روح به بدن ...

تعداد صفحه: ۸۰ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

با توجه به اسناد ومدارکی که در دسترس است تاریخ مصرف قارچ های خوراکی به عنوان غذا و دارو ‏به‏ زمانی بسیار دور برمی‏گردد بطوری که حتی انسانهای نخستین از خواص ویژه قارچها اطلاع داشتند و گاهی به عنوان یک ماده توهم‏زا در فالگیریها از آن استفاده می‏نمودند، مردم کشورهای شرقی اولین کسانی بودند که به استفاده از قارچ دست زده بطوری که نوعی قارچ بنام اوریکولاریا برای اولین بار در حدود 600 ...

تعداد صفحه: ۳۹ دسته بندی: مهندسی صنایع غذایی

افزودنی های غذایی به ماده یا مخلوطی از مواد اطلاق می شود که بخشی از مواد غذایی اصلی نبوده و در نتیجه عملیات تولید یا کمک به انجام فرایند و یا طی مدت نگهداری و یا از طریق بسته بندی وارد مواد غذایی می شود. افزودنیهای غذایی به دو دسته عمد و غیر عمد تقسیم می شوند. مواد افزودنی غیر عمد به نوبه خود می توانند ناشی از انجام یک فرایند باشد به عنوان مثال هنگامی که از حلال هگزان برای ...

تعداد صفحه: ۷۵ دسته بندی: مهندسی صنایع غذایی

استاندارد سابقه بسیار طولانی داشته و بشر اولیه با الهام از پدیده های طبیعی مانند گردش ایام، فصول چهارگانه سال و روز و شب، زندگی خود را استاندارد می کرده است. استانداردها در سطوح مختلفی تدوین می شوند از جمله سطح استانداردهای بین المللی است که توسط سازمان بین المللی است که توسط سازمان بین المللی استاندارد International Standard Organization با نام مخفف ISO تدوین می شوند. این ...

تعداد صفحه: ۲۰ دسته بندی: مهندسی صنایع غذایی

چکیده نحوه استفاده از امواج اولتراسوند در صنایع غذائی دو گونه است. کاربرد اولتراسوند با شدت بالا و با شدت پائین. از امواج اولتراسوند با شدت پایین به عنوان روش تجزیه‌ای در تهیه اطلاعات مربوط به ویژگی های فیزیکی و شیمیایی مواد غذایی استفاده می شود. در این حالت توان به کار رفته به حدی پائین است که پس از قطع امواج اولتراسونیک هیچگونه تغییری در خواص فیزیکی و شیمیایی مواد غذایی ایجاد ...

تعداد صفحه: ۹۵ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

مقدمه به نام خداوند لوح و قلم حقیقت نگار وجود عدم خدایی که داننده رازهاست نخستین سرآغاز آغازهاست ثبات تولید در کشاورزی یکی از جنبه‌های مهم کشاورزی پایدار Agriculture Sustainable می‌باشد. گرچه مفاهیم پایداری تولید در کشاورزی دیدگاه‌های همه‌جانبه‌ای را دربر دارد و جنبه‌های مختلفی را شامل می‌شود. اقلیم و خاک از مهمترین عوامل تولید می‌باشند و بهره‌برداری از زمین عمدتاً بر اساس کیفیت ...

تعداد صفحه: ۸ دسته بندی: زیست شناسی

جلبکها (آلگ ها)(algae): جلبک ها از دسته آغازیان فتو اتوتروف می باشند، یعنی قادرند با فتوسنتز مواد غیرارگانیک را به مواد ارگانیک تبدیل کنند. فتوسنتز فرآیندی است که طی آن نور خورشید و دی اکسید کربن به غذا و اکسیژن تبدیل میشود. 73 تا 87 درصد اکسیژن کره زمین توسط جلبکها (فیتوپلانکتون ها) تولید میگردد. فیتوپلانکتونها جزو جلبکهای تک سلولی بوده، و نخستین حلقه زنجیره غذایی جانوران آبزی ...

تعداد صفحه: ۵ دسته بندی: زیست شناسی

توکسوپلاسموز toxoplasmosis شرح بیماری توکسوپلاسموز عبارت‌ است‌ از یک‌ عفونت‌ تک‌ یاخته‌ ای‌ که‌ در انسان‌ها و بسیاری‌ از گونه‌های‌ پستانداران‌ و پرندگان‌ ایجاد می‌شود. چند نوع‌ در انسان‌ها رخ‌ می‌دهد: توکسوپلاسموز مادرزادی‌ (از مادر دچار عفونت‌ به‌ کودک‌ متولد نشده‌اش‌ منتقل‌ می‌گردد)؛ توکسوپلاسموز چشمی‌ (رتینوکوروئیدیت‌ نیز خوانده‌ می‌شود که‌ معمولاً حاصل‌ توکسوپلاسموز ...

تعداد صفحه: ۹ دسته بندی: معارف اسلامی و الهیات

سوره تکویر آیه 2 و 3 : ( إِذَا الشَّمْسُ کُوِّرَتْ * وَإِذَا النُّجُومُ انکَدَرَتْ ) « و هنگامى که ستارگان تیره و بى نور شوند * و هنگامى که کوه ها را به حرکت آرند و از جا برکنند » . سوره انفطار آیه 1 و 2 : ( إِذَا السَّماءُ انفَطَرَتْ * وَإِذَا الْکَوَاکِبُ انتَثَرَتْ ) . « هنگامى که آسمان بشکافد * و هنگامى که ستارگان پراکنده شوند » . آسمان عبارت از محیطى است که ما هر شب و روز ...

تعداد صفحه: ۱۵ دسته بندی: محیط زیست و انرژی

اکولوژی : از واژه یونانی ایکوس ( Oixos )به معنی سکونتگاه و لوژی به معنی شناخت ، علم مطالعه تمامی موجودات زنده وچگونگی ارتباط آنها با محیط است . اولین بار ارنست هگل دانشمند یا اکولوژیست آلمانی( سال 1869 ) واژه اکولوژی را پیشنهاد داد. تعاریف اکولوژی : v مطالعه ساختمان موجود زنده ومحیط v مطالعه ساختمان وکیفیت وقوع پدیده های زیستی درطبیعت v مطالعه روابط متقابل میان موجود زنده ومحیط ...

تعداد صفحه: ۷ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

سبزه‌ای است خوردنی مثل ترب که شلغم نیز گویند.گیاهی که ریشه آن کلفت و لحمی است و به عربی «سلق» می‌گویند و پخته آن از اغذیه لذیذ و شیرین است و برگ چغندر و خود آن را در آشها و بورانی‌ها داخل می‌کنند و نیز چغندر را در تغذیه حیوانات بکار می‌برند و از نوعی از آن قند و الکل می‌سازند.سبزیی است خوردنی با ریشه بزرگ.گیاهی دوساله که در سال اول برگهای گسترده دارد و ریشه آن اندوخته قندی ...

تعداد صفحه: ۱۱ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

کشاورزی کشاورزی به تولید مواد غذایی و کالا از راه زراعت و جنگل داری و دامداری است.کشاورزی همان چیزی است که به ظهور تمدن منجر شد. مطالعه کشاورزی به نام علم کشاورزی شناخته می شود. کشاورزی شامل طیف وسیعی از تخصص ها و فنون ، از جمله راه هایی برای گسترش زمین های مناسب برای زراعت گیاه ،حفر کانال ها و فرم های مختلف آبیاری می باشد. در دنیای امروز با نگرانی های موجود و کمبود منابع نیاز ...

تعداد صفحه: ۳ دسته بندی: فیزیک

مقدمه همه ما با صداهای بلند نظیر صدای قطار و رعد آسمان آشنا هستیم. وقتی این صداها را می‌شنویم در فکر آن نیستیم که چگونه این صداها به گوش ما می‌رسد در حالی که لازم است با کنجکاوی بیشتری در این مورد بیندیشیم. در این صورت ابتدا متوجه می‌شویم که صدا از ماده در حال ارتعاش ناشی می‌شود. ارتعاش چگونه صدا را بوجود می‌آورد؟ ارتعاش ماده امواجی تولید می‌کند که به صورت صوت به گوش ما می‌رسد. ...

تعداد صفحه: ۶ دسته بندی: علوم اجتماعی و جامعه شناسی

گزینوفون می‌نویسد: کودکان ایرانی در مدارسشان فنون قضاوت و عدالت و اداره می‌آموزند. معلمان در این مدارس قضایای مختلف را برای شاگردان به‌تمرین می‌گذارند، اتهامات فرضی ازقبیل دزدی و راهزنی و رشوه‌خواری و تقلب‌کاری و تعدی و اموری که معمولاً اتفاق می‌افتد را برضد برخی از دانش‌آموزان مطرح می‌کنند و از دانش‌آموزانِ دیگر می‌خواهند تا دربار? آنها حکم داده مرتکب چنین بزههائی را کیفر دهند. ...

تعداد صفحه: ۷ دسته بندی: زیست شناسی

خفاش 'متن سیاه'خُفاش یا شبکور تنها پستاندارانی است که بال دارد و قادر به پرواز است. خفاش از راسته خفاشان (Chiroptera) است و این نام به معنی "دست‌ های بال مانند" است. بال‌های خفاش با بال‌های بقیه پرندگان متفاوت است و به گونه دیگری ساخته شده، اما در عوض پوست بالهای خفاش جنسی شبیه چرم دارد و دارای خاصیت ارتجاعی است که باعث می‌شود بالهایش در طول استخوان‌هایی که دست‌ها و انگشتان خفاش ...

تعداد صفحه: ۸ دسته بندی: زیست شناسی

لاک پشتان آبی عموماَ در آب و لاک پشتان زمینی در خشکی زندگی می کنند.این حیوانات توسط پوسته استخوانی که با پولکهایی سخت و بزرگ پوشیده شده ، محافظت می شوند . این حیوانات ، دندان ندارند ، در عوض آرواره هایشان دارای لبه ای سخت مانند منقار پرندگان است . لاک پشتان آبی از گیاهان و حیوانات تغذیه می کنند ، اما لاک پشتان زمینی تنها از گیاهان تغذیه می کنند. هر دو جانور توسط تخمگذاری بر روی ...

تعداد صفحه: ۳ دسته بندی: بهداشت

راه های انتقال بیماری عمومی‌ترین راه انتقال بیماری‌ ها هواست. هنگام سرفه، عطسه و بازدم، قطره‌های بسیار ریز را در هوا پخش می‌کنید. بعضی از بیماری‌ها مانند سرما‌خوردگی، آنفولانزا و آبله مرغان از این راه به افراد دیگر منتقل می‌شوند. پوشاندن دهان و بینی با دستمال هنگام سرفه یا عطسه، از پخش شدن میکروب‌ها جلوگیری می‌کند. عطسه میکروب‌ها را تا فاصله سه متری پرتاب می‌کند. بعضی از حیوانات ...

تعداد صفحه: ۵ دسته بندی: علوم پزشکی

تَب دره نِشَستی (RVF) تَب دره نِشَستی (RVF) یک بیماری مشترک بین انسان و دام است که نام آن از منطقه دره نشستی در قاره آفریقا گرفته شده‌است. این تب می‌تواند باعث بیماری شدید و کشنده (نکروز کبدی و مغزی و نیز سقط جنین) در بین حیوانات، به‌ویژه حیوانات اهلی گردد، که ضررهای اقتصادی کلانی را به همراه خواهد داشت. این بیماری معمولاً در انسان ملایم و خفیف است ولی گاهی، موارد حاد بیماری از ...

تعداد صفحه: ۴ دسته بندی: علوم تغذیه

تحقیقات نشان می دهد استفاده از صبحانه و ناهار یا میان وعده در مدارس ، نقش بسزایی در بالا بردن توان یادگیری دانش آموزان دارد. یافته های علمی ناشی از تحقیقات روی حیوانات و انسان ها تاثیر مستقیم آهن و روی بر قوه ادراک را تایید می کنند. کمبود آهن زودرس در دوران نوزادی ، اختلالات رفتاری در بزرگسالی را ناشی می شود و رسیدن مواد مغذی کافی به بدن بزرگسالان نیز می تواند ظهور اختلالات عصبی ...

تعداد صفحه: ۷ دسته بندی: زیست شناسی

خارپوستان تنها جانورانی هستند که دارای پنج قسمت اصلی در بدنشان می‌باشند آنها دارای پوسته سفید و سختی هستند که ممکن است روی آنها تیغه‌هایی باشد خارپوستان توسط صدها پای لوله مانند پر از مایع حرکت می‌کنند آنهایی که فقط در دریا زندگی می‌کنند شامل ستاره شکننده، ستاره دریایی، خارپوست دریایی و خیار دریایی می‌شوند بیشتر این جانوران در آبهای کم عمق زندگی می‌کنند اما ستاره‌ های ظریف در ...

ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت