دانلود تحقیق و مقاله دانش آموزی و دانشجویی در مورد ادویه

براساس جستجوی مقاله و تحقیق دانشجویی در مورد ادویه تعداد 100 مورد در سایت یافت گردید که می توانید پس از مطالعه عناوین این تحقیقات و مقالات دانش آموزی و دانشجویی برای دانلود تحقیق در مورد ادویه و یا دانلود مقاله درباره ادویه اقدام نمائید:

تعداد صفحه: ۵ دسته بندی: مهندسی صنایع غذایی

روش اندازه‏گیری عصاره محلول در آب سرد , در ادویه و چاشنی فهرست مطالب روش اندازه‏گیری عصاره محلول در آب سرد , در ادویه و چاشنی مقدمه هدف تعریف اصول دستگاهها و وسایل لازم نمونه‏برداری روش کار بیان نتایج گزارش آزمون بسمه تعالی پیشگفتار استاندارد روش اندازه‏گیری عصاره محلول در آب سرد و در ادویه و چاشنی که بوسیله کمیسیون فنی ادویه و چاشنی تهیه و تدوین شده در بیست و دومین کمیته ملی ...

تعداد صفحه: ۱۲۲ دسته بندی: مهندسی صنایع غذایی

- مقدمه گوشت و فرآورده‌های آن یکی از منابع پرارزش پروتئینی در ارتباط با تغذیه ی بشر محسوب میگردد. درکشور ما صنایع گوشت به ویژه در ده سال اخیر یکی از مهمترین و مسئله سازترین شاخه های صنایع غذایی به شمار آید. فرآورده‌های متنوع و گوناگونی که امروزه از گوشتهای مختلف تهیه می‌گردند، بدون دانش فنی و اطلاعات کافی در زمینه گوشت و علوم وابسته به آن و همچنین تکنولوژی تهیه‌ی فرآورده‌های ...

تعداد صفحه: ۵۷ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

مقدمه: گیاهان اولین موجودات خلقت و این جاندارن خاموش و نمودارهای زیبایی در طبیعت، پت از گذشت میلیون ها سال که از پیدایش آنها برروز زمین می گذرد، در طی چند قرن اخیر، آثار و خواص اعجاز انگیز خود را توسط دست بشر به منصه ظهور رساانده‌اند. طب و طبابت و به طور اعم معالات از ولین مسائلی است که بشر برای حفظ اعتدال و توازن مزاج در بروز امراض جهت اعاده سلامتی به آن روی آورده نسبت به دفع ...

تعداد صفحه: ۵ دسته بندی: ادبیات فارسی

َلیله و دِمنه کتابی‌است از اصل هندی که در دوران ساسانی به فارسی میانه ترجمه شد. کلیله و دمنه کتابی پندآمیز است که در آن حکایتهای گوناگون (بیشتر از زبان حیوانات)‌ نقل شده‌است. نام آن از نام دو شغال با نامهای کلیله و دمنه گرفته شده‌است. بخش بزرگی از کتاب اختصاص به داستان این دو شغال دارد. اصل و تاریخچه کتاب کلیله و دمنه در واقع تألیفی‌است مبتنی بر چند اثر هندی که مهم‌ترین آنها ...

تعداد صفحه: ۵۰ دسته بندی: ادبیات فارسی

تعریف ادبیات گذشته : مجموعه آثار مکتوب و بر جامانده حال : شعر و نثر داستانی و نمایشی و نوشته های ادبی و شاعرانه تعریف مکتب یا سبک ادبی : ابتکار در زبان و معانی و شیوه ی بیان تعریف ادبیات مردمی فارسی : ادبیات عرفانی که با زندگی و فرهنگ مردم پیوند دارد . درس اول خط تصویری : کشیدن تصویر چیزها به دور از ظرافت برای انتقال مفهوم مراحل خط ... خط تصویری .... علامت نویسی .... منفی نگاری ...

تعداد صفحه: ۳۰ دسته بندی: علوم پزشکی

چاقی و اضافه وزن مسلماً با فشارخون بالا ارتباط دارد. شیوع این مشکل در افراد جوان دچار اضافه وزن دو برابر و در افراد مسن و چاق 50 درصد بیشتر از افراد دارای وزن طبیعی است. در مردان به ازای هر 10 درصد افزایش وزن، فشار خون 6/6 میلیمترجیوه بالاتر می‌رود. اکثر افراد مبتلا به پرفشاری علایمی ‌ندارند، اما این مشکل می‌تواند سبب آسیب حاد یا مزمن به بخش‌های مختلف بدن شود. در مغز این مشکل به ...

تعداد صفحه: ۱۰ دسته بندی: علوم پزشکی

تشخیص و درمان تعریف: زخم معده و اثنی عشر که اصطلاحاً به آن زخم پپتیک گفته می شود،وجود زخم یا خراش در پوشش (مخاط) معده و اثنی عشر(دودنوم) است.معده اسید ترشح می کند و مخاط معده و اثنی عشر مکانیسم هایی برای محافظت از خودشان در برابر آن دارند.وقتی این روش به عللی متوقف شود،تاثیر اسید بر پوشش داخلی معده باعث زخم گوارشی می شود.زخم پپتیک(گوارشی) حدوداً 1-2 سانتیمتر قطر داشته و شبیه زخم ...

تعداد صفحه: ۴ دسته بندی: علوم تغذیه

روغن کانولا روغن کانولا محصولی است که از هیبریداسیون کردن تخم شلغم روغنی به دست می آید، اخییراً یکی از محبوب ترین روغن ها برای متخصصین تغذیه و پزشکانی که ادعا میکنند خطر بیماری های قلبی را کاهش می دهد شده است. فواید: حاوی میزان کمی روغن اشباع می باشد. حاوی میزان زیادی روغن غیر اشباع مونو می باشد. حاوی میزان زیادی اسید چرب امگا 3 می باشد. در مقایسه با روغنهای دیگر، بهترین ترکیب ...

تعداد صفحه: ۷۸ دسته بندی: علوم پزشکی

- پوسیدگی اگر هرگز غذا نمی خوردیم ودندان هایمان را روزی دو بار مسواک می زدیم، هرگز دندان هایمان فاسد نمی شد . پوسیدگی های دندانی به طورمستقیم با شیوه زندگی ، عادت های غذایی ، میزان مراقبتهای بهداشتی از دهان ودندان ،وجود فلوراید در آب وخمیر دندان و..... بستگی دارد .توارث نیز نقش مهمی را در مستعد بودن دندان به پوسیدگی ایفا می کند . در یک دهان تمیز ، بلافاصله پس از مسواک زدن یک ...

تعداد صفحه: ۸ دسته بندی: تاریخ

آفریقای شمالی منطقه ای خشک وگرمسیراست که بیشترمساحت آن راصحراهاوکویرههای خشک تشکیل داده است.امارودنیل نعمتی است که به این منطقه عطاشده است واین مکان رابه سرزمین مصرداده است که دراین منطقه ساکن شوندویکی ازبزرگترین تمدن های جهان راپدیدآوردند.خاک سیاه رنگ وغنی ازموادمعدنی مصرهمراه بابارندگی های سالانه وآبگیری سدهای کوچک وبزرگ به کشاورزان مصری این مکان رامی دهدکه سالانه دوباربه کشت ...

تعداد صفحه: ۹ دسته بندی: ادبیات فارسی

اسدی طوسی: از شعرای قرن پنجم است.او از جمله کسانی است که چون فردوسی دست به نظم شاهنامه زد وکتاب معروف را گرشاسب نامه نهاد.نوشتن کتاب الابنیه عن الحقایق الادویه موفق هروی نیز ازکارهای اوست. انوری:(520_587 ) لقب علمی او حجه الحق میباشد.ائ در عهد سنجر عزت و مکتبی ولی به واسطه حادثه ای مورد طعن مردم بلخ قرار گرفت ودر پاسخ این توهین هجویه ای درباره مردم بلخ سرود. اوحدی مراغه ای: او ...

تعداد صفحه: ۳۱ دسته بندی: مهندسی شیمی

استفاده از انرژی هسته ای، یکی از اقتصادی ترین شیوه ها در دنیای صنعتی است و گستره عظیمی از کاربردهای مختلف، شامل تولید برق هسته ای، تشخیص و درمان بسیاری از بیماریها، کشاورزی و دامداری، کشف منابع آب و ... را در بر می گیرد. انرژی هسته ای در مجموع، مانند یکی از انرژی های موجود در جهان مثل انرژی بادی، آبی، گاز و نفت و ... است، اما در مقایسه با آنها جزو انرژی های پایان ناپذیر شمرده می ...

تعداد صفحه: ۱۴ دسته بندی: مهندسی صنایع غذایی

ماکارونی یکی از فراورده های مهم گندم است که تولید آن را به چینی ها نسبت داده اند و مورخین عقیده دارند که این محصول در قرن 13 میلادی توسط مارکوپولو به اروپا و از آن جا به سایر کشور ها رفته است در حال حاضر ماکارونی یکی از فراورده های پرمصرف در بسیاری از کشور های اروپایی است. مصرف سالانه مردم کشور ایتالیا سالیانه 32 کیلو گرم ، آلمان 12 کیلو گرم ، آمریکا و فرانسه و پرتقال 6 کیلو گرم ...

تعداد صفحه: ۷ دسته بندی: مهندسی صنایع غذایی

> ((ارزیابی روشهای مختلف تولید و گزینش روش بهینه)): تو لیدروش فرآیند تولید سوسیس و کالباس در تمامی واحد مشابه می باشد.اختلا فات موجود ما بین واحدهای مختلف تولیدی فقط به میزان اتو ما سیون دستگاهای خط تولید بر می گر دد ((تشریح دقیق و جا مع فراین د تولید)): مراحل فرآیند تولید سوسیس و کا لبا س به شر ح زیر میباشد: 1.تحویل گوشت و آماده سازی گوشت 2.توزین مواد اولیه بر اساس فر مو لا ...

تعداد صفحه: ۱۵ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

پرورش گیاهان *در سرزمین آند ، احتمالاً مردمان خیلی زود دریافتند که گیاهانی معین در مکانهایی دور از موطن اصلی خود ، بهتر به عمل می آیند . و نیز پاره ای از گیاهان را میتوان برگزید و در شرایط مخصوص دیگری کاشت و پرورش داد مثل سیب زمینی . *همچنین ، این احتمال وجود دارد که این مردمان ، هم گیاهان و هم حیوانات را پرورش داده و اهلی کرده باشند مثل سیب زمینی و نوعی گندم در کنار حیوناتی ...

تعداد صفحه: ۷ دسته بندی: علوم تغذیه

غذا به هر ماده ای اطلاق می شود که موجود زنده آنرا می خورد یا می آشامد. واژه غذا شامل مایعات نوشیدنی هم می شود. غذا منبع اصلی تولید انرژی و تغذیه در جانوران است و معمولاً جانوران و گیاهان، منشا تولید آن هستند. مطالعه در مورد غذا را علم تغذیه یا علم غذا می نامند. در زبان فارسی، به شکل مجازی هم از واژه غذا استفاده می کنند؛ مثل غذای فکر. تعریف حقوقی در تعریف حقوقی غذا در کشورهای ...

تعداد صفحه: ۵ دسته بندی: علوم تغذیه

مقدمه غذا به هر ماده ای اطلاق می شود که موجود زنده آنرا می خورد یا می آشامد. واژه غذا شامل مایعات نوشیدنی هم می شود. غذا منبع اصلی تولید انرژی و تغذیه در جانوران است و معمولاً جانوران و گیاهان، منشا تولید آن هستند. مطالعه در مورد غذا را علم تغذیه یا علم غذا می نامند. در زبان فارسی، به شکل مجازی هم از واژه غذا استفاده می کنند؛ مثل غذای فکر. تعریف حقوقی در تعریف حقوقی غذا در ...

تعداد صفحه: ۳ دسته بندی: زندگینامه مشاهیر و بزرگان

کریستف کلمب نخستین اروپایى بود که بعد از حضور وایکینگ ها در قرن دهم میلادى به گرینلند، پایش به قاره آمریکا رسید. در زمان اکتشاف آمریکا توانست جنوب آمریکا و آمریکاى مرکزى را کشف کند ولى در افسردگى و ناامیدى تمام درگذشت چرا که همیشه در این اندیشه بود که فردیناند، شاه اسپانیا از او قدردانى نکرده است.کریستف کلمب در سال ۱۴۵۱ در جنوا، ایتالیا به دنیا آمد. در سال هاى ابتدایى حیات خود ...

تعداد صفحه: ۷ دسته بندی: علوم پزشکی

سوسیس توسط سومریان در 3000 سال قبل از میلاد ابداع گردید. سوسیس از واژه فرانسوی هن(saussich) که خود از واژه لاتین (salsus) به معنی "نمک زده" گرفته شده، پدید آمده است. کالباس (kielbasa) در واقع یک نوع سوسیس لهستانی می باشد، که در ایران به تمام سوسیس های حجیمی که معمولا بطور سرد مصرف میگردند، اطلاق میگردد. اجزای سوسیس و کالباس در سوسیس و کالباس به مقدار زیادی از گوشت صورت گاو به ...

تعداد صفحه: ۵ دسته بندی: تاریخ

آغاز کیمیا گری اسلامی با اسامی مردانی همراه است که احتمالا خود کیمیاگر نبوده‌اند، اما با گذشت زمان و فرارسیدن قرن دهم میلادی ، کیمیاگران شهیری از میان آنان برخاستند که علاوه بر تفکراتشان ، نوشتارهای کاملا جدید و نوینی خلق کردند. امام جعفر صادق علیه السلام (148 82 ه . ق. / 770 705 م.) محضر پر فیض حضرت امام صادق (ع) ، مجمع جویندگان علوم بود. با دانش پژوهی که به محفل آن حضرت راه ...

تعداد صفحه: ۴ دسته بندی: تاریخ

511 سال پیش در روز 3 اوت سال 1492 میلادی کریستف کلمب دریانورد جنوایی که در خدمت پادشاه اسپانیا بود ، با سه فروند کشتی کوچک به نامهای نینیا ، پینتا و سانتاماریا به امید یافتن راه دریایی هندوستان از بندر پالوس راه دریا را در پیش گرفت. کریستف کلمب در سال 1451 میلادی در شهر جنوا یک بندر بازرگانی مهم و یک جمهوری با قدرت دریایی قابل ملاحظه متولد شد. وی از اوان جوانی به دریانوردی علاقه ...

تعداد صفحه: ۲ دسته بندی: تاریخ

کریستف کلمب نخستین اروپایى بود که بعد از حضور وایکینگ ها در قرن دهم میلادى به گرینلند، پایش به قاره آمریکا رسید. در زمان اکتشاف آمریکا توانست جنوب آمریکا و آمریکاى مرکزى را کشف کند ولى در افسردگى و ناامیدى تمام درگذشت چرا که همیشه در این اندیشه بود که فردیناند، شاه اسپانیا از او قدردانى نکرده است.کریستف کلمب در سال ۱۴۵۱ در جنوا، ایتالیا به دنیا آمد. در سال هاى ابتدایى حیات خود ...

تعداد صفحه: ۱۳ دسته بندی: علوم تغذیه

در کشورهای در حال توسعه مثل اردن ، میانگین مصرف سرانه در هر سال kg 1 / 31 می باشد . در اردن بین 2006 و 2008 یک مصرف سرانه 10% فزاینده گوشت و تولیدات گوشتی وجود دارد . این افزایش در مصرف گوشت اساسا به خاطر ارزش تغذیه ای بالایی است که به واسطه گوشت و تولیدات گوشتی به مصرف کنندگان اردنی افزوده می شود .این بررسی کیفیت برخی سوسیس ها مثل مورتدلا ، مورتدلا با زیتون ، مورتدلا با فلفل ، ...

تعداد صفحه: ۷ دسته بندی: علوم تغذیه

غذا به هر ماده ای اطلاق می شود که موجود زنده آنرا می خورد یا می آشامد. واژه غذا شامل مایعات نوشیدنی هم می شود. غذا منبع اصلی تولید انرژی و تغذیه در جانوران است و معمولاً جانوران و گیاهان، منشا تولید آن هستند. مطالعه در مورد غذا را علم تغذیه یا علم غذا می نامند. در زبان فارسی، به شکل مجازی هم از واژه غذا استفاده می کنند؛ مثل غذای فکر. تعریف حقوقی در تعریف حقوقی غذا در کشورهای ...

تعداد صفحه: ۹ دسته بندی: علوم پزشکی

درخت میخک بومی جزایر اندوزی و اقیانوسیه است و به علت زیبایی خاصی که دارد امروزه در بشتر نقاط دنیا به عنوان درخت زینتی پرورش داده می شود. میخک درختی است کوچک و مخروطی شکل که برگهای آنها هیچ وقت زرد نمی شود و در تمام طول سال سبز است. اسانس میخک دارای اوژنول، کاربوفلین، الکل، بنزیلیک، بنزوات دموتیل، فورفوول و اتیلن می باشد اوژونول که ماده اصلی میخک می باشد، آرام کننده و ضد عفونی ...

تعداد صفحه: ۲۶ دسته بندی: علوم تغذیه

مقدمه به گوشت بدن جانوران (بافت ماهیچه ای بدن آنها) که از آن به عنوان غذا استفاده می شود، گوشت اطلاق می گردد. این واژه، گوشت بدن جانوران، آبزیان خوراکی و پرندگان را شامل می شود. معمولاً وقتی از واژه گوشت استفاده می کنیم، منظورمان گوشتی است که برای خوراک استفاده می شود. اغلب، گوشت قابل مصرف برای انسان را از جانوران اهلی تهیه می کنند. این جانوران را به منظور درست کردن خوراک از ...

تعداد صفحه: ۴ دسته بندی: مهندسی شیمی

سه ایزوتوپ جدید از عناصر آلومینیوم و منگنز برای اولین بار؛ ایزوتوپ های جدیدی از دو عنصر سنگین بدست آمد گروهی از دانشمندان آمریکایی با هدف ورود به عرصه نوینی از فیزیک هسته ای موفق شدند سه ایزوتوپ جدید از عناصر آلومینیوم و منگنز را بدست آوردند. به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه ایالتی میشیگان توانستند با همکاری National Superconducting Cyclotron Laboratory سه ایزوتوپ از عناصر ...

تعداد صفحه: ۱۴ دسته بندی: ادبیات فارسی

زندگی نامه سعدی تخلص و شهرت «مشرف الدین» ، مشهور به «شیخ سعدی» یا «شیخ شیراز» است.درباره نام و نام پدر شاعر و هم چنین تاریخ تولد سعدی اختلاف بسیار است. سال تولد او را از 571 تا 606 هجری قمری احتمال داده اند و تاریخ درگذشتش را هم سالهای 690 تا 695 نوشته اند. سعدی در شیراز پای به هستی نهاد و هنوز کودکی بیش نبود که پدرش در گذشت. آنچه مسلم است اغلب افراد خانواده وی اهل علم و دین و ...

تعداد صفحه: ۱۰ دسته بندی: علوم تغذیه

تاثیر مواد نگه دارنده و باز دارنده در مواد غذایی طعم، احساس حاصل از چشیدن یک ماده غذایی و درک مزه و بوی آن می باشد. طعم، مجموع ویژگی های یک ماده غذایی که سبب احساس خاصی در انسان می شود را مشخص می کند. عواملی مانند دمای ماده غذایی و بافت آن مثل صافی، زبری و دانه دانه بودن در احساس طعم تاثیر می گذارد. سوختن دهان ناشی از ادویه ها یا سردی ناشی از منتول، مثال هایی از احساس طعم می ...

تعداد صفحه: ۲۳ دسته بندی: ادبیات فارسی

زندگینامه سعدی درباره سعدی چه می‏توان گفت؟ شاعری بزرگ در عرصه اجمال و راز یا نویسنده‏ای نوآور و خلاق! مردی فرهیخته و فرهنگمند که سودای معرفتش از کویی به کویی و از شهری به شهری می‏کشاند و درد دوری و اشتیاق دیدار غزلخوانش می‏کند! و یا سیاحی که آرزومند دیدار آثار بدیع جهان است و طبعی خوش و روحی سرکش دارد!... باری... سعدی نیز زندگی را در سایه نام دوست محو کرده است... سعدی تخلص و ...

تعداد صفحه: ۳۹ دسته بندی: مهندسی صنایع غذایی

افزودنی های غذایی به ماده یا مخلوطی از مواد اطلاق می شود که بخشی از مواد غذایی اصلی نبوده و در نتیجه عملیات تولید یا کمک به انجام فرایند و یا طی مدت نگهداری و یا از طریق بسته بندی وارد مواد غذایی می شود. افزودنیهای غذایی به دو دسته عمد و غیر عمد تقسیم می شوند. مواد افزودنی غیر عمد به نوبه خود می توانند ناشی از انجام یک فرایند باشد به عنوان مثال هنگامی که از حلال هگزان برای ...

تعداد صفحه: ۷۵ دسته بندی: مهندسی صنایع غذایی

استاندارد سابقه بسیار طولانی داشته و بشر اولیه با الهام از پدیده های طبیعی مانند گردش ایام، فصول چهارگانه سال و روز و شب، زندگی خود را استاندارد می کرده است. استانداردها در سطوح مختلفی تدوین می شوند از جمله سطح استانداردهای بین المللی است که توسط سازمان بین المللی است که توسط سازمان بین المللی استاندارد International Standard Organization با نام مخفف ISO تدوین می شوند. این ...

تعداد صفحه: ۸ دسته بندی: مهندسی معماری

پایتخت باشکوه هرخانه آشپزخانه امروزه آشپزخانه بیش از گذشته بخشى از خانه شده است که اهل خانه در آن به سر مى برند، این اتاق دیگر تنها مکانى براى فراهم آوردن غذا نیست و حتى آشپزخانه هایى که بزرگترند، به مرکز خانه تبدیل شده اند، خانواده براى استراحت در آنجا جمع مى شوند، از دوستان خود در آن پذیرایى مى کنند، تکالیف شان را انجام مى دهند وغذا مى خورند. آشپزخانه محیطى خودمانى، ساده و ...

تعداد صفحه: ۶ دسته بندی: علوم تغذیه

کودک و شیر گاو کودکان قبل از سن یکسالگی نباید شیر گاو مصرف کنند. تعجب نکنید زیرا بدن نوزادان به شیر مادر- و نه شیر فرآوری نشده گاو- نیاز دارد و اگر مادری نمیتواند بنا بر دلایلی به کودک خود شیر بدهد بهتر است به دنبال شیر خشک غنی شده با آهن که از شیر معمولی درست شده باشد بگردد.این به معنای اجتناب کلی از مصرف شیر گاو نیست بلکه بیانگر این لست که مصرف شیر مادر و شیر های خشک غنی از ...

تعداد صفحه: ۲۸ دسته بندی: علوم پزشکی

بیماری ام اس MS تغذیه در بیماران ام اس امروزه شواهد علمی بسیاری وجود دارد که اهمییت و نقش تغذیه را در حفظ سلامت بیماران ام اس ثابت کرده. اگرچه اکثر دستورات توصیه های عمومی است و تمام افراد باید از آن پیروی کنند, ولی مواردی نیز وجود دارد که در بیماران ام اس بر آنها تاکید شده. افراد با عادات غذایی نادرست باید بعد از آگاهی از برنامه تغذیه صحیح به تدریج و در چند مرحله از برنامه ...

تعداد صفحه: ۶ دسته بندی: بهداشت

بوی بد دهان (هالیتوزیس) Halitosis که در فارسی به آن بیاستو می‌گویند یک مشکل اجتماعی به شمار می‌آید. عقیده همگانی بر این است که بوی بد دهان از رعایت نکردن کامل بهداشت دهان ناشی می‌شود، در حالی که ممکن است در واقع به دنبال بیماری‌های گوناگون حفره‌ی دهان یا بیماری‌های اندام‌های مختلف بدن باشد. بوی بد دهان در 70 درصد موارد از حفری دهان و در 30 درصد از دیگر نقاط بدن پدید می‌آید. ...

تعداد صفحه: ۳ دسته بندی: ادبیات فارسی

سعدی تخلص و شهرت «مشرف الدین» ، مشهور به «شیخ سعدی» یا «شیخ شیراز» است. درباره نام و نام پدر شاعر و هم چنین تاریخ تولد سعدی اختلاف بسیار است. سال تولد او را از 571 تا 606 هجری قمری احتمال داده اند و تاریخ درگذشتش را هم سالهای 690 تا 695 نوشته اند. سعدی در شیراز پای به هستی نهاد و هنوز کودکی بیش نبود که پدرش در گذشت. آنچه مسلم است اغلب افراد خانواده وی اهل علم و دین و دانش بودند. ...

تعداد صفحه: ۹ دسته بندی: تاریخ

نام خدا پس از آنکه سپاه ایران در نهاوند از لشکریان عرب شکست یافت و یزدگرد سوم آخرین شاهنشاه ساسانی به مشرق شتافت و سرانجام در مرو کُشته شد، ایران در شمار کشورهای اسلامی درآمد و مردم این سرزمین کم‌کم دین اسلام را پذیرفتند.از این پس تا چند قرن تاریخ ایران با تاریخ اسلام پیوستگی دارد. به این سبب باید نخست از وضع سرزمین عربستان و تاریخ آن پیش از ظهور اسلام آگاه شویم و سپس از سرگذشت ...

تعداد صفحه: ۶ دسته بندی: تاریخ

هفتمین اثر از عجایب هفتگانه ی جهان ، فانوس دریایی اسکندریه و در واقع هشتمین اثر عجیب است. پیش از آنکه این اثر ساخته شود ، دیوار های شهر بابل به عنوان دومین اثر شگفتی زای جهان به شمار می آمد. به هر حال برج روشنایی دهانه ی رود نیل که 130 متر ارتفاع داشت ، در نظر مردم عهد باستان چنان کار فنی استادانه و ماهرانه ای جلوه نمود که بی درنگ دیوارهای بابل را از فهرست هفتگانه ، حذف و برج را ...

تعداد صفحه: ۸ دسته بندی: زندگینامه مشاهیر و بزرگان

ابوعلی حسین بن عبدالله بن سینا، مشهور به ابوعلی سینا و ابن سینا (یا پور سینا) (۳۵۹-۴۱۶ خورشیدی، ۳۷۰-۴۲۸ قمری، ۹۸۰-۱۰۳۷ میلادی، زادهٔ روستایی در نزدیکی بخارا، [۱] درگذشت در همدان[۲] ) پزشک ایرانی [۳][۴][۵]، مشهورترین و تاثیر گذارترینِ فیلسوفان و دانشمندان ایرانی اسلامی بود.[۶] وی ۴۵۰ کتاب در زمینه‌های گوناگون نوشته‌است که تعداد زیادی از آن‌ها در مورد پزشکی و فلسفه‌است. جرج سارتن ...

تعداد صفحه: ۱۰ دسته بندی: علوم پزشکی

لارنژیت چیست ؟ لارنژیت التهاب خفیف حنجره و بافت های مجاور، که باعث خشونت موقت صدا می گردد. این عارضه در طی همه گیری های فصلی عفونت های ویروسی (اواخر پاییز، زمستان و اوایل بهار) شایع تر است . لارنژیت هنگامی رخ می‌دهد که حنجره - محل قرارگیری تار های صوتی - ملتهب می‌شود و عموما با خشن شدن یا از دست رفتن صدا همراه است.حنجره در راس راه هوایی که به ریه ختم می‌شود، یعنی نای قرار ...

تعداد صفحه: ۵ دسته بندی: ادبیات فارسی

تشکل ادبیات دری در عهد سامانیان دودمان فرهیخته و مدبر سامانیان در کنار سایر ویژگی ها با دو اصل ناب شناسایی می گردند: 1 - تامین تمامیت ارضی زیست بوم آریائیان و احیای فرمانروایی دیرنده این ملت در چارچوب خراسان بزرگ که دیگر ماورا و مادون نداشت . 2 - تشکل و گسترش ادبیات فارسی – دری بر فراز میراث گرانسنگ فرهنگ پارین و به اساس الهام و نیاز اندیشه نوین . درنگی بر یاد کرد تاریخ نگاران ...

تعداد صفحه: ۵ دسته بندی: علوم پزشکی

تب‌ روماتیسمی‌ یک‌ عارضه‌ التهابی‌ عفونت‌ با استرپتوکک‌ گروه‌ آ که‌ بسیاری‌ از اعضای‌ بدن‌، به‌خصوص‌ مفاصل‌ و قلب‌ را درگیر می‌سازد. عفونت‌ های‌ استرپتوکوکی‌ مسری‌ است‌ ولی‌ تب‌ روماتیسمی‌ حالت‌ مسری‌ ندارد. این‌ بیماری‌ هم‌ کودکان‌ و هم‌ بزرگسالان‌ را می‌تواند مبتلا سازد. علایم‌ شایع‌ التهاب‌ مفصلی‌ با مشخصات‌ درد، قرمزی‌، تورم‌ و گرمی‌، که‌ می‌تواند از مفصلی‌ به‌ مفصل‌ دیگر ...

تعداد صفحه: ۳۷ دسته بندی: زندگینامه مشاهیر و بزرگان

بهروز فروتن در یازدهم فروردین سال 1324 در محله امیریه تهران و در خانواده‌ای که پدرش از افسران نظامی بود و مادرش از خانواده‌ای فرهنگی به دنیا آمد. خانواده‌ فروتن 7 نفری بود که تشکیل شده بود از پدر و مادر و دو خواهر و دو برابر و بهروز که فرزند آخر خانواده و این جمع به شمار می‌آمد. پدر خانواده که خود از کودکی سخت کارکرده بود و طعم تلاش را چشیده بود، فرزندان خود را به کار کردن و ...

تعداد صفحه: ۱۸۲ دسته بندی: تربیت بدنی

به نام خدا از اولین روز که به عنوان دانشجوی رشته ی مهندسی عمران واحد تربیت بدنی 2 را انتخاب نمودم ؛دغدغه ای در خاطرم به وجود آمدکه اگر استاد مربوطه رشته ای را بخواهد تخصصی به دانشجویانی نظیر من آموزش دهد ، آنگاه تکلیف چیست؟ علت این نگرانی آن بود که در این 21،20 سال عمر گذرانده شده ،آن ورزشی که نه تنها به عنوان ورزش بلکه به عنوان سرگرمی برای بچه های هم سن و سال خودم در کوچه های ...

تعداد صفحه: ۳۳ دسته بندی: مهندسی شیمی

مقدمه شیمی علمی که ازساختمان ماده وتغییرات باطنی ان صحبت می کند وبعبارت دیگرمی توان گفت که شیمی ازترکیبات اتمهابحث می کند .انسان برای زندگی بهتربه موادی احتیاج داردکه بیشتر انهابطورطبیعی ساخته واماده نیست وناچاراست که هریک رابنحوی تهیه نماید وازانهااستفاده مخصوصی نماید.علمی که ازاین مواد بحث می کند شیمی نام دارد.به عقیده محقق هندیا((مهدی حسن )) لغت ((شیمی))ازکلمه چینی ((چین ای)) ...

تعداد صفحه: ۶۶ دسته بندی: تاریخ

پیشگفتار عصر جدید در آغاز قرن چهاردهم میلادی، عصر میانی یا قرون وسطی که از زمان سقوط روم حدود هزار سال طول کشیده بود، رو به پایان بود و رنسانس، یکی از بزرگترین جنبش‎ های فرهنگی تاریخ، به تدریج جایگزینش می‎شد. رنسانس در سال‎های 1300 از ایتالیا آغاز شد و در عرض سه قرن در سراسر اروپا انتشار یافت. به ن درت در دوره‎ای چنین کوتاه ازنظر تاریخی، رخدادهای متعددی به وقوع می‎پیوندد، حال آن ...

تعداد صفحه: ۹۰ دسته بندی: جغرافیا و برنامه ریزی شهری

با آنکه جغرافیا نیز مانند اکثر علومی که بشر را در طول تاریخ زندگی وی بر روی کره زمین کمک و هدایت کرده اند، روندی پرنوسان را پشت سر گذاشته و تا کنون که دوره شکوفائی آن است و به جامعه جهانی خدمات ارزنده ای کرده است هنوز تعریف واحدی که مورد قبول محقیقی و اهل فن باشد از ان نشده است. لازم به ذکر است که انسان از آغاز پیدایش و حرکت در جهات مختلف و بدنبال اهدافی که منجر به سیر کردن شکم ...

تعداد صفحه: ۴۸ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

مقدمه: قدمت شناخت خواص دارویی گیاهان شاید بیرون ا زحافظه تاریخ با شد و این گیاهان درطو ل تاریخ همیشه با انسان قرابت خاصی داشته و آثار دارویی و موارد استفاده آن بر هیچکس پوشیده نیست و یکی از دلایل مهم این قدمت حضو رباورهای ریشه دار مردم سرزمین های مختلف در خصوص استفاده از گیاهان دارویی است اگر چه علاقه، همدمی و توجه به این گیاهان مفید در سالهای گذشته ناچیز بوده ولی خوشبختانه ...

تعداد صفحه: ۶ دسته بندی: مهندسی صنایع غذایی

کمپوت نوعی خوراک شیرین است که از پختن میوه های درسته یا تکه شده مثل سیب، گلابی، هلو، گیلاس، توت فرنگی، آلو و ... به همراه شکر تهیه می شود. معمولاً آب موجود در کمپوت از مربا، ژله و کنسرو بیشتر است. به کمپوت می توان انواع ادویه جات را هم اضافه نمود. همچنین کمپوت به نوعی نوشیدنی سنتی در کشور لهستان هم اطلاق می شود. در اواسط دهه 1980، 60 درصد از نوشیدنی هایی که مردم لهستان استفاده ...

تعداد صفحه: ۱۹ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

مقدمه : گیاه کاسنی از جمله گیاهان مفیدی است که تاریخ استفاده آن به دورانهای قبل از میلاد مسیح می رسد و مصرف آن بین ملل مختلف متداول بوده است ، بطوری که اطباء آن دوران از جمله جالینوس ، پلین ، دیوسکورید و عده ای دیگر برای کلیه قسمتهای این گیاه بعنوان درمان و بهبودی بیماریها اهمیت زیادی قائل بوده اند و هنوز هم به دلیل اعتقادی که بیشتر مردم به این گیاه دارند آن را برای مداوای ...

تعداد صفحه: ۷۶ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

مقدمه زراعت و اصلاح نباتات نام یکی از رشته‌های آموزشی کشاورزی در دانشگاه‌های ایران است. این رشته را می‌توان به عنوان گرایش در مقطع کارشناسی انتخاب نمود. مباحث این رشته در دوران کارشناسی ارشد تخصصی است.شامل زیر گروه‌های زراعت ،اصلاح نباتات وبیوتکنولوژی میشود.در دوره دکتری زراعت می توان اکولوژِی گیاهی ویا فیزیولوژِی را پیگیری کرد گیاهان زراعی بسیار متنوع بوده ،به صورت های مختلفی ...

تعداد صفحه: ۶۹ دسته بندی: مهندسی صنایع غذایی

پیشینه زعفران را با نام عمومی (Saffron) و اسم علمی Crocus Salmus از خانواده زنبق گران بها ترین گیاه زراعی موجود در روی کره زمین بوده و تنها گیاهی است که واحد خرید آن به جای تن و کیلوگرم، مثقال و گرم است. زعفران در زبان های گوناگون دنیا با کم و بیش اختلاف، شبیه واژه ‹‹زعفران›› در زبان فارسی است. به گونه ای که در زبان اسپانیایی Azairan، ایتالیای Zafferano، انگلیسی Crocus Salmus و ...

تعداد صفحه: ۴ دسته بندی: بهداشت

تغذیه در دوران بارداری: تغذیه صحیح بیشترین اثر را بر سلامت جنین دارد. خانم هاى باردار مى توانند همان غذاهایى را که در دوران غیر باردارى مصرف مى نمودند در باردارى هم مصرف نمایند، اما باید مواظب باشند که غذاهاى مصرفى آنها حاوى تمام مواد لازم براى رشد جنین و سلامت مادر باشد. غذاى روزانه خانم باردار باید حاوى کلیه گروههاى غذایى باشد. گروه هاى غذایى عبارتند از: 1-غلات: این گروه منبع ...

تعداد صفحه: ۶ دسته بندی: تاریخ

تجارت ومبادلات تجاری درعصرعباسی قبل ازورودبه بحث اصلی یادآوری این نکته لازم به نظرمیرسد که تجارت درزمان حکومت عباسیان ازجایگاه عمده ای درجهان اسلام برخورداربود. بازرگانی بیش ازعصرعباسی خصوصأدردوره خلفای راشدین وعصرامویان شکوفانبود؛زیراجامعه سرگرم توسعه عملیات مربوط به فتوح وگسترش قلمرواسلامی بود(مکی،282) درزمان عباسیان،تجارت آزادبود.امّابازرگانان بایددر مرزها ودرورودی ...

تعداد صفحه: ۳۶ دسته بندی: ادبیات فارسی

تورکون دیلی تورکون دیلی تک سوگلی؛ایستکلی دیل اولماز ئوزگه دیلی قاتسان ، بو اصیل اولماز ئوز شعرینی فارسا – عربه قاتماسا شاعر شعری اوخیانلار ، ائشیدنلر کسیل اولماز فارس شاعری چوخ سؤزلرینی بیزدن آپارمیش «صابر» کیمی بیر سفره لی شاعر پخیل اولماز آذر قوشونی قیصر رومی اسیر ائتمیش کسری سؤزودیر، بیر بئله تاریخ ناغیل اولماز سؤزلرده جواهر کیمی دیر ، اصلی بدلدن تشخیص وئرن اولسا بوقده ر ...

تعداد صفحه: ۲۷ دسته بندی: مهندسی صنایع غذایی

مقدمه ماست یکی از انواع لبنیات است که از تخمیر شیر توسط نوعی باکتری حاصل می شود. از هر نوع شیری برای تهیه ماست می توان استفاده نمود؛ اما ماست های امروزی را اغلب از شیر گاو تهیه می کنند. ماست از تخمیر قند شیر به نام لاکتوز حاصل می شود. باکتری مخصوص تهیه ماست، لاکتوز را به اسید لاکتیک تبدیل می کند و به علاوه به ماست بافت ژل مانندی می دهد. به دلیل وجود اسید لاکتیک، ماست مزه تند و ...

تعداد صفحه: ۴۸ دسته بندی: زیست شناسی

مقدمه : قارچ کمبوجا که متشکل از کشت های همزیست سلولهای مخمر از دسته ساکاروز ماسیس (Saccharomyces ) باباکتری های میله های شکل زیلی نوروم (Xy linorom ) ویک توده تقریبا کرم رنگ ژله ای مانند ،به ندرت ممکن است چندین نفر درروز به WILD ROSE COLLEGE مراجعه نکنند و خواهان اطلاعاتی در مورد چای کمبوجا ویا ((چای قارچ))نباشند. لذا این بهترین فرصت است که مجموعه اطلاعات طبی که نمایانگر کلیه ...

تعداد صفحه: ۷ دسته بندی: محیط زیست و انرژی

استخراج در فناوری هسته‌ ای، خواه صلح آمیز باشد یا نظامی، ماده بنیادی مورد نیاز، اورانیوم است. اورانیوم از معادن زیرزمینی و همچنین حفاری‌های رو باز قابل استحصال است. این ماده به رغم آن که در تمام جهان قابل دستیابی است اما سنگ معدن تغلیظ شده آن به مقدار بسیار کمی قابل دستیابی است. تبدیل اورانیوم سنگ معدن اورانیوم استخراج شده در آسیاب خرد و ریز شده و به پودر بسیار ریزی تبدیل ...

تعداد صفحه: ۷۱ دسته بندی: زیست شناسی

سرخارگل (Echinacea purpurea ) گیاهی است علفی، چندساله متعلّق به تیره گل ستاره ایها (Asteraceae ) . سرخارگل یکی از مهمترین گیاهان دارویی در صنایع داروسازی بیشتر کشورهای توسعه یافته است. موّاد مؤثّره این گیاه خاصیّت ضد ویروسی داشته و تقویت کننده سیستم دفاعی بدن (Immunostimulant ) می باشد. منشاء این گیاه شمال آمریکا گزارش شده است و در شمال رودخانه میسوری به صورت انبوه می روید. این ...

تعداد صفحه: ۱۸ دسته بندی: جغرافیا و برنامه ریزی شهری

از نخستین روز آفرینش دنیا، تا تکوین و پیدایش خشکی‌ها و دریاها، تا اینک انسان، بر خلیج ‌فارس عمر جهان وزیده است، از بدو تردد فنیقی‌ها تا تحرک هخامنشیان و تحریک یونانیان و حرکت اسکندر و ماموریت نثار خوس - نثار کوس - و از اولین جرقه‌های فتوحات مسلمانان در شهرهای ساحلی و جزایر خلیج ‌فارس، تا حضور نحس پرتغالیها و هلندیها، و به دنبال آنها کمپانی هند شرقی و انگلیسی‌ها، آنهم با ادعای ...

تعداد صفحه: ۶۸ دسته بندی: حقوق و فقه

معاونت در جرم مقدمه قانون مجازات اسلامی 1375 (تعزیرات) کتاب پنجم از قانون مجازات اسلامی است که به مبحث تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده اختصاص دارد. این قانون اولین قانون دائمی مجازات اسلامی است که پس از پیروی انقلاب اسلامی به تصویب رسیده است. انسجام دادن به قوانین کیفری قبل، جایگزینی مجازات شلاق با مجازات حبس، احصاء جرایم قابل گذشت از دیگر ویژگی های عمده این قانون هستند. چنانچه به ...

تعداد صفحه: ۱۷ دسته بندی: حقوق و فقه

چکیده: بازتاب این معضل اجتماعی نیز تاثیر گذار بر دیدگاههای حقوقدانان و جرمشناسان بوده است . به دلیل اینکه دیگر قوانین راجع به سقط جنین ، با وجود مسائل جدید اعم از مسائل پزشکی و مسائل اجتماعی و اقتصادی و نظایر آن با عرف و اخلاق عمومی جوامع مطابق نبوده و این مهم حقوقدانان رابرانگیخته تا درتنظیم قوانین ، مسائل و مشکلات را مد نظر قرار دهند که امروزه ما شاهد دگرگونی و تحول در قوانین ...

تعداد صفحه: ۱۹ دسته بندی: حقوق و فقه

چکیده: بازتاب این معضل اجتماعی نیز تاثیر گذار بر دیدگاههای حقوقدانان و جرمشناسان بوده است . به دلیل اینکه دیگر قوانین راجع به سقط جنین ، با وجود مسائل جدید اعم از مسائل پزشکی و مسائل اجتماعی و اقتصادی و نظایر آن با عرف و اخلاق عمومی جوامع مطابق نبوده و این مهم حقوقدانان رابرانگیخته تا درتنظیم قوانین ، مسائل و مشکلات را مد نظر قرار دهند که امروزه ما شاهد دگرگونی و تحول در قوانین ...

تعداد صفحه: ۱۴ دسته بندی: هنر

فرش ایران از آغاز تا امروز هوشنگ پادشاه ایران اولین کسی بود کهدر ملک خویش آهن آورد و برای صناعات از آن ابزار ساخت و بفرمود تا حیوانات درنده را بکشند و از پوست آنان لباس و فرش تهیه کنند. حسب روایات تاریخی، زندگی هوشنگ پادشاه ایران زمین به بیش از دو هزار سال پیش از میلات مسیح باز می‌گردد و در آنها به استفاده از پوست حیوانات به عنوان فرش اشاره شده است. می‌توان چنین نتیجه گرفت که از ...

تعداد صفحه: ۳۹ دسته بندی: تاریخ

تاریخ آموزه های بسیاری دارد. به تعبیر حضرت امام خمینی تاریخ معلم انسانهاست از این رو خداوند در قرآن مجید به دفعات از شرح احوال گذشتگان به منظور عبرت آموزی و هدایت انسانها سخن به میان آورده است. از جمله در سوره آل عمران آیه 137 آمده است: «قد خلت من قبلکم سنن فسیروا فی الارض فانظروا کیف کان عاقبه المکذبین» پیش از شما سنت هایی وجود داشت که هر قوم طبق اعمال خود سرنوشت هایی داشتند که ...

تعداد صفحه: ۲۲ دسته بندی: معارف اسلامی و الهیات

مقدمه: تمدن اسلامی در نتیجه‌ی سفارش‌های اسلام به دانش‌اندوزی و بهره‌گیری از دانش تمدن‌ های پیشین پدید آمد. اسلام در کمتر از یک سده به سراسر خاورمیانه، شمال آفریقا و اسپانیا گسترش یافت و میانه‌ی زمین، قلمرو جهان اسلام شد. در این منطقه‌ی پهناور، که زادگاه چند تمدن درخشان بود، مسلمانان دستاورد های تمدن‌ های پیشین را پذیرفتند و با توسعه‌ی آن‌ها، تمدن شکوهمندی را به وجود آوردند. ...

تعداد صفحه: ۴۱ دسته بندی: اقتصاد

مقدمه روشن است که اقتصاد کلاسیک که مشخصه آن رقابت کامل و ذره ای بودن بنگاههاست، نیازی به وجود بورس اوراق بهادار نمی‌بینید. با گذار از اقتصاد کلاسیک و توسعه ابعاد تولید، حجم سرمایه گذاریها نیز بزرگتر و قابل ملاحظه تر می‌شود و نحوه تامین منابع مالی برای این سرمایه گذاریها دشوارتر می‌گرددد. با ورود اقتصاد به دوره تولیدانبوه، نقش بورس اوراق بهادار در اقتصاد چشمگیر تر می‌شود. بطوری ...

تعداد صفحه: ۳۹ دسته بندی: علوم سیاسی

ای دادگاه شب، تو که بودی و خواهی بود و هستی، بدان که من بوده ام! من بوده ام! من، فرانتز فون گرلاخ، اینجا، در این اتاق، قرنم را به دوش گرفتم و گفتم جوابش با من، در این روز و برای همیشه. گوشه نیشینان آلتونا زمانی که کودک بودیم می پرسیدیم که چرا من، «من، شدم؟ که برای چه شدم؟ ژان پل سارتر پر از چندگالی، پر از «در حال بررسی» ها بود که ما ناچار، دیر یا زود، صورت سئوال ها را فراموش ...

تعداد صفحه: ۱۸ دسته بندی: ادبیات فارسی

1)شاهنامه ابو منصوری چنان که پیش از این دیدیم، نثر فارسی در آغاز عصر فردوسی تولد یافت، زیرا نخستین کتاب فارسی که به عنوان اثری مستقل عرضه شد، همان شاهنامه‌ ی منثور بود که به دلیل آن که به دستور و سرمایه ی ابو منثور محمد بن عبدالرزاق توسی فراهم شد، به شاهنامه ی ابو منصوری شهرت یافته و چنان که گفتیم، در واقع، تاریخ گذشته ی ایران به شمار می آمد است. اصل این کتاب متأسفانه از میان ...

تعداد صفحه: ۱۰ دسته بندی: مهندسی شیمی

تاریخچه: اتیلن اکساید (Ethylen Oxide) برای اولین بار در سال 1859 توسط میثمی دان فرانسوی چارلز آدولف ورتز (Charles Adolphe Wurtz) بدست آمد. این دانشمند اتیلن اکساید را از ترکیب 2- کلرواتانول با یک پایه به دست آورد. در طول جنگ جهانی اول این ماده از لحاظ صنعتی اهمیت پیدا کرد و از آن برای تولید دو محصول اتیلن گلایکول (خنک کننده رادیاتور) و همچنین ساخت بمب شیمیایی گاز خردل استفاده ...

تعداد صفحه: ۲۳ دسته بندی: پیراپزشکی

مقدمه آویشن یکی از قدیمی ترین گیاهان دارویی و ادویه ای است. به طوری که مصریان و یونانیان باستان از آویشن برای درمان بیماری های خود استفاده می کردند. به علت خواص ضدباکتریایی، ضد قارچی و ضد انگلی اسانس آویشن، این گیاه از قرن 16 رسماً به عنوان یک گیاه دارویی معرفی شد و در تمامی فارماکوپه های معتبر خواص درمانی آن مورد تایید قرار گرفت. نیومن در سال 1725، ماده موثره این گیاه را کشف ...

تعداد صفحه: ۵۹ دسته بندی: زیست شناسی

مقدمه: گیاهان اولین موجودات خلقت و این جاندارن خاموش و نمودارهای زیبایی در طبیعت پس از گذشت میلیون ها سال که از پیدایش آنها برروی زمین می گذرد، در طی چند قرن اخیر، آثار و خواص اعجاز انگیز خود را توسط دست بشر به منصه ظهور رسانده‌اند. طب و طبابت و به طور اعم معالجات از اولین مسائلی است که بشر برای حفظ اعتدال و توازن مزاج در بروز امراض جهت اعاده سلامتی به آن روی آورده نسبت به وضع ...

تعداد صفحه: ۱۴ دسته بندی: پیراپزشکی

فشارخون فشاری است که خون ، موقع عبور از رگ های خونی به دیواره آنها وارد می کند. نوسانات فشار خون طبیعی اند. مثلاً فشار خون وقتی استراحت می کنید یا خوابیده اید افت می کند، وقتی فعالیت یا ورزش می کنید بالا می رود؛ اما اگر فشارخون بالا باقی بماند طبیعی نیست. فشارخون بالا یک بیماری طبی وخیم است که "هیپرتانسیون" نیز نامیده می شود. این بیماری باعث می شود قلب شما فشار کاری بیشتری تحمل ...

تعداد صفحه: ۱۴ دسته بندی: هنر

نگارگری ایرانی که به اشتباه مینیاتور نیز خوانده می‌شود شامل آثاری از دوره‌های مختلف تاریخ اسلامی ایران است که بیشتر به صورت مصورسازی کتب ادبی(ورقه و گلشاه٬کلیله و دمنه٬سمک عیار و...)٬علمی و فنی(التریاق٬الادویه المفرده٬الاغانی و...)٬تاریخی(جامع التواریخ و...) و همچنین برخی کتب مذهبی همچون خاوران نامه می‌باشد. مشخص‌ترین سابقه نگارگری کتب در ایران به کتاب معروف ارژنگ می‌رسد(برگی از ...

تعداد صفحه: ۱۱۸ دسته بندی: روانشناسی

« خلاصه» غذا نیاز انسان را به ماده و انرژی تأمین می کند ماده برای ساختن بافتهای جدید و رشد بدن لازم است و به این علت تغذیه مقوله بسیار مهمی است مخصوصاً در نوجوانان که هم در سن رشد هستند و هم دارای فعالیت بسیار زیاد. غذاها شامل موارد زیر است: 1- هیدراتهای کربن 2- چربی ها 3- پروتئین 4- مواد معدنی و ویتامین ها و آب هیدارت های کربن انرژی زا هستند و مقدار آنها در غذاهای مختلف متفاوت ...

تعداد صفحه: ۲۰ دسته بندی: روانشناسی

شرح بیماری استرس‌ عبارت‌ است‌ از واکنشهای‌ فیزیکی‌، ذهنی‌ و عاطفی‌ که‌ در نتیجه‌ تغییرات‌ و نیازهای‌ زندگی‌ فرد، تجربه‌ می‌شوند. تغییرات‌ می‌توانند بزرگ‌ یا کوچک‌ باشند. پاسخ‌ افراد به‌ تغییرات‌ زندگی‌ متفاوت‌ است‌. استرس‌ مثبت‌ می‌تواند یک‌ انگیزش‌ دهنده‌ باشد در حالی‌ که‌ استرس‌ منفی‌ می‌تواند در زمانی‌ که‌ این‌ تغییرات‌ و نیازها، فرد را شکست‌ می‌دهند، ایجاد شود. علایم‌ شایع‌ ...

تعداد صفحه: ۳۹ دسته بندی: مهندسی صنایع غذایی

دیگ های سنگی و سازندگان آن کندن ظروف از سنگ نرم یکی از صنایع کهن است . پیگوت نشان می دهد که در حدود 2800 پیش از میلاد مسیح در مرز ناحیه ی مرزی ایران و هند یعنی در بلوچستان صنعتی وجود داشته که ظروف سنگی را ساخته و آن را به سومر ، سوریه و شهرهای دره ی سند در هاراپا و موهن جودارو صادر می کردند. صنعت دیگهای سنگی هنوز در اتریش، باوایا ، و سویس وجود دارد و گفته می شود که رومیها آن را ...

تعداد صفحه: ۲۰ دسته بندی: تاریخ

دوران جنگ های صلیبی یکی از زمان های تاریخ ساز در سرنوشت غرب بود که اثرات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی بسیاری در فرهنگ غرب داشت.مرتضی رهبانی در کتاب «فرهنگ غرب و چالش های آن» به بررسی عوامل شکل دهنده فرهنگ غرب و سیر تاریخی آن از یونان و رم تا خروج از قرون وسطی می پردازد تا از رهگذر آن،جامعه پیشرفته امروز مغرب را بشناسد. یکی از مقاطع مهم تاریخی که رهبانی به آن پرداخته است «جنگ های ...

تعداد صفحه: ۸ دسته بندی: مهندسی صنایع غذایی

تعریف پنیر فرآورده غذایی ای است که از شیر بریده شده (ترش شده) حیوانات تهیه می شود. معمولاً در تهیه پنیر از شیر گاو استفاده می کنند؛ گرچه گاهی شیر بز، گوسفند یا حتی گاومیش هم به کار می رود. پنیر در مناطق و کشورهای مختلف به گونه های متفاوتی تهیه شده و نام های جداگانه ای دارد. رنگ طبیعی پنیر از سفید تا زرد متغیر است. به برخی انواع پنیر هم ادویه اضافه می کنند که به دلیل ایجاد تنوع ...

ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت